X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Domi to między twoim Dominikiem a moja Nina jest roznica tygodnia kilku dni chyba..
    obudziła się o 12:30 posiedzialysmy na balkonie trochę jak jej się znudzilo to do domu i spiewanie już mam gardlo zdarte..
    Do snu to tylko jedna piosenka dziadek fajna farmę mial.... I tak w kolko,zaczynam ja usypiac bo widze,ze już by chciala się zdrzemnac ale nic nie pomaga
    U mnie wcześniej działala piosenka wlazl kotek, teraz już nie działa, za to działa w kółko powtarzanie ciiiii ;-)

Domi- dzx to szybciutko :-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była przerwa na ta piosenkę z dobre 3 tyg i wróciła:)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolujemy sie od wszystkich na miesiąc. Mam dość. Nasza dziubola po wizytach drze sie w nieboglosy. Nie spi, nie chce nawet ssać przy kimś. Zwalam na niedojrzalosc ukl nerwowego. Poczekamy do 3mscy z goscmi i 'w gosci". Jestem sama do wieczora a po takich wizytach nie jestem w stanie ani sie załatwić ani zjesc. Tak sie nie da żyć.

powiedzcie czy wasze maluchy tez mają białe języki? Bo oblozony podobno od czegos co ja jem... corka tez miała dlugo bialy ale plesniawki to nie były. U pediatry zawsze slysze ze cos jem .. chyba przed wizyta będę malemu szorowac jęzor

f2wlepok51d0udm2.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli Dominik urodził się 26 kwietnia, za tydzień skończy 3 miesiące
    U nas dzisiaj póki co spokój i nie to dziecko.. spał od wcZoraj 21 do 4.40, potem 5-8, 9-11.20, 12-15 i pewnie za chwile znów zaśnie

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina 14 kwietnia:)

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma bialy język po mleku :D czego mu sie mleko wraca :)

My smoczek w nocy dajemy żebym mogla flachę za ten czas zrobić :P bo bez niego by się rozdarł :P potem zje potrzyma go na rękach z 5-10 min i odkladam do łóżeczka :-)

hsxq6uc.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, ja dokładnie tak samo, w nocy smok żeby w spokoju Robić mleko, Ale on mi czasami w tym czasie usnie ze smokiem...
    Zdarza się wam tez? Co wtedy z mlekiem?
    Przeważnie w ciągu pół godziny- godziny się obudzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 19:12

tb732n0a0czusv9c.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hiacynta, ja dokładnie tak samo, w nocy smok żeby w spokoju Robić mleko, Ale on mi czasami w tym czasie usnie ze smokiem...
    Zdarza się wam tez? Co wtedy z mlekiem?
    Przeważnie w ciągu pół godziny- godziny się obudzi...

Mój nie zmarnuje mleka :P :P do godz mleko u nas może być! Później jest do wylania

Jessu mój Mikus dzis nic nie spał. :-\ co za dzień uśnie na 5 min i sie budzi! Ostatnio spal o 9 rano ....

hsxq6uc.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy piszecie o kilkunastu przespanych godzinach a u nas dzisiejszej nocy karmienie co godzinę. W dzień nie lepiej zobaczymy co przyniesie kolejna noc. Lekarka mówiła mi dzisiaj o problemach z laktacją właśnie w okolicy 7-8 tygodnia ale mi się wydaje że mleko mam, mała jak już się oderwie od cyca ma całą buzię w mleczku więc może to zwiększona potrzeba bliskości albo zwiększony apetyt. Czy wasze dzieci jadły zauważalnie więcej w trzecim miesiącu? Tylko ja chodzę nieprzytomna. W weekend mieliśmy gości więc intensywne dni i przegadane noce i nie wiem kiedy w końcu odeśpię :D
    U nas w przychodni też jeszcze Toli nie mierzyli, o zważenie za każdym razem muszę się upominać. Ciekawa jestem ile ma centymetrów bo nie wiem jakie ubranka mam kupować na 62 czy już 68, z tych co mamy to z każdego rozmiaru zależnie od firmy są dobre.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta,A gdzie przez przez tą godzinę trzymasz mleczko?
    W podgrzewaczu czy w temperaturze pokojowej?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem z rozmiarami to tak jest... u nas w kilka spodni jeszcze 50 wchodzi, a kilka bodziakow na 68 dobre :-P
    Ja kupuje na oko, Dominik jest chudy i długi wiem że jak kupuje body to muszą być wąskie i długie, a nie szerokie bo takie to zazwyczaj na długość ma krótkie a po bokach wiszą, a spodnie z kolei najlepiej ze sciagaczami z dołu bo inne odstaja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 21:41

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a twój maluch jak ma z trzymaniem glowki?mi się wydaje że Ninie jeszcze jednak mocno leci główka czy tonwnprzod czy w tyl

• domi05 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli myślę że Dominik nie jest optymalnym przykładem trzymania główki bo już od porodu trzyma w górze :-)
    W pierwszym miesiącu mu leciała a od drugiego trzyma i za nic nie kładzie. Na brzuchu z 5-10min potrafi, potem się denerwuje albo przewraca na plecy a jak co nosimy na rękach to głową cały czas w górze i obserwuje wszystko dookoła i tak od początku
    Z innych umiejętności to się śmieje, odpowiada uśmiechem na uśmiech, gawozy i jak mówię do niego a-gu to odpowiada :-P
    I powoli zaczyna ładować ręce do.buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 22:17

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i rozpoznaje twarze, bo jak widzi bliskich to się uśmiecha, chociaż nie wiem czy na razie nie uśmiecha się do każdego :-P :-P

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny ja mam pytanie o witaminę D - czy któraś używa takiej w aerozolu.?
    Bo na razie mam twist of jeszcze na 1,5 miesiąca A potem się zastanawiam nad aerozolem

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Poli myślę że Dominik nie jest optymalnym przykładem trzymania główki bo już od porodu trzyma w górze :-)
    W pierwszym miesiącu mu leciała a od drugiego trzyma i za nic nie kładzie. Na brzuchu z 5-10min potrafi, potem się denerwuje albo przewraca na plecy a jak co nosimy na rękach to głową cały czas w górze i obserwuje wszystko dookoła i tak od początku
    Z innych umiejętności to się śmieje, odpowiada uśmiechem na uśmiech, gawozy i jak mówię do niego a-gu to odpowiada :-P
    I powoli zaczyna ładować ręce do.buzi

Maja dzisiaj pierwszy raz się obróciła z brzuszka na plecki.
    I też się rozgadała, zwłaszcza jak się przy niej przez telefon rozmawia, albo z drugą osobą to wtedy się wsłuchuje i próbuje zagadywać :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A dziewczyny ja mam pytanie o witaminę D - czy któraś używa takiej w aerozolu.?
    Bo na razie mam twist of jeszcze na 1,5 miesiąca A potem się zastanawiam nad aerozolem

ja nawet nie wiedziałam że jest w aerozolu

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na noce nie narzekamy, teraz mu się pozmieniało i jak zje o 7-8 wstaje ok 12, a później ok 5 ale zaraz potem świt i poranek... nadal przestękany. Te poranki mi dają najbardziej w kość, bo mam wtedy najlepszy sen, a tu trzeba wstać, porowerkować, poruszać nóżkami, spróbować ogrzać brzuszek, no wszystko byle popuszczał bąki i się uspokoił.

Mojego zmierzyli w przychodni centymetrem krawieckim ;) ma 61 cm.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mierzyli go na prosto tzn z wyprostowanymi nóżkami, czy tak jak w szpitalu wzdłuż kręgosłupa ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od główki do szyi, wzdłuż kręgosłupa i nóżki :) w szpitalu to nie wiem, bo leżałam na stole operacyjnym ;) ale pewnie tak samo

43kt82c31nhz2sid.png
‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ