Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiedys moj maz zginie:
Mam nalaną wode mineralna do buteklki po wodzie mama i ja. Butelka jest juz pogięta bo z niej non stop piję
Moj maz zrobil na tej wodzie mleko Władziowi... To mi dziecko skolonizował moja florą bakteryjną...
My dzisiaj szczepilismy 5w1. Teraz obserwujemy -
Ja przytylam 10 kg z czego zrzucilam od razu 7 i orzytylam zaraz tyle samo więc 2 mięs po porodzie mam minus 3 kg://probowalam się odchudzac to mdlalam,krecilo mi się w głowie jak cwiczylam to plecy bolaly,więc na razie daje sobie jeszcze trochę czasu
-
SShape wrote:Moja po wczorajszym szczepieniu jest całkiem spokojna. Wczoraj wieczorem miała atak płaczu, ale bardziej z gazów. Zawinęłam w chustę i zasnęła w 2 minuty;)więc coś w tych chustach jest.
W nocy pobudki jak zwykle co 3h a teraz też śpi od 9tej.
A jak z waszą wagą? Dziś mija nam 8 tyg. od porodu i ja mam -13kg, czyli jakieś 2kg poniżej wagi sprzed ciąży a -9kg od powrotu do domu.
Dzisiaj kończę dietę ryż/indyk i mam nadzieję, że trochę się ten spadek przystopuje a nawet, że te 2 kg odrobię, bo nie najlepiej się czuję taka wychudzona.
A i muszę pochwalić mojego męża. Dziś tak ładnie przykleił woreczek na mocz, że udało się pobrać za pierwszym razem:) A z synem zawsze po 3,4 próby były z tego co pamiętam. Myślałam, że z dziewczynką będzie ciężej a tu takie zaskoczenie:) -
Iwa81 wrote:My kupowaliśmy w RTV Euro Agd u jesteśmy zadowoleni, cena nie wygurowana, a się sprawdza:
http://allegro.pl/nawilzacz-ultradzwiekowy-hb-uh1021dbl-jonizator-i6313635826.html
I czy do tego nawilżacza z jonizatorem trzeba używać wody destylowanej?
Bo oglądaliśmy właśnie z jonizatorem taki:
http://allegro.pl/drcare-aeri-2-0-nawilzacz-powietrza-jonizacja-5l-i5948357220.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=98184
ale gdzieś natknęłam się na informację że te z jonizacją ciężko się czyści i wodę można tylko destylowaną używać. -
nick nieaktualny
-
SShape wrote:Moja po wczorajszym szczepieniu jest całkiem spokojna. Wczoraj wieczorem miała atak płaczu, ale bardziej z gazów. Zawinęłam w chustę i zasnęła w 2 minuty;)więc coś w tych chustach jest.
W nocy pobudki jak zwykle co 3h a teraz też śpi od 9tej.
A jak z waszą wagą? Dziś mija nam 8 tyg. od porodu i ja mam -13kg, czyli jakieś 2kg poniżej wagi sprzed ciąży a -9kg od powrotu do domu.
Dzisiaj kończę dietę ryż/indyk i mam nadzieję, że trochę się ten spadek przystopuje a nawet, że te 2 kg odrobię, bo nie najlepiej się czuję taka wychudzona.
A i muszę pochwalić mojego męża. Dziś tak ładnie przykleił woreczek na mocz, że udało się pobrać za pierwszym razem:) A z synem zawsze po 3,4 próby były z tego co pamiętam. Myślałam, że z dziewczynką będzie ciężej a tu takie zaskoczenie:)
ja mam -9kg niż sprzed ciąży , ale to akurat dla mnie dobrze -
domi05 wrote:Iwa, czy to prawda, że nawilżacz obniża też temperaturę w pomieszczeniu podczas upałów?
I czy do tego nawilżacza z jonizatorem trzeba używać wody destylowanej?
Bo oglądaliśmy właśnie z jonizatorem taki:
http://allegro.pl/drcare-aeri-2-0-nawilzacz-powietrza-jonizacja-5l-i5948357220.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=98184
ale gdzieś natknęłam się na informację że te z jonizacją ciężko się czyści i wodę można tylko destylowaną używać.
tak obniża, ale bez szału, tzn 3-4 stopnie, ale i tak czuć różnicę w powietrzu, wiesz co nie zastanawiałam się nad wodą od początku używamy normalnej, muszę w instrukcji przeczytać czy coś o wodzie piszą. jeden minus - nie wiem czy wszystkie tak mają, ale Nasz nawilżacz stoi na ręczniku ponieważ jak para się skrapla to spada na panele, i podkładam coś żeby ta wilgoć nie spadała bezpośrednio na paneledomi05 lubi tę wiadomość
-
Liley wrote:Dziewczyny uwazajcie na zewnatrz. Plaga malych czarnych robaczkow. Takie kreseczki. Wyszlam wywiesic pranie. 10 minut. Nie założyłam moskitiery i oblazly mi małego. Mnie tez. Darl sie jak szalony bo swędzi
U nas odpukać jeszcze się nie pojawiły jak dotąd -
ale mi syn zrobił akcję, tylko wyszłam za próg a rozdarł się tak że niosło po osiedlu że hoho
smok nie zadziałał, ręce nie zadziałay, to się zwinęłam z powrotem, zapakowałam w tulika, poszumiałam i odpadł. Więc na spacer poszliśmy w tuliku
kupiłam zapobiegawczo pedicetamol, bo jutro się szczepimy. Nie liczę ile już wydaliśmy na leki i tym podobne w apteceza to apteczkę będę miała wyposażoną dokumentnie.
-
KokoszaNell wrote:ale mi syn zrobił akcję, tylko wyszłam za próg a rozdarł się tak że niosło po osiedlu że hoho
smok nie zadziałał, ręce nie zadziałay, to się zwinęłam z powrotem, zapakowałam w tulika, poszumiałam i odpadł. Więc na spacer poszliśmy w tuliku
kupiłam zapobiegawczo pedicetamol, bo jutro się szczepimy. Nie liczę ile już wydaliśmy na leki i tym podobne w apteceza to apteczkę będę miała wyposażoną dokumentnie.
dał znak o sobie że jest mieszkańcem tegoż osiedla