X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 13:11

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem już parę razy się kochalismy i powiem wam,ze za pierwszym razem to byłam zestresowana.A z każdym następnym bylo coraz lepiej ,ze i orgazmy się pojawialy tylko my bez gumki

• Nacia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Nacia z współżyciem mamy to samo;p masakra :-) To chyba normalne
    A Twój synuś wygląda na takiego dużego chłopca i starszego... mój to jeszcze taka kruszynka :-) Dziś idziemy się ważyć, ale tydzień temu miał 3280g :-)

No Szymek ma juz prawie 5kg :D ale karmie tylko piersia wiec chyba waga w miare ok hehe a na zdjeciu wyszedl taki duzy :) a Twoj to faktycznie malutki jak na miesiac :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zestresowana? Ja bylam tak zesrana jakby to byl moj pierwszy raz :D a ja nie lubie gumek ale narazie nie chce brzuszka a do gin ide dopiero na poczatku lipca :(

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wychodziliśmy ze szpitala z wagą 2360g :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo 3150g. A teraz prawie 5... hmm a Ty karmisz piersia? Ej no nie strasz mnie :p ale on jest ciezki ale nie wyglada :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8140c104b95.jpg

Wlasnie teraz mu zrobilam zdjecie jak spi :)

JustyśM, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie... przez miesiąc się męczyliśmy, mały nie chciał z piersi a mi po 3 tygodniach zabrakło przy nim czasu na ściąganie... Po drodze jeszcze mieliśmy zastój z wagą, bo przybrał tylko 70g na tydzień (to był ostatni tydzień kiedy karmiłam swoim i dokarmiałam mm) poza tym jednym tygodniem przybiera 200g/tydzień i początkowo na samym moim jak i teraz na mm. Dziś idziemy się znów ważyć. Twój też na pewno jest w normie :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wygląda Twój Szymuś normalnie, wręcz bym powiedziała że jest dość smukłym chłopcem więc na pewno jest wszystko dobrze :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja nie wiem ile on je z piersi. Ale je do syta odbija mu sie i idzie spac wiec jakos na sile mu nie daje ale tez go nie moge glodzic :) no nic Twoj na pewno tez urosnie szybciutko :) wlasnie z tym karmieniem u nas tez byly ostatnio problemy.. wyjadl wszystko z jednej i z drugiej piersi i jeszcze bylo mu malo :/ dobrze ze mialam zamrozone.. no i teraz codziennie musze zjesc jakas zupe zebym miala gestszy pokarm i faktycznie od kilku dni wystarcza mu tylko jedna piers a druga tak szybko mi sie wypelnia ze jestem krok od tego zeby znowu odciagac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 10:20

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tu jest dosyc szczuplutki ale rosnie na dlugosc :) no i ma bardzo duzo sily wiec moze jakies miesnie mu sie "rozwijaja" :p no i 5kg szczescia <3

tb73anlisarvnmt1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przerywany tak jak przez 3 lata.I jak chcielismy Nine to za 2 cyklem się udalo

pasia27 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Martynka niestety też dostała "kaszke" na twarzy i szyjce z tylu takie czerwone plamki.Nieladnie to wygląda,karmie mm raz dziennie dostaje moje mleczko (ale mam go tak mało że muszę mieć z 3-4 ściągnięć żeby się najadlam bo na jedno ściągnięcie wychodzi niecałe 30mg).Co na tą kaszke radzicie?smaruje cie czymś?Ja od 2 dni kapie w krochmaly ale efektów narazie brak.
    A to moja córcia kochana.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/788594a9806c.jpg

Nacia, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo przejdzie naprawdę się nie martw u nas tak samo bylo krochmal nic nie pomagal

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wygląda to masakrycznie,a w niedziele sesje mamy...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja już po wizycie, pani doktor powiedziała że te krostki nie są związane ani zatopią ani ze skazą. Kierowała się bardziej w kierunku łojotokowego zapalenia. Kazała nam stosować dalej 1x dziennie saszetkę latopicu i przemywać krostki jak i ciemieniuchę 3-4x razy octaniseptem i roztworem z mąki ziemniaczanej (1 łyżeczka na 1/2 szkl letniej wody). Na ciemieniuchę mam kupić emolium żel.

Espumisan podaje co 2 karmienie czyli 3-4 razy na dobę po 5 kropelek.

Co do ćwiczeń, mam pozwolenie od mojej gin na nie jak i na rower oczywiście bez szaleństw i jakiegoś dużego forowania się. Rana jak i wszystko w środku ładnie się goi więc przeciwwskazań nie miała, wypisała mi też tabletki anty i czekam na 2 okres i zaczynam brać :)

Odnośnie szczepień też zdecydowałam się na 5w1 i dzisiaj jak zdąże podjechać do przychodni to go zapiszę.

Kacperek też już 5 kg waży :)

pasia27, Nacia lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys- u nas są dwa rodzaje krosteczek: 1.drobniutkie, w kolorze skóry i widoczne tylko po przyjrzeniu się z bliska
    2.potówkowe, pojedyncze krosteczki, zaczerwienione, z biało-żółtym czubkiem.
    Te pierwsze znikną same, a te drugie pojawiają się pojedynczo np. w obok ust- pod smoczkiem, na karku. Zastosowałam na nie jednorazowo nadmanganian potasu i widzę poprawę. Przemyłam delikatnie miejsca, w których pojawiły się potowki wacikiem z fioletowym roztworem- przy czym nie można tego robić zbyt często, bo działa wysuszajaco i może zabarwić skórę na brązowo.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w sieci jeszcze jeden sposób ba krostki- chyba bardziej eko :-)
    (skopiowane)
    "Całe ziarna sienienia ( w ilości ok. szklanki ) gotujesz w wodzie przez ok. 15 min. I następnie odcedzasz ziarna i taki kisiel mieszasz jeszcze z wodą w wanience. Musisz tylko uważać przy kąpieli żeby dziecko się nie wyślizgneło z rąk. No i wtedy robisz kąpiel bez zadnej chemii tylko w tym kisielu. Mojemu synkowi zniknęły te krostki na ciałku po 3 kapielach. Potem niczym nie smaruj. I można tym też przemywać buźkę, tyle że z przegotowaną wodą. Ja do buzi zalewałam ziarenka wrzącą wodą i nie gotowałam , tylko wtedy musi dłużej postać."

Nie próbowałam, ale chyba się skuszę :-) Zamiast krochmalu.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadmanganian mozna jedna tabletkę wrzucić do wsnienniki. Wtedy wiadomo ze nie jest za mocne. U nas potowki na polikach sa bo spi na boku. Ale nic z tym nie robie. Samo sie zasusza

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia,Justyś
    No.wlasnie My dzis po dermatologu i mala ma łojotokowe zapalenie skory..2dni mam smarować maścią robiona a później kremem Calmapherol baby nawilżającym podrażnienia itp..syn juz go kiedy miał na szorstkie policzki..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A doszly wyniki bilirubiny i nadal 5wiec dostala Martynka czopki Luminal i Wit c 5kropli..zoltaczka musi zejść do szczepienia do 1..wiec to pediatra chce przyspieszyć..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ