Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
i.am.chappie wrote:Ja próbowałam lidlowych, chłonność ok, tylko mam wrażenie, że są grube i sztywne w porównaniu chociażby do dady. Uczulenia nie było, ale mój jest w tym zakresie mało wymagający (na szczęście)
od przyszłego tygodnia jest promocja na dwupaki.
Właśnie widziałam gazetkę i się zastanawiam bo różne opinie słyszałam... -
domi05 wrote:A ja znów gdzieś czytałam że są cienkie
Właśnie widziałam gazetkę i się zastanawiam bo różne opinie słyszałam...
ja miałam do czynienia z chusteczkami z lidla, jak dla mnie nie za fajne, takie szorstkie i jak dla mnie słabo nawilżone, -
Co kto lubi. 6 lat temu promocje z pampersa byly swiene. W tescach mozna bylo kupic za polowe ceny. Potem bylo gorzej. I jak przeszliśmy na dady to sie w głowę pukalismy po co tyle placimismy skoro pielucha to pielucha. A to byla ta gorsza wersja dad. Teraz nie kupowałam pampersów. A ze biedre mam pod domem to juz w ogóle ułatwienie
-
my używamy pampers premium care, kupiłam dady to przewrażliwiony mąż stwierdził że za szorstkie dla delikatnej pupy naszego dziecka
póki kupuję w promocyjnych cenach to ok, ale jeśli miałabym brać bez promocji to też szukałabym innych.
My dziś się szczepiliśmy, nasz bzyczek zapłakał krótko i już. Waży już 5400 i ma 61 cm. Pneuomokoki jednak przełożyłam na później, żeby nie pakować razem z 5w1. Póki co nic niepokojącego się nie działo, gorączki brak, zachowuje się jak zawsze, mam nadzieję ze tak zostanie. A ile godzin po szczepieniu coś zauważałyście? -
My poki co pampersy. Zielone i Premium care. Ostatnio nawet w superpjarmiw byla promocja z karta lifestyle 35zl/op za Premium caeem to kupiłam zapas. Schodzimy z 2 bo zostala restka to juz wykorzystamy bo to z 20pieluch tylko. A no i mynpo szczepieniu wczoraj. Noc spokojna rano usmiechniwte i szczęśliwe bobo;) a i wazymy 5,05kg:D
-
KokoszaNell wrote:my używamy pampers premium care, kupiłam dady to przewrażliwiony mąż stwierdził że za szorstkie dla delikatnej pupy naszego dziecka
póki kupuję w promocyjnych cenach to ok, ale jeśli miałabym brać bez promocji to też szukałabym innych.
My dziś się szczepiliśmy, nasz bzyczek zapłakał krótko i już. Waży już 5400 i ma 61 cm. Pneuomokoki jednak przełożyłam na później, żeby nie pakować razem z 5w1. Póki co nic niepokojącego się nie działo, gorączki brak, zachowuje się jak zawsze, mam nadzieję ze tak zostanie. A ile godzin po szczepieniu coś zauważałyście? -
Koko ja szczepilam o 14. Mala kolo 17dostala pierwszego napadu placzu-taki straszliwy jakby z bolu.. Potem kolo18 i20 tez. Pomoglo silne scisniecie rekami(tak otulilam ja swoimi rękoma) przutulilam do swojej twarzy jej buzie i szumialam do uszu no i mleko. Przystawialam na zmianę z butla z odmorozonym moim mlekiem to uspokajalo. Temp mierzylam co 3h zeby nie przeoczyć ew rosnącej gorączki. Na szczęście (tfu tfu odpluc odpukać itp) poki co żadnych powiklan nie mamy.
-
marzenka06 wrote:My szczepiliśmy o g.17.30 i stan podgorączkowy 37,7 miał dopiero następnego dnia po południu jakoś.
Wszystkie sszczepicie na pneumokoki w pierwszym półroczu? -
Witam się z rana bo pewnie później nie będzie czasu. Mamy na dziś dość intensywny dzień zaplanowany, pierwsze kulturalne wyjścia Tolci do muzeum
Wracając do pieluch to zostały nam prawie dwa opakowania zielonych pampersów 2 bo zrobiłam zapas jeszcze w ciąży ale pupcia Toli nie zaakceptowała ich. Może akurat przy upale i biegunkach nie były dobre bo jak założyliśmy 3 to wszystko było na szczęście ok bo dostaliśmy spory zapas w prezencie. Jak była ostatnio promocja na Premium care w doz to kupiłam dwie paki ale córa wyrosła z 2 i co kupa to na pól pleców więc zmieniliśmy na większe. Więc zostało sporo pieluch, będą na prezentKupiłam wczoraj te białe dady zobaczymy jak się sprawdzą.
-
To zaszalalas z pieluchami
.
Dlatego kupowaliśmy po paczce. Teraz juz mamy końcówkę 2. Musze jeszcze pozbierac ze wszystkich torebek i 3 czekają. Ciuszki 56 tez juz schowalismy. A 62 juz juz są na styk. Zaczynamy niektóre 68 wyciągać.
-
ja mam taki pięciopak 56 i kilka luzem i jeszcze są ok, ale to już ostatni dzwonek, zaczynamy 62. Wczoraj byłam w smyku i nadal są fajne wyprzedaże, myślę właśnie żeby zaciągnąć babcię bo cały czas chce coś kupić ale boi się że kupi takie, które nie będą mi się podobać
i kupimy coś na 68/74, na zaś.
My jesteśmy na dwójkach. Pakę jedynek sprzedałam, bo już były za małe. -
Życzę miłej soboty wszystkim:)my jedziemy do tesciow,już mnie trzesie...A i wracamy po mleko do domu z 15 km bo tak mąż pakowal mleko,ja karmilam Nine i krzyczalam z salonu nie zapomnij mleka wlozyc do torby no i mam zapomnial dobrze,ze się skaplam jak telefon z torby od wózka chciałam wyciagnac:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 11:40
-
Cześć
Patii Livka śliczna jest
Widzę, że temat pampersów. My w sumie od początku jesteśmy na dadach, przetestowaliśmy też te lidlowskie ale mi jakoś nie podpasowały.. Obecnie mamy 2 bo w trójkach jeszcze się topi, choć puca z niego już niezłyCo do ubranek 56 w większości spakowane, nosimy się w 62 i czasem 68 ale tylko spodenki lub półśpiochy.
-
Witamy sie i my
2 miesiące nam mija
Kolek nie madalej na Nutramigenie. Szczepienie w tym tyg zaliczone, ale nie szalalam zbytnio, zaszczepiłam obowiązkowymi szczepionkami i dokupilam tylko rotawirusa bo mieliśmy przeboje juz z biegunkami!!!
Pampersy na poczatku kupowałam oryginalne, teraz dada 3 bo w 2 juz się odpinają i sie tylek nie mieści
Rozmiar ciuszków hmm na metce mam napisane 0-3m na szczepieniu jak go wazyy i mierzyły to 62cm dł. juz ma .
Wygląda jak żabataki chudy i długi bhahaha
Patrycja24, Evil89 lubią tę wiadomość