X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nas plasterek nie podzialal, a wręcz przeciwnie, chyba zrobił odwrotny skutek - skurczow brak. Więc 3 minutowa decyzja pani z. Ordynatora, cięcie cesarskie o 9:00 bo nic się nie dzieje ;-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po baloniku 4cm rozwarcia. Dają mi już dziś odpocząć, a jutro oxy. Mam nadzieję, że pójdzie...
    Trzymamy się Dziewczyny. Jutro kolejny dzień zmagań.

Iwa81 lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, udanych porodów!

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu. zla jestem jak nie wiem:/ Dzis zauwazylam śluz lekko podbarwiony krwią a nie wszystko zrobione w domu..:/ no i lekarz mnie przerazil.. Mala ma wielka lepetynke i w ogóle niby jest wielka >4200g... Ja jej nie dam rady urodzić sn!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 21:08

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wszystkich mam które mają problemy z kp:czy u Was to też wpływa na psychikę, czy macie wrażenie że nie dajecie dziecku wszystkiego? Jak mała nam nie patrzy rhmj oczkami malutkim to mam wrażenie że ma żal do mnie

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    O matulu. zla jestem jak nie wiem:/ Dzis zauwazylam śluz lekko podbarwiony krwią a nie wszystko zrobione w domu..:/ no i lekarz mnie przerazil.. Mala ma wielka lepetynke i w ogóle niby jest wielka >4200g... Ja jej nie dam rady urodzić sn!!!
    Moja ma 4100, i u mnie 0 rozwarcia i brak skurczy więc zwłaszcza że względu na wagę jutro CC

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam ze szpitala...o 23 polecialo mi "cos" co wzielam za wody. Bylo tego 3/4 szklanki wiec sporo. Skurczy brak wiec na spokojnie sie ogarnelam i pojechalam. Po badaniu okazalo sie, ze to nie wody, rozwarcie 1 cm. Prawdopodobnie mega rozwodniony czop sluzowy. Po zapisie KTG pytali czy chce zostac, ale stwierdzilam,ze skoro to jeszcze nie czas i jest wszystko dobrze, to wole poczekac w domu. Choc teraz po badaniu przez mloda, "delikatna" lekarke czuje sie gorzej niz jak jechalam. Nocna jazda do szpitala przetestowana :-P

Patrycja24
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Do wszystkich mam które mają problemy z kp:czy u Was to też wpływa na psychikę, czy macie wrażenie że nie dajecie dziecku wszystkiego? Jak mała nam nie patrzy rhmj oczkami malutkim to mam wrażenie że ma żal do mnie
    Niestety miałam takie myśli ale jak powalczysz o karmienie to jest szansa ze się uda a wtedy będziesz oglądała jak maleństwo wywraca oczkami z zadowolenia :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys dajesz Malej wszystko to co mozesz jej dac! nie obwiniaj sie, bo tylko sobie zaszkodzisz, nie tylko pogorseneim nastroju ale i na pewno negatywnie wplywniesz na laktacje. sprobuj powalczyc, ale nic na sile. karmienie mm nie umniejsza tobie jako Mamie! :*

Iwa - u mnie tak jak mowilam, wczoraj ten sluz z nitkami krwi,dzis cisza, zaraz lece na ostatnie w tym roku kolokwium, jak wroce to szybciorem ogarniam sypialnie i lozeczko malej ubieram [pomaluje wlosy, bo a jakze, mam czas :D] i bede czekac jak na szpilach

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Niestety miałam takie myśli ale jak powalczysz o karmienie to jest szansa ze się uda a wtedy będziesz oglądała jak maleństwo wywraca oczkami z zadowolenia :)
    My dzisiaj idziemy do poradni laktacyjnej bo ja sobie nie radze z karmieniem i z myślami :/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa trzymaj się u mnie to samo

migussia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za to żeby problemy z kp zniknęły.:)

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Baronowa trzymaj się u mnie to samo
    Damy rade. Mm tez ma zalety - zawsze wiesz ile dziecko zjadlo i tatuś nakarmi bez problemu ;).

Mam zamiar walczyć Maks miesiąc. Teraz i tak go karmie mm a na cycku wisi po h co 2h. Takze cos tam tego mleka z probiotykami trafia do brzucha.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie,ze macie poradnie laktacyjne w poblizu

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    My dzisiaj idziemy do poradni laktacyjnej bo ja sobie nie radze z karmieniem i z myślami :/

Ja miałam wczoraj problem !!! :-\ laska dala mi nakladke na brodawke!! Zaczelam od nakładki chwile pociumka i jak widzę ze brodawka juz jest dobrze wykształcona daje bez :-)

I dzis pierwszy sukces :P najadł sie <3 troche mu sie odbilo i ulało, to wiem ze cos zjadł

Ja wczoraj płakałam bo nie miałam czasu sobie zjeść, wysikać, przebrać podkład juz nie wspomnę o pierwszym prysznicu po porodzie!!! Bo mieliśmy problem z karmieniem i caly dzien przeplakal!

Ale ogólnie nie mam depresji :P narazie jestem przeszczęśliwa <3 <3 <3

Mój stan po porodzie jest rewelacyjny ! Pomimo szwów! Nie czuje ze wogole są :P każdy sie pyta jak ja to zrobiłam :-) hehe ze 30 min po porodzie poszłam zadowolona na swoja sale i położyłam sie dopiero na lozko kolo 23 :-)

Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opieka w szpitalu zajebista!! Poród wymarzony!!!! Pomimo tego ze anestezjolog zjeb sprawę bo Zoo nie ruszyło!! :-\ ale moja lek i położna skakały kolo mnie :-)

Położne wszystkie i te zwykle i te od laktacji przychodzą co chwile i pokazuja jak karmić i nie ma jakiś pretensji czy zali ze nie umiem :-) są super!!!

A no i dzis wychodzimy :D :-)

Negra, Lilik, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, dzisiaj przez CC o 9:16 przyszła na Świat Nasza kochana- Maja 4220g 59cm ;-)

Baronowa_83, Evil89, i.am.chappie, patkaaxx90, Negra, Lilik, klaudia1534, Patrycja24, hiacynta99., pasia27, KokoszaNell, Aniu_leczka, Iwa2016, JustyśM, monilia84 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urodzilam! O 2.30 odeszly mi wody o 10,10, urodzilam Szymusia. Porod- darlam sie strasznie. Teraz czekam na synka bo go myją. Napewno wstawię fotke!

patkaaxx90, Negra, Lilik, klaudia1534, Patrycja24, hiacynta99., Evil89, marzenka06, aaaguchaaa, pasia27, Aniu_leczka, Iwa2016, JustyśM, monilia84, i.am.chappie lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś, Baronowa ja mojego synka karmiłam z tydzień piersią, później zaczęłam mieszać z mlekiem modyfikowanym a teraz już jest wyłącznie na mm a u mnie w piersiach susza. Miałam straszne wyrzuty kiedy podawałam mu butelkę, wiele razy ryczałam, że jest ze mnie okropna matka, która nie potrafi nakarmić dziecka piersią i odmawia mu tego co dla niego najlepsze. Na szczęście mąż mnie wspierał w tym ogromnie bo widział co się działo przy każdej próbie przystawienia synka do piersi.. Mały nie potrafił za nic w świecie złapać piersi, kapturki nie pomagały i położne w szpitalu aż ręce rozkładały że taki leniuszek z niego. Siedziałam dniami i nocami i odciągałam Kacprowi pokarm laktatorem żeby miał na następne karmienie, które nigdy nie było wiadomo kiedy wypadnie. Były momenty że po zjedzeniu 80 ml po 20 min darł się w niebogłosy i musiałam mu dać mm bo więcej pokarmu nie miałam. Po czym dziecko zadowolone szło spać.
    Niestety po wielu próbach nie daliśmy rady karmić naturalnie.. Nie wiem, może byłam za mało zawzięta i za wcześnie się poddałam, pokarm zanikł. Ale teraz nie ma co gdybać, czasu nie cofnę. Plusem mm jest to, że nie jestem niezastąpiona. Mogę wyskoczyć do lekarza, załatwić sprawy w urzędzie czy wyrwać się na zakupy do spożywczaka.

Mimo to życzę Wam wytrwałości, ogromu siły i masy pokarmu :*

Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś! :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa gratulacje!! Zazdroszczę tego cc.. Ja sie zaczelam panicznie bać tego porodu... Od wczoraj w zasadzie w takim zawieszeniu.. Ryczec mi sie chce, boje się ze nie dam sobie rady s jak sie poród bedzie przedluzal to Mloda bedzie przy takienwadze niedotkeniona (bo to przeciez zwiększa ryzyko)...

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ