Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Liley Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 8.55 Miłosz wyskoczył z brzucha :) 3180 i 53. Spi i je na zmiane :) cięcie gorzej niz pierwsze ale żyje. Jak dojdziemy do siebie wrzuce wam zdjęcie i opisze co i jak.

bardzo wam kibicuje przy kp. U nas maly ladnie ssie i najada sie poki co :)

Iwa, Malena gratuluję!

Evil89, aaaguchaaa, pasia27, Aniu_leczka, Patrycja24, hiacynta99., Lilik, Lilik, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia ja tam uważam że psychiczny spokój Ciebie i dziecka jest ważny. Mój synek też nie chciał ssać, każda położna próbowała go przystawiać i wzruszała rękami. Okazało się, że języczkiem słabo pracuje i Pani dr zaleciła masaże podniebienia, które mi pokazała. Ale ja go zaczęłam karmić butelką i wiem że jest najedzony, a tak cały czas był głodny i zdenerwowany, że nie może wyciągnąć mleczka.
    A ile ml Twój wypija? i co ile godzin mu dajesz mleczko?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis mój termin porodu ;-) haha
    A Martynka juz na świecie 9dni <3 suuuper

Liley, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Damy rade. Mm tez ma zalety - zawsze wiesz ile dziecko zjadlo i tatuś nakarmi bez problemu ;).

Mam zamiar walczyć Maks miesiąc. Teraz i tak go karmie mm a na cycku wisi po h co 2h. Takze cos tam tego mleka z probiotykami trafia do brzucha.
    U nas teraz w.szpitalu kazali 30-40min gora.karmić a troszkę dokarmiać.jak nie spokojny.
    Ja 3dni robiłam takie sesje a dokarmialam mm ok 20-30ml i laktscja sie rozbujala.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Hejka, dzisiaj przez CC o 9:16 przyszła na Świat Nasza kochana- Maja 4220g 59cm ;-)
    O jaka duzia :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka teraz mleka modyfikowanego wypija mi bardzo różnie zazwyczaj od 60 do 90 ml ale zdarza się i mniej. Ostatnio wypił tylko 30 ml i przespał 3 godziny, ale było już też 2 razy że musiałam mu dorobić i wtedy w sumie wciął jakieś 110 ml. Czas między posiłkami wynosi zazwyczaj jakieś 2,5-3 godziny a w nocy czasem zdarzy mu się przespać ponad 4 godz.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Następny tydzień to akcja mleko ;).
    Mam karmić 8 razy minimum. Odciągać 5 razy. I dokarmiać mm.
    Jak mi sie to uda i nie padnę to poproszę medal z ziemniaka :D

pasia27, Patrycja24, klaudia1534, Lilik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis ta pelnia na ktora czekalam ale chyba i nastepna mnie zastanie w dwupaku heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 20:31

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Dzis ta pelnia na ktora czekalam ale chyba i nastepna mnie zastanie w dwupaku heh
    Po moich nocnych przebojach obawiam sie, ze mnie tez.

Patrycja24
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki nie jesteście same,ja też w dwupaku jeszcze niestety :-(

hiacynta99. lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam termin z om na 13 a z usg na 17 maja i zero boli ;/ czopa tez nie znalazlam... jezdze co drugi dzien na ktg ktore pokazuje ze moja macica spi i nie zamierza szykowac sie do porodu. Jesli nic sie nie bedzie dalej dziac to w srode na oddzial

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na ktg nie bylan jeszcze i nawet nie wiem czy bede niby z cukrzyca jestem a tu ani kontroli jakis czestszych czy czegokolwiek.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się bardzo cieszę ze mam to.za.soba :-) teraz rekonwalestencja mojej macicy hehe

Dzis cudowna pogoda i zaliczyliśmy 2godziny spacer pierwszy raz :-) a później Kacper zapodal.drzemke wiec polozylam sie z Tomkiem i Martynka przysnela :-) no i my tez .

Dzieciaki wykapane ,mloda kolo 9odleciala a starszy jeszcze bajkę w lozku ogląda.ja tez leżakuje kolo malej :-)

fistaszek88 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiozlam swoją gwiazdę na oddział noworodkowy żeby móc się wyspać, po 7h od cc postawili mnie na nogi. I sobie śmigam, o dziwo pojawił się od razu pokarm, mała ciągnie cycku, więc jest git :-)

Aniu_leczka, Patrycja24 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowe mamusie waszych szczęść

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Guem Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się dzisiaj już z domu :) nasz kochany maluszek śpi a ze mnie zaczyna schodzić stres. Gratuluję wszystkim nowym mamą bo widzę że w tym tygodniu sporo nowych maluszków :) a nierozpakowanym życzę szybkich porodów, mam nadzieję że stres i irytacja z przedłużonego czekania szybko pójdzie w zapomnienie po przytuleniu waszych dzieciaczków. I pamiętajcie że przed wami jeszcze piękna data może którejś uda się trafić z prezentem dla siebie :)
    Cieszę się bardzo że u nas narazie nie ma problemów z karmieniem i oby tak zostało. Przystawiona do piersi była zaraz po porodzie i od razu załapała jak pięknie ssać :) niestety moje piersi już dzisiaj wyglądają masakrycznie i straszliwie bolą. Wypożyczyliśmy laktator i zastanawiam się czy nie spróbować chociaż ze dwa trzy karmienia zamienić na odciąganie laktatorem, napiszcie czy odciąganie mniej boli? Dzisiaj to już z bólu aż krzyknęłam jak złapała sutek. Ale z drugiej strony jak widzę jak pełznie po piersi w stronę sutka to wszystko jest nieważne, zaciskam zęby i pozwalam się jej najeść. Teraz już. W domu to pozwalam się piersią wietrzyć, smaruję maltanem i mam nadzieję że z każdym dniem będzie lepiej.

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przereklamowana ta pelnia...

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Witamy się dzisiaj już z domu :) nasz kochany maluszek śpi a ze mnie zaczyna schodzić stres. Gratuluję wszystkim nowym mamą bo widzę że w tym tygodniu sporo nowych maluszków :) a nierozpakowanym życzę szybkich porodów, mam nadzieję że stres i irytacja z przedłużonego czekania szybko pójdzie w zapomnienie po przytuleniu waszych dzieciaczków. I pamiętajcie że przed wami jeszcze piękna data może którejś uda się trafić z prezentem dla siebie :)
    Cieszę się bardzo że u nas narazie nie ma problemów z karmieniem i oby tak zostało. Przystawiona do piersi była zaraz po porodzie i od razu załapała jak pięknie ssać :) niestety moje piersi już dzisiaj wyglądają masakrycznie i straszliwie bolą. Wypożyczyliśmy laktator i zastanawiam się czy nie spróbować chociaż ze dwa trzy karmienia zamienić na odciąganie laktatorem, napiszcie czy odciąganie mniej boli? Dzisiaj to już z bólu aż krzyknęłam jak złapała sutek. Ale z drugiej strony jak widzę jak pełznie po piersi w stronę sutka to wszystko jest nieważne, zaciskam zęby i pozwalam się jej najeść. Teraz już. W domu to pozwalam się piersią wietrzyć, smaruję maltanem i mam nadzieję że z każdym dniem będzie lepiej.
    Jak tak mocno boli to pewnie źle chwyta, musi trochę głębiej tak żeby otoczka tez była w buzce. Mnie laktatorem mniej boli i ładnie sutka wyciąga potem małej jest latwiej

pasia27 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    moja Córeczka Klara jest już na świecie. Urodziła się 20.05., o godz. 20.26. Waży 3060g i ma 50cm długości. Śliczna Kruszynka. No i 10pkt.
    Poród - hm..zdarzyło mi się chyba najgorzej jak mogło. W czwartek balonik, wczoraj oxy. Po oxy wypadł czop, o 14.00 pękł worek płodowy i zaczęły się mocne skurcze (jak to po oxy). O 18.00 miałam już pełne rozwarcie. Zaczęły się skurcze parte, ale nie mogłam przeć, bo cos tam zawadzalo. No i tak meczylam się i odplywalam, aż lekarz stwierdził, że nie urodzę. No i cc. Tak więc - jedno dziecko, a zaliczyłam dwa typy porodu...
    Ale Malutka rekompensuje wszystko. Czekam aż mi ją przywiozą.

KokoszaNell, pasia27, klaudia1534, Baronowa_83, asioczek86, monilia84, Negra, Aniu_leczka, Patrycja24, Foto_Anna, Evil89, Liley, fistaszek88, maimama, patkaaxx90, Iwa81, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ