X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys moj maz zginie:
    Mam nalaną wode mineralna do buteklki po wodzie mama i ja. Butelka jest juz pogięta bo z niej non stop piję
    Moj maz zrobil na tej wodzie mleko Władziowi... To mi dziecko skolonizował moja florą bakteryjną...

My dzisiaj szczepilismy 5w1. Teraz obserwujemy

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 10 kg z czego zrzucilam od razu 7 i orzytylam zaraz tyle samo więc 2 mięs po porodzie mam minus 3 kg://probowalam się odchudzac to mdlalam,krecilo mi się w głowie jak cwiczylam to plecy bolaly,więc na razie daje sobie jeszcze trochę czasu

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Moja po wczorajszym szczepieniu jest całkiem spokojna. Wczoraj wieczorem miała atak płaczu, ale bardziej z gazów. Zawinęłam w chustę i zasnęła w 2 minuty;)więc coś w tych chustach jest.
    W nocy pobudki jak zwykle co 3h a teraz też śpi od 9tej.

A jak z waszą wagą? Dziś mija nam 8 tyg. od porodu i ja mam -13kg, czyli jakieś 2kg poniżej wagi sprzed ciąży a -9kg od powrotu do domu.
    Dzisiaj kończę dietę ryż/indyk i mam nadzieję, że trochę się ten spadek przystopuje a nawet, że te 2 kg odrobię, bo nie najlepiej się czuję taka wychudzona.

A i muszę pochwalić mojego męża. Dziś tak ładnie przykleił woreczek na mocz, że udało się pobrać za pierwszym razem:) A z synem zawsze po 3,4 próby były z tego co pamiętam. Myślałam, że z dziewczynką będzie ciężej a tu takie zaskoczenie:):):)
    A czemu pobierqsz mocz?

• Kocia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam już -2 sprzed ciąży i karmię piersią. Unikam smażonych i tego czego ogólnie nie można podczas karmienia ale też już bym chciała zatrzymać wagę bo hmmm zmarszczki mi wychodzą :P

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    My kupowaliśmy w RTV Euro Agd u jesteśmy zadowoleni, cena nie wygurowana, a się sprawdza:

http://allegro.pl/nawilzacz-ultradzwiekowy-hb-uh1021dbl-jonizator-i6313635826.html
    Iwa, czy to prawda, że nawilżacz obniża też temperaturę w pomieszczeniu podczas upałów?
    I czy do tego nawilżacza z jonizatorem trzeba używać wody destylowanej?
    Bo oglądaliśmy właśnie z jonizatorem taki:
    http://allegro.pl/drcare-aeri-2-0-nawilzacz-powietrza-jonizacja-5l-i5948357220.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=98184

ale gdzieś natknęłam się na informację że te z jonizacją ciężko się czyści i wodę można tylko destylowaną używać.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwazajcie na zewnatrz. Plaga malych czarnych robaczkow. Takie kreseczki. Wyszlam wywiesic pranie. 10 minut. Nie założyłam moskitiery i oblazly mi małego. Mnie tez. Darl sie jak szalony bo swędzi :/

f2wlepok51d0udm2.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd jesteś?
    Chciałam za godzinę z małym na spacer wyjść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 13:41

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok piły wielkopolska. Nie wiem może to cholerstwo w trawie siedzi bo mamy podwórko. Pamiętam w zeszłym roku było to samo. Goliłam psa i byłamw tych robalach cala.. dosłownie. Od godziny siedzę w domu i nadal po mnie lazą :/

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytalam ze to wciornastki. Niby nie szkodliwe ale wkur... znikną po zniwach :/

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potocznie zwane przecinkami, często nad jeziorami, na wsiach, w lasach. Skurczybyki upierdliwe strasznie :/

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Moja po wczorajszym szczepieniu jest całkiem spokojna. Wczoraj wieczorem miała atak płaczu, ale bardziej z gazów. Zawinęłam w chustę i zasnęła w 2 minuty;)więc coś w tych chustach jest.
    W nocy pobudki jak zwykle co 3h a teraz też śpi od 9tej.

A jak z waszą wagą? Dziś mija nam 8 tyg. od porodu i ja mam -13kg, czyli jakieś 2kg poniżej wagi sprzed ciąży a -9kg od powrotu do domu.
    Dzisiaj kończę dietę ryż/indyk i mam nadzieję, że trochę się ten spadek przystopuje a nawet, że te 2 kg odrobię, bo nie najlepiej się czuję taka wychudzona.

A i muszę pochwalić mojego męża. Dziś tak ładnie przykleił woreczek na mocz, że udało się pobrać za pierwszym razem:) A z synem zawsze po 3,4 próby były z tego co pamiętam. Myślałam, że z dziewczynką będzie ciężej a tu takie zaskoczenie:):):)

ja mam -9kg niż sprzed ciąży , ale to akurat dla mnie dobrze ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Iwa, czy to prawda, że nawilżacz obniża też temperaturę w pomieszczeniu podczas upałów?
    I czy do tego nawilżacza z jonizatorem trzeba używać wody destylowanej?
    Bo oglądaliśmy właśnie z jonizatorem taki:
    http://allegro.pl/drcare-aeri-2-0-nawilzacz-powietrza-jonizacja-5l-i5948357220.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=98184

ale gdzieś natknęłam się na informację że te z jonizacją ciężko się czyści i wodę można tylko destylowaną używać.

tak obniża, ale bez szału, tzn 3-4 stopnie, ale i tak czuć różnicę w powietrzu, wiesz co nie zastanawiałam się nad wodą od początku używamy normalnej, muszę w instrukcji przeczytać czy coś o wodzie piszą. jeden minus - nie wiem czy wszystkie tak mają, ale Nasz nawilżacz stoi na ręczniku ponieważ jak para się skrapla to spada na panele, i podkładam coś żeby ta wilgoć nie spadała bezpośrednio na panele

domi05 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Dziewczyny uwazajcie na zewnatrz. Plaga malych czarnych robaczkow. Takie kreseczki. Wyszlam wywiesic pranie. 10 minut. Nie założyłam moskitiery i oblazly mi małego. Mnie tez. Darl sie jak szalony bo swędzi :/

U nas odpukać jeszcze się nie pojawiły jak dotąd

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naszego tez się skrapla. Chyba taki urok. Tez mam z hb. Z ta wodą moze i fakt. Lalam zwyklą i zaszedł kamieniem

f2wlepok51d0udm2.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my po szczepieniu. NFZ plus pneumokoki. Poplakal troche, ale dostal cycusia i zasnal w wozku. Nasza kluska wazy juz 6200 :-P

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a może mąż ci delikatnie rozmasuje ten kark
    Rozmasowal. Jeszcze boli, ale jest lepiej.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Rozmasowal. Jeszcze boli, ale jest lepiej.

no widzisz dobrze że ten mąż jest :)
    jeszcze może posmaruj jakimś fastumem czy czymś podobnym

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    No i my po szczepieniu. NFZ plus pneumokoki. Poplakal troche, ale dostal cycusia i zasnal w wozku. Nasza kluska wazy juz 6200 :-P

a długość mierzyli ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi syn zrobił akcję, tylko wyszłam za próg a rozdarł się tak że niosło po osiedlu że hoho ;) smok nie zadziałał, ręce nie zadziałay, to się zwinęłam z powrotem, zapakowałam w tulika, poszumiałam i odpadł. Więc na spacer poszliśmy w tuliku ;)

kupiłam zapobiegawczo pedicetamol, bo jutro się szczepimy. Nie liczę ile już wydaliśmy na leki i tym podobne w aptece :P za to apteczkę będę miała wyposażoną dokumentnie.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    ale mi syn zrobił akcję, tylko wyszłam za próg a rozdarł się tak że niosło po osiedlu że hoho ;) smok nie zadziałał, ręce nie zadziałay, to się zwinęłam z powrotem, zapakowałam w tulika, poszumiałam i odpadł. Więc na spacer poszliśmy w tuliku ;)

kupiłam zapobiegawczo pedicetamol, bo jutro się szczepimy. Nie liczę ile już wydaliśmy na leki i tym podobne w aptece :P za to apteczkę będę miała wyposażoną dokumentnie.

dał znak o sobie że jest mieszkańcem tegoż osiedla :D

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1811 1812 1813 1814 1815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ