Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez dzisiaj po szczepieniu. Dostała Pentaxim i Rotarix. Pneumokoki jednak za tydzień, żeby nie robić trzeciego zastrzyku w jeden dzień. Bidula tak się upłakała, że aż zasnęła zaraz po.Póki co jest spokojna, więc mam nadzieję, że nie będzie się nic działo.
Dostałyśmy też receptę na Nutramigen Lgg i skierowanie do gastrologa. Dziś już jej nie będę nim karmić, ale od jutra zaczynami wielki test;) bo wg mnie to alergia a nie kolki powoduje bóle brzucha. Zobaczymy:)
Próbowałam umówić tego gastrologa, ale nie ma terminów na ten rok:( Musze szukać jakiegoś na NFZ, żeby dał podkładkę na Nutramigen.
A i moja mała waży dokładnie 5kg:)więc w niespełna 8 tygodni przybrała na piersi 2,3kg:) Zobaczymy jak będzie na mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 17:37
i.am.chappie, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
josephinka84 wrote:dziewczyny które korzystają z chust, warto?
Mój maluszek chce być non stop przy mamie, dziś spał na mnie 2 h we fotelu, 4 razy go odkładałam i za każdym razem bek;/ myślę nad chustą.
Ja kupiłam ostatnio chustę, ale jakoś nam nie idzie;)Po pierwsze jest teraz mega gorąco a po drugie nie mam wprawy jeszcze. Mam nadzieję, że się uda chociaż kółkową ogarnąć, bo czasem wracanie ze spaceru kończymy na rękach i trochę trudno pchać jednocześnie wózek:)
Muszę chyba się umówić z doradcą.
-
Przy wycieraniu jajek jest tak (tu już usmiech szatana):
http://static.pokazywarka.pl/i/6748925/331847/image.jpg
klaudia1534, hiacynta99., Patrycja24, KokoszaNell, pasia27 lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
My w sypialni mamy zamknięte okno ale w pozostałych pokojach zostawiamy otwarte.
Trochę mnie niepokoi bo Tola nadal nie śmieje się spontanicznie, nie mówiąc już o odpowiadaniu na uśmiechzmienił jej się wyraz twarzy na taki pogodny ale samego uśmiechu brakuje.
Dziewczyny jak to jest ze szczepieniami na pneumo. W przychodni powiedzieli mi dzisiaj że szczepienia muszą być jednego dnia bo musi być odstęp 6 tygodni miedzy szczepieniami a widzę że wy szczepicie pneumo w krótszym odstępie od pozostałych szczepień. I tak będziemy szczepić dopiero w sierpniu bo babka od szczepień idzie na urlop i musielibyśmy zaszczepić w piątek a na weekend mamy gości więc wspólnie doszliśmy do wniosku że lepiej będzie przełożyć. -
Pomiędzy szczepieniami może byc dwa tygodnie odstępu.
Takze np. 5 w 1 szczepisz za dwa tygodnie pneumo a za 4 znów 5 w 1 no i za kolejne dwa pneumo -
Guem wrote:My w sypialni mamy zamknięte okno ale w pozostałych pokojach zostawiamy otwarte.
Trochę mnie niepokoi bo Tola nadal nie śmieje się spontanicznie, nie mówiąc już o odpowiadaniu na uśmiechzmienił jej się wyraz twarzy na taki pogodny ale samego uśmiechu brakuje.
Dziewczyny jak to jest ze szczepieniami na pneumo. W przychodni powiedzieli mi dzisiaj że szczepienia muszą być jednego dnia bo musi być odstęp 6 tygodni miedzy szczepieniami a widzę że wy szczepicie pneumo w krótszym odstępie od pozostałych szczepień. I tak będziemy szczepić dopiero w sierpniu bo babka od szczepień idzie na urlop i musielibyśmy zaszczepić w piątek a na weekend mamy gości więc wspólnie doszliśmy do wniosku że lepiej będzie przełożyć. -
u nas pojawiają się nieśmiałe uśmiechy, ale nadal czekam na taki widok jak u Nati
tak się zastanawiałam jeszcze nad tymi gazami, które męczą małego zawsze nad ranem i wpadło mi jedno do głowy. Nocne karmienie mamy na śpiocha i Tymek nie odbija, bo po prostu zasypia, inna sprawa że je spokojniej i nie nałyka się tak powietrza, więc go też nie męczyłam. To jedyny moment doby kiedy nie czekam aż odbije. Po 3-4 godzinach zaczynają się stęki. Może to jest przyczyna? Bo nie dzieje się nic innego, co mogłoby wpłynąć na taką a nie inną porę na problemy z brzuszkiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:09
-
Koko u nas jeste tak ze mala je kolo20 kladziemy spac [odbita] i budzi sie sama na karmienie kolo 1-2 w nocy[czasem o 3] karmie [piersia], odbijam, sprawdzam pieluche [bo nadal czasem bywa ze narobi w trakie jedzenia lub tuz po] i klade dalej spac i tez bywa ze ok 5 [znow pora karienia ]mam nad uchem serenady postekiwan... wiec je i steka na zmiane. znow jak zje to odbije, i po ok 20 min troszke pomagam, krece nozkami kolka a jak dalej nic to czekam tak do 30 min w sumie i na 5-10 na brzuch i wtedy puszcza baki jak stary wyga. i z usmiechneta odkladam do lozeczka/albo zostaje z nami w lozku
-
aaaguchaaa wrote:Koko u nas jeste tak ze mala je kolo20 kladziemy spac [odbita] i budzi sie sama na karmienie kolo 1-2 w nocy[czasem o 3] karmie [piersia], odbijam, sprawdzam pieluche [bo nadal czasem bywa ze narobi w trakie jedzenia lub tuz po] i klade dalej spac i tez bywa ze ok 5 [znow pora karienia ]mam nad uchem serenady postekiwan... wiec je i steka na zmiane. znow jak zje to odbije, i po ok 20 min troszke pomagam, krece nozkami kolka a jak dalej nic to czekam tak do 30 min w sumie i na 5-10 na brzuch i wtedy puszcza baki jak stary wyga. i z usmiechneta odkladam do lozeczka/albo zostaje z nami w lozku
u mnie bardzo podobny scenariusz, tyle że położenie na brzuszku to straszne nieszczęścieale staram się wtedy położyć go na sobie i czasem się uda, raz tak zasnęliśmy.
Anica37 lubi tę wiadomość
-
Guem wrote:My w sypialni mamy zamknięte okno ale w pozostałych pokojach zostawiamy otwarte.
Dziewczyny jak to jest ze szczepieniami na pneumo. W przychodni powiedzieli mi dzisiaj że szczepienia muszą być jednego dnia bo musi być odstęp 6 tygodni miedzy szczepieniami a widzę że wy szczepicie pneumo w krótszym odstępie od pozostałych szczepień. I tak będziemy szczepić dopiero w sierpniu bo babka od szczepień idzie na urlop i musielibyśmy zaszczepić w piątek a na weekend mamy gości więc wspólnie doszliśmy do wniosku że lepiej będzie przełożyć.
Bartuś zaczął sie tak zacieszać po skoku rozwojowym, ten skok był ze dwa dni temu, czyli akurat z ukonczeniem 2 miesiąca, wczesniej zdarzało mu sie usmiechnąć ale rzadziej, teraz sie cieszy bez przerwy - takze poczekaj na skok i będą te usmiechy ;pBaronowa_83 lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić