X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nati
    Wasz dziubek to chyba taki mamusia z wyglądu?

Bardzo się wymieszał, na jednym zdj bardziej do taty, na drugim do mnie ;P taki pomiksowany

pasia27 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    U nas tez zaczyna rozwijsc sie ciemieniucha...krostek pokico nie ma. Pojawiaja sie jakies pojedyncze, na drugo dzien znikaja i w innym miejscu pojawia sie nowa itd. A co myslicie o szczepionkach pojedynczych na nfz. Ktora tak szczepi. Co Was przekonuje do tych ,5w1 a nie tych bezplatnych? ,

I
    Bezkomórkowy krztusiec... Podobno po nim jest mniejsze ryzyko Niepożądanych Odczynów Poszczepiennych. 4 lata temu syna szczepiłam szczepionką 3w1, podobną jak ta na Nfz, tylko właśnie z "zabitym" krztuścem. Teraz też tak chciałam, ale okazało się, że te szczepionki są juz niedostępne... :-( Szkoda, bo wtedy tak rozbijałam szczepienia, zeby dziecko dostawalo jak najmniej "chorob" przy jednym szczepieniu. I najwiecej to bylo właśnie to 3w1 i nic wiecej.
    Poza tym za radą pediatry szczepilismy dopiero, jak syn osiągnął wagę 5,5 kg. A że wtedy byl przeziebiony, pierwsza dawke dostal dopiero okolo 12 tyg życia. Teraz też będę odwlekala szczepienia...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez etap krostek na buzi i glowie. Niby polozna powiedziala ze to tradzik ale sama nie wiem. Myjemy tylko woda przegotowana ale czasem schodzi a pozniej znowu sie pojawiaja. Jak spi na tym boczku to sa mocniejsze. Wyglada to bardziej na potowki. Nio zobaczymy i chyba ciemieniuszka na brwiach mu sie pojawila. Miala ktoras z Was z tym doczynienia ??
    A tak ogolnie to Kacperek rosnie waży juz 4200g tez nad szczepieniami mysle ktore wybral, teraz to taki strach. Mały tez charczy niby przez nosek oddycha zaczne podawac wode morska odciagam grucha i zobaczymy :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Dziewczyny jakiej wody morskiej używacie ?? Sterimar Marimar ??
    Marimer- i za kazdym razem się wkurzam, bo niewygodny ten aplikator- ciężko go nacisnąć. Nastepnym razem kupię inną :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nati
    Wasz dziubek to chyba taki mamusia z wyglądu?
    A dla mnie to on jest cały tatuś! :-) Tez już miałam to napisać :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cos ma na buźce
    7bb6b16b3f3e8ac1med.jpg

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia84- moja też takie miewa i tak jak pisałaś- pojawiają się i znikają, żeby wyskoczyć w innym miejscu. To potówki- pojedyncze czerwone plamki z żółtym czubkiem. Spróbuj przemywać nadmanganianem lub kisielem z siemienia- pisałam bodajże wczoraj :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Tak monilia84 używam właśnie tej wody.
    Z tymi kostkami nadal walczę nie mogę na nie patrzeć-używam atoperal krochmaly +pianka do mycia na razie bez zmian -2 dzien kuracji.Wczoraj z mężem się o to poklocilam bo do tej pory kapalismy w oliatum ,a on do mnie ze przez to że zmieniłam na atoperal jeszcze więcej tych kropek ma.Ale mnie wkurzyl wczoraj, człowiek się stara,a ten jeszcze ze to moja wina.
    Czytałam też o nadmanganianie potasu oraz kisielku z siemienia lnianego ale nie wiem czy eksperymentować.
    Justys- Atoperal z tego co pamietam, wypada akurat chyba lepiej, niż Oilatum pod względem składu. Używasz emolientow codziennie? Przeczytałam gdzieś ostatnio, ze na takiej "foliowanej" codziennie skórze lubią się rozwijać bakterie beztlenowe. Może to jest przyczyną pogorszenia sytuacji?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Takie cos ma na buźce
    7bb6b16b3f3e8ac1med.jpg
    Moja takie.ma. :-( we wloskach,za uszami i na uszkach..bod broda i.troche na dekolcie..
    I tez ciemieniucha na brwiach sie.robi..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Dziewczyny jakiej wody morskiej używacie ?? Sterimar Marimar ??[/QUOTE
    Disnemar niebieska butelka.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    U nas tez zaczyna rozwijsc sie ciemieniucha...krostek pokico nie ma. Pojawiaja sie jakies pojedyncze, na drugo dzien znikaja i w innym miejscu pojawia sie nowa itd. A co myslicie o szczepionkach pojedynczych na nfz. Ktora tak szczepi. Co Was przekonuje do tych ,5w1 a nie tych bezplatnych? ,

Ja to dalej nie wienm jak ubierac dziecko. U Was widze,ze takie wyrozbierane. Ubralam kiedys po domu same body z dlugim rekawem i one takie wyciete na szyji sa i sie zastanawiam czy nie zimno mu. Na zewnatrz 25 st i slonce to ubieram mu dwie warstwy i przykryje czasem pielucha flanelowa jak wieje. Nakypiwalam tyle rampersow i jakich spodenek na lato a chyba tak zeby byly gole nozki to chyba nie pochodzi w to lato . Juz sama nie wiem
    I

Tola.
    25to jest upal.hehe a w.gondoli gdzie sie nagrzewa i nie zawiewa to jest sauna.spokojnie rampera byś ubrala i skarpetusie tylko no i pielucha jak cos..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja też mam problem z ubieraniem. Zawsze się martwię że za lekko jest ubrana i na spacer biorę trzy różne kocyki i w zależności jak zawieje czy wjedziemy w cień zmieniam nakrycia :D w domu ubieram ją w krótkie body i skarpetki które i tak zdejmuje, jak śpi nakrywam kocykiem albo pieluszką. Położna zawsze jak przychodzi to mówi że jest dobrze ubrana, że jej nie przegrzewamy. Na spacer jak jest gorąco to ma krótkie body a jak teraz wychodzimy po poludniu to długie body i spodenki.
    Muszę poczytać o szczepieniach choć miałam tego nie robić by się nie nakręcać. Mieliśmy szczepić szczepionkami na nfz bo do tej pory byłam przekonana że te pojedyncze szczepienia są bezpieczniejsze ale po tym co piszecie doczytam i jeszcze raz się zastanowię. Boję się bardzo tych szczepień.
    U nas też pojawiają się sporadycznie krosteczki. Najczęściej na policzkach albo pod brodą. Jak wygląda początkowo cimieniucha, czy to są od razu żółte łuski? Nam na czole pojawił się taki łuszczący się biały nalot. Myślałam z to może ciemieniucha bo zaczęło się na brwiach ale nie zmienia to koloru i nie przypomina ciemieniuchy jaką widziałam u dzieci. Martwię się że to może być alergia, w piątek mieliśmy iść na wizytę do pediatry ale zobaczę co powie jutro położna to przełożymy wizytę.
    Fajne są wasze dzieci, na zdjęciach wyglądają na bardzo duże. Moja wydaje mi się taką kruszynką choć ludzie mówią że jest też duża. Wczoraj na spacerze sąsiadka z bloku obok tak się nią zachwycała a jak usłyszała ile ma tygodni to z niedowierzaniem stwierdziła że chłopak musi być duży bo Tola miała zielone body :D

• Guem Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czapki zakładacie na spacer?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    A czapki zakładacie na spacer?

Obowiązkowo, żeby nie przewiało uszek :)

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj chcieliśmy sobie takie sympatyczne, rodzinne zdjecie zrobic - wyszło tak:

http://static.pokazywarka.pl/i/6678955/518292/image.jpg

Sie polaliśmy ze śmiechu przynajmniej xD

Kocia, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem- z tymi szczepieniami można zgłupoeć- im więcej przeczytasz, tym większy bedxiesz miała metlik w głowie.. Najważniejsze, to szczepić silne i zdrowe dziecko. Mojej małej też coś furczy w nosku i zamierzam wykorzystać ten fakt, podobnie jak przedlużającą się żółtaczkę, żeby przesunąć szczepienia o kilka tygodni. A najbezpieczniejsze byłyby pojedyncze szczepienia, tylko ze np. krztusiec bezkomórkowy produkuje się 3 lata, więc koncernom nie opłaca się produkowanie pojedynczych szczepionek i w tej chwili wrzucają go już tylko do tych 5w1 i 6w1... :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Pasia powinnam dermatologa sie wybrac skoro u Was to łojotokowe zapalenie skóry ??

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Czyli Pasia powinnam dermatologa sie wybrac skoro u Was to łojotokowe zapalenie skóry ??
    Łojotokowe zapalenie skóry u niemowląt to ciemieniucha

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim my dzisiaj troszkę gorszy dzień mamy bo się gnieciemy... a pogoda taka okropna ze szok wychodzić się nie chce...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze jeszcze w lozku,pierdziele mala dała mi pospac 3 h z przerwami.Poszla teraz spac a mi się już nie chce.Popołudniu pójdę z nią na spacer,sprzatanie dzisiaj odpada.

‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ