X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję jak brzuszek mnie ogranicza, nie mogę się przewrócić z boku na bok bo skóra strasznie ciągnie, nie mogę się schylać bo kończyny mnie kłują w różnych miejscach brzucha ;) poza tym też mogłabym chodzić. Jak nie urodzę do końca m-ca też czeka mnie szpital i wywołanie, ale staram się na razie nie martwić na zapas, mój lekarz nie lubi indukcji więc na siłę wcześniej raczej nie będziemy działać, tym bardziej że stan ciąży na to pozwala (ładne łożysko, ilość wód, miejsce itp)

Iwa81 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz tata bedzie w sobote ok. 12-tej i wtedy moglaby akcja sie rozkrecic.
    Pewnie prozne nadzieje skoro ja nawet przepowiadajacych nie mam :-P
    A co do wymyslow facetow na temat sprzatania to ja mam dla swojego cala liste zadan :-D wiadomo, komody za ciezkie, zebym mogla cos podzialac a kurz sie za i pod nimi zbiera...

Patrycja24
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bez skurczy czy czopow czy czegokolwiek. Mnie to bardzo zylak ktory mi wylazl w ciazy rwie i jeszcze ta pierdzielona cukrzyca nie zjem co chce i kiedy chce normalnie mam dosc.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07e386983a81.jpg

Witam, spałam jak zabita dziś!!! :P nawet Miki pospał :P

Ostatnia sesja juz przed porodem <3

A czopem sie nie przejmujcie!! Bo z pierwszym to mi czop chyba przy porodzie wypadł, bo wczesniej nic nie zauważyłam :-) dodam ze akcja sie sama zaczęła :-)

Aniu_leczka, Iwa81, Evil89, Carolq, Patrycja24, Iwa2016 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się u każdej z nas w końcu ruszy :)
    Patrycja a co ty za wymysły masz pod i za meblami przecież tam nie widać ;) może twój mąż bardziej skrupulatny w sprzątaniu bo niestety nad moim to muszę stać i palcem pokazać gdzie trzeba zetrzeć. Dlatego w normalnych okolicznościach wolę sama posprzątać skoro i tak muszę na to tracić czas a on niech gotuje :) Też zrobiłam listę co ma zrobić nim nas do domu przywiezie z dokładnym rozpisaniem każdego mebla bo założę się że do głowy by mu nie przyszło żeby przetrzeć ramę lóżka czy fronty szafek :D

• Guem Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo się u nas pisze o wywoływaniu ale nim trafiłam na forum znałam tylko jeden przypadek koleżanki która miała podawaną oxy ale to też trochę na swoje życzenie bo była bardzo nastawiona na sn. Czytając wasze opisy porodów jestem w szoku że jednak tak często się stosuje cewnik, oxy czy masaże szyjki.

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4212 taka waga wyszła mi po wymiarach :P tydz temu Miki mial 3700 na USG.

no ciekawa jestem :P jak sie sprawdź to flaszkę postawie :P

Guem ja mam strasznego stresa co do jutrzejszego dnia :-\ nie wyobrażam sobie prowokacji !! Moja lek nie chce długo czekać !!

Ja pierwszego rodziłam w 41 tyg po 2 prowokacjach 2 pobytach w szpitalu nic nie ruszyło wyszłam na własne żądanie do domu !! Po 4 dniach wróciłam juz z bólami sama.

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja sesja, czy ostatnia czas pokaże o 14:00 wizytuję , zobaczymy co gin powie, ,mam nadzieję że przynajmniej do piątku da mi posiedzieć w domu ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/334542154552.jpg

hiacynta99., Patrycja24, Iwa2016 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ja sie srodowo wyłamuje - mam przesuniętą wizyte na czw 7.30. No chyba ze nie wytrzymam.

Z moim organizmem dalej dzieje sie cos dziwnego. Wczoraj masa energii, dzisiaj się czuje jakbym miała paść i nie wstać. Po prostu cos okropnego!

Mąż sie ze mnie smieje - wypralam wszystkie piżamy, koszule schowane do torby. Wieczorem położyłam sie goła, patrzy i mówi 'jak ty do porodu, włosy nieumyte, nieogolona z każdej strony, syna chcesz tak witać?' Juz mi nawet buzi sie nie chciało otwierać. Chociaz wiem ze trochę racji ma. Jak mnie złapie to musze jak najszybciej bo przecież muszą zrobic cięcie.

okropny mam dziś dzień i mam nadzieje że to nie jest cisza przed burzą , chociaż już wtorek, gdybym jednak miała to cięcie w piątek to w poniedziałek wrócimy do domu. Juz sama nie wiem co lepsze... fakt jest taki ze raczej po wizycie na oddział i niech się dzieje co chce!

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley też mam bardzo zmienne nastroje i formę, przedwczoraj okropny ból głowy - cały dzień w łóżku, wczoraj Power, dzisiaj znowu kapeć - to już chyba normalne w tym stanie ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley a u Ciebie który tydzień ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa u mnie 38+1.
    Moja gin mówi, że 39, a w szpitalu jak leżałam to położna powiedziała ze w środy wchodze w pełny nowy tydzień czyli wg szpitala w którym chce rodzic jutro mam 39.
    Wiesz ja juz nawet nie próbowałam zrozumieć bo po rozmowie z ordynatorem który 20go nie chce robić cięcia (a moja gin mówi, że 20 powinnam sie rozpakować) byłam tak zła, ze juz mnie ich wyliczenia nie interesowały.
    Generalnie bierze mnie od soboty a to nawet nie zle samopoczucie. Dzieje sie cos dziwnego.
    No ale nic, cyc do przodu nie ma co narzekać..
    wypije kawe to moze poczuje sie lepiej... albo gorzej :D

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak sobie mysle bo mimo ze mi brzuch opadł moja gin powiedziala, ze jestem tak wąska ze dziecko nie wejdzie w kanał. Mlody ciągle obija mi sie o miednice, czuje jak 'puka' i próbuje sie tam wepchnąć niżej. Moze tez dlatego od soboty nie chce ruszyć dalej. Tylko skurcze coraz silniejsze :/

f2wlepok51d0udm2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi sie poród sam ruszył a i tak musiałam dostać oxy bo te skurcze nie mogły wejsć w tryb regularny. I do tego masaz szyjki. Czop odchodził dzien przed porodem.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie oba porody zaczely sie jakies 20 minut po podłączeniu oxy. Bez oxy nic by sie nie zadzialo.
    A jak tylko podlaczyli to skurcze regularne na 100

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dola. Mleka dalej niet. Młodego mm dopajamy. Bez sensu to jest :/.
    Do tego zimno strasznie i paskudnie. Nie możemy jeszcze wychodzić.
    Ogólnie dzisiaj zjazd :/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Liley Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście, pewnie jestem tez takim przypadkiem. Dlatego tez pewnie tak sie kręci od soboty i rozkręcić sie nie może.

byl u mnie ojciec z taka straszą panią i spojrzała na mnie raz, drugi i mówi "Oleńka ty nie czujesz ze sie zaczyna? Zmieniła ci sie twarz, w ogóle inaczej wyglądasz". Byłam w szoku! Nie wie ze musze mieć cc, nie wiedziała, że faktycznie coś tam sie rusza.

może po kobiecie jednak coś widać? Kobieta doświadczona, 5 wnuków, 3 córki.. pochodzi z małej wsi i wiekowa...
    Na odchodne powiedziała mi ze pewnie w piatek sie nie zobaczymy... (bo ma tez przyjechać).. a ojciec jej nic nie mówił :/

f2wlepok51d0udm2.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Dziewczyny, mi sie poród sam ruszył a i tak musiałam dostać oxy bo te skurcze nie mogły wejsć w tryb regularny. I do tego masaz szyjki. Czop odchodził dzien przed porodem.

Ehh ten masaż szyjki :-\ kto go robił? Położna czy lekarz? Miałaś juz rozwarcie jakies? Przed masażem?

Ja właśnie sobie po schodach pykam i zaraz na piłkę przejdę :P żebym z zakwasami nie pojechała do tego porodu hahaha

Baronowa ja po 2 tyg tez odstawiłam cycka bo nic nie bylo :-\ czuje ze tym rade będzie podobnie!

hsxq6uc.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę znów zaczęły się skurcze, są boleśniejszy niż rano ale podobne, co ok 10 min i nie ważne czy leżę czy chodzę. Pokręcę się jeszcze, coś zjem i dzwonie po męża niech w szpitalu sprawdzają czy to już czy nie bo świra dostanę. Chyba że znowu się wyszukuję i przejdzie.
    Dziewczyny a te właściwe skurcze zaczynają się od dołu czy od góry? Bo znalazłam dwa artkuły w których było napisane w jednym że tak a w drugim że odwrotnie :D i podobno mają przechodzić na plecy a na razie plecy są ok, oczywiście odczuwam i tam napinanie ale takie delikatne bardzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzepie portkami,jutro mam się zgłosić do szpitala 5cm rozwarcia nie mam skurczy a masaż szyjki nic nie dał oprócz skurczy nie regularnych.. boje si oxy..

‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ