X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    My tak późno wyszliśmy bo ja wcześniej nie mogłam, początek połogu był dla mnie bardzo trudny. A podzielę się jeszcze z wami ostatnią dobrą radą ;) kąpiąc dziecko trzeba mieć cały czas w wanience termometr żeby kontrolować temperaturę bo przecież na własnym ręku i po reakcji dziecka nie można się zorientować że woda się ochłodziła :D
    to ile oni to dziecko kąpią, że im się woda schładza. Powiedz, ze najnowsze badania mówią, ze dziecko się kąpie 5 minut ;D

Iwa81 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę że się wyrabiam w 5 minut, no może w 6 minut ;) ale nie sądzę żeby wychłodziła się woda, tym bardziej w upalne dni

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mały sajgonik niedawno:mała 8:30zjadla,trochę się z nią pobawiłam po godzinie zrobiła się senna więc położyłam do łóżeczka pospala z 40 min i się obudziła chwila na macie,później na brzuszku i ryk sie zaczal-do jedzenia było jeszcze 45 min więc nie wiedziałam o co chodzi-herbatki ,noszenie ,zmiana pieluszki nie pomagały więc zrobiłam mleko i cisza.....ahhhh czasami nie potrafiie rozróżnić o co chodzi.
    No ale na obiad ogarnęłam zapiekanka kurczak +warzywa pod beszamelem z mozzarellą czekam na męża po 13 będzie,a na 19:30 do dentysty bo coś mnie ząb pobolewa.
    Wasze dzieci tez pakujące rączki do buzi?moja ostatnio tak i jeszcze puszcza banki-slini sie.Przez chwilę pomyślałam że to może zęby ale zeszłym na ziemię że to trochę za wczesniej.
    Czy Wasze dzieci łapią już zabawki do rączek?
    Poli mój mąż od od 29 ma urlop do 18 sierpnia-miał mieć do końca sierpnia bo jeszcze ojcowski miał wykorzystać ale taka sytuacja w pracy i nie może narazie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 12:09

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś, po drugim miesiącu, koło 3 zaczynają intensywnie pracować ślinianki. Dzieci zaczynają się przygotowywać do rozszerzania diety.

Mój jak jest głodny to tak mocno cycka smoka, ze wydaje takie śmieszne dżwieki, od razu wiadomo, że trzba grzać mleko

Władek nie łapie jeszcze zabawek, ale jak ma na łapce pieluszkę to ją pcha do buzi. A jak pije mleko to ma otwartą rączkę i mnie paluszkami mizia. Na razie łapie swoje rączki. A jak jest w bujaczku to zaczyna zabawki szturchać. Więc pewnie jeszcze trochę i zacznie coś łapać

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Dawno się nie odzywałam ,ale ciągle coś no i z telefonu ciężko, więc po krótce o Nas :) Chodzimy dalej na rehabilitacje, niunia ma juz ok.60cm nosimy rozm. 62, pampers rozm 2 i wazyla na ostatnim wazeniu juz 5200 :) w dalszym ciągu tylko cycamy :) A z postępów to zaczynamy już łapać od jakichś 4/5dni zabawki jak leży w leżaczku, więc też się nie stresujcie, bo wszystko w normie, zaczyna się podciągać do siadu, no i ząbkujemy.. Mamy ostatnio ciągle podgorączkowy, gryzie już od ponad miesiąca piąstki i ślini się niemiłosiernie, i te nabrzmiałe rozpulchnione dziąsełka.. a ładnie pupe podnosi czasami i na prostych rączka podnosi się i klatkę od podłoża podciąga :) także powoli postępy :) Jedynie co mnie niepokoi to bioderka, nie jest dobrze, brakuje paru elementów w stawach ,które się wcale nie wykształciły.. czekamy do wizyty we wrześniu i będziemy wiedzieli co dalej ,także moja córka na pewno szybko nie usiądzie i nie pójdzie.. ale to nie ważne.. najważniejsze ,aby była zdrowa.. :)
    A i śpimy już od dawna całe nocki w sumie gdzieś od 6tż już było te 5-7h, z parodniową przerwą ok 12tż, teraz noccne drzemki są ok9-11h :)
    Pozdrawiamy i załączam aktualne dzisiejsze zdjęcie mojej pyzuni Liviusi :)
    19w6kk.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 12:58

Iwa81, Patrycja24, klaudia1534, KokoszaNell, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatiii świetnie że się odezwałaś. Cieszę się że niunia robi już takie postępy wspaniałe patrzeć jak rośnie. Trzymam kciukaski za bioderka napewno wszystko będzie dobrze.Buźka dla Was.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które karmią mm, czy dostałście juz @ po porodzie? Bo ja nadal nie i nie byłam u ginekologa, jak urodziłam Adrianka dostałam po 6 tygodniach i musiałam przekładać wizytę i teraz się nie zapisałam bo nie wiem kiedy ja dostane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 13:22

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziewczyny, które karmią mm, czy dostałście juz @ po porodzie? Bo ja nadal nie i nie byłam u ginekologa, jak urodziłam Adrianka dostałam po 6 tygodniach i musiałam przekładać wizytę i teraz się nie zapisałam bo nie wiem kiedy ja dostane?
    Ja dostałam w zeszła niedzielę. Nie martw się wszystko w swoim czasie.

• Guem Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati fajnie że do nas czasami zaglądasz. Trzymam kciuki za Livkę :)
    Używacie pieluch Dada? Których Premium czy extra soft? Zastanawiam się nad zmianą z pampersa ale nie wiem które będą lepsze. Czy to jest tak jak w pampersie zielone i Premium care?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Dada Comfort fit i rozmiar "2" jest tylko w tej wersji, dopiero od "3" są dwa rodzaje (przynajmniej u mnie w biedronce). Jak dla mnie są ok, koleżanka używa tych Soft i bardzo sobie chwali, mówi że są miękkie. A wcześniej używała Premium Care, więc może faktycznie jakby odpowiednik :)
    My mamy dziś pierwszą przespaną noc :D oby takich więcej, chyba skok sobie odskoczył ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś któraś się pytała o ćwiczenia po cc kiedy można, wczoraj byłam u gina i mi powiedział, że to indywidualna sprawa. Trzeba słuchać samej siebie, to organizm nam powie, czy za dużo czy nie. Mi powiedział, że biegać już mogę, bo mnie rana nie boli już od tygodnia po porodzie, podobno jestem szczęściarą w tym przypadku. Ja myślę, że dobry chirurg mi się trafił :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy tylko dad od samego poczatku. Mamy Premium i ja dla mnie sa ok.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są małe opakowania? Bo u nas tylko duże paki po 64 sztuki a mam już w domu dwie i pól opakowania pieluch których nie użyliśmy więc nie chcę znowu kupić dużej paczki żeby została.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są same duże opakowania, jedynie "1" są w mniejszych. A czemu Wam została? Uczulona?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko pampers premium care Livi pańska dupka żadnych innych nie toleruje od razu tyłek pryszczykami zwalony i rany się robią ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Pati fajnie że do nas czasami zaglądasz. Trzymam kciuki za Livkę :)
    Używacie pieluch Dada? Których Premium czy extra soft? Zastanawiam się nad zmianą z pampersa ale nie wiem które będą lepsze. Czy to jest tak jak w pampersie zielone i Premium care?
    Nasza jest cały czas na oryginalnych pampersach teraz 3 a Dady to ona nie nawidzi,chce spróbować dac jej Dade 3 bo 2 to sama gaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 17:02

• domi05 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli jak masz Tesco w okolicy, spróbuj Tesco loves baby, używamy na zmianę z dadami i jest ok :-)
    A któraś próbowała lidlowskie tourious?

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam lidlowych, chłonność ok, tylko mam wrażenie, że są grube i sztywne w porównaniu chociażby do dady. Uczulenia nie było, ale mój jest w tym zakresie mało wymagający (na szczęście) ;-) od przyszłego tygodnia jest promocja na dwupaki.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dziwne pytanie, ale chodzi mi o siusiaka chłopca, czy on jest na końcu szerszy?
    Bo taki wydaje mi się spuchnięty i nie wiem ...
    Może wcześniej nie zwróciłam uwagi i teraz się zastanawiam.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko nie zwróciłam uwagi, teraz już młody śpi, jutro się przyjrze choć wydaje mi się ze nie... nawet chyba trochę wyższy kurs końcowi...

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ