X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    sprawdziłam w książeczce i okazało się że szczepimy się w piątek a nie jutro :p nieźle bym wyglądała jakbym jutro stawiła się w przychodni z dzieckiem do szczepienia...

aaa, i dziś pierwszy raz płakał z łzami, grochy leciały... kolejna "umiejętność" :)
    Ja u mojego zauwazylam wczoraj, ze lezki leca. Tak mi go szkoda dzisiaj, bidula.

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ninka mierzy 62 cm czyli 10 cm do przodu a konczy jutro 3 mies

• domi05 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka może ma zatkany kanalik,
    Zapisz się do okulisty, ja narysowałam 10x ruchem okreznym przy kąciku uciekając i 10x od kącika do czubka nosa, po tygodniu przeszło
    Co do kropli - nie robią testów na niemowlakach stąd pewnie ta informacja. Ja miałam taki dylemat z mascia która pediatra przepislala na krostki na twarzy, bp pisało że.nie stosować poniżej 2 lat
    To.mi to inny lekarz wytłumaczył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 05:49

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh Nina poszła spać o 24 o 21 jadla o 3:30 pobudka zjadła 80 i o 9 zjadła 140 .To nieźle pospala
    P.s właśnie poszla z powrotem spac,chyba czuje ,ze deszcz leje ,jest zimno i nie na co wstawać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 09:40

• Guem Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u nas kolejny deszczowy dzień. Na szczęście mała w końcu zrobiła sobie drzemkę w dzień bo od poniedziałku cały czas na rękach, jak tylko próbowaliśmy odłożyć to ryk i przez to prawie nie spała. Mam nadzieję że dzisiaj już będzie normalny dzień bo siadam psychicznie. Nie mogę znieść jej płaczu bo zaraz się zamartwiam co jej jest i że nie umiem temu zaradzić.
    Używacie mat dla swoich dzieci, takich z wiszącymi zabawkami? Czy prałyście je przed użyciem?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja Martynka po kilku dniach budzenia się o 5 dziś zrobiła niespodziankę i obudziła die o 2:15moze dlatego że wczoraj gorąco i mało zjadła. Ale widzę Guem że nie mam co narzekać bo moja ma kilka drzewek w dzien:zje,godzinka zabawy i spi.
    Jeśli chodzi o mate to ja posiadam dostałam od meza siostry więc używana po jej synku-fakt faktem że mały z niej prawie wogole nie korzystał ale jak ja dostałam to smierdziala stechlizna więc ja cała wypralam-dół i zabawki w pralce a pałąki recznie.
    U mnie kolejny dzień zalewana się krwią i okropnego bólu brzucha-jadę na ketonalu 100.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninie stuknely dzisiaj 3.miesiące a Moja córcia jeszcze śpi pewnie za to da popalic wieczorem

Baronowa_83, Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w nocy ładnie pospała, teraz też śpi, chłód i deszcz czynią cuda ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hej.
    Moja Martynka po kilku dniach budzenia się o 5 dziś zrobiła niespodziankę i obudziła die o 2:15moze dlatego że wczoraj gorąco i mało zjadła. Ale widzę Guem że nie mam co narzekać bo moja ma kilka drzewek w dzien:zje,godzinka zabawy i spi.
    Jeśli chodzi o mate to ja posiadam dostałam od meza siostry więc używana po jej synku-fakt faktem że mały z niej prawie wogole nie korzystał ale jak ja dostałam to smierdziala stechlizna więc ja cała wypralam-dół i zabawki w pralce a pałąki recznie.
    U mnie kolejny dzień zalewana się krwią i okropnego bólu brzucha-jadę na ketonalu 100.
    a to normalne że aż tak zalewa ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Marzenka może ma zatkany kanalik,
    Zapisz się do okulisty, ja narysowałam 10x ruchem okreznym przy kąciku uciekając i 10x od kącika do czubka nosa, po tygodniu przeszło
    Co do kropli - nie robią testów na niemowlakach stąd pewnie ta informacja. Ja miałam taki dylemat z mascia która pediatra przepislala na krostki na twarzy, bp pisało że.nie stosować poniżej 2 lat
    To.mi to inny lekarz wytłumaczył
    A ile razy dziennie?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny któraś jakiś czas temu wrzucała linka do aplikacji na dźwięk przepływów dopplerowskich,
    i czy ktoś ma może namiary na ściągnięcie aplikacji na szumisie lub whisbear ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam aplikację zastępczą :) jest i pralka, suszarka, serce itd.

https://play.google.com/store/apps/details?id=air.tr.com.tiramisu.babysleepsounds&hl=pl

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    A ile razy dziennie?
    4 razy

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest też aplikacja White noise baby

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasz pierwszy okres po ciazy tez byl taki obfity??ze mnie sie strasznie leje i zadnych boli miesiaczkowym.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Czy wasz pierwszy okres po ciazy tez byl taki obfity??ze mnie sie strasznie leje i zadnych boli miesiaczkowym.

Ja od niedzieli i nadal cieknie ciurkiem-jak usiądę na toaletę to leci jak bym siusiala u mnie dodatkowo bóle takie narastające-okropnie.Przed zajściem w ciążę moje miesiaczki były regularne i trwały 4 max 5 dni z czego 2 i 3 dzień to tak trochę więcej poleciała a pozostałe to takie plamienia.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na noc spróbuję Martynke w śpiworek spakować bo się rozkopuje strasznie i przez to chyba się wybudza,a mam jeden taki cienszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 13:56

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny, czy którejś z Was dzieciątko miało problem z oczkiem bądź oczami? mojemu ropieje jedno oczko. Pediatra dała krople tobrex,ale mam mieszane uczucia, bo na ulotce jest napisane, że dla dzieci powyżej 1 roku życia. To czemu je dała? jeszcze trzeba po zapuszczeniu mieć zamknięte oko. Jak to zrobić u maluszka?
    a może powinnam iść do okulisty?

My mieliśmy problem z ropiejącym oczkiem. Masowałam a oprócz tego tobrexem kropiłam 3-4 razy dziennie przez ponad tydzień i przeszło. Ale podobno lubi się wracać..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam obfity ale nie aż tak jak teraz już powinien ustępować a tu dalej tyle leci,pobolewa mnie BrZuch z pewnością mniej jak mialam okres przed ciążą.Jutro mam farbowac włosy i nie wiem czy powinnam niby w okresie się nie farbuje

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłód faktycznie działa cuda bo Nina zjadla 80 pobawila się z 40 min i poszła dalej spac

‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ