X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Jakiś glutek mi wypadł, może w końcu coś zacznie się dziać - mam nadzienie ;)

Kochana, jak cały czop nie odejdzie to nie ma co się łudzić.. Wiem co mówię, od 3 tyg mi po kawałku odłazi, a porodu na horyzoncie nie widać ;d

Padłam w dzień na dwie godziny i teraz spać nie mogę.. męczą mnie od południa mdłości. Czekałam tak długo za mamą u lekarza, że z głodu zaczęło mi się robić źle, a jak na złość pierwszy raz zapomniałam zabrać czegoś do przegryzienia.. no i jak zaczęło mdlić tak trzyma do teraz :/

W dodatku jutrzejsza wizyta nastraja mnie jakoś negatywnie. Boję się, że znów usłyszę, że nic się nie dzieje.. a ja już bym chciała jakiś decyzji, czegokolwiek poza 'czekamy'. Kuźwa, czekam od 34tc, bo 'już miała się rodzić' ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmer to obys uslyszala ze jednak sie rusza ku porodowi. No ha tez to samo bym chciała usłyszeć bo jyz ciężko po prostu.. A hak nogi zaczely puchnac to ledwo ruszam stopami.. Bo kostki to mi chyba ukradli ;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc to znow ja ... To vezsennisc mnie wykonczy dobrze ze telefony chociaz wymyślił ktos madry.. Mam nerwe ze bym kogos rozszarpala

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się od rana. Ja już zdążyłam odświeżyć depilację jeszcze tylko małe poprawki na nogach zostały i czekam co dalej. Rano odszedł spory kawał czopa na końcu już różowy czyli może jednak uda nam się trafić w 18 maja :) nie nakręcam się specjalnie ale bardzo bym chciała :) i w końcu zaczął dopadać mnie strach bo skurcze stają się coraz bardziej konkretne. Jestem nimi już zmęczona nie tyle może z bólu co z uciążliwości. Trzymajcie za nas kciuki :)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Witam się od rana. Ja już zdążyłam odświeżyć depilację jeszcze tylko małe poprawki na nogach zostały i czekam co dalej. Rano odszedł spory kawał czopa na końcu już różowy czyli może jednak uda nam się trafić w 18 maja :) nie nakręcam się specjalnie ale bardzo bym chciała :) i w końcu zaczął dopadać mnie strach bo skurcze stają się coraz bardziej konkretne. Jestem nimi już zmęczona nie tyle może z bólu co z uciążliwości. Trzymajcie za nas kciuki :)
    zacisniete bardzo mocno... ;)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam do żabuszki!! Gueam bedzie dobrze!! trzymamy kciuki!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy!

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my. Trzymamy kciuki :-)
    U nas cisza. Czuje sie jak wieloryb, zmienic pozycje jest ciezko bo wtedy boli mnie cala miednica i ciagnie dol brzucha. Takze ten...ktora pisala sie ze mna na pelnie? ;-)

Patrycja24
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki Dziewczyny :)

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabe te wasze kciuki, hehe :D skurcze znowu od rana postraszyły i się skończyły. A ja już gotowa do wyjścia :D no nic pościeram kurze, poprasuję, wszystko żeby nie myśleć. Jak się ruszam to skurcze przechodzą zamiast się nasilać więc nie wiem czy to sprzatanie cokolwiek daje, chyba kolejna plotka, pewnie wymyślona przez facetów żeby nie musieli nic robić jak nas nie będzie :D

Lilik, Kocia lubią tę wiadomość

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, na pewno masz rację! Ach Ci faceci :D

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Witamy sie i my. Trzymamy kciuki :-)
    U nas cisza. Czuje sie jak wieloryb, zmienic pozycje jest ciezko bo wtedy boli mnie cala miednica i ciagnie dol brzucha. Takze ten...ktora pisala sie ze mna na pelnie? ;-)
    ja :) od 20 [po godz. 14] moge rodzic :D

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :/
    U Nas niestety cisza,
    Asmee, Guem - u Was to przynajmniej jeszcze przed terminem i coś już się dzieje, a ja po terminie i w sumie nic,
    dzisiaj wizyta u gin i zaczynam się cyrać, że skieruje mnie na Oddział i wywoływanie :/
    a moje dziecko po prostu nie chce jeszcze wyjść na ten Świat - sytuacja w Europie niestabilna, Szpak nie wygrał Eurowizji - po co się pchać :D

Carolq, hiacynta99., Patrycja24, aaaguchaaa, Negra lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , my bardzo zabiegani bo to ostatnie dni do przyjścia Naszej Niuni wiec latamy , sprzątamy , i robimy wszystko ;P a w miedzy czasie leżymy i sie wtulamy ile mozemy jeszcze . My tez jutro do szpitala i juz jutro bedziemy mieli Niunie na świecie :)
    Takze pewnie przez pare dni będę niedostępna , odezwiemy sie w wolniejszej chwili . Powodzenia wszystkim Mamusia i trzymamy kciuki za Was :)
    Martwi mnie nadal Pasia ze sie nie odzywa , mam nadzieje ze jest wszystko ok i cieszy sie Maleństwem :)
    Pozdrawiamy wszystkich :)

Patrycja24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a co do wymiarów dziecka z brzuszka mi w miarę pokrywa sie z usg przypominam
    Ze mam duży brzuch bo 125 cm :) w zależności jak złapie sie linie negra Mała wychodzi od 4100-4360
    Jak sie urodziny to obalimy albo potwierdzimy metodę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 10:05

Kocia lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq powodzenia jutro :)
    A ja w oczekiwaniu na rozwój jakiejś akcji dokończyłam kocyk a może bardziej narzutkę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93f254dac135.jpg

Iwa81, hiacynta99., Patrycja24, aaaguchaaa, monilia84, Aniu_leczka, Negra, Lilik lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - ja tam wolę nie sprawdzać z tymi moimi 5kg ;)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, śliczny ten kocyk - masz talencior

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, trochę zazdroszczę tej wiedzy kiedy dokładnie witacie maluszki ;) u mnie to wielka niewiadoma, jestem w terminie, a nic się nie rusza. Może tylko przepowiadające nieco przybrały na częstotliwości, ale jak zmieniam pozycję czy się ruszę to też przechodzą. I czuję się jak słonica, niezgrabna i ociężała. Choć dzisiaj mam całkiem dobry dzień.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    dziewczyny, trochę zazdroszczę tej wiedzy kiedy dokładnie witacie maluszki ;) u mnie to wielka niewiadoma, jestem w terminie, a nic się nie rusza. Może tylko przepowiadające nieco przybrały na częstotliwości, ale jak zmieniam pozycję czy się ruszę to też przechodzą. I czuję się jak słonica, niezgrabna i ociężała. Choć dzisiaj mam całkiem dobry dzień.

ja się nie czuję ociężała, i mogłabym chodzić jeszcze w tej ciąży, ale wiadomo nie da się ;)
    wolałabym żeby się coś podziało naturalnie, bo boję się wywoływania.

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ