Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Negra,super!
    U mnie fałszywy alarm, poszłam o 2 pod prysznic i było ciut lepiej, wiec po 3 się położyłam i jakoś koło 4 bole ustały. Masakra dziewczyny, czegoś takiego jeszcze nie przeżyłam. Ból brzucha od 18 do 4 i nic, nawet czop nie wypadł. Wyprawie core do szkoły i idę spać.

SShape, pasia27 lubią tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Jakby to nie moglo byc takie oczywiste. Zaczyna sie i np. Wiesz. Ze masz jeszcze 5 h zeby jechac do szpitala. A tak czlowiek sie doszukuje caly czas
    Święte słowa Baronowa, tak właśnie powinno być

• Liley Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wow! Gratulacje! ;))

Negra lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, gratuluje kruszynki :-)

Negra lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Negra !!! :)

Negra lubi tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wielkie gratulacje

Negra lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra gratulacje córci !! Z tego co opisujesz świetnie sobie poradziła i w dość dobrym czasie -wspaniale.Ciesze się.
    Wczoraj z tymi ruchami zeschizowalam bo sama nie wiem ile ich było-byłam w mieście i tak naprawdę nie zwracałam uwagi.Dzis się muszę bardziej na tym skupić bo spokoju mi to nie daje.Corcia oczywiście wstała razem ze mną ruchy liczę od 9 do 21 więc zobaczymy.Podobno jak jest blisko porodu to się dzieciaczki mniej ruszają jak schodzą do kanału rodnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 07:39

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Dziś rozpoczynam 40 tydzień :)

Negra gratulacje:) zdrówka dla Was!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 08:31

Iwa81, Lilik, monilia84, hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , witamy się i my .

Negra bardzo wielkie gratki , super czas :) Fajnie że Twoje przygody się nareszczie skończyły :) Wstawiaj zdjęcie Skarba jak tylko będziecie w domku :)

I mam pytanie
    Dziewczyny które były w szpitalu i którym świadczenie wypłaca ZUS . Mam pytanie czy za okres pobytu dostaliście 70 % świadczenia czy 100% . Czy któraś zna przepisy regulujące wypłacanie środków. Bo gdzieś się doczytałam żę jeśli wypłacane jest 80 % na normalnym świadczeniu zmiejsza się do 70% na okres pobytu . A jeśli jest 100% świadczenia nie zmiesza się. I stąd moje pytanie aby potwierdzić czy wystąpił jakiś błaąd czy po prostu info które znalazłam jest błędne.

• Marietta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Wątpię ze to od.szklanki mleka dziennie..to.chyba bardziej genetycznie uwarunkowane?
    A z.reszta mleko w tych czasach to.....xxx

Sama nie wiem... mam 5 rodzeństwa, tylko ze mną w ciąży mama piła tyle mleka, jej nic nie było, ale ją odrzucało od mleka. Tylko ja się urodziłam ze skazą białkową, i to bardzo poważną...
    szanse niewielkie że szklanka zaszkodzi, ale jednak ja już dmucham na zimne, wole nabiał przetworzony, np sery, maślanki itd :)

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, zapowiada się u Nas piękny słoneczny dzień ;)
    Jak tam u Was, czy któraś się rozpakowała lub się szykuje ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Marietta mój od wczoraj też sie kręci praktycznie non stop, dziś aż mnie cały brzuch i krocze boli, a całą ciąże był raczej mało ruchliwy i cały czas schizowałam czy wszystko ok, a teraz nadrabia..

Już nie wiem jak sobie z tą zgagą poradzić, od kilku dni non stop i najgorsze ,że dziś zjadłam ostatnie rennie.. to będzie ciężka noc z kartonem mleka :/

Dziewczyny polecały siemię lniane na zgagę, próbowałaś ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Cześć dziewczyny! Wczoraj o 21:20 przyszła na świat moja kruszynka Laura :-) Poród siłami natury, bez zzo, na lekkim gazie. Wody odeszły mi częściowo o 16:40 (miałam wtedy jakieś 3,5-4 cm), później lewatywa i ponad 30min kąpiel i dopiero około 17:30 na trakt, więc jak na pierwszy poród sn jestem z siebie zadowolona- szybko minęło :-) Bardzo pomogła mi piłka- rozwarcie dzięki niej rosło błyskawicznie.

Kruszynka waży 2950g i mierzy 55cm.

Dzielne dziewczyny - serdeczne gratulacje :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam , że wczoraj napisałam z położną plan porodu ( nie wiedziałam czy to robić, czy sobie odpuścić) ale się zdecydowałam, i jestem zadowolona bo przy okazji wypełniania tego planu dowiedziałam się dużo rzeczy o Naszym szpitalu, jakie zasady w nim panują i co można a co jest zabronione.
    Jednak co szpital to inna bajka.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje;)

Za szpital dostalam 100%. W ciazy l4 jest zawsze 100%

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra - ogromne gratulacje !!! :)
    kto był na dyżurze ??? :P
    jak było ? jak opieka ??? przepraszam za te milion pytań ,ale nie dziw się ;) zaraz / niebawem ja wyląduję na tym samym trakcie ;)

milego dnia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Patrycja z mlekiem ostrożnie :) Moja mama w ciąży piła przynajmniej szklankę dziennie, bo jej mama pielęgniarka doradziła :P Urodziłam się już ze skazą białkową, mleko tylko sojowe można było mi podawać, uczuliłam się jeszcze w brzuchu mamy, więc do 6 roku życia bez nabiału, mięsa... do dzisiaj nie nauczyłąm się jeść mięsa niestety :/

Nawet nie mów ja od pierwszego tymestru prawie codziennie na śniadanie płatki z mlekiem :(((

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Powiem Wam , że wczoraj napisałam z położną plan porodu ( nie wiedziałam czy to robić, czy sobie odpuścić) ale się zdecydowałam, i jestem zadowolona bo przy okazji wypełniania tego planu dowiedziałam się dużo rzeczy o Naszym szpitalu, jakie zasady w nim panują i co można a co jest zabronione.
    Jednak co szpital to inna bajka.
    Az mnie zainteresowalo, co jest zabronione?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra! Serdeczne gratulacje! Pięknie się spisałaś. Dobry czas, a Twoja Laura dłuuuuga Dziewczyna :).

Mnie się dziś śniło, że nie miałam żadnych objawów porodu i urodziłam będąc na spacerze. Wystawały nóżki, pociągnęłam i było dziecię. :D :) :P Ale głupie. Chyba zaczynam się lękać tego, o czym piszecie - czy się zorientuję, że to to, czy będę się doszukiwać tam, gdzie tego nie ma, itd. Ech...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Negra gratuluje kochana córeczki :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze porody i życzę miłego dnia :)

Ja nie mogę doczekać się jutrzejszego KTG ciekawa jestem czy coś tam wyjdzie <3

Iwa81, Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ