X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj bylam u lekarza i malutka na razie nigdzie się nie wybiera. Za to dowiedziałam się, że można przewidzieć wagę dziecka w taki oto sposób: mierzy się centymetrem obwód brzucha na wysokości pępka oraz wysokość brzucha wzdłuż linii negra, mnoży się te dwie liczby i wychodzi waga dziecka :)

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A masz być na czczo czy lepiej zjeść śniadanie ? Bo ja zapomniałam zapytać gin :P

Pytałam właśnie koleżanki bo tez zapomniałam dzis zapytać.

Pisała mi, żeby sobie zjeść lekkie śniadanie! Ja sobie mysle coś wsiąść do torby w razie czego :-)jakas kanapke może mala czekoladę na wzmocnienie :-) najwyżej nie zjem! Lepiej miec cos lewego :-)

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    A ja dzisiaj bylam u lekarza i malutka na razie nigdzie się nie wybiera. Za to dowiedziałam się, że można przewidzieć wagę dziecka w taki oto sposób: mierzy się centymetrem obwód brzucha na wysokości pępka oraz wysokość brzucha wzdłuż linii negra, mnoży się te dwie liczby i wychodzi waga dziecka :)

no nie wiem czy to dobra metoda, bo u mnie wychodzi prawie 5kg :D

hiacynta99. lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

Hahahah! :D Powodzenia!

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik wrote:
    Hahahah! :D Powodzenia!

no i oczywiście siłami natury :D :D :D

Lilik lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż ostatnio czytałam w Fakcie na Śląsku takie klocki się urodziły :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, koniecznie z Mają chcecie być w telewizji :D :P.

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

nooo dorodne dzieciątko :D położna powiedziała, że to się lepiej sprawdza niż z usg :) mi wychodzi 3600

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ile u mnie, jak mi ta linia nie "wylazla"? Kocia, jak rozumiem ta linie mierzylas cala?

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linia nie ma znaczenia, chodziło mi tylko o określenie w którym miejscu mierzyć. Zaczynasz mierzyć tu gdzie zaczyna się brzuch jakby pod mostkiem a kończysz tu gdzie się kończy jakoś nad spojeniem łonowym. Coś jak tu na zdjęciu

1bad7c80812248a3med.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 21:36

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli amotaks mi dali chociaż miał być augmentin ale co ja się będę kłócić a i jak maluch na piersi jemu też trzeba podawać probiotyk :) poinformowali Ciebie o tym na łyżeczkę mleka z cycka ręcznie trochę i wysypać probiotyki i podać dziecku ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    linia nie ma znaczenia, chodziło mi tylko o określenie w którym miejscu mierzyć. Zaczynasz mierzyć tu gdzie zaczyna się brzuch jakby pod mostkiem a kończysz tu gdzie się kończy jakoś nad spojeniem łonowym. Coś jak tu na zdjęciu

1bad7c80812248a3med.jpg[/URL]

no to tak mierzyłam :D i prawie 5kg, neguję tę metodę :D

aaaguchaaa, Kocia, Marietta lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik wrote:
    Oj, koniecznie z Mają chcecie być w telewizji :D :P.

Lilik = pierniczę telewizję, mnie by chyba rozerwało :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym ta tezę obaliła!!! Koleżanka miał mega wielki brzuch !! Jak by tak zmierzył według tego co piszecie to chyba dziecko by miało ponad 6 kg :-) a cora miała po niżej 3 kg :P

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos w stylu - "jak tanczysz w ciazy, to dziecko owinie sie pepowina.. urban legend, ze uzynka tancyla i u niej akurat dziecko sie wzielo i zawinelo] u kilku sie sprawdzi - bo waga maluchow dooszonych zazwyczaj oscyluje miedzy 3-4kg [nie wszystkie, ale w zasadzie wiekszosc tyle wazy]wiec u jakiegos % mam tak wyjdzie :)

jak znajde cm to zmierze. podejrzewam ze wyjdzie ponad 4 [w czwartek mam usg - zobaczymy ile bedie]

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po skurczach, postraszyło i przeszło :) zjadłam za to na poprawę humoru wielką porcję rabarbaru pod kruszonką, pycha :) teraz córcia maltretuje moje wnętrzności, idę spać, może uda się zasnąć. Dość stresujące to popołudnie.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ubralam syneczkowi lozeczko i kolyske <3

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości też zmierzyłam brzuch i u mnie wyszło 3600 i wg piątkowego usg tyle może mieć jeśli urodzi się w terminie, zobaczymy czy się sprawdzi ta metoda ;) Rozmawiałam z gin o różnicach w wadze z usg i po porodzie i powiedziała mi że różnice rzędu 500g raczej się już nie zdarzają. Przy dobrym sprzęcie i lekarzu różnica nie przekracza 10%. A już się martwiłam że przyjdzie mi rodzić 4 kg klcusia :D

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zmierzyłam. Według usg wychodzi mi 2900g, a według centymetra - 3400g. Zobaczymy :). To ile nas do szpitala w środę?

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Poli amotaks mi dali chociaż miał być augmentin ale co ja się będę kłócić a i jak maluch na piersi jemu też trzeba podawać probiotyk :) poinformowali Ciebie o tym na łyżeczkę mleka z cycka ręcznie trochę i wysypać probiotyki i podać dziecku ;)
    Ja dostalam dzisiaj augmentin wlasnie,zmienili mi z zinnatu.Moje konto piersi widziala ginekolog i faktycznie jest zapalenie...
    Nic.nie.wiedziałam,zeby dziecku podawac probiotyk

‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ