X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Majówki :)!

U nas też piękne słoneczko.

Patrycja24, też się zastanawiam czy moje dziecko nie zrobi mi numeru. Od 25 maja do czerwca to tylko tydzień :P. Tak bym nie chciała...

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

No to.samo pomyślałam ze w koncu maj i można spokojnie majowego dzieciaczka urodzić :-)

U nas piękne słoneczko ale młody dycha wiec zobaczymy co.w.dzien będziemy robic :-)

My.zamiast grila.to wczoraj na kolacje smazona kielbacha ,boczek i cebulka :-) z patelni i sałatka z pomidora i cebuli ze śmietanka duuuuuzo cebuli hehe
    Mam straszne chceci na cebule hahah

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Nacia jak u Ciebie. Masz juz przy sobie synka? Jak sie czujesz? Boli Cie jeszcze po cc?

O 8 rano karmilam <3 maly nie chcial za bardzo ale wspolnymi silami dalismy rade :) za 15 minut ide znowu na karmienie i moze trafie na wizyte lekarza to od razu sie dowiem czy mi go dadza <3

Co do cc - bywa roznie :) raz boli a raz nie. Aktualnie mnie swedzi hehe wiec chyba sie juz goi :) ale pobolewa jeszcze no i mam wzdecia i twardy brzuch i lekarka dala mi czopek na przeczyszczenie i po tym ma mi sie poprawic.. ogolnie uwazam ze najgorsze chwile zwiazane z cesarka minely :)

Lilik, tola2014, Iwa81, josephinka84, pasia27, hiacynta99., Patrycja24 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik wrote:
    Witajcie Majówki :)!

U nas też piękne słoneczko.

Patrycja24, też się zastanawiam czy moje dziecko nie zrobi mi numeru. Od 25 maja do czerwca to tylko tydzień :P. Tak bym nie chciała...
    Oby udalo sie w maju, tak jak sie nalezy :-P czekamy na tate i zabieramy sie dzialania. Mycie okien, porzadki, dlugie spacery i seks. Zyje nadzieja, ze to pomoze ;-)

Lilik, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy tatuś przyjeżdża? My czekamy do 11-ego maja, bo wtedy mam wszczęcie przewodu doktorskiego. Po wszystkim mogę rodzić :) :).

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Pati
    Jak tam maz z nowymi obowiązkami?jak tesciowa?pomaga Wam?

Teściowa.? No co Ty ja wszystko sama robie przy dzieciach. A mąż to znowu w Szwecji.

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Szymon w pelni zdrowy! :) wszystkie badania powychodzily dobrze i zostawiaja go dzisiaj tylko pod kontrola a jutro mi go juz dadza <3 w koncu <3

Teraz tak bym juz chciala go miec przy sobie a jak juz go bede miala to dopiero sie zacznie przewijanie karmienie i ja w tym wszystkim :D ciekawe czy ktos mi pokaze co i jak :)

Ojj jak ja Ciebie rozumiem tylko ja niestety mogłam tylko odwiedzać malutka ale jeździłam te 2 razy dziennie do szpitala.. Teraz mogę w końcu się cieszysz malutka ;) Ciężko psychicznie dla matki jak dziecko jest oddzielnie ,bo człowiek czuje się jakby nagle mu zabrano cząstkę siebie.. Ja miałam strasznego doła nie potrafiłam sobie poradzić z emocjami z Nelka szybko przeszło bo na drugi dzień mi ją oddali ,ale z Livką to wyłam jak bóbr.. nie mogłam się opanować aż mną szarpało, ale kto przeżył ten wie...

Nacia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Witamy się w Majóweczkę :)

Dzisiaj oficjalnie można rodzić jako Majówki <3 ktoś chętny ????

Witamy się w maju ;)

Monilia ja odstąpię pierwsze terminy maja koleżankom :D
    aż tak mi się nie pali.

pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Teściowa.? No co Ty ja wszystko sama robie przy dzieciach. A mąż to znowu w Szwecji.

Pati , Ty to jakiś cyborg jesteś że ogarniasz to wszystko sama ;)
    Brawo !

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to prawda podziwiam Cie ale nie masz wyjścia prawda. Pewnie każda z nas by dała radę tylko nie mamy takiej sytuacji.
    Jestem teraz u męża rodzicow-jego siostra ma 9 miesięcznego synka-męża ojciec gotuje zupę dla malego, mama prasuje ubranka,a mama. ...siedzi na fejsie ot ironia losu-bez komentarza i ona śmie mnie umoralniac czasami hehe.
    Mały zupek nie chce jesc-a ona powoli mu daje takie rzeczy jak np sok pomarańczowy,jajko Kinder,serniczek i później się dziwi że mały nie chce jesc

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Pati to prawda podziwiam Cie ale nie masz wyjścia prawda. Pewnie każda z nas by dała radę tylko nie mamy takiej sytuacji.
    Jestem teraz u męża rodzicow-jego siostra ma 9 miesięcznego synka-męża ojciec gotuje zupę dla malego, mama prasuje ubranka,a mama. ...siedzi na fejsie ot ironia losu-bez komentarza i ona śmie mnie umoralniac czasami hehe.
    Mały zupek nie chce jesc-a ona powoli mu daje takie rzeczy jak np sok pomarańczowy,jajko Kinder,serniczek i później się dziwi że mały nie chce jesc

to się dziewczyna nie przemęcza :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja to już bym mogła rodzic od tygodnia bardzo bolą mnie już plecy :/ no ale cóż ja o tym nie decyduje wyjdzie kiedy będzie chciała !:)

pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce juz ;)
    Ale juz sie pogodzilam z tym, ze bez wywoływania pewnie nie pojdzie.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Eh..
    A ha.to nie wiedziałam ze.w.szwecji ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Lubię takie typy..moja szwagierka miała podobne klimaty a teraz jak Bartek ma 7lat to mówi ze sama wychowala i nikt jej nie pomagal.kur.....a m ie telepie

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:

To się nazywa bezstresowe wychowanie ,bo matka się nie stresuje xD hahah żal no.. :o ja to mam zapierdziel... ale mam też czas usiąść czasem a telefon biorę do ręki urywkami kiedy karmie ,usypiam czy tak coś robię ze mam jedną rękę wolna żeby poczytać :P
    Przeważnie obiady robie ja czasem babcia z zakupami tez się dzielimy czasem babcia czy mama zabierze któreś jak idzie do sklepu do przedszkola Marcela głównie ja prowadzę i odbieram chyba że coś wypadnie i nie mogę to moja mama albo babcia. Ale ostatnio często gęsto sama jestem babcia ucieka z domu :P i jakoś wole sama z dziećmi być niż jak babcia siedzi bo ona często się wydziera na mnie i na dzieci może i jest stara przeżyta, ale potrafi ładnym słownictwem rzucać.. a mój Marcel podlapuje sporo.. o jedno co robi przeważnie babcia to zmywanie i wieszanie prania, ale ona to po prostu lubi xD oczywiście jak nie da rady to ja zmywam, no i u Nas zazwyczaj na bieżąco się zmywa nie ustawia się wieży w zlewie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 12:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Patuska! Cyborgu Ty jeden!! A co do wieży naczyń w zlewie.. Oj mnie to wpienia- ja nieprzyzwyczakona.u mnie w domu rodzinnym to po wspólnym obiedzie jedna osoba stawala zmywala a tak to każdy po sobie jaksir oddzielnie jadlo(bo tento o tej wracał a ten o tej) a u męża syosik po całym dniu i w tedy wieczorem tedciowa stawala i zmywala.. W ogole on z patriarchalnej rodziny ja z partnerskiej (u niego mama w domu tato arabial, u mnie oboje. ) my teraz no cóż.. Zaraz dwa lata po ślubie dalej się zremy bo on by chciam jak miał w domu rodziców a ja jak u siebie zwlaszcA ze pracujemy oboje, wiec czemu oprócz pracy zawodowej ja mam ogarniać caly dom gotowanie sprzatanue pranie etc.. Zwylkle konczy sie tak ze np obiadu nie ma( a co?? On nie pomaga to jeść nie bedzie ;)) skarpetki tez prosze zeby byly pojedynczo- mamunia rozwijala no ja nie będę i piorę pakieciki zwinięte w kulkę. Na złość. Ale powoli powoli zaczyna lapac ze nie tefy droga :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 12:45

pasia27, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Narinka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się i ja. 27.04 o godzinie 0:09 przyszedł na świat w 37+1 tc przez cc nasz synuś Mikołaj - waga 3180 g, wzrost - 53 cm :D
    Tp mieliśmy na 17.05. Można nas dopisać do cudownej listy na pierwszej stronie :)
    Trzymam teraz kciuki za resztę Majówek.
    Powodzenia dziewczyny :)

Marietta, Efendis, hiacynta99., Iwa81, josephinka84, Liley, Lilik, Cigaretta, Patrycja24, Negra, pasia27, klaudia1534, xpatiiix3, monilia84, JustyśM, november123, Evil89 lubią tę wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka, gratulacje <3

My dziś majówkę zaczynamy oficjalnym obiadem rodzice vs teściowa. Trzymajcie kciuki ;D Z tego stresu to chyba urodzę ;D ale już mogę, czekam.. tylko córcia coś nie podziela mojego zapału ;d

Iwa81, Liley, Lilik, pasia27, Narinka lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka wrote:
    Pochwalę się i ja. 27.04 o godzinie 0:09 przyszedł na świat w 37+1 tc przez cc nasz synuś Mikołaj - waga 3180 g, wzrost - 53 cm :D
    Tp mieliśmy na 17.05. Można nas dopisać do cudownej listy na pierwszej stronie :)
    Trzymam teraz kciuki za resztę Majówek.
    Powodzenia dziewczyny :)

Gratulacje!! jak się czujecie? :)

Narinka lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ