X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jesli za tydzien mam miec kryzys to nie wiem co mam teraz:/. Do dupy. Nie wiem teraz co z ta witamina k.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadaj z pediatrą, to naprawdę jest dylemat... Ja nawet jak mi będą kazać to tych 150 nie podam, nadmiar też jest szkodliwy. Jeszcze mi w szpitalu powiedzieli, że waga dziecka nie ma żadnego znaczenia przy podawaniu witamin, a jednak moim zdaniem przy każdym leku waga ma wpływ na dawkę.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała, ze jesli dokarmiam mm to mam nie dawać. Bo ta Wit sie daje na wszelki wypadek.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wychodzimy do domu :)

tola2014, Iwa2016, i.am.chappie, Kocia lubią tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Jakim cudem te dzieci kiedyś zdrowo rosły przy takich zmiennych normach? Ja nie ogarniam, co chwile sie cos zmienia i juz nie wiesz czy robisz dobrze czy nie

Nati pytanie powinno brzmieć jamysmy przeżyli dzieciństwo ?? Ze szczepieniami (bo teraz to nop nopa nopem popędza), jedząc chleb z cukrem i piasek z piaskownicy, spędzając cale boże dnie na podwórku zkluczemna szyi,rany na nogach leczac babka lancetowata(niemyta!!), śliwki i mirabelki jedząc z drzewa a jagody z krzakow(nikt owsciekliznue kinnych chorobach nie myślał..) ehhh gdzie te cudne czasy

tola2014 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Waszym dziciaczkom duzo ulewa sie przy odbijaniu po mm? mojemu jakos tak strasznie duzo. mam wrazenie, ze przy beknieciu zwraca po 5 ml . a takich bekniec jest 3/4?
    myslicie, ze body krotki rekaw skarpetki pajac i lekko nakryc kocykiem wystarczy na 26 stopnii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 13:17

Iwa81 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola nam się jeszcze nie zdarzyło ulać.. Co do ubrania właśnie byliśmy na dworze i Kacper miał założone body na ramiączkach, cienką bawełnianą bluzkę, spodenki i skarpety. Spał w gondolce w cieniu, kark miał ciepły ale nie zgrzany więc myślę ze było mu w sam raz.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    czy Waszym dziciaczkom duzo ulewa sie przy odbijaniu po mm? mojemu jakos tak strasznie duzo. mam wrazenie, ze przy beknieciu zwraca po 5 ml . a takich bekniec jest 3/4?
    myslicie, ze body krotki rekaw skarpetki pajac i lekko nakryc kocykiem wystarczy na 26 stopnii?
    Wkadziu tak byl, przykryty pielucha i bylo za cieplo

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast pajaca dalabym polspiochy albo spodnie i skarpetki a do przykrycia to pielucha chyba wystarczylaby;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 15:24

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy! My tylko na chwile bo nie mam zadwmego pakietu.
    Dzisiaj o 5:45 przyszedl na swiat nasz synek Mikolaj <3 59 cm i 4420 gramow do kochania. Urodzony SN.

KokoszaNell, Iwa2016, i.am.chappie, JustyśM, klaudia1534, aaaguchaaa, Negra, SShape, Baronowa_83, Liley, pasia27, Aniu_leczka, tola2014, Kocia, Evil89 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja gratulacje! ja dziś byłam na wizycie, maluszkowi się nie spieszy nadal... jak samo nie ruszy to w niedzielę mam się zgłosić do szpitala, bo rozpocznę 42tc. Po zbadaniu szyjki coś się tam na ktg zapisało, ale zaraz zdechło, a ja nie czułam nawet żadnych skurczy. Chyba będę jak słonica chodziła w tej ciąży ;)

43kt82c31nhz2sid.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja ściągam co 3-4 godz. Pokarmu nadal tyle samo czyli 60-70amala już coraz więcej potrzebuje.Tylko po nocy mam 160 ml.
    Co go wit.K to ja mam przypisane 150-dzis zacząłem pidawac-jutro jestem u położnej to zapytam co i jak z tym mm.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Witamy! My tylko na chwile bo nie mam zadwmego pakietu.
    Dzisiaj o 5:45 przyszedl na swiat nasz synek Mikolaj <3 59 cm i 4420 gramow do kochania. Urodzony SN.

Dalas mi wiare, ze moze i ja moja kluseczke [tez tak +/- ma wazyc]urodzilabym sn. Kochana, nacinali Cie, czy popekalas? w ogole, napisz prosze jak to wszystko wygladalo u Ciebie ! sciskam!!i gratuluje!:*

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Tola ja ściągam co 3-4 godz. Pokarmu nadal tyle samo czyli 60-70amala już coraz więcej potrzebuje.Tylko po nocy mam 160 ml.
    Co go wit.K to ja mam przypisane 150-dzis zacząłem pidawac-jutro jestem u położnej to zapytam co i jak z tym mm.
    To duzo ściągasz ja na raz 30 ml:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z pepkami u dzieci?
    Mojemu nie odpadl. Dzisiaj cos sie zaczął odklejac ale wydaje mi sie ze pod spodem nie wygląda za dobrze. Jutro odwiedzimy chyba pediatrę

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za kolejne szybkie bezbolesne porody.

my od dziś w domu. Bylo ciężko, nawet bardzo. Dopiero po ruszeniu kontaktów zaczęłam dochodzić do siebie. Cięcie samo w sobie trudne bo zaczęło mi spadać ciśnienie, długo stabilizowali mnie lekami. W efekcie jakoś przeżyłam (3 wklucia w kręgosłup, pękające wszystkie możliwe żyły do tego stopnia ze wenflony zakładały babki z bloku operacyjnego co chwile wzywane bo kolejna żyła strzeliła)

Pionizacja bez zarzutu wieczorem a rano zaczęły sie schody. Nie byłam w stanie ruszyć z miejsca. Ból koncentrował sie pod raną w jednym miejscu i byl tak silny, że nie mogłam zrobić kroku. Zglaszalam, mówiłam, że coś jest nie tak, ale słyszałam tylko ze musi bolec. Więc zaciskalam zęby i próbowałam to rozchodzic bez skutku. W koncu zauważyła mnie jedna z położnych i sie przeraziła. Bo cos z nią nie tak. W międzyczasie przyszla znajoma i zrobiła szumu ze nic z tym bólem nie robią i nie jest to normalne. Zwiekszyli mi przeciwbólowe na maxa. Dopiero dzisiaj czuje sie jak po cięciu a nie przecięciu na pół. Dochodze do siebie chociaż wiem ze próg bolu mam wysoki. Prawdopodobnie cos mam kiepsko zszyte i zrobiły sie zrosty. Mam mieć po pologu to rozbijane masazem.

Co do malego - książę - bo taki dostał przydomek, jest złotym dzieckiem. Je, spi i nie raczy zaplakac. Jedyne co nas meczy to ulewanie bo mam tyle pokarmu ze sie przejada. Nie chce smoka nawet. Leży rozgląda sie i idzie spac.
    A i najważniejsze! Po powiększonych ukm nie ma sladu!! Ani grama sladu!! Nawet bilirubina nie powiekszyla sie jakos konkretnie.
    W nocy 3-4 karmienia bez płaczu - po prostu sie kręci i postekuje.

Spimy i jestesmy szczęśliwi. Córka zakochana (póki co ;)) dżordża nie odstępuje na krok;)

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e586fae210f4.jpg

JustyśM, KokoszaNell, pasia27, Baronowa_83, monilia84, i.am.chappie, Aniu_leczka, hiacynta99., Negra, Evil89 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kikucik dalej jest -my niestety jeszcze z plastikiem na pępka wyszliśmy i bidulka musi go miec aż do odpadniecia kikutka.
    Baronowa a przystawiasz małego do piersi jeszcze? Bo ja zrezygnowałam' ostatnie przystawienie miało miejsce w tamtym tygodniu a do dzisiaj mnie sutki bolą a w jednym mam dziurę ...bez kitu.Smaruje maltanem ,wietrze...ale słabo się goja.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile mleka modyfikowanego dajecie na raz? i co ile godzin?
    mój dziś skończył 3 tygodnie i do tej pory wypijał 70-90ml a teraz mu mało i po godzinie już się denerwuje i jest głodny i zawsze dopija. i już nie wiem, czy dawać mu więcej od razu? czy tak ma dopijać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:00

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ja dziś i wczoraj ubralam w body lekkie i pajac,czapa i skarpetki..jak wialo to okrylam pielucha..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ