X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia, to powodzenia :*

Anniusia, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko ! ma_lina trzymam mocno kciuki za pomyślną wizytę i bijące serduszko

• monaa Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_lina trzymamy kciuki, krwawienie nie zawsze oznacza najgorsze! Ja miałam taką żywą krew i okazało się że to z nadzerki, z dzidzia wszystko ok,ale muszę się oszczędzać.

ma_lina lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    Z chodzeniem do ginekologa prywatnego i na NFZ to może być różnie. Ja tak chodziłam w pierwszej ciąży. Miałam dwie karty ciąży i ukrywałam to, że tak chodzę. Aż przyszedł piękny dzień porodu stawiłam się na szpitalnej izbie przyjęć, bo akurat ta lekarka prywatna miała dyżur i powiedziała, żebym przyszła (a ja zawsze robiłam to co ona zalecała, a nie to co ta druga). I wyobraźcie sobie moją minę jak się okazało, że obie moje lekarki i ta na NFZ i ta prywatnie miały dyżur akurat w ten dzień razem:). Ta na NFZ nie ukrywam trochę widać było po niej złość.
    Mój z NFZ nie pracuje w żadnym szpitalu ;-)

Efendis lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    jaaaaaa:) 40 min do wizyty :)

i jaaaaaaaaaaaaa ...

Efendis, CassieMK, anka418, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje tylko zwykla wizyte. W poprzedniej ciazy mialam negatywne wspomnienia z izby przyjec. Moj gin zna cala historie choroby, wiec nie musze mu nic tlumaczyc. Jestem spokojna, bo nic nie boli i juz nie krwawie.

W szpitalu pielegniarki maja wszystko w dupie i mowia, ze poronienie nie boli, na noc maz musi wyjsc. W domu jestesmy caly czas razem. Dla mnie to jest wartosc.

mybabylove, anka418, Efendis, konwalijka lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro nic nie boli to tym bardziej musi być ok :)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień...wracam do łóżka, bo jestem nieprzytomna :(

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK mam to samo, katar z nosa się leje, kicham jak opętana, dobrze że chociaż Zuza będzie do 17 w żłóbku to chociaż trochę odpocznę i się wyśpię :(

• JusWik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta daj znac kochana.
    dziewczynki mocno zaciskam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Fajnie tu wa miec. U mnie w rodzinie nikt nie wie o ciazy procz meza i siostry i jej meza no i mojej psiapsiuly. Rodzicom nie mowie jeszcze bo sie wygadaja a tesciowa to wogole zaraz cale okolice by sie trzesly-dlatego dowie sie na koncu.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Planuje tylko zwykla wizyte. W poprzedniej ciazy mialam negatywne wspomnienia z izby przyjec. Moj gin zna cala historie choroby, wiec nie musze mu nic tlumaczyc. Jestem spokojna, bo nic nie boli i juz nie krwawie.

W szpitalu pielegniarki maja wszystko w dupie i mowia, ze poronienie nie boli, na noc maz musi wyjsc. W domu jestesmy caly czas razem. Dla mnie to jest wartosc.
    O matko co za szpital. Ja kiedy poronilam to czulam ogromny bol, polozna powiedziala ze to taki bol jak porodowy. Chodzilam po scianach. Ale na opieke nie moglam narzekac. Pielegniarki bardzo mile. Jedna pani doktor do ktorej nie chodzilam ciagle do sali zachodzila i pytala jak sie czuje, proponowali opieke psychologa. Naprawde jestem im wdzieczna za takie traktowanie...

ma_lina lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Kinia8606 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina trzymam mocno kciuki !!

KK8606
  • Kinia8606 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest któraś ze śląska i ma godnego polecenia gina? Ja po moich przejściach nie ufam już żadnemu lekarzowi i chciałabym skonsultować swoją ciążę z innym. Martwi mnie ten krwiak który na USG jest widoczny zaraz obok maleństwa i to że ta ciąża wygląda na młodszą aż o tydzień. Z góry dziękuje za pomoc :*

KK8606
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziś mija termin okresu iiii jakoś się go nie spodziewam za tydzień myślę iść do lekarza może serduszko będzie słychać;D

anka418 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia ja jestem ze Śląska ale dobrego gina nie mogę Ci polecić bo nie znam. Zresztą ja uważam że każdy gin jest ok jak wszystko przebiega bezproblemowo i jak ma w dobre podejście do pacjentki. Ja chodzę do Żor do dr Czuby i na razie jsetem zadowolona :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:11

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia8606 wrote:
    Dziewczyny, czy jest któraś ze śląska i ma godnego polecenia gina? Ja po moich przejściach nie ufam już żadnemu lekarzowi i chciałabym skonsultować swoją ciążę z innym. Martwi mnie ten krwiak który na USG jest widoczny zaraz obok maleństwa i to że ta ciąża wygląda na młodszą aż o tydzień. Z góry dziękuje za pomoc :*

Ja jestem ze śląska. A w jakim miescie mieszkasz?

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Kinia8606 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia, jestem z Jaworzna ale do ginekologa chodzę do Katowic. A Ty?

KK8606
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny moge do was dołączyć?? według ostatniej @ jestem 5 tc

kasius, JusWik, anka418, xpatiiix3, konwalijka lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    dziewczyny TSH w ciąży nic nie znaczy, najważniejsze jest ft4 i powinno być powyżej 16. mnie endokrynolog straszył i straszył i co miesiąc mam robić kontrolę tylko ft4. u mnie na szczęście jest ok 20 także się nie martwię ale za to mam zrobić przeciwciała antykardiolipinowe i kto wie może do końca ciąży będę musiała się kłuć w brzuch zastrzykami. jutro idę na badania i nie wiem jak tam wytrzymam bez jedzenia :/

ja juz przed ciaza zrobilam sobie badania na zespol antyfosfolipidowy - by go wykluczyc. Na szczescie wyniki wyszly ok ;) wydalam wtedy na te badania jakos 490 zl - ale musialam je zrobic, zeby sie nie stresowac, czy moze musze brac zastrzyki a mi np ich nie przepisano... z wieloma dziewczynami na forum pisalam i czasem nawet sie zdarza tak, ze nie kazdej lekarz to clexane chce przepisac :/

mam pyt apropo badania ogolnego moczu, bo mi wyszlo w nim 500/ul leukocytow - z tego co juz zdazylam wyczytac, ze moze to byc stan zapalny? ale nie jestem pewna, jak ktoras moze mi wytlumaczyc o co chodzi z tymi leukocytami - bede wdzieczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:42

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ