Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj bylam u lekarza i malutka na razie nigdzie się nie wybiera. Za to dowiedziałam się, że można przewidzieć wagę dziecka w taki oto sposób: mierzy się centymetrem obwód brzucha na wysokości pępka oraz wysokość brzucha wzdłuż linii negra, mnoży się te dwie liczby i wychodzi waga dziecka
-
Cigaretta wrote:A masz być na czczo czy lepiej zjeść śniadanie ? Bo ja zapomniałam zapytać gin
Pytałam właśnie koleżanki bo tez zapomniałam dzis zapytać.
Pisała mi, żeby sobie zjeść lekkie śniadanie! Ja sobie mysle coś wsiąść do torby w razie czego :-)jakas kanapke może mala czekoladę na wzmocnienienajwyżej nie zjem! Lepiej miec cos lewego
-
Kocia wrote:A ja dzisiaj bylam u lekarza i malutka na razie nigdzie się nie wybiera. Za to dowiedziałam się, że można przewidzieć wagę dziecka w taki oto sposób: mierzy się centymetrem obwód brzucha na wysokości pępka oraz wysokość brzucha wzdłuż linii negra, mnoży się te dwie liczby i wychodzi waga dziecka
no nie wiem czy to dobra metoda, bo u mnie wychodzi prawie 5kghiacynta99. lubi tę wiadomość
-
linia nie ma znaczenia, chodziło mi tylko o określenie w którym miejscu mierzyć. Zaczynasz mierzyć tu gdzie zaczyna się brzuch jakby pod mostkiem a kończysz tu gdzie się kończy jakoś nad spojeniem łonowym. Coś jak tu na zdjęciu
[/URL]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 21:36
-
Poli amotaks mi dali chociaż miał być augmentin ale co ja się będę kłócić a i jak maluch na piersi jemu też trzeba podawać probiotyk
poinformowali Ciebie o tym na łyżeczkę mleka z cycka ręcznie trochę i wysypać probiotyki i podać dziecku
Livia
Nela
Marcel
-
Kocia wrote:linia nie ma znaczenia, chodziło mi tylko o określenie w którym miejscu mierzyć. Zaczynasz mierzyć tu gdzie zaczyna się brzuch jakby pod mostkiem a kończysz tu gdzie się kończy jakoś nad spojeniem łonowym. Coś jak tu na zdjęciu
[/URL]
no to tak mierzyłami prawie 5kg, neguję tę metodę
aaaguchaaa, Kocia, Marietta lubią tę wiadomość
-
cos w stylu - "jak tanczysz w ciazy, to dziecko owinie sie pepowina.. urban legend, ze uzynka tancyla i u niej akurat dziecko sie wzielo i zawinelo] u kilku sie sprawdzi - bo waga maluchow dooszonych zazwyczaj oscyluje miedzy 3-4kg [nie wszystkie, ale w zasadzie wiekszosc tyle wazy]wiec u jakiegos % mam tak wyjdzie
jak znajde cm to zmierze. podejrzewam ze wyjdzie ponad 4 [w czwartek mam usg - zobaczymy ile bedie] -
Z ciekawości też zmierzyłam brzuch i u mnie wyszło 3600 i wg piątkowego usg tyle może mieć jeśli urodzi się w terminie, zobaczymy czy się sprawdzi ta metoda
Rozmawiałam z gin o różnicach w wadze z usg i po porodzie i powiedziała mi że różnice rzędu 500g raczej się już nie zdarzają. Przy dobrym sprzęcie i lekarzu różnica nie przekracza 10%. A już się martwiłam że przyjdzie mi rodzić 4 kg klcusia
-
xpatiiix3 wrote:Poli amotaks mi dali chociaż miał być augmentin ale co ja się będę kłócić a i jak maluch na piersi jemu też trzeba podawać probiotyk
poinformowali Ciebie o tym na łyżeczkę mleka z cycka ręcznie trochę i wysypać probiotyki i podać dziecku
Nic.nie.wiedziałam,zeby dziecku podawac probiotyk