X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj bylam u lekarza i malutka na razie nigdzie się nie wybiera. Za to dowiedziałam się, że można przewidzieć wagę dziecka w taki oto sposób: mierzy się centymetrem obwód brzucha na wysokości pępka oraz wysokość brzucha wzdłuż linii negra, mnoży się te dwie liczby i wychodzi waga dziecka :)

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A masz być na czczo czy lepiej zjeść śniadanie ? Bo ja zapomniałam zapytać gin :P

Pytałam właśnie koleżanki bo tez zapomniałam dzis zapytać.

Pisała mi, żeby sobie zjeść lekkie śniadanie! Ja sobie mysle coś wsiąść do torby w razie czego :-)jakas kanapke może mala czekoladę na wzmocnienie :-) najwyżej nie zjem! Lepiej miec cos lewego :-)

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    A ja dzisiaj bylam u lekarza i malutka na razie nigdzie się nie wybiera. Za to dowiedziałam się, że można przewidzieć wagę dziecka w taki oto sposób: mierzy się centymetrem obwód brzucha na wysokości pępka oraz wysokość brzucha wzdłuż linii negra, mnoży się te dwie liczby i wychodzi waga dziecka :)

no nie wiem czy to dobra metoda, bo u mnie wychodzi prawie 5kg :D

hiacynta99. lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

Hahahah! :D Powodzenia!

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik wrote:
    Hahahah! :D Powodzenia!

no i oczywiście siłami natury :D :D :D

Lilik lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż ostatnio czytałam w Fakcie na Śląsku takie klocki się urodziły :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, koniecznie z Mają chcecie być w telewizji :D :P.

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

nooo dorodne dzieciątko :D położna powiedziała, że to się lepiej sprawdza niż z usg :) mi wychodzi 3600

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ile u mnie, jak mi ta linia nie "wylazla"? Kocia, jak rozumiem ta linie mierzylas cala?

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linia nie ma znaczenia, chodziło mi tylko o określenie w którym miejscu mierzyć. Zaczynasz mierzyć tu gdzie zaczyna się brzuch jakby pod mostkiem a kończysz tu gdzie się kończy jakoś nad spojeniem łonowym. Coś jak tu na zdjęciu

1bad7c80812248a3med.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 21:36

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli amotaks mi dali chociaż miał być augmentin ale co ja się będę kłócić a i jak maluch na piersi jemu też trzeba podawać probiotyk :) poinformowali Ciebie o tym na łyżeczkę mleka z cycka ręcznie trochę i wysypać probiotyki i podać dziecku ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    linia nie ma znaczenia, chodziło mi tylko o określenie w którym miejscu mierzyć. Zaczynasz mierzyć tu gdzie zaczyna się brzuch jakby pod mostkiem a kończysz tu gdzie się kończy jakoś nad spojeniem łonowym. Coś jak tu na zdjęciu

1bad7c80812248a3med.jpg[/URL]

no to tak mierzyłam :D i prawie 5kg, neguję tę metodę :D

aaaguchaaa, Kocia, Marietta lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik wrote:
    Oj, koniecznie z Mają chcecie być w telewizji :D :P.

Lilik = pierniczę telewizję, mnie by chyba rozerwało :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym ta tezę obaliła!!! Koleżanka miał mega wielki brzuch !! Jak by tak zmierzył według tego co piszecie to chyba dziecko by miało ponad 6 kg :-) a cora miała po niżej 3 kg :P

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos w stylu - "jak tanczysz w ciazy, to dziecko owinie sie pepowina.. urban legend, ze uzynka tancyla i u niej akurat dziecko sie wzielo i zawinelo] u kilku sie sprawdzi - bo waga maluchow dooszonych zazwyczaj oscyluje miedzy 3-4kg [nie wszystkie, ale w zasadzie wiekszosc tyle wazy]wiec u jakiegos % mam tak wyjdzie :)

jak znajde cm to zmierze. podejrzewam ze wyjdzie ponad 4 [w czwartek mam usg - zobaczymy ile bedie]

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po skurczach, postraszyło i przeszło :) zjadłam za to na poprawę humoru wielką porcję rabarbaru pod kruszonką, pycha :) teraz córcia maltretuje moje wnętrzności, idę spać, może uda się zasnąć. Dość stresujące to popołudnie.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ubralam syneczkowi lozeczko i kolyske <3

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości też zmierzyłam brzuch i u mnie wyszło 3600 i wg piątkowego usg tyle może mieć jeśli urodzi się w terminie, zobaczymy czy się sprawdzi ta metoda ;) Rozmawiałam z gin o różnicach w wadze z usg i po porodzie i powiedziała mi że różnice rzędu 500g raczej się już nie zdarzają. Przy dobrym sprzęcie i lekarzu różnica nie przekracza 10%. A już się martwiłam że przyjdzie mi rodzić 4 kg klcusia :D

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zmierzyłam. Według usg wychodzi mi 2900g, a według centymetra - 3400g. Zobaczymy :). To ile nas do szpitala w środę?

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Poli amotaks mi dali chociaż miał być augmentin ale co ja się będę kłócić a i jak maluch na piersi jemu też trzeba podawać probiotyk :) poinformowali Ciebie o tym na łyżeczkę mleka z cycka ręcznie trochę i wysypać probiotyki i podać dziecku ;)
    Ja dostalam dzisiaj augmentin wlasnie,zmienili mi z zinnatu.Moje konto piersi widziala ginekolog i faktycznie jest zapalenie...
    Nic.nie.wiedziałam,zeby dziecku podawac probiotyk

‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ