Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu_leczka wrote:
ja chciałam byka ale mój Iwo ma mnie w nosie i będzie bliźniak bo nic się nie dzieje kuźwa pewnie znów przenoszę.Dziś ostatni dzień byka tak więc lipa trochę,pomijając fakt,że ma być spory i boję się o mój tyłek
A co ja mam powiedziec ? Termim z om na 13 maja a z usg na 17 maja i cisza nic sie nie dzieje -
Nie wiem, jak nie sciaga do końca to w sumie nic z tym nie robie, niech wypija tyle ile potrzebuje bo jak sciagne reszte laktatorem to mój cycek pomyśli ze mały bardzo duzo potrzebuje i będę mieć znowu nadprodukcje jakąś, niech sie to unormuje jakośBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Guem wrote:A robiłaś coś żeby przyspieszyć gojenie, jakieś preparaty, sposoby by w końcu przestało boleć? Gdyby nie krocze to byłoby super, bo z karmieniem myślę że będzie ok. Jutro będzie trudny dzień bo mąż musi iść do pracy, nie wiem jak ja sobie poradzę. Później ma przyjechać moja mama ale ona raczej przy Tolci mi nie pomoże ale chociaż ogarnie trochę dom, poprasuje pranie, każda pomoc teraz jest ważna.
Mam jeszcze pytanie do kp, skąd wiecie że pierś jest opróżniona do końca? -
I podmywanie nadmanganianem potasu.
Dziewczyna zazdroszczę wam tego mleka. Bardzo. Mnie dopada frustracja straszna. -
Baronowa nie martw sie-mam to sami depresja do kwadratu.Choc narazie małej wystarcza to 60-70ml to jednak przyjdzie taki czas kiedy będzie malo.
A teraz pytanie za 100 punktów -od jutra mam.podawac wit K i teraz nie wiem jak jest z karmieniem mieszanym-podawac czy nie...
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mi lekarka powiedziała zeby nie dawac jesli karmie modyfikowanym.
Bo to się daje profilaktycznie. -
Gratulacje Kocia
Trzymam kciuki za wszystkie oczekujace mamusie, dzisiaj postaram sie poprawic liste mamusi bo ciagle czasu brakuje
Baronowa czyli nie dajesz wogole witaminy k ?? Bo wczesniej mowilas ze lekarka co drugi dzien Ci kazała
Miłego dniaKocia lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
monilia84 wrote:Gratulacje Kocia
Trzymam kciuki za wszystkie oczekujace mamusie, dzisiaj postaram sie poprawic liste mamusi bo ciagle czasu brakuje
Baronowa czyli nie dajesz wogole witaminy k ?? Bo wczesniej mowilas ze lekarka co drugi dzien Ci kazała
Miłego dnia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyśM wrote:Baronowa nie martw sie-mam to sami depresja do kwadratu.Choc narazie małej wystarcza to 60-70ml to jednak przyjdzie taki czas kiedy będzie malo.
A teraz pytanie za 100 punktów -od jutra mam.podawac wit K i teraz nie wiem jak jest z karmieniem mieszanym-podawac czy nie...
Justys ile razy dziennie sciagasz?'ja chcislam 4 x dziennie ale co chwile ktos u nas jest I udaje mi.sie 2x rano.I wieczorem I udaje sie sciagnac 100/120ml. Mam nadzieje, ze nie zaniknie mi.przez to ze tak rzadko odciagam.
-
dobrze ze zyje w 21 wieku bo jakies 1000 lat temu to bym umarla razem z dzieckiem albo rozcieli by mi brzuch wyjeli dziecko a ja bym umarła ;/ u mnie porod samoistnie chyba nigdy sie nie zacznie ;/
Mam nadzieje ze w srode juz mnie przyjma na oddzial i cos z tym zrobia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 09:32
-
Ja ściągam co 3 godziny i mleczko jest. Tak z dwóch piersi wychodzi około 100-120 ml. Od dwóch dni małemu zwiększyło się zapotrzebowanie. Miałam mleka w zapasie na jeden dzień do przodu a teraz je co dwie godziny po około 90ml. A mi już tylko dwa kubeczki w zapasie zostały
Dziś skończył 3 tygodnie, a czytałam że właśnie wtedy występuje kryzys laktacyjny. Dziecko zaczyna więcej jeść a mleczka jest tyle co wcześniej. -
nick nieaktualnyCześć
u mnie właśnie była położna i mówiła, że jest nieźle z laktacją, a ja miałam wątpliwości, że mały głodny. Od wczoraj lecimy tylko na moim i sam sobie przerwy po 3h robi, zobaczymy jak dalej. Ale jestem tak pozytywnie naładowana energią, że szok!
Szymuś ma dziś tydzień i z tej okazji idzie na spacerek z tatusiemIwa2016, pasia27, aaaguchaaa, tola2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do wit. K, jakie normy macie? Bo od marca jakieś nowe uregulowania weszły i zamiast 25 mg (mikrogram, nie wiem jaki skrót), należy podawać 150 mg (6-ciokrotność)! I nie wiem czy się stosować, bo to strasznie dużo, a tym bardziej mój maluszek 2,5 kg i tak go faszerować? Muszę z pediatrą to omówić, mam nadzieję że w tym tygodniu się u nas zjawi i coś podpowie.
Podobno od jutra, czy środy wszystkie szpitale mają już wprowadzić te nowe dawki...