Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Negra,super!
U mnie fałszywy alarm, poszłam o 2 pod prysznic i było ciut lepiej, wiec po 3 się położyłam i jakoś koło 4 bole ustały. Masakra dziewczyny, czegoś takiego jeszcze nie przeżyłam. Ból brzucha od 18 do 4 i nic, nawet czop nie wypadł. Wyprawie core do szkoły i idę spać.SShape, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Negra gratulacje córci !! Z tego co opisujesz świetnie sobie poradziła i w dość dobrym czasie -wspaniale.Ciesze się.
Wczoraj z tymi ruchami zeschizowalam bo sama nie wiem ile ich było-byłam w mieście i tak naprawdę nie zwracałam uwagi.Dzis się muszę bardziej na tym skupić bo spokoju mi to nie daje.Corcia oczywiście wstała razem ze mną ruchy liczę od 9 do 21 więc zobaczymy.Podobno jak jest blisko porodu to się dzieciaczki mniej ruszają jak schodzą do kanału rodnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 07:39
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyHej , witamy się i my .
Negra bardzo wielkie gratki , super czasFajnie że Twoje przygody się nareszczie skończyły
Wstawiaj zdjęcie Skarba jak tylko będziecie w domku
I mam pytanie
Dziewczyny które były w szpitalu i którym świadczenie wypłaca ZUS . Mam pytanie czy za okres pobytu dostaliście 70 % świadczenia czy 100% . Czy któraś zna przepisy regulujące wypłacanie środków. Bo gdzieś się doczytałam żę jeśli wypłacane jest 80 % na normalnym świadczeniu zmiejsza się do 70% na okres pobytu . A jeśli jest 100% świadczenia nie zmiesza się. I stąd moje pytanie aby potwierdzić czy wystąpił jakiś błaąd czy po prostu info które znalazłam jest błędne. -
pasia27 wrote:Wątpię ze to od.szklanki mleka dziennie..to.chyba bardziej genetycznie uwarunkowane?
A z.reszta mleko w tych czasach to.....xxx
Sama nie wiem... mam 5 rodzeństwa, tylko ze mną w ciąży mama piła tyle mleka, jej nic nie było, ale ją odrzucało od mleka. Tylko ja się urodziłam ze skazą białkową, i to bardzo poważną...
szanse niewielkie że szklanka zaszkodzi, ale jednak ja już dmucham na zimne, wole nabiał przetworzony, np sery, maślanki itdpasia27 lubi tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:Marietta mój od wczoraj też sie kręci praktycznie non stop, dziś aż mnie cały brzuch i krocze boli, a całą ciąże był raczej mało ruchliwy i cały czas schizowałam czy wszystko ok, a teraz nadrabia..
Już nie wiem jak sobie z tą zgagą poradzić, od kilku dni non stop i najgorsze ,że dziś zjadłam ostatnie rennie.. to będzie ciężka noc z kartonem mleka
Dziewczyny polecały siemię lniane na zgagę, próbowałaś ?
-
Negra wrote:Cześć dziewczyny! Wczoraj o 21:20 przyszła na świat moja kruszynka Laura
Poród siłami natury, bez zzo, na lekkim gazie. Wody odeszły mi częściowo o 16:40 (miałam wtedy jakieś 3,5-4 cm), później lewatywa i ponad 30min kąpiel i dopiero około 17:30 na trakt, więc jak na pierwszy poród sn jestem z siebie zadowolona- szybko minęło
Bardzo pomogła mi piłka- rozwarcie dzięki niej rosło błyskawicznie.
Kruszynka waży 2950g i mierzy 55cm.
Dzielne dziewczyny - serdeczne gratulacje -
Powiem Wam , że wczoraj napisałam z położną plan porodu ( nie wiedziałam czy to robić, czy sobie odpuścić) ale się zdecydowałam, i jestem zadowolona bo przy okazji wypełniania tego planu dowiedziałam się dużo rzeczy o Naszym szpitalu, jakie zasady w nim panują i co można a co jest zabronione.
Jednak co szpital to inna bajka. -
Gratulacje;)
Za szpital dostalam 100%. W ciazy l4 jest zawsze 100%Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarietta wrote:Patrycja z mlekiem ostrożnie
Moja mama w ciąży piła przynajmniej szklankę dziennie, bo jej mama pielęgniarka doradziła
Urodziłam się już ze skazą białkową, mleko tylko sojowe można było mi podawać, uczuliłam się jeszcze w brzuchu mamy, więc do 6 roku życia bez nabiału, mięsa... do dzisiaj nie nauczyłąm się jeść mięsa niestety
Nawet nie mów ja od pierwszego tymestru prawie codziennie na śniadanie płatki z mlekiem((
-
Iwa81 wrote:Powiem Wam , że wczoraj napisałam z położną plan porodu ( nie wiedziałam czy to robić, czy sobie odpuścić) ale się zdecydowałam, i jestem zadowolona bo przy okazji wypełniania tego planu dowiedziałam się dużo rzeczy o Naszym szpitalu, jakie zasady w nim panują i co można a co jest zabronione.
Jednak co szpital to inna bajka. -
Negra! Serdeczne gratulacje! Pięknie się spisałaś. Dobry czas, a Twoja Laura dłuuuuga Dziewczyna
.
Mnie się dziś śniło, że nie miałam żadnych objawów porodu i urodziłam będąc na spacerze. Wystawały nóżki, pociągnęłam i było dziecię.Ale głupie. Chyba zaczynam się lękać tego, o czym piszecie - czy się zorientuję, że to to, czy będę się doszukiwać tam, gdzie tego nie ma, itd. Ech...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytypasia27 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Negra gratuluje kochana córeczki
Trzymam kciuki za dzisiejsze porody i życzę miłego dnia
Ja nie mogę doczekać się jutrzejszego KTG ciekawa jestem czy coś tam wyjdzieIwa81, Negra, pasia27 lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc