X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    sprawdziłam w książeczce i okazało się że szczepimy się w piątek a nie jutro :p nieźle bym wyglądała jakbym jutro stawiła się w przychodni z dzieckiem do szczepienia...

aaa, i dziś pierwszy raz płakał z łzami, grochy leciały... kolejna "umiejętność" :)
    Ja u mojego zauwazylam wczoraj, ze lezki leca. Tak mi go szkoda dzisiaj, bidula.

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ninka mierzy 62 cm czyli 10 cm do przodu a konczy jutro 3 mies

• domi05 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka może ma zatkany kanalik,
    Zapisz się do okulisty, ja narysowałam 10x ruchem okreznym przy kąciku uciekając i 10x od kącika do czubka nosa, po tygodniu przeszło
    Co do kropli - nie robią testów na niemowlakach stąd pewnie ta informacja. Ja miałam taki dylemat z mascia która pediatra przepislala na krostki na twarzy, bp pisało że.nie stosować poniżej 2 lat
    To.mi to inny lekarz wytłumaczył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 05:49

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh Nina poszła spać o 24 o 21 jadla o 3:30 pobudka zjadła 80 i o 9 zjadła 140 .To nieźle pospala
    P.s właśnie poszla z powrotem spac,chyba czuje ,ze deszcz leje ,jest zimno i nie na co wstawać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 09:40

• Guem Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u nas kolejny deszczowy dzień. Na szczęście mała w końcu zrobiła sobie drzemkę w dzień bo od poniedziałku cały czas na rękach, jak tylko próbowaliśmy odłożyć to ryk i przez to prawie nie spała. Mam nadzieję że dzisiaj już będzie normalny dzień bo siadam psychicznie. Nie mogę znieść jej płaczu bo zaraz się zamartwiam co jej jest i że nie umiem temu zaradzić.
    Używacie mat dla swoich dzieci, takich z wiszącymi zabawkami? Czy prałyście je przed użyciem?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja Martynka po kilku dniach budzenia się o 5 dziś zrobiła niespodziankę i obudziła die o 2:15moze dlatego że wczoraj gorąco i mało zjadła. Ale widzę Guem że nie mam co narzekać bo moja ma kilka drzewek w dzien:zje,godzinka zabawy i spi.
    Jeśli chodzi o mate to ja posiadam dostałam od meza siostry więc używana po jej synku-fakt faktem że mały z niej prawie wogole nie korzystał ale jak ja dostałam to smierdziala stechlizna więc ja cała wypralam-dół i zabawki w pralce a pałąki recznie.
    U mnie kolejny dzień zalewana się krwią i okropnego bólu brzucha-jadę na ketonalu 100.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninie stuknely dzisiaj 3.miesiące a Moja córcia jeszcze śpi pewnie za to da popalic wieczorem

Baronowa_83, Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w nocy ładnie pospała, teraz też śpi, chłód i deszcz czynią cuda ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hej.
    Moja Martynka po kilku dniach budzenia się o 5 dziś zrobiła niespodziankę i obudziła die o 2:15moze dlatego że wczoraj gorąco i mało zjadła. Ale widzę Guem że nie mam co narzekać bo moja ma kilka drzewek w dzien:zje,godzinka zabawy i spi.
    Jeśli chodzi o mate to ja posiadam dostałam od meza siostry więc używana po jej synku-fakt faktem że mały z niej prawie wogole nie korzystał ale jak ja dostałam to smierdziala stechlizna więc ja cała wypralam-dół i zabawki w pralce a pałąki recznie.
    U mnie kolejny dzień zalewana się krwią i okropnego bólu brzucha-jadę na ketonalu 100.
    a to normalne że aż tak zalewa ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Marzenka może ma zatkany kanalik,
    Zapisz się do okulisty, ja narysowałam 10x ruchem okreznym przy kąciku uciekając i 10x od kącika do czubka nosa, po tygodniu przeszło
    Co do kropli - nie robią testów na niemowlakach stąd pewnie ta informacja. Ja miałam taki dylemat z mascia która pediatra przepislala na krostki na twarzy, bp pisało że.nie stosować poniżej 2 lat
    To.mi to inny lekarz wytłumaczył
    A ile razy dziennie?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny któraś jakiś czas temu wrzucała linka do aplikacji na dźwięk przepływów dopplerowskich,
    i czy ktoś ma może namiary na ściągnięcie aplikacji na szumisie lub whisbear ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam aplikację zastępczą :) jest i pralka, suszarka, serce itd.

https://play.google.com/store/apps/details?id=air.tr.com.tiramisu.babysleepsounds&hl=pl

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    A ile razy dziennie?
    4 razy

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest też aplikacja White noise baby

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasz pierwszy okres po ciazy tez byl taki obfity??ze mnie sie strasznie leje i zadnych boli miesiaczkowym.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Czy wasz pierwszy okres po ciazy tez byl taki obfity??ze mnie sie strasznie leje i zadnych boli miesiaczkowym.

Ja od niedzieli i nadal cieknie ciurkiem-jak usiądę na toaletę to leci jak bym siusiala u mnie dodatkowo bóle takie narastające-okropnie.Przed zajściem w ciążę moje miesiaczki były regularne i trwały 4 max 5 dni z czego 2 i 3 dzień to tak trochę więcej poleciała a pozostałe to takie plamienia.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na noc spróbuję Martynke w śpiworek spakować bo się rozkopuje strasznie i przez to chyba się wybudza,a mam jeden taki cienszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 13:56

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny, czy którejś z Was dzieciątko miało problem z oczkiem bądź oczami? mojemu ropieje jedno oczko. Pediatra dała krople tobrex,ale mam mieszane uczucia, bo na ulotce jest napisane, że dla dzieci powyżej 1 roku życia. To czemu je dała? jeszcze trzeba po zapuszczeniu mieć zamknięte oko. Jak to zrobić u maluszka?
    a może powinnam iść do okulisty?

My mieliśmy problem z ropiejącym oczkiem. Masowałam a oprócz tego tobrexem kropiłam 3-4 razy dziennie przez ponad tydzień i przeszło. Ale podobno lubi się wracać..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam obfity ale nie aż tak jak teraz już powinien ustępować a tu dalej tyle leci,pobolewa mnie BrZuch z pewnością mniej jak mialam okres przed ciążą.Jutro mam farbowac włosy i nie wiem czy powinnam niby w okresie się nie farbuje

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłód faktycznie działa cuda bo Nina zjadla 80 pobawila się z 40 min i poszła dalej spac

‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ