X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalyscie porod w dzungli?jest na stronie głównej pudelka,aż mnie wszystko zabolalo,jak babka pokazała jak rodzi

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli widziałam-masakra jakie to rzeczy potrafią ludziom do głowy przyjść...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja od niedzieli i nadal cieknie ciurkiem-jak usiądę na toaletę to leci jak bym siusiala u mnie dodatkowo bóle takie narastające-okropnie.Przed zajściem w ciążę moje miesiaczki były regularne i trwały 4 max 5 dni z czego 2 i 3 dzień to tak trochę więcej poleciała a pozostałe to takie plamienia.
    Poszłabym po jakoes leki na zatrzymanie bo anemii dostaniesz

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Guem Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moje dziecko calutki dzień śpi, budzi się tylko na jedzenia i zasypia na przewijaku przy zmianie pieluchy. Mam nadzieję że odsypia ostatnie dni a nie poprzestawiała jej się noc z dniem :)
    Jak piszecie o pierwszych okresach to aż się boję swojego, mam jednak nadzieję że za szybko nie przyjdzie bo przyzwyczaiłam się do życia bez niego :D

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak śpi , chyba pogoda

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek też tylko śpi i je, w sumie mu się nie dziwię ;)

my też korzystamy z apki baby sleep sound.

43kt82c31nhz2sid.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam okres, ale z kolei bardzo skąpy. Ciekawe ile będzie trwał dni. Ja zwykle miałam obfite i 7 dni.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie ciemiaczko Niny czesto jest zapadniete i nawet jak daje jej pić to i tak się nie wyrownuje,mówiłam pediatrze a ona na to nic

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Martwi mnie ciemiaczko Niny czesto jest zapadniete i nawet jak daje jej pić to i tak się nie wyrownuje,mówiłam pediatrze a ona na to nic
    Bo powinno byc lekko wklęśniete

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu infanrix 6w1 i rota. Marudna. Plus 3ataki placzu bez powodu gorączki nie ma. Teraz polozylam to zasnela.. Oby obylo się bez komplikacji..

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nacieszylam że moje dziecko długi śpi,właśnie meczymy się z mala rano trzeba wcześnie wstać a ona spać nie chce

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia dziś obudziła się po 1 (ostatnio przesypia la do 5 przez jakiś tydzień),wzięliśmy ja do siebie do łóżka i zasnela. Kurcze nie chce żeby się przyzwyczaila.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wczoraj w dzień regularne spanko i budzenie co 3h i w nocy też wiec luzik. Justys, nasza od szczepienia z nami śpi w łóżku, jakoś się nie martwię tymi przyzwyczajeniami jak jest jeszcze taka mała, w dzień śpi w kolysce, więc się wyrównuje :-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra do 2 nie spala,w koncu zasnela w foteliku do samoch,i o 7 pobudka...

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Masakra do 2 nie spala,w koncu zasnela w foteliku do samoch,i o 7 pobudka...

moja tak miała przedwczoraj,
    ale Twoja to przynajmniej 5h snu, bo moja jak w zegarku co 3h na jedzenie

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu tez sie dzisiaj zbuntowal. Zwykle na noc dostaje cycka ok.20 a potem 4-5, tak sie budzi. Dzisiaj wstal o 1-szej i po karmieniu usypial godzine. Potem pobudka o 5 na jedzonka a o 7 obudzily nas problemy z brzuszkiem.

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze maluchy chyba się synchronizują :D u nas w nocy pobudki co 2 godziny ale na szczęście od razu zasypia po jedzeniu i przewijaniu albo sobie cicho leży bo ja zasypiam na pewno :) od 6 już gotowa na nowy dzień i ani myśli żeby się zdrzemnąć.
    Trzymajcie za mnie kciuki bo mamy na weekend gości takich co to o wychowywaniu dzieci wiedzą wszystko najlepiej. Oby starczyło mi cierpliwości na słuchanie wszystkich dobrych rad i westchnień dezaprobaty na nasze nieodpowiedzialne rodzicielstwo ;) bo np jak mogliśmy wyjść z noworodkiem na spacer już w 6 dobie nie werandując wcześniej przez dwa tygodnie :D

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem

My akurat byłyśmy dłużej w szpitalu więc nie mogłyśmy wyjść, ale Nam położna mówiła że już w 4 dobie można wychodzić :)
    to tak jak z ubieraniem czapek bez względu na pogodę, wg niektórych na 30 st czapka tez potrzebna ;)
    to duuuuużo cierpliwości życzę :)

Moja obudziła się o 6:00 ale o 7.30 zasnęła i śpi :) a dzisiaj popołudniu idziemy w gości więc niech sobie pośpi, idę jej na śpiocha pazurki obciąć :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak późno wyszliśmy bo ja wcześniej nie mogłam, początek połogu był dla mnie bardzo trudny. A podzielę się jeszcze z wami ostatnią dobrą radą ;) kąpiąc dziecko trzeba mieć cały czas w wanience termometr żeby kontrolować temperaturę bo przecież na własnym ręku i po reakcji dziecka nie można się zorientować że woda się ochłodziła :D

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się relaksuje właśnie u fryzjera:)Ninka u babci:)mąż zalatwia sprawy na mieście,ostatni dzień ma urlopu...3 tyg mialam pomoc w od rana a teraz znowu sama będę do 16:)

Iwa81 lubi tę wiadomość

‹‹ 1814 1815 1816 1817 1818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ