X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę ze nie tylko ja mam niekorzystny biometr..Moja kruszynka codziennie się o 4.30 budzi normalnie chyba zna sie na zegarku:)i dopiero zasypia kolo 11..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra dokładnie tak jest, im więcej się czyta o szczepieniach tym trudniej podjąć decyzję.
    Patka u nas jest tak samo, Tola budzi się ok 4.30-5 a zasypia ok południa. Dzisiaj zasnęła po 9 ale już się wyspała :D mam nadzieję że to tylko pieluszka ją obudziła i pójdzie jeszcze pospać :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam weny dzisiaj. Wystawiłem wozek na balkon-niech mała ma trochę świeżego powietrza-a'la spacerek bo mi się nic nie chce.Od rana miała dwie krótkie drzemki,a ja jakas wykończona jestem.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    A czapki zakładacie na spacer?
    Opaskę lub czapeczkę.
    A jak stoi na dzialce w 1miejscu w wózku i upal to nic ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak ruszylam tylek,nakarmilam mala o 11 zjadla tylko 70 ml:/o 14 karmienie i idę z nią na.spacer:)poćwiczyczylam z mel b,posprzatalam i zrobiłam obiad:)a to tylko dlatego,ze moje dziecko chyba pozmienialo.sobie dni na nocki

pasia27 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że od wczoraj robię tak jak zaleciła mi pani doktor i krostki na buźce przybladły i się zmniejszyły i ciemieniucha też zaczyna schodzić.:) W końcu widać włoski na czubku główki bo do wczoraj tam była jedna wielka skorupa..

Ja też wczoraj poćwiczyłam, a dzisiaj wieczorem albo rower albo ćwiczenia a kondycja po ciąży okropna :P

pasia27 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie ciezko wrocic do ćwiczeń ale muszę bo zaczynam przybierać://wieczorem cwicze miesnie kegla na ta opadajaca sciane pochwy niby nic a też meczy..

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te lojotokowe zapalenie skory to slyszalam,ze oliwe z oliwek podgrzac i posmarować skórę dziecka

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy skonczyl wam sie polog po cc? I ile trwal? Kiedy mozna cwiczyc po cesarce?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli a mi znowu dermatolog powiedziała, żeby nie używać żadnych oliwek, olejków ani tłustych kremów bo to jeszcze nasila objawy (w naszym przypadku rzeczywiście tak jest).

mmarzenak połóg z tego co wiem trwa teoretycznie 6 tygodni. Ja karmię mm praktycznie od skończenia tygodnia przez synka. W połowie 5 tygodnia dostałam okres- według mnie nie różnił się mocno od normalnego ale moje miesiączki nigdy nie były obfite i zawsze trwały max 3-4 dni. Po obejrzeniu blizny po cc i zbadaniu mnie pani doktor stwierdziła że jestem w pełni "zdrowa" i mogę ćwiczyć. Tak więc od 6 tygodnia coś tam działam w tym kierunku :)
    Najlepiej zapytać na wizycie "popołogowej" u swojego ginekologa czy nie widzi żadnych przeciwwskazań jeśli nie jesteś pewna czy to już ten moment ;)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chwile się nie odzywałam

U nas nie było kolorowo w sumie od początku jak wrócilismy ze szpitala ....

Wieczny płacz, noce nie przespane!!! potrafiłam siedziec w nocy od 1-5 lub 6 z Miskiem

tydz temu zaczeł się biegunki u nas byłam 2 razy u lekarza z nim, niby nie odwodniony i dobrze się miał, ale kupy po 15 na dobe skierowanie na szpital dostalismy:(

Miałam wczoraj jechać do przyjecia na oddział ,ale podjechałam prywatnie do polecanego przez wiele znajomych pediatre-neonatologa. Zbadał go ze nie jest odwodniony apetyt ma, z wagi nam spadł ale przez te kupy.

I postawił diagnoze !!! nie tolerancja laktozy Przepisał nam mleko na recepte i wysłał do domu.

po 4 godz od podania pierwszej flachy Misiek zrobił dla nie nie spotykaną inna KUPKE :) zółciutką i bez żadnych grudek białych :) taka jak plastelinka a nie sluz, bo nawet z krwią już kupy był :/

Dzis jest pierwszy dzien od powrotu ze szpitla tego 18 maja, jak nam Miskiek grzecznie lezy w łózeczku i nawet sam zasypia !!!!!!!!!!!!

A wczesniej na rekach z suszarką w ręce :(

A wiec tak wygladał nasz pierwszy miesiąc zycia !!! GEHENNA i to tylko przez mleko !! a wykupiłam już 3 rodzaje w tym 2 antyalergiczne

Pomógł Nutramigen !!!! mleko ochydne smierdzące !! Misiek nie chce pić, mieszam jeszcze z bebilonem pepti DHA ale jestem dobrej myśli ze przestawi się całkowicie na Nutramig...

pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:54

hsxq6uc.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz,co lekarz to inna teoria:)
    Kurcze ja okresu jeszcze nie mam coś czuje,że ta skrobanka mi narobila,byłam już.na wizycie po pologu jak nie dostane do 1 lipca okresu to mam wywolywac

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta my też od sob na nutramigenie lgg ale kurcze kup jak nie bylo tak nie ma,zeby sama zrobila bez pomocy,w sumie dzisiaj jej się troszkę w nocy udalo zrobic.Po tym mleku są tak śmierdzące,ze masakra,samo mleko jest dziwne w smaku

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Hiacynta my też od sob na nutramigenie lgg ale kurcze kup jak nie bylo tak nie ma,zeby sama zrobila bez pomocy,w sumie dzisiaj jej się troszkę w nocy udalo zrobic.Po tym mleku są tak śmierdzące,ze masakra,samo mleko jest dziwne w smaku

U nas takie rozwolnienie ze szok !! teraz wreszcie normalnie dziecko funkcjonuje :)

Czytałam też że zaparcia mogą być spowodowane przedawkowaniem wit D ?

Ja mojemu dawałam rumianek jak miał 2 tyg bo tez nie mogł zrobic kupki! jakos pomogło.

A jak z piciem tego mleka??

mój się rzucał jak mu dałam do picia!! a w nocy dostał ataku szału !!! bo spał tylko 1,5 godz za cały dzien i był głodny a to mleku mu nie smakowało !!!

Myslałam ze sąsiadów po budzi, a my mieszkamy w domu jednorodzinnym :P dopiero jak zmieszałam mleko ze starym wypił :) ehh

Chyba pomyśle o glukozie zeby podawać do mleka

hsxq6uc.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis ta polozna mówiła żeby ciągle kąpać w krochmalu..ale dzis buzka lepsza bez smarowania jeszcze bo dopiero odebrałam mazidlo robione :-)
    Tata poszedł.do pracy a my spaliśmy w 3 :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak Wasze samopoczucie? Dajecie radę? Ja z rana super, ale im bliżej nocy tym bardziej myślę o tym, że wieczorem zwykle mam mało pokarmu, albo córcia większy apetyt i mamy marudzenie przez 3-4 godziny... a nie chce pić z butli i próbuję kilka razy zanim wypije te 30 ml...

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam łapać jakiegoś doła, bo Tymek nie chce zasypiać po jedzeniu, niby zje tyle ile powinien, ale płacze dalej, smoka wypluwa, butlę wypluwa... dokarmiam go bo mam mało pokarmu, mam mało bo się stresuję że się nie najada i za każdym razem jest ciężka walka o złapanie piersi. Doszły nam kłopoty z gazami i kupką.

Potrafi tak przekwękać 2-3 h aż zaśnie, w międzyczasie coś znów zje, bo jak nie podam to wrzask straszny. Jutro przychodzi do nas po raz pierwszy położna i znów się stresuję że coś robię nie tak.
    Poza tym ciężko mi się przyzwyczaić do nowego życia i nie mam z kim o tym pogadać, bo jak mogę tęsknić do świętego spokoju, nie rozmawiam o tym z mężem bo i tak nie zrozumie. Pocieszcie że nie jestem sama...

43kt82c31nhz2sid.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zjadla 100 ml,3 h temu też tyle.I już zaczynam śpiewać jagodki i noszenie na rękach:/dużo dziś śpi więc już się boje nocki

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,że zmienilam butelke na avent natural i lepiej je z niej jak z browna

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoszka, witaj w klubie. U nas tez bywaja ciezkie dni kiedy maly placze i nie wiadomo z jakiego powodu. Mam wrazenie, ze od cycka odrywa sie tylko po to, zeby plakac. Bywa, ze placze razem z nim. Ze zmeczenia, bezsilnosci. Wczoraj skonczyl 3 tygodnie. Pocieszam sie mysla,ze teraz powinno byc tylko lepiej.

Patrycja24
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ