X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Wczoraj nareszcie przyjechal nasz tata <3 poki co cieszymy sie soba bo malemu dobrze w jego apartamencie.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie przegrywam. Ale co troche uciągnie mleka to jego. Dłużej jak kilka tygodni nie bede walczyć bo juz na głowę powoli dostaje.
    Od 12 dni tylko i wylacznie karmie i zmieniam pieluchy :/ albo mysle o karmieniu albo pije zeby bylo mleko albo odciągam resztki laktatorem zeby pobudzić laktacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 11:39

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym kp to nie do końca musi być tak, że odrzuca pierś i płacze bo nic nie leci... Może też mu lecieć za szybko i pod zbyt dużym cisnieniem i może dlatego odrzuca?... Ostatnio całą noc miałam nieprzespana bo nie mogł normalnie sie napić, krztusił się co chwile, oddechu złapać nie mogl... To jest masakra jak sie dziecko twoim wlasnym pokarmem krztusi i nie może sie najeść przez to... To tak odnośnie kp z drugiej strony. I też trace siły i sie poddaje. A laktatorem sciagam z 60ml max i pozniej sie juz mecze, a dla niego wypicie tych 60ml zajmuje 5min a normalnie to potrafi godzine czasu ciągnąć z piersi... Wypije 60 ml i dalej widze ze głodny bo pcha pięsci do buzki. I też podłamana jestem, gdybym miała to mm to pewnie bym podała w końcu, bo po 3 h płaczu aż serce pęka

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj karmić na leżąco ze dziecko na tobie leży.
    Koleżanka tak karmila bo bylo za duzo mleka

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u tesciów nocka, laktatora nie spakowaliśmy a lewa pierś cała twarda o wadze 60kg minimum. To małego dostawiam, po 4 sekundach krztuszenie i kaszel i tak cały czas, więc dostawilam do prawej, która taka wypełniona mlekiem nie była. I ta lewa została taka nieodciągnięta, twarda jak cholera jasna, wkładke w staniku wymieniałam co chwile i w końcu postanowiłam odciagnąc to gdziekolwiek i tak naciskałam na te pierś bolącą i tryskało z niej trzema strumieniami na 30 cm. I sie w ogole nie dziwie że on tego pić nie może. Czy to sie ustabilizuje jakoś kiedys? Bo to oszaleć idzie. Miała któraś tak? Bo juz nie wiem co z tym robić

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też tak próbowałam, caly czas jest tak samo :/ z wielu pozycji do karmienia i ciągle to samo i najgorsze jest to ze tylko z lewej, z prawej luz

Bartuś❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    dzisiaj ostatni dzien byka, dzieciaczki urodzone od jutra beda już bliźniakami ;)

a mi sie wydawało ze dzis juz bliźniaki :)
    http://magia.onet.pl/horoskop/horoskop-zodiakalny,9/opisowy/bliznieta,621,0.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 13:03

• malvva Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze i juz od dzis :D

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati podziel sie tym mlekiem

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    A moze i juz od dzis :D

:-( ja chciałam byka ale mój Iwo ma mnie w nosie i będzie bliźniak bo nic się nie dzieje kuźwa pewnie znów przenoszę.Dziś ostatni dzień byka tak więc lipa trochę,pomijając fakt,że ma być spory i boję się o mój tyłek

malvva lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chetnie bo cycki bolą jak obite

Bartuś❤️
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ściągam pokarm co 3 godz.Caly czas po 60-70 ml boję się że już niedługo małej zabraknie.Zrezygnowalam z bezpośredniego kp bo cały czas mi sutki rozpiera a nie przystawilam małej już długo i ogólnie psycha mi siada.Mleko modyfikowane podaję doraźnie -raz na 2 dni

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Mamusie czy orientowalyście się już w kwestii szczepień? Ile co kosztuje i kiedy sie podaje? Wybieracie 5w1 czy 6w1?
    A co z ew. dodatkowymi,np. Rotawirus,pneumokoki?
    W środę idziemy do pediatry po skierowanie na bioderka,ważenie itp wiec pewnie da aktualny cennik ;-)
    Kscperka szczepilam 5w1 i teraz do sierpnia mam czas zeby zaszczepić na pneumokoki za darmo 1dawka bo nasz prezydent.ufundowal dla 2-3latkow.
    U nas 130zl 5w1 i wzw za.darmo

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja ściągam pokarm co 3 godz.Caly czas po 60-70 ml boję się że już niedługo małej zabraknie.Zrezygnowalam z bezpośredniego kp bo cały czas mi sutki rozpiera a nie przystawilam małej już długo i ogólnie psycha mi siada.Mleko modyfikowane podaję doraźnie -raz na 2 dni
    To i tak fajnie ci idzie. Jak doraźnie odciągam to mam 30:/.
    A zostawiam go kilka razy dziennie po 40 minut albo h.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Dzisiaj u tesciów nocka, laktatora nie spakowaliśmy a lewa pierś cała twarda o wadze 60kg minimum. To małego dostawiam, po 4 sekundach krztuszenie i kaszel i tak cały czas, więc dostawilam do prawej, która taka wypełniona mlekiem nie była. I ta lewa została taka nieodciągnięta, twarda jak cholera jasna, wkładke w staniku wymieniałam co chwile i w końcu postanowiłam odciagnąc to gdziekolwiek i tak naciskałam na te pierś bolącą i tryskało z niej trzema strumieniami na 30 cm. I sie w ogole nie dziwie że on tego pić nie może. Czy to sie ustabilizuje jakoś kiedys? Bo to oszaleć idzie. Miała któraś tak? Bo juz nie wiem co z tym robić
    No ustabilizuje sie ;-) do 3mc :-)
    Spróbuj odciągnąć sobie ręcznie do ulgi a później fajne sa oklady żelowe owinięte w pieluszkę na cycka lub nawet wypełniony woda.pampers zamrożony!
    Dobrze ze.jak przed karmieniem odciagnkesz troszkę zeby malemu bylo lepiej złapać i by sie nie krztusil.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB, na tą bólacą pierś nakładaj liście kapusty potluczone, tak żeby były wilgotne. Trzymaj je w lodówce. Szkod żebyś dostała zapalenia piersi, ja miałam i wylam z bólu. Na pogotowiu dwie pielęgniarki cisnely mi pierś i chciały mnie w szpitalu zostawić ale nie pozwoliłam na to.
    Trzymajcie się dziewczyny, nie poddawaj cie się, to wszystko się ustabilizuje, do dwóch tygodni się unormuje.
    Spróbujcie tez takiego karmienia, najpierw jedna pierś do końca i trochę z drugiej. Następne karmienie z tej zaczetej ostatnio do konca i troche z tej pierwszej.
    Pijcie dużo wody po każdym karmieniu, na kolejny posiłek cyce będą napelnione.
    Będzie dobrze :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    W środę idziemy do pediatry po skierowanie na bioderka,ważenie itp wiec pewnie da aktualny cennik ;-)
    Kscperka szczepilam 5w1 i teraz do sierpnia mam czas zeby zaszczepić na pneumokoki za darmo 1dawka bo nasz prezydent.ufundowal dla 2-3latkow.
    U nas 130zl 5w1 i wzw za.darmo

"Pasia,jak ja Ci tych pneumokokow zazdroszcze... ostatnio slyszlaam ze od 1.01.17 dla wszystkich maja byc za free - tj dla maluchow urodzonych po 1.01.17!. mega, no ja zaszczepie koniecznie, bo nigdy nie wiem co w robocie bedzie.

a co do szczepionek skojarzonych, ja fanka nie jestem.

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Guem- ja po pierwszym porodzie sn czułam sie dokladnie tak jak Ty teraz. Dobre 2 tygodnie nie umialam normalnie usiasc. Moj synek mocno ulewał więc maz tez przed kazdym karmieniem zmienial pieluche i mi go podawal. Daj sobie czas i odpocznij. Z kazdym dniem bedzie lepiej.

Tez sie tak pocieszam,bo mnie tez strasznie cos boli teraz po lewej stronie pod szwem po cc. Czasem to taki palacy bol ze nawet lezec na boku nie umiem. Mam nadzieje,ze to przejsciowe.

A robiłaś coś żeby przyspieszyć gojenie, jakieś preparaty, sposoby by w końcu przestało boleć? Gdyby nie krocze to byłoby super, bo z karmieniem myślę że będzie ok. Jutro będzie trudny dzień bo mąż musi iść do pracy, nie wiem jak ja sobie poradzę. Później ma przyjechać moja mama ale ona raczej przy Tolci mi nie pomoże ale chociaż ogarnie trochę dom, poprasuje pranie, każda pomoc teraz jest ważna.
    Mam jeszcze pytanie do kp, skąd wiecie że pierś jest opróżniona do końca?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, jest miękka, "luźna" i nie czuć takiego dyskomfortu, mrowienia czy bólu. Chociaż i tak mi sie wydaje, że całkiem na 0 jej sie opróżnić nie da, bo mleko sie produkuje na bieżąco (chyba)

Bartuś❤️
  • Guem Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nati. A jak dziecko nie opróżni do końca to za każdym razem trzeba poprawić laktatorem? I wtedy ściągam też w systemie 7-5-3 czy po prostu raz do końca?

‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ