X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Ja w sumie czesto wystawiam kopytka w gore, ale dosc malo teraz pije. Trza to zmienic. Soli uzywam tyle co nic. A ta pokrzywa to jakis napar z lisci czy w saszetkach?

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Brzuch cały twardnieje, robi się taki wypukły (Te braxtony mam glownie jak leze) i czuje taki bol z krzyza, bioder lekko promieniujacy na udo. I nie bardzo moge sie przekrecic wtedy.

to ja to mam chyba w nocy,

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .
    Patrycja24 wrote:
    Dzieki. Ja w sumie czesto wystawiam kopytka w gore, ale dosc malo teraz pije. Trza to zmienic. Soli uzywam tyle co nic. A ta pokrzywa to jakis napar z lisci czy w saszetkach?
    A ja to w saszetkach

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    .
    A ja to w saszetkach
    Dzieki,jutro musze popylac kupic. A jak w smaku?

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywe pije codziennie po 2-3 saszetki.Uwielbiam herbatki ziołowe i tylko takie pijam rumianek,lipa, koper włoski i pokrzywka-mi smakują przed ciąża też tak pilam-wtedy przewazala mięta.
    Byliśmy z mężem dziś w pięknych ogrodach (ogrody tematyczne np japoński, francuski itd)pięknie było. To prawie 100 km od nas ale warto było i polazilam trochę z myślą że coś przyspiesze ,a tu ani widu ani slychu ze strony Martynki.

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Dzieki,jutro musze popylac kupic. A jak w smaku?
    Hmm ..kto co lubi..no ziolka..no trawsko hehe
    Możesz sobie miodkiem doslodzic ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Pokrzywe pije codziennie po 2-3 saszetki.Uwielbiam herbatki ziołowe i tylko takie pijam rumianek,lipa, koper włoski i pokrzywka-mi smakują przed ciąża też tak pilam-wtedy przewazala mięta.
    Byliśmy z mężem dziś w pięknych ogrodach (ogrody tematyczne np japoński, francuski itd)pięknie było. To prawie 100 km od nas ale warto było i polazilam trochę z myślą że coś przyspiesze ,a tu ani widu ani slychu ze strony Martynki.
    Jednak zdecydowaliście sie na Martynke?
    Wiesz ze.to charakterne dziewczynki hehe ?
    Ciekawe kiedy moja wyskoczy hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę kolejny dzień na porodowce mimo że na poród mi się nawet nie zanosi... bo na innych oddziałach nie ma miejsc. To jest cholernie znecanie się :/ trzy rodzące na sali w ciagubjednego dnia i kolejna ze skurczami właśnie przyprowadzili. a ja siedzę i patrzę.. o ile wczesniej porodu się nie balam to czuję ze zaczynam się blokowac :/

Los, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nasluchasz i naoglądasz .....a co lekarze w ogóle mówią?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aż nie do wiary bo spalam ciągiem 4,5h haha bez siku.
    Dopiero synek mnie obudził se chce sikać ;-)
    Polezelisky u mnie trochę i poszedł do siebie spac.moje serduszko <3

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia u mnie też sukces 4,5h bez wstawania na siusiu. Niedawno byłam w toalet do kubeczka zrobić bo dziś znowu z moczem lecę że względu na ketony ostatnio.
    A co do imienia to wiem że Martynki są charakterne ale z mężem też tacy jesteśmy więc dlatego chyba nic nam innego nie pasowalo.O ile nic się nie zmieni zostanie Martynka.

pasia27 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Leżę kolejny dzień na porodowce mimo że na poród mi się nawet nie zanosi... bo na innych oddziałach nie ma miejsc. To jest cholernie znecanie się :/ trzy rodzące na sali w ciagubjednego dnia i kolejna ze skurczami właśnie przyprowadzili. a ja siedzę i patrzę.. o ile wczesniej porodu się nie balam to czuję ze zaczynam się blokowac :/
    To do mnie do pokoju przywieźli laske, dali jej za trzy na prowokacje porodu i juz urodziła. Teez chce zastrzyk

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleglam. Trzy dziewczyny po kolei rodziły. Do ostatniej chwili na sali obserwacyjnej no porodowej nie było wolnej. Bóle, krzyki, wymioty, dochodzenie wód.

A ja tu leżę tylko dlatego że nie mają gdzie mnie przenieść. Moja psychika już odmawia posłuszeństwa. Mam mega dola, nie spalam wcale przez to. Jedna zabierali, przywozili kolejna. Jak dziś mnie nie wezmą to wypisuję się na żądanie, nie dam rady dłużej tak.

Barokowa, że mną leżała dziewczyna która miała podawana oksy i dupa , nie działało. W końcu cewnik, trochę ruszyło i chyba skończyło się przebiciem pęcherza.nie ma reguły..

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis z nas sporo wizytuje jak dobrze pamietam. Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 06:19

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee ale Cie załatwili-to jest normalnie niehumanitarne.Z czym Ty tam wogole trafiłaś i czy jest konieczność żebyś tam leżała? Nie patrzą na człowieka, że psycha siada położa byle gdzie i problem z głowy -co za mózgi.

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesca mi wszystko poprzechodziło ;) wyspałam sie jak dziecko dzis piękna pogoda i humor jakis lepszy. niech sie dzieje co chce ;)

Asmee - biedna , takie przezycia napewno nie sa pomocne... oby cie wypuścili jak nie ma jakis zastrzeżeń

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !

40 tydz rozpoczęty ehh tydz do terminu zostało :-)

Asmee podziwiam Cie !!! Siedzieć tam bezczynnie i patrzeć na inne porody! Ja bym chyba poszła w *** z stamtąd !!

Idę na te badania, na te próby wątrobowe :P i zaniesc kupkę młodego do badań :-)

Cuda wianki wczoraj wyprawialiśmy, żeby troche pobrac do próbki hahaha nawet nocnik nie zdal egzaminu :P

Pozdrawiam

Marietta kciuki za wizytę <3

pasia27, Lilik, Marietta lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 14 dnie.do.terminu :-)
    Niby Malo.ale.teraz.to.duzo!!

Carola jak tam u Ciebie?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam z patologii z podjrzeniem wycieku wód, pewnie już zostane do porodu. Noc okropna wręcz ! Co chwile sprawdzanie tętna plus jedna rodząca :p

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam bo w przychodni na ktg wyszły skurcze. Te które powinny wyjść bo są całkiem normalne, więc nie do końca sama rozumiem :/ mówię wam, że to jakaś totalna paranoja. Czekam na obchod i zobaczymy co dziś powiedza. Stawiam na to, że znów usłyszę że do przeniesienia ale nie ma miejsc i będę tak tu wisieć. :/

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ