WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

My już ponad tydzień po szczepieniu i nic się działo, mam nadzieję że po pneumokokach i rotawirusach też będzie ok :)

Miko już wyrasta z 62, większość rzeczy już ubieramy 68. Ostatnio jak go miałam na rękach to coś strzeliło, wystraszyłam się że to coś w jego pleckach a okazało się że mu się bodziak rozpiął bo za mały he he :)

Pampery mamy pampersa premium care od początku, ostatnio kupiłam dady do przetestowania 2 i są takie trochę maławe (pampersy nosi 2) i mam wrażenie że bardziej walą siuśkami niż pampersy. Te lidlowskie słyszałam że od 4 dopiero są spoko, ale sama jeszcze nie testowałam. Smarujecie pupy przy każdej zmianie pieluszki?

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Życzę miłej soboty wszystkim:)my jedziemy do tesciow,już mnie trzesie...A i wracamy po mleko do domu z 15 km bo tak mąż pakowal mleko,ja karmilam Nine i krzyczalam z salonu nie zapomnij mleka wlozyc do torby no i mam zapomnial dobrze,ze się skaplam jak telefon z torby od wózka chciałam wyciagnac:)

My tak kiedyś całej torby z osprzętem zapomnieliśmy he he :) oczywiście jedno na drugie zwalało kto miał wziąć :P

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    To zaszalalas z pieluchami ;).
    Dlatego kupowaliśmy po paczce. Teraz juz mamy końcówkę 2. Musze jeszcze pozbierac ze wszystkich torebek i 3 czekają. Ciuszki 56 tez juz schowalismy. A 62 juz juz są na styk ;). Zaczynamy niektóre 68 wyciągać.
    U nas też 56 pochowane. 62 ledwo co, i 68 zaczyna być w ruchu. My jedziemy na pampersach zielonych 2 jeszcze, za chwilę trzeba przejść na 3, a mamy masakryczny zapas 2 bo każdy kto przychodził do Mai to z paczką i Mamy chyba z 7 paczek w tym i 100 - chyba będę je sprzedawać :-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Hejo :)

My już ponad tydzień po szczepieniu i nic się działo, mam nadzieję że po pneumokokach i rotawirusach też będzie ok :)

Miko już wyrasta z 62, większość rzeczy już ubieramy 68. Ostatnio jak go miałam na rękach to coś strzeliło, wystraszyłam się że to coś w jego pleckach a okazało się że mu się bodziak rozpiął bo za mały he he :)

Pampery mamy pampersa premium care od początku, ostatnio kupiłam dady do przetestowania 2 i są takie trochę maławe (pampersy nosi 2) i mam wrażenie że bardziej walą siuśkami niż pampersy. Te lidlowskie słyszałam że od 4 dopiero są spoko, ale sama jeszcze nie testowałam. Smarujecie pupy przy każdej zmianie pieluszki?
    Ja akurat używam pudru lub mąki ziemniaczanej bo po tym niema ani krosteczki i przy każdym przewijaniu

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 68 bo Nina ma za długie nogi na 62 a tyle ma cm :)wracamy do domu,po poludniu bylismy z M.na rowerach wodnych nad jeziorem a Nine zostawilam z teściową na brzegu,zeby z nia pochodziła z wozkiem:)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy pampersow tych zielonych i sa akurat (rozmiar 2), premium care sa dluzsze wiec zostawie je jak juz zuzyjemy zapas zielonych. Dady "2" sa na dupke Mikusia za male. Tzn.za krotkie, zdarzaly sie wypadki z kupa.
    Aktualnie nosi rozmiary 62/68 a body z hm to nawet 56;-) zauwazylam, ze wlasnie z hm i ze Smyka takie duze wypadaja w porownaniu z np. Pepco. Pepcowe to musza byc juz 68.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Jak u Was z wakacjami? Bedziecie wyjezdzac gdzies dalej?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile Wasze dzieci wypijaja mleka?Bo moja Martynka do tej pory 120 a dziś zdarzyło jej się dwa razy wypić po 150.
    Mała mi się w nocy wzbudza bo się rozkopuje założyłam jej śpiworek UO z kolei wczorajszej nocy ręce zimno jak lody choć u nas w mieszkaniu ciepło.
    My narazie też pampers ów gzywamy (zapasy zielone i białe)raz kupiłam tylko toujur z Lidia i takie sztywne mi się wydawały co do chlonnosci oki.
    Kiedyś któraś pisala o podnoszenia główki jak dziecko leży na plecach u mnie to samo w wózku próbuje sie podnosic skubaniutka.
    Dziś jak ja położyłam na brzuszek udało jej się obrócić na plecki.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dalej 90 mm pije. Mojego 110.
    Wiecej rzadko kiedy mu sie zdarza.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wakacje to my w tym roku odpuszczamy, mamy trochę roboty wokół domu więc mąż ma zajęcie na urlopie, może skoczymy na parę dni na działkę nad jeziorem, czas pokaże. Ps my od 2h nie śpimy. Maja uskutecznia życie towarzyskie 8-)

Kocia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pytam gdzie jest moje grzeczne dziecko, ktore w nocy budzilo sie raz ok. 3-4, zjadlo i szlo dalej spac? Od 3 dni a wlasciwie nocy rozregulowal sie.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz moje grzeczne dziecko też wczoraj zniknęło :-D. Ale moja zdecydowanie ma za dobre spanie w dzień i potem w nocy 100% aktywności,
    więc muszę to odwrócić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 11:44

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    No widzisz moje grzeczne dziecko też wczoraj zniknęło :-D. Ale moja zdecydowanie ma za dobre spanie w dzień i potem w nocy 100% aktywności,
    więc muszę to odwrócić :)
    Moj w dzien raczej malo spi wiec juz nie wiem o co kaman.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wchodzi w etap skoku ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś przespala do 4:40 więc fobie czasu wracają miejmy nadzieję. Czy Wasze dzieci mają odstajace uszka?moja tak leciutko-ja w dzieciństwie też tak miałam ale podobno można opaskę nakładać w dzień.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasciwie moze to skok. Jutro skonczy 8 tygodni, to by sie zgadzalo. Ponarzekalam na niego a on przespal od 8 do 11, cycus, pomarudzil i o 12:30 zasnal :-P

Patrycja24
  • Liley Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś na genetyke nie ma mocnych. Córka nosiła opaski i na nic się to zdało. Uszka po tacie. Mocno odstając . Szczerze do plastyki. Syn póki co nie widać żeby miał jego usz . Raczej moje

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci tez maja uszy po mnie. Ja juz nie nam odstajacych :P. Jak kiedys będą chciały to im zapłacę za zabieg ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któreś z Waszych dzieci urodziło się z naczyniakami? Mój ma na powiekach, podobno u większości znikają ok. 2-3 roku życia. W razie co też dostanie kasę na chirurga :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam super skarpetki.
    Bardzo polecam rzeczy z carrefura tex. Fajna bawelna a ceny jeszcze lepsze ;). I tam caly czas wyprzedaż

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ