X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne gratulacje;). Jak wczesniej pisałam lepiej niech dmuchają na wyrost niz mieliby przegapić coś.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to zdjecie tak wyszlo jakby byl faktycznie pulchniutki. A w rzeczywistosci jest taki drobny i malutki.. jutro jak go dostane to zrobie zdjecie i wam wysle :) ale ja jak bylam mala to tez bylam pulchniutka wiec moze to ma po mamusi :D

A teraz czekam az mi kroplowka z lekiem przeciwbolowym zejdzie i pedze do moich 3300 gram! <3

Lilik, fistaszek88, hiacynta99., Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia gratuluję ślicznego synka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:09

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia gratuluję!

Liley, każ sobie zrobić CC w Poznaniu to może jeszcze się spotkamy! :P Ja po pobycie tam jestem bardzo zadowolona z opieki. Położne super babki, lekarze mili choć tu mam zastrzeżenia. Sam pobyt wspominam miło mimo wszystko. :) Chciałam rodzic w innym szpitalu, ale zdecydowanie zmieniłam zdanie.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia jaki rozkoszny zabulek. juz niedlugo zwioza Ci Go! ah.. jak ja z jednej strony Wam -juz Mamom zazdroszcze, bo chciałabym mieć Malą przy sobie a z rugiej, nadal mnie przeraza czy sobie poradze ze wszystkim.. poki co, działam z prańskiem. dziś zrobiłam ciemne i czerwono -rozowo - pomaranczowe. jutro biale pojdą i może posciele :) potem cały weekend prasowania hehe.

zmierzam wykorzystac troche ostatnie chwile "wolnosci" w te majowke :) maz jedzie do rodzicow, a ja "odswieze" zakurzone przyjaznie, bo dawno sie nie widzialam ze swoimi przyjaciolkami:)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naciu gratuluje synuś przecudny <3

Nacia lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom ;) śliczne dzieciaczki ;)

A u Nas już 3150g było we wtorek ;) Niunia pięknie rośnie ,tylko mamy problemy z napięciem głowy nie podnosi a ma już ponad 2 miesiące i mamy skierowanie na rehabilitacje i co z tego jak miejsca mają być może po wakacjach pff.. wtedy to sobie mogą cmoknąć wiec musimy poszukać prywatnie...

Nacia, hiacynta99. lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Livka na spacerku tu dopiero klopsik rośnie ;D żadne z dzieci takie nie było ;P
    2nv46rd.jpg

Nacia, josephinka84, Marietta, monilia84, Lilik, Iwa81, Patrycja24, aaaguchaaa, Aniu_leczka, hiacynta99., Negra, Liley, Różyczka, Evil89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych mamusiek ;)

Nacia super kawaler :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Livka na spacerku tu dopiero klopsik rośnie ;D żadne z dzieci takie nie było ;P
    2nv46rd.jpg
    słiczna Kluseczka! najwazniejsze, ze zdrowo! :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia gratulacje :) śliczny synuś. Wy piszecie że pulpecik a ja chciałam napisać że nasze majówkowe dzieci wydają mi się takie zgrabne, malutkie, foremne :) ciekawe czy do końca maja będą jakieś ponad 4 kg maluszki :)
    Pati Livka jest śliczna, oby jak najszybciej udało się zorganizować rehabilitacje. Ostatnio byłam na lumpnach i mimo że dla malej już nic z ciuszków nie kupuję to jednak zawsze lubię pooglądać. I była bluza w rozmiarze 50, taka maleńka, jak na krasnoludka i przypomniało mi się jak pisałaś że Livcia już dorasta do tego rozmiaru. Aż trudno uwierzyć że są takie maleństwa i później tak pięknie wyrastają :)
    A mnie dzisiaj zgaga dobija. Cały dzień nie mogę nic jeść, jedynie piję i najgorzej jest po wodzie, chyba będę dzisiaj spała na siedząco żeby nie spłonąć.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jutro ostatni raz do pracy i urlopik -czas zająć się żonką -tak się cieszę.

Carolq, monilia84, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wielkie Gratki Kochana :)
    a ja ciągle pracuję i pracuję ;/ już mam dość aby to oddać i troszkę wolnego :( ...
    3majcie się buziole :*

hiacynta99., Nacia lubią tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia gratuluje <3 <3

Nacia lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia! Prześliczny! Gratulujemy :)

Asmee tylko poczekaj na mnie do 20go :p i zbieraj dwójki na tv. :D
    Zobacze co mi dydowicz powie. Mąż dzisiaj wrócił z pracy i mówi 'jakbys w tym poznaniu rodziła to chociaż sie najesz'. No "rynce" opadają...

Lilik, Nacia lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley, własnie z tym zapaleniem płuc to tak inaczej jeszcze wygląda. Te dzieci w większości przypadków nie mają zadnego zapalenia tylko biorą losowo jakieś dziecię i zanoszą na oddzial neonatologiczny żeby mieć wyniki i okresloną ilosć małych pacjentów na oddziale - po to, żeby ten własnie oddział się utrzymał i żeby nie został zlikwidowany. Bo był plan likwidacji i utworzenia w innym miescie - podobno - tak mówiono i to słyszałam od mojej ciotki która była pielegniarka i trzyma sie troche z pielegniarkami z Chodzieży, które tak słyszaly. Ale na ile to jest plotka i sensacja to nie wiem. Wiem, że wielu matkom zabierano noworodki, te przenoszono do leczenia, dawano antybiotyk "w razie gdyby mialo jakies zapalenie bo czasem tak sie dzieje dzieciom".

Z lekarzy źle wspominam Gróla, taki lekarz starej daty. W głos mnie wyśmiał gdy powiedziałam, że ruchy czułam od 17tc, na nic były moje tłumaczenia że na serio je czułam. To wedlug niego były jelita bo pierworódki czują najwczesniej w 20tc i koniec. Bo tak jest w podrecznikach, po tym zaczął mi tlumaczyć jaki charakter mają ruchy płodu, do czego mozna je porównać itd. Jakby przynajmniej w 3 ciążach już byl. (No żal, myslalam że z papci wyskocze). Na chlopski rozum mozna wziąć, że podręczniki podają wartość usrednioną, no ale już nie mialam prawa głosu. Zbywał moje pytania, jakąś idiotke ze mnie robił. No niezbyt miło. I jakaś jeszcze lekarka niefajna, taka pod 40lat. Myślałam na początku że to jakaś wkur*iona pielegniarka zła na wszystkie pacjentki, ale nie, okazało sie ze to szanowna pani doktor. Leżałam na oddziale z kolką nerkową w 24tc. Prawie tam depresji dostałam jakiejś.

Ogólnie ciąże prowadzi mi J.Warpachowicz z Chodzieży i też wlasnie w Chż bym chciala rodzić wlasnie z nią, bo żadnemu lekarzowi tak nie ufam i nie zaufam. Cudowna kobieta i lekarz i bedzie mi przykro jak na nią nie trafie. Do 9.05 ma urlop, ja tp na 15.05 (lub 17.05) i nie wiadomo jak to bedzie, bo z porodem to jak z Hiszpanska inkwizycją i nie wiadomo kiedy sie go dokładnie spodziewać. Jak mi przyjdzie rodzic w Pile to bede przerażona:|

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Ja już oczy jak 5 zł i nie spie.Ktoras się dziś rozpakowala bo coś kojarzę piątek ale już się nie łapie kto i kiedy.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq chce w piatek.
    Ja chciałam w zeszły ;)

Patii taki wczesniaczek to z automatu powinien być rehabilitowany od razu. Bo wiadomo ze sa problemy z napięciem mięśniowym..beznadziejny ten nfzet:/

Carolq lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) ale mialam sen. Snilo mi sie,ze urodzilam synka i zaraz po porodzie wlazlam na wage a tam 30 kg
    mniej :-P kurde fajnie by bylo

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 to nie. Ale jak będzie 12 to juz będzie zajebiscie

pasia27 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ