Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
JustyśM wrote:Dziewczyny wchodze tu codziennie ale przez ostatnie dni nie miałam weny żeby coś naskrobać.
Dziś mąż mi dużo pomógł-najpierw rozbil 14 kawalkow wołowiny na zrazy ja tylko pojawiała i dokończył,później poprasowal mi mega duża górę prania-cieszę się.
Kurcze mąż od 25 lipca do 17 sierpnia na urlopie powiem wam że ciężko mi będzie znowu zostać samej w domu gdy wróci do pracy....
Czy Wasze życie "łózkowe"wrocilo już do normy od porodu?u Nas jakoś nie do końca,nie wiem czy to ze zmęczenia....
Mała wczoraj skończyła 3 miesiące waży trochę ponad 6 kg,29 sierpniana drugie badanie bioderek.Zastanawiam się do kiedy przeciągnąć szczepienie bo to drugie jest miedzy3a4 miesiącem -
U nas był tydzien czasu,ze po 3 razy kazdego dnia to bylo zaraz po okresie.Teraz też mam.ochotę ale mniejsza jeszcze tydzień temu seksu mogloby dla mnie nie być wiec to zalezy od hormonow.Czasem mnie pobolewa wlasnie jak za bardzo mi się nie chce,a do tego nie kazda pozycja wchodzi w grę//Jak mi się spozni teraz okres bo ostatni raz mialam 11 lipca to pójdę do swojej gin i cos musi mi na to zaradzic,przez 2 lata bralam luteine,zeby torbiele nie powstawaly,i coś mi się jeszcze zrobilo jakas narosl na wejściu do pochwy w miejscu szwu
-
To my chyba jestesmy rekordzistami. Ostatni raz w grudniu D.wyjechal wtedy na kontrakt, byl w marcu na kilka dni, ale jakos tak wyszlo, ze nic nie bylo. Potem wrocil dzien przed porodem gdzie meczyly mnie juz skurcze wiec odpadalo. A po porodzie najpierw mialam obawy a potem miedzy nami bylo srednio wiec i ochoty brak. No i pojechal...Patrycja24
-
nick nieaktualnyJustys a czemu chcesz przeciagnc szczepienia? ja robie te drugie jak za tydzien. rota i pneumo juz zrobilismy. kolejna dawka poczatkiem wrzesnia. dziewczyny, a jak z glowkami waszych dzieci? Trzymaja juz? u nas daleh mu tak lata. podnosze go tak za rece i raz utrzyma a raz leci bardzo do tylu , a jak nosze go na prosto to mu sie tak kreci w kolo.
jaki rozmiar beda nosic nasze dzieci gdy beda mialy 12 mcy. chce kupic body z krotkim rekawem na przyszly rok bo sa mega promocje. w smyku 5 szt z krotkim za 30 zl.
Do kiedy podaje sie wit D?
Nagralam dzis mojego synka jak placze i pozniej mu pokazalam to kurcze biedny , patrzyl , czolo mu sie marszczylo i zaczal ryczec. myslalam, ze to przypadek to mu drugi raz wlaczylam i tak samo. Ale sie usmialam. Wiem, okropna ze mnie matka, ale to tak smiesznie wygladalo. -
tola2014 wrote:Justys a czemu chcesz przeciagnc szczepienia? ja robie te drugie jak za tydzien. rota i pneumo juz zrobilismy. kolejna dawka poczatkiem wrzesnia. dziewczyny, a jak z glowkami waszych dzieci? Trzymaja juz? u nas daleh mu tak lata. podnosze go tak za rece i raz utrzyma a raz leci bardzo do tylu , a jak nosze go na prosto to mu sie tak kreci w kolo.
jaki rozmiar beda nosic nasze dzieci gdy beda mialy 12 mcy. chce kupic body z krotkim rekawem na przyszly rok bo sa mega promocje. w smyku 5 szt z krotkim za 30 zl.
Do kiedy podaje sie wit D?
Nagralam dzis mojego synka jak placze i pozniej mu pokazalam to kurcze biedny , patrzyl , czolo mu sie marszczylo i zaczal ryczec. myslalam, ze to przypadek to mu drugi raz wlaczylam i tak samo. Ale sie usmialam. Wiem, okropna ze mnie matka, ale to tak smiesznie wygladalo.
Wczoraj w Tesco kupilam 5 szt za 18 zl;). Witaminę daje sie caly czas
Co do rozmiaru to baaaardzo roznie. Nie kupowalabym na przyszły rok.
-
Tola rozmiarowo to jest tak
0-1. 56
1-3. 62
3-6. 68
6-9. 74
9-12. 80
12-18. 86
18-24. 92
Czyli wychodzi 80-86 ;)głowę juznladnie trzyma ale niekoniecznie chce ciagnac jak podnoszę z pleciw. Za barki jak najpierw chwile potrzymam pociagniete tuz nad podloze i potem do siadu to tak a za lapki to nie. Za tydzień neurolog to pogadam (bo u nas te odgieciowe ulozenie). Moze da skierowanie na rehabilitacje...
Z lozkowymi tematami u nas ok;) ja tabsow nie biorę to i oxhote mam
A i pytanie 5go miałam takie dosc obfite plamienie. Niecaly dzien.. I wsio.. Któraś z was tak miala? Jak potem z okresem? Bo po tym plamieniu znów cisza.. Juz bym naprawde chciała dostać.. (moj maz smieje sie ze 13go będę miala 1a rocznice ostatniego okresu) -
Wladkowi zakladam juz 6-9 i jest ok. Pajace tez za tydzień dwa bede zmieniać na większe. A on przeciez kurczak jest. Takze balabym sie kupowac jakas wieksza ilość.
-
Kontynuuje temat odnosnie seksu po porodzie. Pytanie do mam, ktore rodzily naturalnie. Odczuwacie jakis bol albo dyskomfort? Przyznaje, ze mnie tak boli na początku cała lewa sciana pochwy, ze az mi sie niedobrze robi i mam lzy w oczach, oczywiscie przez to zycie intymne to jest masakra, bo jak sie kochac gdy ja prawie rycze... Czuje sie tak, jakbym w srodku byla popękana (z lewej str tylko) i w momencie jak sie te sciany rozciagaja to rozciagają sie blizny, ktore powstaly po tych peknieciach... Ma ktos tak? Bo nic nie mija z czasem, w sumie jest coraz gorzej, do lekarza ide za 2 tyg.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
U nas tez lipa. Jestem spieta i nie umiem sie wyłączyć. Mysle czy sie maluchy nie obudza i nie jestem w stanie nad tym zapanować. Do tego przez kp jest sucho. Pierwsze 3 razy doslownie pękalam bo bylam taka scisnieta.
wczoraj bylam u fizjo - rozbijala mi zrosty po cięciu. Dziewczyny jaki to ból... jestem zatapowana i chodze przez tydzien w taśmach. W srode znow i jak pomysle o tym bolu to chce mi się w wyc. Mam iść tez do chirurga. Moje miesnie brzucha rozeszły sie konkretnie. Moze da sie je jakos uratowac jakims pasem. Jak nie to powinnam pomyslec o plastyce
Fizjoterapeutka powiedziala ze blizny bolą bardzo szczegolnie jak sa duze zrosty. I to co mi peklo przy kichnieciu to najpewniej wlasnie zrost.
Nati tak sobie pomyslalam ze jesli bola cie blIny to po wczorajszym zabiegu cie rozumiem. Z kazdym kolejnym ma byc niby lepiej.. -
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:Wczoraj w Tesco kupilam 5 szt za 18 zl;). Witaminę daje sie caly czas
Co do rozmiaru to baaaardzo roznie. Nie kupowalabym na przyszły rok.
hehe a ja myslam, ze trafilam na super okazje ;p ja kupie tylko 5 szt 86 w takim razie. -
Liley wrote:U nas tez lipa. Jestem spieta i nie umiem sie wyłączyć. Mysle czy sie maluchy nie obudza i nie jestem w stanie nad tym zapanować. Do tego przez kp jest sucho. Pierwsze 3 razy doslownie pękalam bo bylam taka scisnieta.
-
nick nieaktualnyMy też dopiero na 62 jesteśmy, więc nie kupuję na zapas, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar, mam rozmiarówkę 68 w szafie, więc póki co w ogóle nie chodzę na zakupy, pewnie za 2-3 miesiące dopiero pomyślę a roczne dzieci noszą jeszcze body, bo w sumie nie wiem?
-
nick nieaktualnyDomi, a czemu Dominikowi zdiagnozowali słabe napięcie? Bo z tego co pamiętam, główkę ładnie trzymał i lubił być na brzuszku. Ja się zaczęłam zastanawiać, czy u nas by się konsultacja nie przydała, bo Szymek ma często usta otwarte, a to niby jest wtedy, jak jest słabe napięcie. Za tydzień mamy szczepienie, to pomęczę pediatrę.
-
NatiB wrote:Kontynuuje temat odnosnie seksu po porodzie. Pytanie do mam, ktore rodzily naturalnie. Odczuwacie jakis bol albo dyskomfort? Przyznaje, ze mnie tak boli na początku cała lewa sciana pochwy, ze az mi sie niedobrze robi i mam lzy w oczach, oczywiscie przez to zycie intymne to jest masakra, bo jak sie kochac gdy ja prawie rycze... Czuje sie tak, jakbym w srodku byla popękana (z lewej str tylko) i w momencie jak sie te sciany rozciagaja to rozciagają sie blizny, ktore powstaly po tych peknieciach... Ma ktos tak? Bo nic nie mija z czasem, w sumie jest coraz gorzej, do lekarza ide za 2 tyg.
Liley a ty jak rodziłas bo nie pamietam...
Ja mam zamiar do lekarza pojsc za tydz gora dwa bo pewnei mi sie spozni okres,dzis powinnam dostac.Hormony mi buzuja jakbym miala pms,zaj... bym swojego meza z checia. -
Baronowa_83 wrote:smaruję sie multigelem to jest to na infekcję, ale też pieknie nawilża. Bardzo pomaga
Mam provag, durex, masc robiona od mojej gin i jeszcze jakaś apteczną nie pamietam nazwy.. jednak naturalne nawilzenie to naturalne. Nie ogarniam tych wszystkich żel . Chemizna.
Po wczorajszym zabiegu boli mnie blizna po cieciu cholerka! -
Poli 2 ciecia w odstepie prawie 3 lat. Musze sie wybrać, bo fizjo twierdzi ze mogę dostać przepukliny. Szczególnieprzy mojej obnizonej sile mięśniowej. Powiedziała ze tak na prawdę dzwigne zle 4kg i dupa. Poki co mam taśmę. Nauczy mnie jak ją samemu zakladac. I moze uda sie uratowac cos tym pasem chociaz powiedziala ze mam sie wiele nie spodziewać bo ona sklania sie ku szyciu mieśni.
-
Dziewczyny a czy Wasze dzieciaki też tak rozmawiaja po swojemu? Bo moja córeczka tak duzo rozumie i się smieje ze jestem w szoku mozna z nia konwersowac odpowiada guganiem, do tego głośno domaga się np. Cyca ale nie placze tylko patrzy na mnie i po swojemu gada AUAaagu!