X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    A któreś z Waszych dzieci urodziło się z naczyniakami? Mój ma na powiekach, podobno u większości znikają ok. 2-3 roku życia. W razie co też dostanie kasę na chirurga :D
    Moja ma na powiece ale im dalej tym staje się mniejszy i bladszy

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Kupiłam super skarpetki.
    Bardzo polecam rzeczy z carrefura tex. Fajna bawelna a ceny jeszcze lepsze ;). I tam caly czas wyprzedaż
    Ja ostatnio dorwalam za grosze zajebiaszcze skarpetki w auchan i w końcu dobre na rozmiar, bo wcześniej kupowałam i pomimo że miały być małe i pasować to i tak były na Maje za duże

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O której kąpiecie maluchy?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpaliśmy o 19:30, ale ostatnio nam się przedstawił i ok. 21 kąpiemy.

Iwa81 lubi tę wiadomość

• SShape Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja też ma naczyniaka, ale na wardze sromowej:( Jedna lekarka mówiła, żeby czekać. Może się sam wchłonie. Druga dała skierowanie do dermatologa. Wizytę mamy na koniec sierpnia, więc zobaczymy.

Co do wakacji to my wybieramy się w sierpniu nad morze. Nie mogę się już doczekać:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    A któreś z Waszych dzieci urodziło się z naczyniakami? Mój ma na powiekach, podobno u większości znikają ok. 2-3 roku życia. W razie co też dostanie kasę na chirurga :D
    Moja ma na pleckach ale pediatra mowila,ze już zaczyna zanikac,i ze do 5 r.z powinno calkiem go nie byc

i.am.chappie lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy między 21 a 22.

Iwa81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy 19.30 :-)

Iwa81 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które używają pampersów zielonych i mają porównanie do dad/tesco loves baby... zostały nam 2 paczki pampersów, wydają mi się większe od tych powyższych. No i one mi się wydają szybciej mokre nić dady i tesco... Po niecałych 3 godzinach pampers w środku był wilgotny i z zewnątrz też taki dziwny... i ta wata w środku już się rozwarstwiała. Raz mi przesikał go w nocy - jakieś 6-7 godzin, myślałam że za duże a teraz już nie jestem pewna czy to przez to...
    W przypadku dad i tesco nigdy pampers tak nie wyglądał nawet po 7 godzinach w nocy...

tb732n0a0czusv9c.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:

mój ma na powiekach, lekki na czole, na głowie i karku, czyli tzw. pocałunek anioła i uszczypnięcie bociana ;) te mają zniknąć, oraz jeden na brzuchu - ten jest mocno czerwony, nie wiem czy tak łatwo zniknie...będziemy go obserwować, ale w razie czego - zlikwidujemy :)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też się tak slinia?Nina zaczela się slinic ze 3 tyg temu ale dzisiaj to aż leci jej z buzi.Karmilam ja i czuje a ma kark aż mokry wloski tak samo zmierzylam temp.37.2,nie wiem skad

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ślimak z mojej tez taki maly;) co do znamion... Mloda ma 3sutek szczatkowy. Na razie do obserwacji ale pewnie będziemy usuwać (pod lewym fizjologicznym jest plamka koloru otoczki sutkowej no i marszczy sie jak sutek.) zobaczymy co dalej czy będzie roslo czy co.pampki- my w 2kach. Kończymy i bierzemy sie za3ki. A co do ciuchów to my juz 56w odstawke teraz króluje 62. Choc nalozylam dzus rajstopki na 68 i sa ok, bo kopytka to ma długie :D

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo fajny artykuł:)

http://dziecisawazne.pl/cry-it-out-cio-czyli-wyplacz-sie-sam-kilka-powodow-dlaczego-to-nie-jest-dla-nas/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Wasze dzieci też się tak slinia?Nina zaczela się slinic ze 3 tyg temu ale dzisiaj to aż leci jej z buzi.Karmilam ja i czuje a ma kark aż mokry wloski tak samo zmierzylam temp.37.2,nie wiem skad

moja zaczyna się ślinić, i bańki puszcza,
    moja też ma skłonności do pocenia, i taka temperatura też się pojawia zwłaszcza gdy ciepło w pokoju
    Ale u niemowlaka to jeszcze nie temperatura :)

https://parenting.pl/portal/prawidlowa-temperatura-u-noworodka

ps. wróciło moje grzeczne dziecko, dzisiaj regularne spanko :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    bardzo fajny artykuł:)

http://dziecisawazne.pl/cry-it-out-cio-czyli-wyplacz-sie-sam-kilka-powodow-dlaczego-to-nie-jest-dla-nas/

bardzo fajny :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my też 2 tescowe skończymy i już 3 będziemy używać.
    Mój strasznie wkłada rączki do buzi. Chciałam mu dać smoka zamiast, ale chyba moje dziecko będzie bezsmokowe :-) Myślicie, że da się jeszcze przekonać? Łatwiej byłoby go uspokoić.
    Wczoraj byliśmy u teściów. Totalnie się rozregulował i wieczorem nie mógł usnąć. Tak biedny płakał i krzyczał. Jeszcze nigdy się tak nie zachowywał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 06:29

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po kilku nocach wstawania o 1-2 też wróciła do normy tak że Iwa chyba to jakaś reguła hehe.

Iwa81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A U nas wczoraj horror...
    Mały zasnął 20.30, obudził się o 21, i tak co Go uspilismy to się po pół godziny budził i na nowo...
    Usnal dopiero przed 24 i pobudka o 4, przed 7 już wstał na dobre... zaczął gadać i się śmiać... i.po spaniu :-P :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 09:40

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj za to pobil rekord spania. 8 h.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Moja po kilku nocach wstawania o 1-2 też wróciła do normy tak że Iwa chyba to jakaś reguła hehe.

dzieciaki się synchronizują :D

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1818 1819 1820 1821 1822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ