Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej, ja też w środe ide na oddział także będzie nas sporo na ten dzień.. choć nie wiem kiedy zaczną coś działać
Też przez weekend próbowałam wszystkiego ale nic nie pomaga, zero skurczu zero czopa nic ! Tylko biegunka mnie męczy drugi dzień.
Odzywała się Pasia ? -
Cigaretta wrote:Hej, ja też w środe ide na oddział także będzie nas sporo na ten dzień.. choć nie wiem kiedy zaczną coś działać
Też przez weekend próbowałam wszystkiego ale nic nie pomaga, zero skurczu zero czopa nic ! Tylko biegunka mnie męczy drugi dzień.
Odzywała się Pasia ?
No to rzeczywiście w środę mocna ekipa
u Pasi - ciszahiacynta99., wariatka3 lubią tę wiadomość
-
Hiacynta ja tak miałam w sobote. Chcialam jechac i nie chciałam, bo wwkręciłam sobie ze urodze w niedziele...
to i sie męczę do dzisiaj a pewnie byłabym juz po. Chociaz w sumie 3-5 dni a mlody ciałka nabierze. Wytrzymam.
Może kręgosłupa mi 'nie operują' ale zaczyna sie od bolu z tylu glowy, dochodzi walenie w kręgosłup, rozpływa sie po plecach i twardnieje brzuch boląc przy tym cholernie. Chwilami robi mi sie slabo.
Od rana juz z 13-15 takich akcji. Niestety pod ciepła wodą tez.
Chyba blisko jestem
Swoją drogą ciągle mówiłam ze urodze szybciej, mąż sie w głowę pukał a teraz te myśli mam cały dzien. Za to sie juz nic nie odzywa i dobrze, tylko mnie denerwował.
Iwa jak leżałam przed porodem babeczka miała ten balonik. Chodziła sobie z nim. Jak zrobilo jej sie wieksze rozwarcie, wody chluply a balonik wypadl. Masaż robią chyba paluchami..hiacynta99., Iwa81 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Widzę że lista mamusi powiększy nam się obficie w środę superTo czekanie na pewno dobija bo to jest jedna wielka niewidoma kiedy się urodzi, a co dzień dłużej to już coraz ciężej, ale jeszcze troszkę i zobaczycie swoje maluszki
Ja nie ściągam pokarmu jedynie przystawiam, dzisiaj był jakiś chwilowy nawał mleka ale małemu i tak brakło na jedno jedzonko i dokarmić butlą go musiałam. Czasem ręce mi opadają że tego mleka tak mało mam ale cóż, najważniejsze żeby Kacperek przybierał na wadze a najwyżej będę ciągle go dokarmiała, nie odstawię piersi póki jeszcze coś leci, a może akurat coś się zmieni i poleci droga mleczna
Ale mam do Was pytanie dotyczące podawania witaminy D i K dla maluszka. Bo niby K podaje się tylko kiedy dziecko jest na piersi a jak wy karminie w sposób mieszany to dajecie i witaminę D i K ???
Z góry dziękuje za odpowiedź
Trzymam kciuki za wizyty, KTG i szybkie porodu, codziennie czytam Wasze wiadomości w czasie karmienia najczęściej bo wtedy ręce mam wolne
Miłego dnia
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Cigaretta wrote:Hej, ja też w środe ide na oddział także będzie nas sporo na ten dzień.. choć nie wiem kiedy zaczną coś działać
Odzywała się Pasia ?
Ja rano mam się wstawić, odrazu maja działaćlek mówiła ze urodzi pani w środę! Ze się o to postara !!
A biegunkę miałam przez 3 dni i znowu zaparcia wróciły -
Noooo, Dziewczyny. Gang środowy powiększa się o mnie. Z powodu nadciśnienia w środę mam się stawić do szpitala. Szyjka mięciutka i rozwarcie na palec. Lekarz mówi, że na tym etapie i z taką porodową szyjką można już indukować (wspominał o baloniku, a potem kroplówce). Nie wiem czy podziałają już w środę. Mój lekarz będzie na dyżurze w czwartek, więc pewnie wtedy się zacznie...
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Polozna kazala dawać Wit d. A jesli dajesz mm tylko raz dziennie to lekarz powinien zadecydwowac jak podawać k.
Jak mialam mieszane karmienie to kazala dawać co drugi dzień. -
ja czuję spinanie brzucha, czasem włączy się kilka razy na moment dosłownie, ale z wtedy co kilka minut. Łapie i zaraz puszcza.
Zgaga nadal dokucza. Z lekarzem jestem umówiona na kolejną wizytę, bo na ostatniej czwartkowej była cisza i żadnych oznak. Termin teoretycznie za 5 dni...
Najbardziej przeszkadza mi fakt, że nie mogę się normalnie ułożyć w łóżku, bo mi ciężko przewrócić się z boku na bok
no i synu ok 22-23 zaczyna szaleć i kopać po pęcherzu, szyjka kłuje, nie jest może bolesne ale bardzo niekomfortoweWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 18:49
-
Dziewczyny jak to jest z tymi skurczami właściwymi, mają być regularne i narastające w bólu. Ale to jest tak że każdy następny skurcz jest boleśniejszy czy intensywność wzrasta co jakiś czas? I regularne to tak co do minuty? Bo sama już nie wiem czy nie zaczęły mi się skurcze, niby jakby to były te właściwe to bym nie miała wątpliwości ale dziwnie się czuję. Co 8-10 minut boli mnie brzuch, zaczyna się od dołu i idzie w górę razem z bólem czuję jak się cały stopniowo napina by po kilkunastu sekundach puścić. Ból nie jest jakiś mega intensywny, nie zgina mnie w pół ale jednak dość mocno odczuwalny. Prysznic nie pomógł. Nie chcę jechać na ip z pytaniem, przepraszam czy ktoś mógłby sprawdzić czy przypadkiem nie rodzę
ale martwi mnie ta regularność. Wcześniej też miałam takie "skurcze" ale rzadziej więc nawet nie wiem czy regularnie czy nie.
-
Iwa81 wrote:Jakiś glutek mi wypadł, może w końcu coś zacznie się dziać - mam nadzienie
Mi tez gluty wychodzą mąż się mną brzydzi bo cala w glutach jestem
Mój gdzies mnie uciska bo mnie paraliżuje w biodrachprzed chwila z bólu sie prawie przewróciłam
Juz nie wspomnę o uciskaniu szyjki główką!! Dramat nawet się rozpłakałam z bólu:( w sumie mogła bym jeszcze chodzić, gdyby nie te dwie dolegliwości
lapie mnie takie cos od piątkuBaronowa_83 lubi tę wiadomość
-
hiacynta99. wrote:Mi tez gluty wychodzą mąż się mną brzydzi bo cala w glutach jestem
Mój gdzies mnie uciska bo mnie paraliżuje w biodrachprzed chwila z bólu sie prawie przewróciłam
Juz nie wspomnę o uciskaniu szyjki główką!! Dramat nawet się rozpłakałam z bólu:( w sumie mogła bym jeszcze chodzić, gdyby nie te dwie dolegliwości
lapie mnie takie cos od piątku
ach te gluty
mi się na maxa Mała wypina, i strasznie mnie wtedy skóra piecze,
i tez straszny ten ucisk na szyjkę i czasami jak dużo chodzę to mnie kujnie w dole.
Dzisiaj trochę podziałałam w domu, posprzątałam wszystkie szuflady bo jakiś bajzel mi się w nich zrobił + pranie żeby nic nie zalegało w koszu na pranie, może coś pomoże.
-
nick nieaktualnyhiacynta99. wrote:Ja rano mam się wstawić, odrazu maja działać
lek mówiła ze urodzi pani w środę! Ze się o to postara !!
A biegunkę miałam przez 3 dni i znowu zaparcia wróciły