X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Ja próbowałam lidlowych, chłonność ok, tylko mam wrażenie, że są grube i sztywne w porównaniu chociażby do dady. Uczulenia nie było, ale mój jest w tym zakresie mało wymagający (na szczęście) ;-) od przyszłego tygodnia jest promocja na dwupaki.
    A ja znów gdzieś czytałam że są cienkie :-P :-P
    Właśnie widziałam gazetkę i się zastanawiam bo różne opinie słyszałam...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A ja znów gdzieś czytałam że są cienkie :-P :-P
    Właśnie widziałam gazetkę i się zastanawiam bo różne opinie słyszałam...

ja miałam do czynienia z chusteczkami z lidla, jak dla mnie nie za fajne, takie szorstkie i jak dla mnie słabo nawilżone,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kto lubi. 6 lat temu promocje z pampersa byly swiene. W tescach mozna bylo kupic za polowe ceny. Potem bylo gorzej. I jak przeszliśmy na dady to sie w głowę pukalismy po co tyle placimismy skoro pielucha to pielucha. A to byla ta gorsza wersja dad. Teraz nie kupowałam pampersów. A ze biedre mam pod domem to juz w ogóle ułatwienie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie widzę żadnej różnicy u nas między pampersami dadami i tescowymi. Tescowe wydają mi się nawet lepsze od dad

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " hmm, z gołą pupą najwygodniej" :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13fd27123356.jpg

Kłosia, i.am.chappie, Patrycja24, KokoszaNell, fistaszek88, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my używamy pampers premium care, kupiłam dady to przewrażliwiony mąż stwierdził że za szorstkie dla delikatnej pupy naszego dziecka ;) póki kupuję w promocyjnych cenach to ok, ale jeśli miałabym brać bez promocji to też szukałabym innych.

My dziś się szczepiliśmy, nasz bzyczek zapłakał krótko i już. Waży już 5400 i ma 61 cm. Pneuomokoki jednak przełożyłam na później, żeby nie pakować razem z 5w1. Póki co nic niepokojącego się nie działo, gorączki brak, zachowuje się jak zawsze, mam nadzieję ze tak zostanie. A ile godzin po szczepieniu coś zauważałyście?

43kt82c31nhz2sid.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poki co pampersy. Zielone i Premium care. Ostatnio nawet w superpjarmiw byla promocja z karta lifestyle 35zl/op za Premium caeem to kupiłam zapas. Schodzimy z 2 bo zostala restka to juz wykorzystamy bo to z 20pieluch tylko. A no i mynpo szczepieniu wczoraj. Noc spokojna rano usmiechniwte i szczęśliwe bobo;) a i wazymy 5,05kg:D

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    my używamy pampers premium care, kupiłam dady to przewrażliwiony mąż stwierdził że za szorstkie dla delikatnej pupy naszego dziecka ;) póki kupuję w promocyjnych cenach to ok, ale jeśli miałabym brać bez promocji to też szukałabym innych.

My dziś się szczepiliśmy, nasz bzyczek zapłakał krótko i już. Waży już 5400 i ma 61 cm. Pneuomokoki jednak przełożyłam na później, żeby nie pakować razem z 5w1. Póki co nic niepokojącego się nie działo, gorączki brak, zachowuje się jak zawsze, mam nadzieję ze tak zostanie. A ile godzin po szczepieniu coś zauważałyście?
    Na drugi ku trzeci dzien może sie cos dziać. Temperatura albo opuchlizna.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko ja szczepilam o 14. Mala kolo 17dostala pierwszego napadu placzu-taki straszliwy jakby z bolu.. Potem kolo18 i20 tez. Pomoglo silne scisniecie rekami(tak otulilam ja swoimi rękoma) przutulilam do swojej twarzy jej buzie i szumialam do uszu no i mleko. Przystawialam na zmianę z butla z odmorozonym moim mlekiem to uspokajalo. Temp mierzylam co 3h zeby nie przeoczyć ew rosnącej gorączki. Na szczęście (tfu tfu odpluc odpukać itp) poki co żadnych powiklan nie mamy.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepiliśmy o g.17.30 i stan podgorączkowy 37,7 miał dopiero następnego dnia po południu jakoś.
    Wszystkie sszczepicie na pneumokoki w pierwszym półroczu?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    My szczepiliśmy o g.17.30 i stan podgorączkowy 37,7 miał dopiero następnego dnia po południu jakoś.
    Pierwszego syna szczepilam tylko na podstawowe rzeczy.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    My szczepimy :-)

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana bo pewnie później nie będzie czasu. Mamy na dziś dość intensywny dzień zaplanowany, pierwsze kulturalne wyjścia Tolci do muzeum :)
    Wracając do pieluch to zostały nam prawie dwa opakowania zielonych pampersów 2 bo zrobiłam zapas jeszcze w ciąży ale pupcia Toli nie zaakceptowała ich. Może akurat przy upale i biegunkach nie były dobre bo jak założyliśmy 3 to wszystko było na szczęście ok bo dostaliśmy spory zapas w prezencie. Jak była ostatnio promocja na Premium care w doz to kupiłam dwie paki ale córa wyrosła z 2 i co kupa to na pól pleców więc zmieniliśmy na większe. Więc zostało sporo pieluch, będą na prezent :D Kupiłam wczoraj te białe dady zobaczymy jak się sprawdzą.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zaszalalas z pieluchami ;).
    Dlatego kupowaliśmy po paczce. Teraz juz mamy końcówkę 2. Musze jeszcze pozbierac ze wszystkich torebek i 3 czekają. Ciuszki 56 tez juz schowalismy. A 62 juz juz są na styk ;). Zaczynamy niektóre 68 wyciągać.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki pięciopak 56 i kilka luzem i jeszcze są ok, ale to już ostatni dzwonek, zaczynamy 62. Wczoraj byłam w smyku i nadal są fajne wyprzedaże, myślę właśnie żeby zaciągnąć babcię bo cały czas chce coś kupić ale boi się że kupi takie, które nie będą mi się podobać :D i kupimy coś na 68/74, na zaś.

My jesteśmy na dwójkach. Pakę jedynek sprzedałam, bo już były za małe.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy juz rozmiar 3 i tak myślę czy długo ich się używa ? Bo 1 i 2 to po miesiącu miałam.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę miłej soboty wszystkim:)my jedziemy do tesciow,już mnie trzesie...A i wracamy po mleko do domu z 15 km bo tak mąż pakowal mleko,ja karmilam Nine i krzyczalam z salonu nie zapomnij mleka wlozyc do torby no i mam zapomnial dobrze,ze się skaplam jak telefon z torby od wózka chciałam wyciagnac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 11:40

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Patii Livka śliczna jest :)

Widzę, że temat pampersów. My w sumie od początku jesteśmy na dadach, przetestowaliśmy też te lidlowskie ale mi jakoś nie podpasowały.. Obecnie mamy 2 bo w trójkach jeszcze się topi, choć puca z niego już niezły :D Co do ubranek 56 w większości spakowane, nosimy się w 62 i czasem 68 ale tylko spodenki lub półśpiochy.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :-) 2 miesiące nam mija <3

Kolek nie ma :-) dalej na Nutramigenie. Szczepienie w tym tyg zaliczone, ale nie szalalam zbytnio, zaszczepiłam obowiązkowymi szczepionkami i dokupilam tylko rotawirusa bo mieliśmy przeboje juz z biegunkami!!!

Pampersy na poczatku kupowałam oryginalne, teraz dada 3 bo w 2 juz się odpinają i sie tylek nie mieści :P :P

Rozmiar ciuszków hmm na metce mam napisane 0-3m na szczepieniu jak go wazyy i mierzyły to 62cm dł. juz ma .

Wygląda jak żaba :-) taki chudy i długi bhahaha

Patrycja24, Evil89 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dfdf1ff8576.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c900565de6f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 13:44

Patrycja24, KokoszaNell, Baronowa_83, Evil89, Iwa81 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
‹‹ 1816 1817 1818 1819 1820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ