WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Czy spicie z otwartym oknem w nocy przy dziecku? Bo u nas w sypialni tak duszno ze tej nocy nie dalo sie oddychac;/

my jak nie jest zimno to tak

km5sdf9h3loowecn.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

My tez dzisiaj po szczepieniu. Dostała Pentaxim i Rotarix. Pneumokoki jednak za tydzień, żeby nie robić trzeciego zastrzyku w jeden dzień. Bidula tak się upłakała, że aż zasnęła zaraz po.Póki co jest spokojna, więc mam nadzieję, że nie będzie się nic działo.

Dostałyśmy też receptę na Nutramigen Lgg i skierowanie do gastrologa. Dziś już jej nie będę nim karmić, ale od jutra zaczynami wielki test;) bo wg mnie to alergia a nie kolki powoduje bóle brzucha. Zobaczymy:)

Próbowałam umówić tego gastrologa, ale nie ma terminów na ten rok:( Musze szukać jakiegoś na NFZ, żeby dał podkładkę na Nutramigen.

A i moja mała waży dokładnie 5kg:):) więc w niespełna 8 tygodni przybrała na piersi 2,3kg:) Zobaczymy jak będzie na mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 17:37

i.am.chappie, Patrycja24 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Czy tylko moje dziecko się cieszy, że zrobiło kupe? Centralnie sie cieszy, że mam robote znów

moja też wafla cieszy :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    dziewczyny które korzystają z chust, warto?
    Mój maluszek chce być non stop przy mamie, dziś spał na mnie 2 h we fotelu, 4 razy go odkładałam i za każdym razem bek;/ myślę nad chustą.

Ja kupiłam ostatnio chustę, ale jakoś nam nie idzie;)Po pierwsze jest teraz mega gorąco a po drugie nie mam wprawy jeszcze. Mam nadzieję, że się uda chociaż kółkową ogarnąć, bo czasem wracanie ze spaceru kończymy na rękach i trochę trudno pchać jednocześnie wózek:)
    Muszę chyba się umówić z doradcą.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wycieraniu jajek jest tak (tu już usmiech szatana):

http://static.pokazywarka.pl/i/6748925/331847/image.jpg

klaudia1534, hiacynta99., Patrycja24, KokoszaNell, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używacie nawilżaczy powietrza? Możecie jakiś polecić?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sypialni mamy zamknięte okno ale w pozostałych pokojach zostawiamy otwarte.
    Trochę mnie niepokoi bo Tola nadal nie śmieje się spontanicznie, nie mówiąc już o odpowiadaniu na uśmiech :( zmienił jej się wyraz twarzy na taki pogodny ale samego uśmiechu brakuje.
    Dziewczyny jak to jest ze szczepieniami na pneumo. W przychodni powiedzieli mi dzisiaj że szczepienia muszą być jednego dnia bo musi być odstęp 6 tygodni miedzy szczepieniami a widzę że wy szczepicie pneumo w krótszym odstępie od pozostałych szczepień. I tak będziemy szczepić dopiero w sierpniu bo babka od szczepień idzie na urlop i musielibyśmy zaszczepić w piątek a na weekend mamy gości więc wspólnie doszliśmy do wniosku że lepiej będzie przełożyć.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiędzy szczepieniami może byc dwa tygodnie odstępu.
    Takze np. 5 w 1 szczepisz za dwa tygodnie pneumo a za 4 znów 5 w 1 no i za kolejne dwa pneumo

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Guem Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie rozumiem czemu w naszej przychodni twierdzą inaczej.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy 6w1 ze względu głównie na ilość wkluc, i ze względu na krztusiec.

jeśli chodzi o odstępy między szczepieniami, to pneumokoki szczepimy 2 tygodnie po 6w1.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    Ja szczepię Infanrixem bo była dostępna, a 5w1 bo mniejsza ilość wkłuć i szczepionka na krztusiec ma skład bezkomórkowy.

Ja tak samo i z tych samych powodów :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Pomiędzy szczepieniami może byc dwa tygodnie odstępu.
    Takze np. 5 w 1 szczepisz za dwa tygodnie pneumo a za 4 znów 5 w 1 no i za kolejne dwa pneumo

U mnie jest tak samo i też z takimi odstępami będziemy szczepić

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    My w sypialni mamy zamknięte okno ale w pozostałych pokojach zostawiamy otwarte.
    Trochę mnie niepokoi bo Tola nadal nie śmieje się spontanicznie, nie mówiąc już o odpowiadaniu na uśmiech :( zmienił jej się wyraz twarzy na taki pogodny ale samego uśmiechu brakuje.
    Dziewczyny jak to jest ze szczepieniami na pneumo. W przychodni powiedzieli mi dzisiaj że szczepienia muszą być jednego dnia bo musi być odstęp 6 tygodni miedzy szczepieniami a widzę że wy szczepicie pneumo w krótszym odstępie od pozostałych szczepień. I tak będziemy szczepić dopiero w sierpniu bo babka od szczepień idzie na urlop i musielibyśmy zaszczepić w piątek a na weekend mamy gości więc wspólnie doszliśmy do wniosku że lepiej będzie przełożyć.
    Ja dlugo czekalam na spontaniczny usmiech,pojawil się jak miala 2 mięs i 1. Tydzien

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pojawiają się nieśmiałe uśmiechy, ale nadal czekam na taki widok jak u Nati ;)

tak się zastanawiałam jeszcze nad tymi gazami, które męczą małego zawsze nad ranem i wpadło mi jedno do głowy. Nocne karmienie mamy na śpiocha i Tymek nie odbija, bo po prostu zasypia, inna sprawa że je spokojniej i nie nałyka się tak powietrza, więc go też nie męczyłam. To jedyny moment doby kiedy nie czekam aż odbije. Po 3-4 godzinach zaczynają się stęki. Może to jest przyczyna? Bo nie dzieje się nic innego, co mogłoby wpłynąć na taką a nie inną porę na problemy z brzuszkiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:09

43kt82c31nhz2sid.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma problemy z brzuszkiem ok.7 a potem miedzy 17 a 19. Zawsze odbijamy. Dzisiaj pol dnia byl marudny. Ale na dworzu duszno i goraco wiec moze to pogoda tak na niego dziala...

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko u nas jeste tak ze mala je kolo20 kladziemy spac [odbita] i budzi sie sama na karmienie kolo 1-2 w nocy[czasem o 3] karmie [piersia], odbijam, sprawdzam pieluche [bo nadal czasem bywa ze narobi w trakie jedzenia lub tuz po] i klade dalej spac i tez bywa ze ok 5 [znow pora karienia ]mam nad uchem serenady postekiwan... wiec je i steka na zmiane. znow jak zje to odbije, i po ok 20 min troszke pomagam, krece nozkami kolka a jak dalej nic to czekam tak do 30 min w sumie i na 5-10 na brzuch i wtedy puszcza baki jak stary wyga. i z usmiechneta odkladam do lozeczka/albo zostaje z nami w lozku :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Koko u nas jeste tak ze mala je kolo20 kladziemy spac [odbita] i budzi sie sama na karmienie kolo 1-2 w nocy[czasem o 3] karmie [piersia], odbijam, sprawdzam pieluche [bo nadal czasem bywa ze narobi w trakie jedzenia lub tuz po] i klade dalej spac i tez bywa ze ok 5 [znow pora karienia ]mam nad uchem serenady postekiwan... wiec je i steka na zmiane. znow jak zje to odbije, i po ok 20 min troszke pomagam, krece nozkami kolka a jak dalej nic to czekam tak do 30 min w sumie i na 5-10 na brzuch i wtedy puszcza baki jak stary wyga. i z usmiechneta odkladam do lozeczka/albo zostaje z nami w lozku :)

u mnie bardzo podobny scenariusz, tyle że położenie na brzuszku to straszne nieszczęście ;) ale staram się wtedy położyć go na sobie i czasem się uda, raz tak zasnęliśmy.

Anica37 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:

Bartuś zaczął sie tak zacieszać po skoku rozwojowym, ten skok był ze dwa dni temu, czyli akurat z ukonczeniem 2 miesiąca, wczesniej zdarzało mu sie usmiechnąć ale rzadziej, teraz sie cieszy bez przerwy - takze poczekaj na skok i będą te usmiechy ;p

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje porady bo mam metlik w glowie. Jutro mamy szczepienie i niby zdecydowalismy sie na te NFZ plus pneumokoki, ale jakos dopadly mnie watpliwosci. Czy na pewno tak, czy na jednej wizycie czy odczekac?

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam na jednej wizycie pneumo plus na nfz.Reakcja taka sama jak bez pneumo 6 tyg temu czyli placz,placz,dalam czopka to na te 4 h pomoze mala dawke dalam bo 50 mg ale wystarczy

‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ