X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Czy spicie z otwartym oknem w nocy przy dziecku? Bo u nas w sypialni tak duszno ze tej nocy nie dalo sie oddychac;/

my jak nie jest zimno to tak

km5sdf9h3loowecn.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

My tez dzisiaj po szczepieniu. Dostała Pentaxim i Rotarix. Pneumokoki jednak za tydzień, żeby nie robić trzeciego zastrzyku w jeden dzień. Bidula tak się upłakała, że aż zasnęła zaraz po.Póki co jest spokojna, więc mam nadzieję, że nie będzie się nic działo.

Dostałyśmy też receptę na Nutramigen Lgg i skierowanie do gastrologa. Dziś już jej nie będę nim karmić, ale od jutra zaczynami wielki test;) bo wg mnie to alergia a nie kolki powoduje bóle brzucha. Zobaczymy:)

Próbowałam umówić tego gastrologa, ale nie ma terminów na ten rok:( Musze szukać jakiegoś na NFZ, żeby dał podkładkę na Nutramigen.

A i moja mała waży dokładnie 5kg:):) więc w niespełna 8 tygodni przybrała na piersi 2,3kg:) Zobaczymy jak będzie na mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 17:37

i.am.chappie, Patrycja24 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Czy tylko moje dziecko się cieszy, że zrobiło kupe? Centralnie sie cieszy, że mam robote znów

moja też wafla cieszy :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    dziewczyny które korzystają z chust, warto?
    Mój maluszek chce być non stop przy mamie, dziś spał na mnie 2 h we fotelu, 4 razy go odkładałam i za każdym razem bek;/ myślę nad chustą.

Ja kupiłam ostatnio chustę, ale jakoś nam nie idzie;)Po pierwsze jest teraz mega gorąco a po drugie nie mam wprawy jeszcze. Mam nadzieję, że się uda chociaż kółkową ogarnąć, bo czasem wracanie ze spaceru kończymy na rękach i trochę trudno pchać jednocześnie wózek:)
    Muszę chyba się umówić z doradcą.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wycieraniu jajek jest tak (tu już usmiech szatana):

http://static.pokazywarka.pl/i/6748925/331847/image.jpg

klaudia1534, hiacynta99., Patrycja24, KokoszaNell, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używacie nawilżaczy powietrza? Możecie jakiś polecić?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sypialni mamy zamknięte okno ale w pozostałych pokojach zostawiamy otwarte.
    Trochę mnie niepokoi bo Tola nadal nie śmieje się spontanicznie, nie mówiąc już o odpowiadaniu na uśmiech :( zmienił jej się wyraz twarzy na taki pogodny ale samego uśmiechu brakuje.
    Dziewczyny jak to jest ze szczepieniami na pneumo. W przychodni powiedzieli mi dzisiaj że szczepienia muszą być jednego dnia bo musi być odstęp 6 tygodni miedzy szczepieniami a widzę że wy szczepicie pneumo w krótszym odstępie od pozostałych szczepień. I tak będziemy szczepić dopiero w sierpniu bo babka od szczepień idzie na urlop i musielibyśmy zaszczepić w piątek a na weekend mamy gości więc wspólnie doszliśmy do wniosku że lepiej będzie przełożyć.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiędzy szczepieniami może byc dwa tygodnie odstępu.
    Takze np. 5 w 1 szczepisz za dwa tygodnie pneumo a za 4 znów 5 w 1 no i za kolejne dwa pneumo

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Guem Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie rozumiem czemu w naszej przychodni twierdzą inaczej.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy 6w1 ze względu głównie na ilość wkluc, i ze względu na krztusiec.

jeśli chodzi o odstępy między szczepieniami, to pneumokoki szczepimy 2 tygodnie po 6w1.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    Ja szczepię Infanrixem bo była dostępna, a 5w1 bo mniejsza ilość wkłuć i szczepionka na krztusiec ma skład bezkomórkowy.

Ja tak samo i z tych samych powodów :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Pomiędzy szczepieniami może byc dwa tygodnie odstępu.
    Takze np. 5 w 1 szczepisz za dwa tygodnie pneumo a za 4 znów 5 w 1 no i za kolejne dwa pneumo

U mnie jest tak samo i też z takimi odstępami będziemy szczepić

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    My w sypialni mamy zamknięte okno ale w pozostałych pokojach zostawiamy otwarte.
    Trochę mnie niepokoi bo Tola nadal nie śmieje się spontanicznie, nie mówiąc już o odpowiadaniu na uśmiech :( zmienił jej się wyraz twarzy na taki pogodny ale samego uśmiechu brakuje.
    Dziewczyny jak to jest ze szczepieniami na pneumo. W przychodni powiedzieli mi dzisiaj że szczepienia muszą być jednego dnia bo musi być odstęp 6 tygodni miedzy szczepieniami a widzę że wy szczepicie pneumo w krótszym odstępie od pozostałych szczepień. I tak będziemy szczepić dopiero w sierpniu bo babka od szczepień idzie na urlop i musielibyśmy zaszczepić w piątek a na weekend mamy gości więc wspólnie doszliśmy do wniosku że lepiej będzie przełożyć.
    Ja dlugo czekalam na spontaniczny usmiech,pojawil się jak miala 2 mięs i 1. Tydzien

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pojawiają się nieśmiałe uśmiechy, ale nadal czekam na taki widok jak u Nati ;)

tak się zastanawiałam jeszcze nad tymi gazami, które męczą małego zawsze nad ranem i wpadło mi jedno do głowy. Nocne karmienie mamy na śpiocha i Tymek nie odbija, bo po prostu zasypia, inna sprawa że je spokojniej i nie nałyka się tak powietrza, więc go też nie męczyłam. To jedyny moment doby kiedy nie czekam aż odbije. Po 3-4 godzinach zaczynają się stęki. Może to jest przyczyna? Bo nie dzieje się nic innego, co mogłoby wpłynąć na taką a nie inną porę na problemy z brzuszkiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:09

43kt82c31nhz2sid.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma problemy z brzuszkiem ok.7 a potem miedzy 17 a 19. Zawsze odbijamy. Dzisiaj pol dnia byl marudny. Ale na dworzu duszno i goraco wiec moze to pogoda tak na niego dziala...

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko u nas jeste tak ze mala je kolo20 kladziemy spac [odbita] i budzi sie sama na karmienie kolo 1-2 w nocy[czasem o 3] karmie [piersia], odbijam, sprawdzam pieluche [bo nadal czasem bywa ze narobi w trakie jedzenia lub tuz po] i klade dalej spac i tez bywa ze ok 5 [znow pora karienia ]mam nad uchem serenady postekiwan... wiec je i steka na zmiane. znow jak zje to odbije, i po ok 20 min troszke pomagam, krece nozkami kolka a jak dalej nic to czekam tak do 30 min w sumie i na 5-10 na brzuch i wtedy puszcza baki jak stary wyga. i z usmiechneta odkladam do lozeczka/albo zostaje z nami w lozku :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Koko u nas jeste tak ze mala je kolo20 kladziemy spac [odbita] i budzi sie sama na karmienie kolo 1-2 w nocy[czasem o 3] karmie [piersia], odbijam, sprawdzam pieluche [bo nadal czasem bywa ze narobi w trakie jedzenia lub tuz po] i klade dalej spac i tez bywa ze ok 5 [znow pora karienia ]mam nad uchem serenady postekiwan... wiec je i steka na zmiane. znow jak zje to odbije, i po ok 20 min troszke pomagam, krece nozkami kolka a jak dalej nic to czekam tak do 30 min w sumie i na 5-10 na brzuch i wtedy puszcza baki jak stary wyga. i z usmiechneta odkladam do lozeczka/albo zostaje z nami w lozku :)

u mnie bardzo podobny scenariusz, tyle że położenie na brzuszku to straszne nieszczęście ;) ale staram się wtedy położyć go na sobie i czasem się uda, raz tak zasnęliśmy.

Anica37 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:

Bartuś zaczął sie tak zacieszać po skoku rozwojowym, ten skok był ze dwa dni temu, czyli akurat z ukonczeniem 2 miesiąca, wczesniej zdarzało mu sie usmiechnąć ale rzadziej, teraz sie cieszy bez przerwy - takze poczekaj na skok i będą te usmiechy ;p

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje porady bo mam metlik w glowie. Jutro mamy szczepienie i niby zdecydowalismy sie na te NFZ plus pneumokoki, ale jakos dopadly mnie watpliwosci. Czy na pewno tak, czy na jednej wizycie czy odczekac?

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam na jednej wizycie pneumo plus na nfz.Reakcja taka sama jak bez pneumo 6 tyg temu czyli placz,placz,dalam czopka to na te 4 h pomoze mala dawke dalam bo 50 mg ale wystarczy

‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ