X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie gratuluję :)

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Misiek przyszedł na świat o 16:55
    3900 i 58 cm 4 godz trwał poród

Evil89, Lilik, Aniu_leczka, Negra, klaudia1534, Iwa2016, Patrycja24, i.am.chappie, kehlana_miyu, fistaszek88, Liley, Iwa81, pasia27, monilia84, patkaaxx90, Narinka lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wszystkim i kazdej z osobna!!! Sciskam Was mocno!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim cudownie tyle dzieci ;) juz niedługo wszystkie będziemy tulić maluszki :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sypnelo bobaskami gratulacje mamusie.
    Ja licze ze ta pelnia cos i u mnie przyniesie chociaz narazie sie nie zapiwiada niestety...

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje! Napiszcie w wolnej chwili jak się czujecie :)

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje:)aż zazdroszczę wam tego uczucia kiedy pierwszy raz zobaczylyscie malucha:)ja nuż czekam kiedy o drugie się postaram:)

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka78 wrote:
    w tym

Octanisept do psikania.Mi się przy pierwszej cc babrało z jednej strony, do dziś mam w tym miejscu wgłębienie. Ja byłam u ginekologa z tym i dała mi antybiotyk jeszcze.
    Majoweczka a ile Ci się to goiło? Ja jak widzę to na 1,5 cm jest taka przerwa i wydaje mi się że powinno być w tym miejscu zszyte.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie,Sshape gratuluje!!
    A ja jestem tak cholernie zmęczona zdjęcia masakra.Opieka nad takim maluszkiem jeść dużym wyzwaniem,obwiniam siebie,że z karmieniem piersią mi nie wychodzi (daje ściągnięte).Denerwuje się jak mała płacze bo chciała bym zaspokoić jej potrzeby a czasami nie wiem co się dzieje-dlaczego nie chce spac itd.Jest mi smutno i mam wyrzuty że nie jestem dobra matka.

i.am.chappie lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e415a6f6c56.jpg

Mikus kilka minut po porodzie <3

Negra, klaudia1534, Liley, Iwa2016, Lilik, pasia27, Patrycja24, monilia84, Evil89, Narinka lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.am.chappie, Sshape, Hiacynta-gratuluję Wam serdecznie!
    Hiacynta-piękne zdjęcie! Zazdroszczę, że miałaś obok siebie fotografa, który uchwycił taką chwilę :-) Mój nie zdążył dojechać niestety :-)

Justys- czemu ściągasz pokarm?
    Ja przez pierwszy tydzień karmiłam w "kapturkach", bo dzięki nim małej latwiej bylo chwycic moje małe brodawki (choć tez musiala się nauczyc zasysać te kapturki), pogryzione brodawki mogły się pod nimi wygoić i karmienie trochę mniej bolało. Teraz karmię już bez nich, niunia czasem się wścieka, jak sutek wypadnie jej z buzi, ale podchodzę do tego za spokojem i w końcu sie udaje- zasysa znowu. Takich chwil, kiedy brodawka wypada jej z ust jest coraz mniej, a karmienie idzie nam coraz sprawniej :-)
    A jeśli chodzi o płacz maleństwa, to każda z nas ma takie chwile, że nie wie, o co dziecku chodzi, ale z czasem nauczymy się rozpoznawać potrzeby maluchów i rodzaje płaczu. Nie przejmuj się, każda miewa chwile załamania, ale sobie z nimi poradzimy, spokój nas uratuje, bo przecież jesteśmy najlepszymi mamami pod słońcem dla naszych pociech! Kochamy je, staramy się jak tylko potrafimy zaspokoić ich potrzeby i wszystko w końcu zacznie się układać! :-)

Lilik lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wieczorową porą chciałam się przywitać i pochwalić się dobrą nowiną :) dziś o 13:40 w porodzie siłami natury przyszła na świat nasza najcudowniejsza córcia Tolcia. 55 cm i z wagą 3200g. Jesteśmy najszczęśliwszymi rodzicami na świecie :)
    W wolnej chwili napiszę więcej ale póki co powiem tylko że do szpitala trafiłam ze skurczami co 3 min a jadąc nie byłam pewna czy to już ale mąż prawie na silę mnie przywiózł, dopiero na ip dowiedziałam się że wody już odchodzą a początek partych prawie bym przespała tak więc nie zawsze są to rzeczy nie-do-przegapienia przez gapy jak ja :D
    Pozdrawiam nowe mamy i te które jeszcze czekają na swoje maleństwa :)

Iwa2016, Iwa81, Negra, Lilik, Aniu_leczka, pasia27, Patrycja24, monilia84, Evil89, TheForfie, Narinka lubią tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż przyjechał jak Mikus juz wychodził!!

Wszedł jak go juz wyciągnęli i juz leżał ze mna i poprosiłam o fotkę <3 żeby sie chociaż do czegos przydał :P

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom :-) my nadal w szpitalu, młoda tak fika że z dwóch pętli pepowiny już została jedna. Rozwarcie prawie nic, miałam zrobiona amnio coś tam, wody nadal w odpowiednim kolorze, więc dostałam plaster na ramię który ma podziałać trochu na macice, czas pokaże czy coś się ruszy.

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta no.w koncu Twój królewicz wyskoczy :-)

Dziewczyny gratulacje ogromne!!

U nas właśnie nocne karmienie i kupa ;-)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom <3
    My juz po karmieniu idziemy spac :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntka! piekne zdjecie! grtaulacje!!

Negra - karmisz przez nakladki, a powiedz, bo ja kupilam te niby w standardowym rozmiarze, ale jak w domu przymierzylam, to sa za duze[w sensie, sutek nie wypelnia calej tej koncowki] jak mniemam, powinien?bo nie wiem, czy nie skoczyc i kupic tych w rozmiarze malym, bo sutki niestety[albo stety, co kto woli ;) ] mam male.

p.s. nakladki mam z aventu, one w rozmiarze s -male i L -standardowe]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 06:30

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Hiacyntka! piekne zdjecie! grtaulacje!!

Negra - karmisz przez nakladki, a powiedz, bo ja kupilam te niby w standardowym rozmiarze, ale jak w domu przymierzylam, to sa za duze[w sensie, sutek nie wypelnia calej tej koncowki] jak mniemam, powinien?bo nie wiem, czy nie skoczyc i kupic tych w rozmiarze malym, bo sutki niestety[albo stety, co kto woli ;) ] mam male.

p.s. nakladki mam z aventu, one w rozmiarze s -male i L -standardowe]
    aaaaguchaaa-w pierwszej ciąży z Aventu miałam nakładki w rozmiarze S i były super. Zakladam, że masz na myśli, że brodawki nie wypełniają Ci tej nakładki w sensie szerokosci- u nasady? Jeśli dobrze Cię zrozumiałam (a wiem, że te "standardowe" z aventu są naprawdę duże), to możesz mieć problem z użyciem ich, bo dziecko cały "nadmiar" długości i szerokości w stosunku do Twoich własnych skutków musi zmieścić w buzi i jeszcze zassać- czyli ścisnąć brodawkę przez tą osłonkę Przy za dużych nakładkach może to być trudne... Te w mniejszym rozmiarze będą przylegać na "szerokość"- u nasady i łatwiej będzie ścisnąć ustami sutka. Będą tylko dłuższe, tzn bardziej wystające niż Twoje wlasne sutki, wiec noworodkowi będzie łatwiej uchwycić (sutek nie będzie wypadał mu z ust). Z czasem możecie próbować radzić sobie bez nich- wszystko zależy od cierpliwości i siły ssania dziecka :-)
    Z córką używamy nakladek Lovi (są tańsze), a wg mnie sprawdziły się tak samo :-)

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któreś z Was karmią butelką? Ile ml i co ile godzin jedzą wasze dzieciaczki?
    Bo ja karmię swoim mlekiem i póki co na razie mi starcza ale nasz Dominik teraz już wcina 90ml za jednym podejściem :) Niezły z niego głodomorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:16

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim wczorajszym mamusiom :).
    Ja już na sali przedporodowej. Będą wywoływać poród :).

Iwa2016, pasia27 lubią tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ