X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Pasia gratulacje <3
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze mamuśki <3

My wczoraj pojechaliśmy na IP i tak jak podejrzewałam, wróciliśmy do domu. Rozwarcie poszło o 0,5cm, czyli mamy zaledwie 1,5cm - tyle, co nic. Mała główką napiera i przygotowuje się, ale to jeszcze nie ten moment.

pasia27 lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na porodówce juz

Lewatywka zaliczona :-)
    Cewnik założony co jakiś czas czuje bole
    Antybiotyk podany

Carloq ordynator zgodził sie żebym byla królikiem doświadczalnym przy znieczuleniu TENS :P

Za 3 godz mam miec podana oxy.

Aniu_leczka, Lilik, pasia27, Iwa2016 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dalej ciza, dzisiaj kolejne ktg ktore pewnie znow nie pokaze nic. Wedlug om dzis 40 + 5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 11:03

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Liley Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia gratulacje ! Malutka śliczna :) a jakie włochy!!!!!

Dziewczyny trzymam za was mocno kciuki!

My jutro na rano i pewnie od razu na oddział. Oby ordynator stwierdził że w pt ciecie bo ja już mam dosc tych skurczy a rozkręcić sie nie chcą... w nocy ustają :/

Musze iść ukręcić ciasto imieninowe. Gdybym jednak musiala jechać na izbe wezmę pod pachę i przyjmę gości na oddziale :D tylko z ekspresem problem...

wwzięłam gorący prysznic i nawet ulgi nie przynosi.

No dziewczyny! Czekam na same dobre wieści :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik najwyzej w termisue wrzątku ktos przyniesie ;)

U mnie b/z. Wymiotuje i co hakis czas mnie gania.. Najgorsze przy wymiotach sa te skurcze bo z wysiłku macica sie napina.. No nic. Wlasnie gotuje wode zjem troche kisielu to moze żołądek troche "zakleje"

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaz szyjki mi robili przy rozwarciu chyba 3, juz nie pamietam dokladnie, ale nic nie czułam i nie wiedziałam ze tego masazu dokonuje (polozna), takze z tym nie mam zlych doswiadczen. Oxy mi podali bo od dwoch dni chodzilam z tymi skurczami, raz sie robily regularne, chwile pozniej przestawaly, rozwarcie szlo ale powoli i wtedy dali jakies czopki na te szyjke i kazali czekac do godziny 13 zeby sprawdzic czy cos sie ruszylo ale kolo 11:40 przyszli powiedziec ze dają oxy i idziemy na porodowke bo nie ma sensu sie dalej meczyc, bo te skurcze juz mialam od soboty. No i wtedy armagiedon sie zaczal bo sie okazalo, ze skurcze potrafia przybrac na sile :p

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    W ogole nie ma czasu zeby wejsc naa forum poczytac Was. U mnie psychicznie lepiej. Standardowo niewyspana. Mleko.odciagam. po.30'min odciagania mam 60'ml z dwoch piersi nie wiem czy to.duzo czy malo ale.odciagam co 3/4 h
    Bierze mnie tez chybaa jakies.przeziebienie. czuje jakby.cos sschodzilo do gardla. Co.mozna.przy kp brac zeby zapobiec przeziebieniu?
    Tola ja też mam problemy z kp-niby pokarm jest-podobnie jak ty po 30 min mam ok 60-70 ml.Mala ma problemy ze złamaniem piersi -denerwuje się a mi jej szkoda i wtedy podaję moje ściągnięte. Nie wiem jak długo to wytrzymam-psycha mi siada że nie mogę małej dawać normalnie piersi.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny może mi coś poradzicie?
    Mój szew po cc w jednym miejscu tak jakby się nie łączy i ropa z niego wychodzi. Co powinnam zrobić? Do jakiego lekarza pójść?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Mój szew po cc w jednym miejscu tak jakby się nie łączy i ropa z niego wychodzi. Co powinnam zrobić? Do jakiego lekarza pójść?
    Do chirurga.

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Pasia- jaaaaakie ona ma piękne, ciemne, długie włoski!!! Przyznawaj się- miałaś zgagę, czy to tylko mit?
    Zgaga ze 2-3,razy tylko wiec to.mit hahah

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jestem po cc. Moja mała waży 2940 i ma 54cm:)
    Po 3h kangurowania zabrali ją na noworodki a ja leże i czekam:(

KokoszaNell, Lilik, Liley, Kocia, Evil89, Iwa2016, Iwa81, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape, gratuluje corci :-)

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki SShape! doczekasz się, wypocznij chwilę w tym czasie

43kt82c31nhz2sid.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly cos dzisiaj malo aktywny, zaczynam sie niepokoic. Moze zbiera sily przed godzina "0"?

Patrycja24
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, SShape gratulacje coreczek;-)

2r8r3e5ea57jvust.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape - gratulacje.

Ja leżę pod kroplówką. Ciśnienie miałam tak wysokie, że po tabletkach nie schodziło. Ciekawe ile tak będę musiała leżeć zanim podejmą jakąś decyzję...do tego sama na sali...buuu

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape gratulacje! Kruszynka :) powiedz jak zniosłaś cięcie??

Dziewczyny ciasto chwile przed porodem wyszlo mi nieziemskie! Chyba upieke kolejne bo do ciast mam dwie lewe ręce!

pasia27, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, SShape gratuluję dzieciaczków :) Zdrówka!

Moje dziecię od 6.30 do tej chwili spało może z 2 godziny.. Nic nie dba o matki kręgosłup i nerwy :P Ale mam nadzieję, że może noc dzisiaj chociaż ładnie prześpi i nie będzie się zbyt długo kazał tulać po karmieniu..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    w tym

Octanisept do psikania.Mi się przy pierwszej cc babrało z jednej strony, do dziś mam w tym miejscu wgłębienie. Ja byłam u ginekologa z tym i dała mi antybiotyk jeszcze.

1usai09kwwuzztpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powitaliśmy Szymonka 16 maja o 9:10 :-) chudzinka po mamusi 2630 g, 52 cm <3 synka dostałam od razu po operacji i cały czas przy sobie poza pierwszą nocą, bo nie byłam w stanie wstawać co chwilę. Laktacja ruszyła, tylko mały trochę ma problem z chwyceniem, ale mi tu w szpitalu bardzo pomagają i muszę być dobrej myśli, w piątek do domu. Zakochałam się w nim <3 gratuluję pozostałym mamusiom i życzę powodzenia całej reszcie! Trzymajcie się mamuśki :-*

Kocia, Evil89, Lilik, Negra, klaudia1534, Patrycja24, KokoszaNell, hiacynta99., Liley, Iwa81, pasia27, monilia84, patkaaxx90, Narinka lubią tę wiadomość

‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ