X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jesli za tydzien mam miec kryzys to nie wiem co mam teraz:/. Do dupy. Nie wiem teraz co z ta witamina k.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadaj z pediatrą, to naprawdę jest dylemat... Ja nawet jak mi będą kazać to tych 150 nie podam, nadmiar też jest szkodliwy. Jeszcze mi w szpitalu powiedzieli, że waga dziecka nie ma żadnego znaczenia przy podawaniu witamin, a jednak moim zdaniem przy każdym leku waga ma wpływ na dawkę.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała, ze jesli dokarmiam mm to mam nie dawać. Bo ta Wit sie daje na wszelki wypadek.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wychodzimy do domu :)

tola2014, Iwa2016, i.am.chappie, Kocia lubią tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Jakim cudem te dzieci kiedyś zdrowo rosły przy takich zmiennych normach? Ja nie ogarniam, co chwile sie cos zmienia i juz nie wiesz czy robisz dobrze czy nie

Nati pytanie powinno brzmieć jamysmy przeżyli dzieciństwo ?? Ze szczepieniami (bo teraz to nop nopa nopem popędza), jedząc chleb z cukrem i piasek z piaskownicy, spędzając cale boże dnie na podwórku zkluczemna szyi,rany na nogach leczac babka lancetowata(niemyta!!), śliwki i mirabelki jedząc z drzewa a jagody z krzakow(nikt owsciekliznue kinnych chorobach nie myślał..) ehhh gdzie te cudne czasy

tola2014 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Waszym dziciaczkom duzo ulewa sie przy odbijaniu po mm? mojemu jakos tak strasznie duzo. mam wrazenie, ze przy beknieciu zwraca po 5 ml . a takich bekniec jest 3/4?
    myslicie, ze body krotki rekaw skarpetki pajac i lekko nakryc kocykiem wystarczy na 26 stopnii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 13:17

Iwa81 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola nam się jeszcze nie zdarzyło ulać.. Co do ubrania właśnie byliśmy na dworze i Kacper miał założone body na ramiączkach, cienką bawełnianą bluzkę, spodenki i skarpety. Spał w gondolce w cieniu, kark miał ciepły ale nie zgrzany więc myślę ze było mu w sam raz.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    czy Waszym dziciaczkom duzo ulewa sie przy odbijaniu po mm? mojemu jakos tak strasznie duzo. mam wrazenie, ze przy beknieciu zwraca po 5 ml . a takich bekniec jest 3/4?
    myslicie, ze body krotki rekaw skarpetki pajac i lekko nakryc kocykiem wystarczy na 26 stopnii?
    Wkadziu tak byl, przykryty pielucha i bylo za cieplo

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast pajaca dalabym polspiochy albo spodnie i skarpetki a do przykrycia to pielucha chyba wystarczylaby;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 15:24

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy! My tylko na chwile bo nie mam zadwmego pakietu.
    Dzisiaj o 5:45 przyszedl na swiat nasz synek Mikolaj <3 59 cm i 4420 gramow do kochania. Urodzony SN.

KokoszaNell, Iwa2016, i.am.chappie, JustyśM, klaudia1534, aaaguchaaa, Negra, SShape, Baronowa_83, Liley, pasia27, Aniu_leczka, tola2014, Kocia, Evil89 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja gratulacje! ja dziś byłam na wizycie, maluszkowi się nie spieszy nadal... jak samo nie ruszy to w niedzielę mam się zgłosić do szpitala, bo rozpocznę 42tc. Po zbadaniu szyjki coś się tam na ktg zapisało, ale zaraz zdechło, a ja nie czułam nawet żadnych skurczy. Chyba będę jak słonica chodziła w tej ciąży ;)

43kt82c31nhz2sid.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja ściągam co 3-4 godz. Pokarmu nadal tyle samo czyli 60-70amala już coraz więcej potrzebuje.Tylko po nocy mam 160 ml.
    Co go wit.K to ja mam przypisane 150-dzis zacząłem pidawac-jutro jestem u położnej to zapytam co i jak z tym mm.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Witamy! My tylko na chwile bo nie mam zadwmego pakietu.
    Dzisiaj o 5:45 przyszedl na swiat nasz synek Mikolaj <3 59 cm i 4420 gramow do kochania. Urodzony SN.

Dalas mi wiare, ze moze i ja moja kluseczke [tez tak +/- ma wazyc]urodzilabym sn. Kochana, nacinali Cie, czy popekalas? w ogole, napisz prosze jak to wszystko wygladalo u Ciebie ! sciskam!!i gratuluje!:*

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Tola ja ściągam co 3-4 godz. Pokarmu nadal tyle samo czyli 60-70amala już coraz więcej potrzebuje.Tylko po nocy mam 160 ml.
    Co go wit.K to ja mam przypisane 150-dzis zacząłem pidawac-jutro jestem u położnej to zapytam co i jak z tym mm.
    To duzo ściągasz ja na raz 30 ml:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z pepkami u dzieci?
    Mojemu nie odpadl. Dzisiaj cos sie zaczął odklejac ale wydaje mi sie ze pod spodem nie wygląda za dobrze. Jutro odwiedzimy chyba pediatrę

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za kolejne szybkie bezbolesne porody.

my od dziś w domu. Bylo ciężko, nawet bardzo. Dopiero po ruszeniu kontaktów zaczęłam dochodzić do siebie. Cięcie samo w sobie trudne bo zaczęło mi spadać ciśnienie, długo stabilizowali mnie lekami. W efekcie jakoś przeżyłam (3 wklucia w kręgosłup, pękające wszystkie możliwe żyły do tego stopnia ze wenflony zakładały babki z bloku operacyjnego co chwile wzywane bo kolejna żyła strzeliła)

Pionizacja bez zarzutu wieczorem a rano zaczęły sie schody. Nie byłam w stanie ruszyć z miejsca. Ból koncentrował sie pod raną w jednym miejscu i byl tak silny, że nie mogłam zrobić kroku. Zglaszalam, mówiłam, że coś jest nie tak, ale słyszałam tylko ze musi bolec. Więc zaciskalam zęby i próbowałam to rozchodzic bez skutku. W koncu zauważyła mnie jedna z położnych i sie przeraziła. Bo cos z nią nie tak. W międzyczasie przyszla znajoma i zrobiła szumu ze nic z tym bólem nie robią i nie jest to normalne. Zwiekszyli mi przeciwbólowe na maxa. Dopiero dzisiaj czuje sie jak po cięciu a nie przecięciu na pół. Dochodze do siebie chociaż wiem ze próg bolu mam wysoki. Prawdopodobnie cos mam kiepsko zszyte i zrobiły sie zrosty. Mam mieć po pologu to rozbijane masazem.

Co do malego - książę - bo taki dostał przydomek, jest złotym dzieckiem. Je, spi i nie raczy zaplakac. Jedyne co nas meczy to ulewanie bo mam tyle pokarmu ze sie przejada. Nie chce smoka nawet. Leży rozgląda sie i idzie spac.
    A i najważniejsze! Po powiększonych ukm nie ma sladu!! Ani grama sladu!! Nawet bilirubina nie powiekszyla sie jakos konkretnie.
    W nocy 3-4 karmienia bez płaczu - po prostu sie kręci i postekuje.

Spimy i jestesmy szczęśliwi. Córka zakochana (póki co ;)) dżordża nie odstępuje na krok;)

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e586fae210f4.jpg

JustyśM, KokoszaNell, pasia27, Baronowa_83, monilia84, i.am.chappie, Aniu_leczka, hiacynta99., Negra, Evil89 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kikucik dalej jest -my niestety jeszcze z plastikiem na pępka wyszliśmy i bidulka musi go miec aż do odpadniecia kikutka.
    Baronowa a przystawiasz małego do piersi jeszcze? Bo ja zrezygnowałam' ostatnie przystawienie miało miejsce w tamtym tygodniu a do dzisiaj mnie sutki bolą a w jednym mam dziurę ...bez kitu.Smaruje maltanem ,wietrze...ale słabo się goja.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile mleka modyfikowanego dajecie na raz? i co ile godzin?
    mój dziś skończył 3 tygodnie i do tej pory wypijał 70-90ml a teraz mu mało i po godzinie już się denerwuje i jest głodny i zawsze dopija. i już nie wiem, czy dawać mu więcej od razu? czy tak ma dopijać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:00

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ja dziś i wczoraj ubralam w body lekkie i pajac,czapa i skarpetki..jak wialo to okrylam pielucha..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ