X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście ;) Nelusia zasnęła, więc sobie chyba też się prześpie jak dam radę zasnąć ;) Musze być twarda znając życie pewnie po syna to będę odliczać te 2h do wyjścia z domu i lecieć w podskokach, bo jestem ciekawa jak sobie dał radę w nagrodę dostanie swoje ulubione kinder Joy bo obiecałam mu a ładnie rano się zachował :)

monilia84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinas spokojnie dadzą leki i zbijesz szybko :* Nie martw się :* trzymam za Was kciuki mocno ;)

Palinas89 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to badanie tsh to każda w ciąży powinna robić? Bo mi gin nic nie mówił na ten temat a Wy dużo o tym piszecie

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyca nawet zdrowej osoby w ciąży może szaleć bo to hormony i dlatego lekarze z reguły dają to badanie, albo w sytuacji gdyby ktoś się już leczył, albo miał jakieś doświadczenia z tarczycą :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaleca się ja miałam robione dopiero po 1 ciąży i psikus wyszło ze mam nadczynność i wyszło dopiero jak ja 8msc po porodzie mdłe i słaba zaczęłam ja do życia nie byłam siedziałam w domu i w łóżku prawie ciągle leżałam bałam się gdzieś samej wyjść ale to tragedia była teraz na lekach jest ok chociaż już ja leków nie biorę od 4tc

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to się zapytam gina jak będę na następnej wizycie chyba że mnie dopiero na to wyśle bo póki co kazał tylko toxoplazmoze, cytomegalie i różyczkę zrobić a resztę po kolejnej wizycie.

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA TEZ MAM WYSOKIE 3,90 poki co nie mam na to leków ... :(
    wiem ... moze nie odpowiedzialne :( ale co ma byc bedzie ...

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    JA TEZ MAM WYSOKIE 3,90 poki co nie mam na to leków ... :(
    wiem ... moze nie odpowiedzialne :( ale co ma byc bedzie ..

Alice wybierz się do endo tutaj trzeba eków,mi endo i gin i zresztą naczytałam się sporo o tym(bardzo mnie ten temat interesuję tarczycowy :)),że ryzyko poronienia przy takim tsh bardzo wzrasta, w ciąży ma być max 2 . ja przy takim jak Ty czułam się mając 24 lata na 80 staruszkę

ehh za godzinę wizyta....jest stresss:(:(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam "z rana" :)
    Właśnie zjadłam jajko na miękko, zawiozłam małą do żłóbka i z racji iż mam 2 tygodniowy urlop to grzeje się pod kołderką z katarem aż po pachy ;/

paróweczka - pierwszą bete zrobiłam w dniu pozytywnego testu ciążowego, HCG wynosiło 34, dziś robię po 48h by sprawdzić przyrost - mam nadzieje że wszystko będzie ok

cassie - ja w pierwszej ciąży smarowałam się już od 2 trymestru, teraz też tak zrobię, rozstępów uniknęłam, a smarowałam się bio oil :)

Marietta - powiem tak, pierwsze wakacje wspominam bardzo aktywnie, ciągle coś zwiedzaliśmy, spacerowaliśmy, mała nas nie ograniczała. Właśnie dzięki chuście, która zawsze była pod ręką. W większych miastach możesz także poszukać zajęć z chustą. Na pewno są zajęcia dla mam: taniec w chuście - ja na takie coś chodziłam żeby chociaż na chwilę wyjść do ludzi. Nie jest tak kłopotliwym środkiem transportu jak wózek. Pozwala dziecku ułożyć się wygodnie i słyszeć bicie serca rodzica. Rodzic, poruszając się, kołysze lekko dzieckiem. Ten ruch jest niemowlakowi doskonale znany. A jeżeli chodzi o kręgosłup w odpowiednio zawiązanej chuście ciężar dziecka jest równomiernie rozłożony na obu ramionach i na biodrach. Chusta odejmuje dziecku kilogramów, nawet słyszałam że często noszenie w chuście wręcz poprawia pozycję kręgosłupa osoby noszącej. Co do wyboru chusty, to ja miałam chustę tkana skośnokrzyżową Little Frog - Lniany Agat Natur II S (3,6 m) Ona ma instrukcje z 4 wiązaniami (kangurek, podwójny X, plecaczek, kieszonka) Aby łatwiej było chustę zawiązać, jej brzegi różnią się kolorami. Dodatkowo środek po obu stronach został oznaczony (małą żabką). Byłam na wielu warsztatach i pewne wiązania i pozycje noszenia można stosować dopiero, gdy rozwój kośćca i mięśni dziecka osiągnie odpowiedni etap – inaczej narażamy dziecko na urazy lub przynajmniej na spory dyskomfort. Noworodki w chuście tkanej można nosić tylko w wiązaniu „kangurek” lub „kieszonka”, wiązanie „podwójny X”/”koala” stosujemy najwcześniej wtedy, gdy dziecko stabilizuje główkę (a najbezpieczniej: gdy samodzielnie siedzi). Nie wyjmujemy dziecku rączek z chusty, dopóki nie umie samodzielnie siedzieć. Aaaa no i naturalną dla dziecka pozycją jest pozycja „na żabkę”, czyli z ugiętymi nóżkami i lekko odwiedzionymi biodrami. Nawet powiem ci że pewna część ortopedów i fizjoterapeutów jest też zdania, że do około 4. miesiąca życia nie należy nosić dziecka w pionie. Jest to pogląd kontrowersyjny, warto jednak o nim wiedzieć, by samodzielnie dokonać wyboru.

xpatiix - rozumiem cię, też przeżywałam rozstanie z córką, myślałam że tam już zostanę i nigdzie bez niej się nie ruszę, no ale niestety praca sama się nie zrobi :) a póki mam urlop to leżę i pachnę :) oczywiście dziś Zuza prędko wstała nawet bez budzenia i mimo iż mam wolne to chciała iść do żłóbka, widać jej się tam podoba

aaaa no i kciuki za dzisiejsze wizytujące dziewczyny, hiacynta już pewnie słucha bijącego serduszka

CassieMK, konwalijka lubią tę wiadomość

• Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie dobrze, nie stresujcie się tym TSH. Jeszcze parę lat temu w ogóle nie robiło się tych badan ciężarnym, idźcie do endokrynologa.
    Dla przypomnienia powiem, że mi skierowanie wypisał lekarz rodzinny i to z dopiskiem pilne-ciąża, bo do ginekologa chodzę prywatnie to nie mógł wypisać na NFZ dzięki czemu nie czekałam w kolejkach i dostałam się po 3 dniach(były terminy na NFZ za pół roku). I najważniejsze ja TSH 3.9 w poprzedniej ciąży dzięki lekom zbiłam na 2.1 w ciągu jednego miesiąca.
    U mnie na wynikach TSH napisane jest, norma kobiety w ciąży do 2,5 i z resztą tak mi mówił i ginekolog i endokrynolog.

Trzymam kciuki na dzisiejsze wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:01

Palinas89 lubi tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dobrze że chodzicie i do prywatnego i na nfz, przynajmniej oszczędzicie na badaniach :) ja tak nie mam, u mnie w przychodni jest jakiś porąbany ginekolog, nie wypisze ci skierowania na badania jak u niego nie prowadzisz ciąży - co najlepsze jest taki dobry że moja koleżanka w 8 miesiącu dopiero dowiedziała się o płci, żadnych prenatalnych, genetycznych badań nie miała, usg w czasie ciąży miała może z 2 razy - jak w czasie PRL ;/ dlatego też chodzę do prywatnego, wolę mieć pewność że i ze mną i z maleństwem jest wszystko ok

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta i inne wizytujące dziś dziewczyny! POWODZENIA!:)

Agnieszka0812, konwalijka lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tak samo wiem ze przynajmniej będę spokojna bo na NFZ nic się prawie nie dowiem tylko usłyszę no przykro mi takich ciąż się nie ratuje albo takie dziecko juz ma szanse przeżyć wiec nie ma co panikowac... pff... więc ja dziękuję. ..

Po Marcysia pójdę z Nelciuszkiem matko jeszcze godzina heheh juz tak czekam i czekam doczekać sie nie mogę.. :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    U mnie pobudka z niewiadomego powodu o 5.30 i juz nie moglam zasnac. Po wizycie w toalecie okazalo sie, ze mam krwawienie zywa krwia. Doslownie kapalo ze mnie. Teraz juz tylko brazowe plamienie i to slabe, ale nie wiem co jest nie tak...

Wizyta o 15.20. Maz proponuje szpital, ale jak mam poronic, to wole w domu, w spokoju i bez farmakologii...

To jedz do szpitala !!!

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chodzeniem do ginekologa prywatnego i na NFZ to może być różnie. Ja tak chodziłam w pierwszej ciąży. Miałam dwie karty ciąży i ukrywałam to, że tak chodzę. Aż przyszedł piękny dzień porodu stawiłam się na szpitalnej izbie przyjęć, bo akurat ta lekarka prywatna miała dyżur i powiedziała, żebym przyszła (a ja zawsze robiłam to co ona zalecała, a nie to co ta druga). I wyobraźcie sobie moją minę jak się okazało, że obie moje lekarki i ta na NFZ i ta prywatnie miały dyżur akurat w ten dzień razem:). Ta na NFZ nie ukrywam trochę widać było po niej złość.

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dopiero zobaczyłam ma-lina IP i niech zrobią usg zbadają a potem najwyżej odmów przyjęcia na oddział ..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    U mnie pobudka z niewiadomego powodu o 5.30 i juz nie moglam zasnac. Po wizycie w toalecie okazalo sie, ze mam krwawienie zywa krwia. Doslownie kapalo ze mnie. Teraz juz tylko brazowe plamienie i to slabe, ale nie wiem co jest nie tak...

Wizyta o 15.20. Maz proponuje szpital, ale jak mam poronic, to wole w domu, w spokoju i bez farmakologii...

Kochana trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku, czasem krwawi nadżerka, albo krwiak jakiś wycieka, daj znać po wizycie, jak maleństwo :*

Hiacynta, trzymam kciuki za wizytę <3

Ktoś jeszcze poza ma_liną i Hiacyntą dziś podgląda malucha?

U mnie masakra, myślałam, że wczoraj byłam zmęczona i bez energii, bo za późno poszłam spać, ale wczoraj poszłam normalnie, a i tak dziś ledwo o 9 z łóżka wyszłam i NIC mi się nie chce. Mam nadzieję, że to wina wysokiego progesteronu, a nie tsh...

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mój prywatny pracuje tylko w przyszpitalnej ale w inne dni :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po badaniach krwi. Całe 330zl zostawiłam w labo, wyniki po południu oby były dobre :) właśnie robimy śniadanko :)

Ma-lina ja bym czekała do wizyty skoro masz dzisiaj bo w szpitalu i tak nic nie zrobią... nie martw się może to jakiś krwiaczek pękł :*

ma_lina lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Kochana trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku, czasem krwawi nadżerka, albo krwiak jakiś wycieka, daj znać po wizycie, jak maleństwo :*

Hiacynta, trzymam kciuki za wizytę <3

Ktoś jeszcze poza ma_liną i Hiacyntą dziś podgląda malucha?

U mnie masakra, myślałam, że wczoraj byłam zmęczona i bez energii, bo za późno poszłam spać, ale wczoraj poszłam normalnie, a i tak dziś ledwo o 9 z łóżka wyszłam i NIC mi się nie chce. Mam nadzieję, że to wina wysokiego progesteronu, a nie tsh...

jaaaaaa:) 40 min do wizyty :)

CassieMK, monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ