X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przystawiasz spos pachy.? Przy zapaleniu poleca się przystawiać ie spod pachy albo wzdłuż ciała

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Nie tylko i na ból bo paracetamol nic nie dał a bolało jak cholera.. a ibuprom chociaż trochę ulgi przynosił.. u mnie temp zaczęła się od poniedziałku myślę że to zasługa ibupromu bo ok 38 była raz mierzyłam 38.8 ,mnie też bakier swedziało a potem jakby oparzone było tak piekło
    Przy ibupromie normalnie mala karmisz?

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu nawet ciekawie piszą o laktacji, dla chętnych do poczytania

https://parenting.pl/portal/piersi-podczas-karmienia

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jest od tamtego tygodnia na nanie dokarmialam ja swoim bo już mialam coraz mniej i tak jak sciagalam 90 ml 2 tyg temu tak już się zrobilo 20-30,ciagnela tylko lewa piers i to tylko na lezaco,bede probowac spod pachy.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    A co ile ściągacie pokarm?
    Bo ja zauważyłam że jak ściągam co 2-3 godziny to mam malutko i ledwo starcza, a jak co 4-5 godzin to dużo wiecej, Ale czy jak będę rzadziej to ten pokarm nie zaniknie?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez pierwsze 4 tyg co 2-3 h,ale jak juz bylo coraz mniej to co 4-5 h bo sciagalam wtedy wiecej a teraz to już nawet po 5 h prawie nic nie ma.W ogole slyszalam,ze jak się odciaga to szybko zanika pokarm.Może jestem przykładem ,tyle że gdzieś się po drodze zrobil zastoj już myslalam czy nie spalić pokarmu szalwia ale Noe znam opini

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie ściągam chyba ze potrzebuje mała zostawić laktacja do 8 tyg powinna się unormowac wtedy możesz zacząć ściągać rzadziej ale teraz jeszcze dobrze ściągać do te 3h

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibuprom brałam od razu po karmieniu żeby tego dużo potem w mleku nie było

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja po ktg ! Nic sie nie pisze

W środę juz z rana mam sie stawić na oddział do porodu buuuu......:-\

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Witam, ja po ktg ! Nic sie nie pisze

W środę juz z rana mam sie stawić na oddział do porodu buuuu......:-\

no to u mnie pewnie będzie podobnie, jutro mam wizytę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:16

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, a chociaż Ci czop odszedł ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Hiacynta, a chociaż Ci czop odszedł ?

Nie wiem !! Jakiś glut dzis byl żółtawy 3na 3cm. Przed porodem zbada mnie to mi powie.

Gorzej jak mi zaoferują masaż szyjki :P to Kuźwa dam nogę z szpitala .....

hsxq6uc.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny jak u mnie tak dalej pójdzie to we 3 pojdziemy w srode. Pisałam do mojej dr i stwierdziła ze jak wytrzymam to w srode podejmiemy decyzje czy nie od razu na oddział. Mi chyba zaczął czop odchodzić ale czysty.

Rozmawiałam tez z przyjaciółka, jest położną. Doradziła konkretne sprzatanie ćwiczenia i męża.. ale czekam do środy. Skurcze skurczybyki mam ciagle nieregularne od głowy... mam dość :/

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta z tym brzuchem zanim ruszysz to zdążą cie złapać ;p

hiacynta99. lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Nie wiem !! Jakiś glut dzis byl żółtawy 3na 3cm. Przed porodem zbada mnie to mi powie.

Gorzej jak mi zaoferują masaż szyjki :P to Kuźwa dam nogę z szpitala .....

no właśnie o tym wczoraj czytałam, i też stwierdziłam że spieprzę ;)
    Mam taką cichą nadzieję , że mnie moja skieruje na Oddział jak ona będzie na Dyżurze i poproszę ją żeby wszystkie metody wypróbowali tylko nie to :/

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Hiacynta z tym brzuchem zanim ruszysz to zdążą cie złapać ;p

E dam rady :P schudłam 1 kg moja forma nawet dobra hahaha

Iwa mi lek powiedziała ze jak dalej mam tylko 2 cm rozwarcia to na pewno cewnik mi założą!! A na masaż chyba mogę się nie zgodzić?? Nie wiem..

Mi przez weekend sexy, sprzatanie, skakanie na piłce, chodzenie po schodach i cieple kąpiele nic nie pomogły!!! :-\ jak dla mnie to tandeta nic to nie pomaga i w pierwszej ciąży tez nie pomogły!

Brzuch mnie w nocy bolał od godz 2 -5 co chwile bolalo i wyciszało sie!! Na ktg tez pobolewał mnie ! A nic nie zapisywało. Ehhh

hsxq6uc.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że możesz sie nie zgodzić! A planu porodu nie macie? Zeby tam wpisać? Ja mam cc i plan porodu mam taki okrojony, ale mam np wpisane że zakladanie cewnika tylko ze znieczuleniem.

My raz i od soboty sie męczę. Podejrzewam, że gdybym dopadła starego to by szybko poszło ale chciałabym do środy wytrzymac i iść jeszcze do dr krysi. Zawsze czuje sie jakoś bezpieczniej jak ona mnie zbada...

swoją drogą, jeśli to co ja odczuwam to sa bole krzyżowe to ja wam dziewczyny przesyłam tony szczęścia, żebyście tylko tego nie doświadczyły... bo mnie aż paraliżuje.

hiacynta99., Iwa81 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widzę, że duża ekipa się szykuje na środę :) bardzo, bardzo bardzo chciałabym do was dołączyć bo 18 to nasza rodzinna data ale nic się nie zanosi. Jestem cholernie obolała, chodzić nie mogę, schylać się nie mogę a seks, hm chyba bym padła zanim byśmy zaczęli :D wiec łażę po domu z kąta w kąt, przestawiam rzeczy, zapisuję mężowi listę do zrobienia i czekam na cud, na naszą córeczkę a ona odpowiada mi ugniataniem w podbrzuszu i kopniakami po żołądku, chyba jej się nie spieszy.
    Ostatnio rozmawiałyśmy o podtopionych telefonach no i wczoraj utopiłam swój :/ na razie leży w ryżu i odpoczywa, mam nadzieję że zadziała bo przyzwyczaiłam się do niego.

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol krzyżowy juz zaliczony przy pierwszym porodzie! Wczoraj jak mialsm bole to nie wiedziałam co robic czy czekać czy jechac! Bo łapało i przechodziło!

Cos mi nie pasowało w tych bolach ! Bo przy krzyżowych nie przechodzi ból tylko jednym ciągiem sie nasila.

Przykład; jak bys poszła na operacje kręgosłup w odcinku krzyżowym na żywca. :P hehe

Może dobrze ze pójdę na wywołanie! Nie będę się zastanawiać czy to do porodu czas jechac czy nie? Bo z + GBS nie chce czekać za długo.

hsxq6uc.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my po KTG. Zapis wg.poloznej "ksiazkowy". :-)
    Guem, mam nadzieje, ze uda sie uratowac Twoj tel. Ja tam sie ciesze, ze z mojego udalo sie odzyskac zdjecia i filmy z okresu ciazy <3 a do nowego juz sie przyzwyczailam.

Patrycja24
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ