X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie gratuluję :)

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Misiek przyszedł na świat o 16:55
    3900 i 58 cm 4 godz trwał poród

Evil89, Lilik, Aniu_leczka, Negra, klaudia1534, Iwa2016, Patrycja24, i.am.chappie, kehlana_miyu, fistaszek88, Liley, Iwa81, pasia27, monilia84, patkaaxx90, Narinka lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wszystkim i kazdej z osobna!!! Sciskam Was mocno!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim cudownie tyle dzieci ;) juz niedługo wszystkie będziemy tulić maluszki :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sypnelo bobaskami gratulacje mamusie.
    Ja licze ze ta pelnia cos i u mnie przyniesie chociaz narazie sie nie zapiwiada niestety...

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje! Napiszcie w wolnej chwili jak się czujecie :)

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje:)aż zazdroszczę wam tego uczucia kiedy pierwszy raz zobaczylyscie malucha:)ja nuż czekam kiedy o drugie się postaram:)

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka78 wrote:
    w tym

Octanisept do psikania.Mi się przy pierwszej cc babrało z jednej strony, do dziś mam w tym miejscu wgłębienie. Ja byłam u ginekologa z tym i dała mi antybiotyk jeszcze.
    Majoweczka a ile Ci się to goiło? Ja jak widzę to na 1,5 cm jest taka przerwa i wydaje mi się że powinno być w tym miejscu zszyte.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie,Sshape gratuluje!!
    A ja jestem tak cholernie zmęczona zdjęcia masakra.Opieka nad takim maluszkiem jeść dużym wyzwaniem,obwiniam siebie,że z karmieniem piersią mi nie wychodzi (daje ściągnięte).Denerwuje się jak mała płacze bo chciała bym zaspokoić jej potrzeby a czasami nie wiem co się dzieje-dlaczego nie chce spac itd.Jest mi smutno i mam wyrzuty że nie jestem dobra matka.

i.am.chappie lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e415a6f6c56.jpg

Mikus kilka minut po porodzie <3

Negra, klaudia1534, Liley, Iwa2016, Lilik, pasia27, Patrycja24, monilia84, Evil89, Narinka lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.am.chappie, Sshape, Hiacynta-gratuluję Wam serdecznie!
    Hiacynta-piękne zdjęcie! Zazdroszczę, że miałaś obok siebie fotografa, który uchwycił taką chwilę :-) Mój nie zdążył dojechać niestety :-)

Justys- czemu ściągasz pokarm?
    Ja przez pierwszy tydzień karmiłam w "kapturkach", bo dzięki nim małej latwiej bylo chwycic moje małe brodawki (choć tez musiala się nauczyc zasysać te kapturki), pogryzione brodawki mogły się pod nimi wygoić i karmienie trochę mniej bolało. Teraz karmię już bez nich, niunia czasem się wścieka, jak sutek wypadnie jej z buzi, ale podchodzę do tego za spokojem i w końcu sie udaje- zasysa znowu. Takich chwil, kiedy brodawka wypada jej z ust jest coraz mniej, a karmienie idzie nam coraz sprawniej :-)
    A jeśli chodzi o płacz maleństwa, to każda z nas ma takie chwile, że nie wie, o co dziecku chodzi, ale z czasem nauczymy się rozpoznawać potrzeby maluchów i rodzaje płaczu. Nie przejmuj się, każda miewa chwile załamania, ale sobie z nimi poradzimy, spokój nas uratuje, bo przecież jesteśmy najlepszymi mamami pod słońcem dla naszych pociech! Kochamy je, staramy się jak tylko potrafimy zaspokoić ich potrzeby i wszystko w końcu zacznie się układać! :-)

Lilik lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wieczorową porą chciałam się przywitać i pochwalić się dobrą nowiną :) dziś o 13:40 w porodzie siłami natury przyszła na świat nasza najcudowniejsza córcia Tolcia. 55 cm i z wagą 3200g. Jesteśmy najszczęśliwszymi rodzicami na świecie :)
    W wolnej chwili napiszę więcej ale póki co powiem tylko że do szpitala trafiłam ze skurczami co 3 min a jadąc nie byłam pewna czy to już ale mąż prawie na silę mnie przywiózł, dopiero na ip dowiedziałam się że wody już odchodzą a początek partych prawie bym przespała tak więc nie zawsze są to rzeczy nie-do-przegapienia przez gapy jak ja :D
    Pozdrawiam nowe mamy i te które jeszcze czekają na swoje maleństwa :)

Iwa2016, Iwa81, Negra, Lilik, Aniu_leczka, pasia27, Patrycja24, monilia84, Evil89, TheForfie, Narinka lubią tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż przyjechał jak Mikus juz wychodził!!

Wszedł jak go juz wyciągnęli i juz leżał ze mna i poprosiłam o fotkę <3 żeby sie chociaż do czegos przydał :P

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom :-) my nadal w szpitalu, młoda tak fika że z dwóch pętli pepowiny już została jedna. Rozwarcie prawie nic, miałam zrobiona amnio coś tam, wody nadal w odpowiednim kolorze, więc dostałam plaster na ramię który ma podziałać trochu na macice, czas pokaże czy coś się ruszy.

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta no.w koncu Twój królewicz wyskoczy :-)

Dziewczyny gratulacje ogromne!!

U nas właśnie nocne karmienie i kupa ;-)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom <3
    My juz po karmieniu idziemy spac :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntka! piekne zdjecie! grtaulacje!!

Negra - karmisz przez nakladki, a powiedz, bo ja kupilam te niby w standardowym rozmiarze, ale jak w domu przymierzylam, to sa za duze[w sensie, sutek nie wypelnia calej tej koncowki] jak mniemam, powinien?bo nie wiem, czy nie skoczyc i kupic tych w rozmiarze malym, bo sutki niestety[albo stety, co kto woli ;) ] mam male.

p.s. nakladki mam z aventu, one w rozmiarze s -male i L -standardowe]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 06:30

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Hiacyntka! piekne zdjecie! grtaulacje!!

Negra - karmisz przez nakladki, a powiedz, bo ja kupilam te niby w standardowym rozmiarze, ale jak w domu przymierzylam, to sa za duze[w sensie, sutek nie wypelnia calej tej koncowki] jak mniemam, powinien?bo nie wiem, czy nie skoczyc i kupic tych w rozmiarze malym, bo sutki niestety[albo stety, co kto woli ;) ] mam male.

p.s. nakladki mam z aventu, one w rozmiarze s -male i L -standardowe]
    aaaaguchaaa-w pierwszej ciąży z Aventu miałam nakładki w rozmiarze S i były super. Zakladam, że masz na myśli, że brodawki nie wypełniają Ci tej nakładki w sensie szerokosci- u nasady? Jeśli dobrze Cię zrozumiałam (a wiem, że te "standardowe" z aventu są naprawdę duże), to możesz mieć problem z użyciem ich, bo dziecko cały "nadmiar" długości i szerokości w stosunku do Twoich własnych skutków musi zmieścić w buzi i jeszcze zassać- czyli ścisnąć brodawkę przez tą osłonkę Przy za dużych nakładkach może to być trudne... Te w mniejszym rozmiarze będą przylegać na "szerokość"- u nasady i łatwiej będzie ścisnąć ustami sutka. Będą tylko dłuższe, tzn bardziej wystające niż Twoje wlasne sutki, wiec noworodkowi będzie łatwiej uchwycić (sutek nie będzie wypadał mu z ust). Z czasem możecie próbować radzić sobie bez nich- wszystko zależy od cierpliwości i siły ssania dziecka :-)
    Z córką używamy nakladek Lovi (są tańsze), a wg mnie sprawdziły się tak samo :-)

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któreś z Was karmią butelką? Ile ml i co ile godzin jedzą wasze dzieciaczki?
    Bo ja karmię swoim mlekiem i póki co na razie mi starcza ale nasz Dominik teraz już wcina 90ml za jednym podejściem :) Niezły z niego głodomorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:16

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim wczorajszym mamusiom :).
    Ja już na sali przedporodowej. Będą wywoływać poród :).

Iwa2016, pasia27 lubią tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ