Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA któraś z Was już wie, że pośle bobasa do żłobka? I jak to jest w Waszych miastach? Bo my zapisaliśmy od razu po urodzeniu (bo w ciąży nie chcieli zapisać) i nie wiadomo czy się dostanie. Ja do pracy wracam i muszę kombinować, żłobków państwowych mało, prywatnych to jeszcze mniej, a opiekunki nie chce mi się szukać. Chyba, że będzie mus.
-
Tak , moja młoda idzie jak tylko minie macierzyński, idzie do prywatnego ponieważ mam blisko domu,z polecenia, od 2 koleżanek - dzieciaczki tam chodzą, z miejscami niema aż takiego problemu, a koszt taki sam jak w państwowym.
i.am.chappie lubi tę wiadomość
-
Iwa81 wrote:a ile waży ?
7 lipca ważył 5400 także myślę ze juz kolo 6kg będzie jak nic. Jest w tych górnych centylach. Przy tym jest dlugi bo urodzil się 60cm. Zastanawiamy się po kim bo ja 160 w kapeluszu mąż 170 w kapeluszu dziadkowie podobnie :p -
Patrycja, U nas też nie mierzą... a w drugiej przychodni jak poprosiłam to powiedzieli że nie mają cZasu bo dużo dzieci i żebym sobie samą zmierzyła...
W niedzielę mierzylam to za każdym razem inacZej wyszło, ale coś między 58-60, urodził się 51cm. To by pasowało, bo niektóre ubranka 56 już odkładam, głównie body i pajace -
U Nas nocka imprezowa, Maja znowu uskuteczniała życie towarzyskie, obudziła się po drzemce o 18.30, kąpiel o 19.30 a zasnęła o 1.20
potem po 2h pobudka na karmienie, i potem pospała 4h. Teraz znowu zasnęła, no ale cóż wojaże trzeba odespać,
U nas też nie mierzą w przychodni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:47
-
u nas dziś też bajka. Pojadł wczoraj o 18.30, kąpiel po 20 i o 20.30 dojadł jakieś 30ml. Zasnął koło 21 i spał do 4.40. Zaczął się kręcić w nocy o 2.30 ale dałam mu smoczka i w moment się uspokoił i zasnął więc chyba głodny nie był, nawet oczu nie otworzył.
Przed 5 zjadł i pospał prawie do 8, zjadł, o 9 znowu zasnął, pospał do 11.20, znów mleczko i o 12 znów już zasypiał i śpi dalej -
nick nieaktualny
-
i.am.chappie wrote:U nas mierzą, ale jakoś dziwnie, kładą ja stół z podziałką. Niby ma 54 cm, a urodził się 52 cm. A urósł więcej niż 2 cm, bo na początku nosiliśmy rozmiar 50, a teraz już głównie 62, więc widzę różnicę. No i jest już na długość wanienki ikeowskiej
i.am.chappie lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
u nas trwało nie więc niż 10-15sekund. Podchodzi się z dzieckiem, lekarz robi usg z jednej strony, odwraca na pieluszce i robi z drugiej strony i tyle
Pielęgniarka w tym czasie zapisuje w książeczce to co jej lekarz powie, ewentualnie lekarz mówi kiedy następna kontrola. No chyba że jest coś nie tak to może dłużej bo mówi co wtedy robić z dzieckiem
-
Domi to między twoim Dominikiem a moja Nina jest roznica tygodnia kilku dni chyba..
obudziła się o 12:30 posiedzialysmy na balkonie trochę jak jej się znudzilo to do domu i spiewanie już mam gardlo zdarte..
Do snu to tylko jedna piosenka dziadek fajna farmę mial.... I tak w kolko,zaczynam ja usypiac bo widze,ze już by chciala się zdrzemnac ale nic nie pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:27