X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, cudo z tego Twojego maluszka :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Tez placki :-)
    Nie lubi :-( mięcho musi być ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nie lubi :-( mięcho musi być ;-)

spaghetti mu zrób, najszybciej ;) jeśli jest mięso w domu.
    Ja na mojego mam sposób, jak zrobię sobie placki z cukinii na obiad ( on nie przepada) to staram się mieć w zamrażalce małą pizzę, i wtedy zawsze jest zadowolony :)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia
    Kochany jest Twój Kacperek!
    Gratulacje ogromne i super ze juz jesteście w domku po.wszystkim :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    spaghetti mu zrób, najszybciej ;) jeśli jest mięso w domu.
    Ja na mojego mam sposób, jak zrobię sobie placki z cukinii na obiad ( on nie przepada) to staram się mieć w zamrażalce małą pizzę, i wtedy zawsze jest zadowolony :)
    Mam jeszcze taka zupę święconkę z.wielkanocy zamrozona z boczkiem,szyna,kielbacha i jajkami..chyba mu odmrożę niech je ;-)
    Z.reszta nie mam.weny..idziemy z.mlodym.do lekarza jak wróci a to najważniejsze..he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 11:05

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Mam jeszcze taka zupę święconkę z.wielkanocy zamrozona z boczkiem,szyna,kielbacha i jajkami..chyba mu odmrożę niech je ;-)
    Z.reszta nie mam.weny..idziemy z.mlodym.do lekarza jak wróci a go najważniejsze..he

no i zupa z mięchem mu starczy :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj niekoniecznie musi miec miecho, ale na zupy to ma dlugie zabki. Zreszta przyznaje bez bicia, ze niezbyt lubie gotowac :-P

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Gratuluję kolejnej majowej mamie :) Klaudia synuś jest śliczny, taki maleńki i uroczy że w końcu poczułam że i ja się nie mogę doczekać :) co prawda jeszcze chciałabym trzy tygodnie wytrzymać ale widząc takie malucha to chcę już teraz, natychmiast mieć swoją córcię :D
    Ale wy dziewczyny jesteście dobre z tymi obiadami, wasi mężowie mają szczęście i mam nadzieję że to doceniają :) u nas gotuje mąż, ja od czasu do czasu też coś przygotuję ale nigdy żadne z nas nie wybrzydza, tzn nie wyobrażam sobie żebyśmy ja czy on musieli gotować specjalnie dwa obiady. Jak komuś nie pasuje sam sobie musi radzić :D
    Od rana powoli sprzątam, nie wiem jak to się dzieje że nie było nas w domu prawie trzy dni bo wracaliśmy wieczorem a rano wychodziliśmy a bałagan i tak się zrobił, gorzej z porządkiem bo sam nie chce przyjść :D

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Moj niekoniecznie musi miec miecho, ale na zupy to ma dlugie zabki. Zreszta przyznaje bez bicia, ze niezbyt lubie gotowac :-P
    U mnie zupa.to podstawa :-) Z reszta ze względu na Kacperka :-) chociaż wczesniej jadl.wszystkie a teraz kombinuje ;-)
    A czasem jak my jemy świństwo jakies to młody zupę i mu starczy :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam zupy, prawie wszystkie. Rzadko gotuje bo D.od 2 lat na kontrakcie wiec dla mnie samej to mi sie nie chce :-P

Patrycja24
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Mam pytanie do mam, które karmią obecnie lub karmiły wcześniej maluszki piersią. Co jecie/jadłyście na obiad? Bo rosołek na skrzydełkach już mi zbrzydł, gotowana pierś z kurczaka również. Bardzo boję się eksperymentować żeby maluchowi nie zaszkodzić.. W szpitalu zjadłam budyń to Kacper całą noc miał boleści brzuszka ;/ Na śniadania i kolacje zjadam przeważnie jakąś zupę mleczną lub kanapki z masłem i chudą wędliną.. Są jakieś dozwolone owoce, które można bez obaw zjeść?

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:

Mam pytanie do mam, które karmią obecnie lub karmiły wcześniej maluszki piersią. Co jecie/jadłyście na obiad? Bo rosołek na skrzydełkach już mi zbrzydł, gotowana pierś z kurczaka również. Bardzo boję się eksperymentować żeby maluchowi nie zaszkodzić.. W szpitalu zjadłam budyń to Kacper całą noc miał boleści brzuszka ;/ Na śniadania i kolacje zjadam przeważnie jakąś zupę mleczną lub kanapki z masłem i chudą wędliną.. Są jakieś dozwolone owoce, które można bez obaw zjeść?
    Klaudia
    Mój po slynnej bawarce tak się darl jakby go.ze skory obdzierali..takze u mnie mleko bylo od razu odstawione...
    A podstawa byly zupy krupnik,jskies rosoly,jarzynowe,lekki barszczyk czerwony..
    Drugie danie to mięsko gotowane z zupy udko lub na parze mięsko lub rybka a dodatki to ziemniaki,ryz,jakas salata..
    Można zrobić sosiku z mięskiem i polać ryz..
    Sniadania i kolscje to buly lub chleb z masłem..czasem serka top,wedlina drobiowa,zdarzyla.sie parowka..nie pamiętam.teraz tak dokladnie..ale na pewno pilam.sporo kompotu z jabłek,śliwek,moreli..świeżych lub suszonych..sporo wody..rumianek i laltacyjna rano i wieczór..
    A.ze słodyczy biszkopty,ciastka maślane,paluszki,jakies kruche..
    Kisiel możesz.sobie zrobić na podwieczorek,jakiegos arbuza zjeść,jabłko pieczone..ja surowizny nie jadłam na poczatku..
    Frytki domowe.z.piekarnika tez jako dodatek..
    Moj miał kolki od 3tyg..darl sie od 20kilka godzin eh ...pozniej kupiłam mu Infacol i podawalam przed.kazdym karmieniem i pomoglo..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłka banany możesz spróbować.
    Możesz probowac wszystkiego tylko zacznij od malych ilosci. Gulasz z indyka, rybę, szpinak.
    A jak cis wzdymającego to najpierw lyzke anie caly gar;)

klaudia1534, Iwa81 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a później juz stopniowo na kanapke a to ogoreczka zielonego,a to pomidora,a to jakies inne smakolyki :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnej mamie <3

Klaudia kochany smerfik <3 <3

Ja właśnie dostałam monitor oddechu z nianią :-) wszystko działa :P i mam piłkę do ćwiczeń :-) zaczynamy sie bujać ;-)

pasia27, Lilik lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:

Jem wszystko lody ciastka czekoladowe ostatnio pół tabliczki czekolady xD pizze zjadłam a nawet ostre cycki pieczone :D dieta matki kp to mit, no chyba ze dzidziuś na coś uczulony to wtedy unikać ;) mleko robi się z krwii nie tego co jemy ;) jadłam nawet orzechy ;)
    Mała zdrowa, żyje, brzuszek nie boli, wzdęcie nie ma, problemów z kupa nie ma, kolek nie ma, skórnych różnych problemów nie ma ani plamek, ani krostek, ani suchych placków ,nawet nie ulewa. Także tego mit obalony tylko obserwuj będziesz wiedziała co możesz a co nie i na co Twoje dziecko źle reaguje bo jednak jakies alergeny do mleka się przedostają.. a problemy z brzuszkiem to tylko i wyłącznie niedojrzałe układ trawienny jeżeli chodzi o kolki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 13:41

Negra, NatiB, Madziaaaaa, klaudia1534 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dziś do domu! Yuppiiii! Pediatra chciała nas zatrzymać do środy, ale jak zobaczyła moją minę bliską płaczu, pozwoliła iść dziś. Musimy się tylko naświetlać do ostatniej chwili...

Patrzcie jakie prezenty dostały maluszki od szpitala:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0d82dbea5ff.jpg
    Jestem w szoku! Kocyk super, z wypełnieniem, pampersy i witaminy DHA dla mamy i D dla maluszka. Miły gest :-) Wolę to, niż próbki! :-)

hiacynta99., bimba, i.am.chappie, Carolq, Patrycja24, pasia27, Iwa81, xpatiiix3, klaudia1534, monilia84, migussia, aaaguchaaa, Lilik lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra-szaleństwo z tymi prezencik ami faktycznie lepsze niż próbki a kocyk mega!Super ze do domku już wyruszacie.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Negra Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Negra-szaleństwo z tymi prezencik ami faktycznie lepsze niż próbki a kocyk mega!Super ze do domku już wyruszacie.
    Akurat ocieplanego nie mam, więc tym bardziej się przyda- na jesień będzie jak znalazł!
    W domu w końcu będziemy mogły w pełni się sobą cieszyć- bez niespodziewanych wizyt, bez stresu i zgodnie z własnym rytmem dnia i nocy (tzn z rytmem dziecka, niezachwianym badaniami, obchodami, hałasem z korytarza).

Czuję się spełniona- mam dwa wymarzone szczęścia i więcej nic nie potrzebuję :-D

i.am.chappie, Patrycja24, pasia27, Iwa81, JustyśM, maimama, Marietta lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tatus ma urlop dopiero od 22-go maja :-/ miejmy nadzieje, ze majowa pelnia nas oszczedzi.

Patrycja24
‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ