Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Guem wrote:My tak późno wyszliśmy bo ja wcześniej nie mogłam, początek połogu był dla mnie bardzo trudny. A podzielę się jeszcze z wami ostatnią dobrą radą
kąpiąc dziecko trzeba mieć cały czas w wanience termometr żeby kontrolować temperaturę bo przecież na własnym ręku i po reakcji dziecka nie można się zorientować że woda się ochłodziła
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Miałam mały sajgonik niedawno:mała 8:30zjadla,trochę się z nią pobawiłam po godzinie zrobiła się senna więc położyłam do łóżeczka pospala z 40 min i się obudziła chwila na macie,później na brzuszku i ryk sie zaczal-do jedzenia było jeszcze 45 min więc nie wiedziałam o co chodzi-herbatki ,noszenie ,zmiana pieluszki nie pomagały więc zrobiłam mleko i cisza.....ahhhh czasami nie potrafiie rozróżnić o co chodzi.
No ale na obiad ogarnęłam zapiekanka kurczak +warzywa pod beszamelem z mozzarellą czekam na męża po 13 będzie,a na 19:30 do dentysty bo coś mnie ząb pobolewa.
Wasze dzieci tez pakujące rączki do buzi?moja ostatnio tak i jeszcze puszcza banki-slini sie.Przez chwilę pomyślałam że to może zęby ale zeszłym na ziemię że to trochę za wczesniej.
Czy Wasze dzieci łapią już zabawki do rączek?
Poli mój mąż od od 29 ma urlop do 18 sierpnia-miał mieć do końca sierpnia bo jeszcze ojcowski miał wykorzystać ale taka sytuacja w pracy i nie może narazie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 12:09
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Justyś, po drugim miesiącu, koło 3 zaczynają intensywnie pracować ślinianki. Dzieci zaczynają się przygotowywać do rozszerzania diety.
Mój jak jest głodny to tak mocno cycka smoka, ze wydaje takie śmieszne dżwieki, od razu wiadomo, że trzba grzać mleko
Władek nie łapie jeszcze zabawek, ale jak ma na łapce pieluszkę to ją pcha do buzi. A jak pije mleko to ma otwartą rączkę i mnie paluszkami mizia. Na razie łapie swoje rączki. A jak jest w bujaczku to zaczyna zabawki szturchać. Więc pewnie jeszcze trochę i zacznie coś łapać -
hej dziewczyny
Dawno się nie odzywałam ,ale ciągle coś no i z telefonu ciężko, więc po krótce o NasChodzimy dalej na rehabilitacje, niunia ma juz ok.60cm nosimy rozm. 62, pampers rozm 2 i wazyla na ostatnim wazeniu juz 5200
w dalszym ciągu tylko cycamy
A z postępów to zaczynamy już łapać od jakichś 4/5dni zabawki jak leży w leżaczku, więc też się nie stresujcie, bo wszystko w normie, zaczyna się podciągać do siadu, no i ząbkujemy.. Mamy ostatnio ciągle podgorączkowy, gryzie już od ponad miesiąca piąstki i ślini się niemiłosiernie, i te nabrzmiałe rozpulchnione dziąsełka.. a ładnie pupe podnosi czasami i na prostych rączka podnosi się i klatkę od podłoża podciąga
także powoli postępy
Jedynie co mnie niepokoi to bioderka, nie jest dobrze, brakuje paru elementów w stawach ,które się wcale nie wykształciły.. czekamy do wizyty we wrześniu i będziemy wiedzieli co dalej ,także moja córka na pewno szybko nie usiądzie i nie pójdzie.. ale to nie ważne.. najważniejsze ,aby była zdrowa..
A i śpimy już od dawna całe nocki w sumie gdzieś od 6tż już było te 5-7h, z parodniową przerwą ok 12tż, teraz noccne drzemki są ok9-11h
Pozdrawiamy i załączam aktualne dzisiejsze zdjęcie mojej pyzuni Liviusi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 12:58
Iwa81, Patrycja24, klaudia1534, KokoszaNell, monilia84 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Xpatiii świetnie że się odezwałaś. Cieszę się że niunia robi już takie postępy wspaniałe patrzeć jak rośnie. Trzymam kciukaski za bioderka napewno wszystko będzie dobrze.Buźka dla Was.
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny, które karmią mm, czy dostałście juz @ po porodzie? Bo ja nadal nie i nie byłam u ginekologa, jak urodziłam Adrianka dostałam po 6 tygodniach i musiałam przekładać wizytę i teraz się nie zapisałam bo nie wiem kiedy ja dostane?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 13:22
-
Agusia ;) wrote:Dziewczyny, które karmią mm, czy dostałście juz @ po porodzie? Bo ja nadal nie i nie byłam u ginekologa, jak urodziłam Adrianka dostałam po 6 tygodniach i musiałam przekładać wizytę i teraz się nie zapisałam bo nie wiem kiedy ja dostane?[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Pati fajnie że do nas czasami zaglądasz. Trzymam kciuki za Livkę
Używacie pieluch Dada? Których Premium czy extra soft? Zastanawiam się nad zmianą z pampersa ale nie wiem które będą lepsze. Czy to jest tak jak w pampersie zielone i Premium care?xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy mamy Dada Comfort fit i rozmiar "2" jest tylko w tej wersji, dopiero od "3" są dwa rodzaje (przynajmniej u mnie w biedronce). Jak dla mnie są ok, koleżanka używa tych Soft i bardzo sobie chwali, mówi że są miękkie. A wcześniej używała Premium Care, więc może faktycznie jakby odpowiednik
My mamy dziś pierwszą przespaną nocoby takich więcej, chyba skok sobie odskoczył
-
nick nieaktualnyKiedyś któraś się pytała o ćwiczenia po cc kiedy można, wczoraj byłam u gina i mi powiedział, że to indywidualna sprawa. Trzeba słuchać samej siebie, to organizm nam powie, czy za dużo czy nie. Mi powiedział, że biegać już mogę, bo mnie rana nie boli już od tygodnia po porodzie, podobno jestem szczęściarą w tym przypadku. Ja myślę, że dobry chirurg mi się trafił
-
nick nieaktualny
-
Guem wrote:Pati fajnie że do nas czasami zaglądasz. Trzymam kciuki za Livkę
Używacie pieluch Dada? Których Premium czy extra soft? Zastanawiam się nad zmianą z pampersa ale nie wiem które będą lepsze. Czy to jest tak jak w pampersie zielone i Premium care?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 17:02
-
nick nieaktualny