X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziewczyny wchodze tu codziennie ale przez ostatnie dni nie miałam weny żeby coś naskrobać.
    Dziś mąż mi dużo pomógł-najpierw rozbil 14 kawalkow wołowiny na zrazy ja tylko pojawiała i dokończył,później poprasowal mi mega duża górę prania-cieszę się.
    Kurcze mąż od 25 lipca do 17 sierpnia na urlopie powiem wam że ciężko mi będzie znowu zostać samej w domu gdy wróci do pracy....
    Czy Wasze życie "łózkowe"wrocilo już do normy od porodu?u Nas jakoś nie do końca,nie wiem czy to ze zmęczenia....
    Mała wczoraj skończyła 3 miesiące waży trochę ponad 6 kg,29 sierpniana drugie badanie bioderek.Zastanawiam się do kiedy przeciągnąć szczepienie bo to drugie jest miedzy3a4 miesiącem
    sprawy łóżkowe leżą i kwiczą - raz, ze jestem u rodziców, a mąż tylko na noc przyjeżdza. Do tego biorę tabsy i one zabijają całą chęć. Ale jak skończy się remont i odstawie tabletki to mam nadzieję, ze wroci chęć

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był tydzien czasu,ze po 3 razy kazdego dnia to bylo zaraz po okresie.Teraz też mam.ochotę ale mniejsza jeszcze tydzień temu seksu mogloby dla mnie nie być wiec to zalezy od hormonow.Czasem mnie pobolewa wlasnie jak za bardzo mi się nie chce,a do tego nie kazda pozycja wchodzi w grę:///Jak mi się spozni teraz okres bo ostatni raz mialam 11 lipca to pójdę do swojej gin i cos musi mi na to zaradzic,przez 2 lata bralam luteine,zeby torbiele nie powstawaly,i coś mi się jeszcze zrobilo jakas narosl na wejściu do pochwy w miejscu szwu

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my chyba jestesmy rekordzistami. Ostatni raz w grudniu :-P D.wyjechal wtedy na kontrakt, byl w marcu na kilka dni, ale jakos tak wyszlo, ze nic nie bylo. Potem wrocil dzien przed porodem gdzie meczyly mnie juz skurcze wiec odpadalo. A po porodzie najpierw mialam obawy a potem miedzy nami bylo srednio wiec i ochoty brak. No i pojechal...

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że u Was podobnie. No niestety ja czasami mam ochotę ale nie będę się prosić....chciała bym żeby sam wyszedł z inicjatywą,czasami coś napomknie ale gadka taka mnie denerwuje.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys a czemu chcesz przeciagnc szczepienia? ja robie te drugie jak za tydzien. rota i pneumo juz zrobilismy. kolejna dawka poczatkiem wrzesnia. dziewczyny, a jak z glowkami waszych dzieci? Trzymaja juz? u nas daleh mu tak lata. podnosze go tak za rece i raz utrzyma a raz leci bardzo do tylu , a jak nosze go na prosto to mu sie tak kreci w kolo.

jaki rozmiar beda nosic nasze dzieci gdy beda mialy 12 mcy. chce kupic body z krotkim rekawem na przyszly rok bo sa mega promocje. w smyku 5 szt z krotkim za 30 zl.

Do kiedy podaje sie wit D?

Nagralam dzis mojego synka jak placze i pozniej mu pokazalam to :) kurcze biedny , patrzyl , czolo mu sie marszczylo i zaczal ryczec. myslalam, ze to przypadek to mu drugi raz wlaczylam i tak samo. Ale sie usmialam. Wiem, okropna ze mnie matka, ale to tak smiesznie wygladalo.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Justys a czemu chcesz przeciagnc szczepienia? ja robie te drugie jak za tydzien. rota i pneumo juz zrobilismy. kolejna dawka poczatkiem wrzesnia. dziewczyny, a jak z glowkami waszych dzieci? Trzymaja juz? u nas daleh mu tak lata. podnosze go tak za rece i raz utrzyma a raz leci bardzo do tylu , a jak nosze go na prosto to mu sie tak kreci w kolo.

jaki rozmiar beda nosic nasze dzieci gdy beda mialy 12 mcy. chce kupic body z krotkim rekawem na przyszly rok bo sa mega promocje. w smyku 5 szt z krotkim za 30 zl.

Do kiedy podaje sie wit D?

Nagralam dzis mojego synka jak placze i pozniej mu pokazalam to :) kurcze biedny , patrzyl , czolo mu sie marszczylo i zaczal ryczec. myslalam, ze to przypadek to mu drugi raz wlaczylam i tak samo. Ale sie usmialam. Wiem, okropna ze mnie matka, ale to tak smiesznie wygladalo.

Wczoraj w Tesco kupilam 5 szt za 18 zl;). Witaminę daje sie caly czas
    Co do rozmiaru to baaaardzo roznie. Nie kupowalabym na przyszły rok.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola rozmiarowo to jest tak
    0-1. 56
    1-3. 62
    3-6. 68
    6-9. 74
    9-12. 80
    12-18. 86
    18-24. 92
    Czyli wychodzi 80-86 ;)głowę juznladnie trzyma ale niekoniecznie chce ciagnac jak podnoszę z pleciw. Za barki jak najpierw chwile potrzymam pociagniete tuz nad podloze i potem do siadu to tak a za lapki to nie. Za tydzień neurolog to pogadam (bo u nas te odgieciowe ulozenie). Moze da skierowanie na rehabilitacje...

Z lozkowymi tematami u nas ok;) ja tabsow nie biorę to i oxhote mam

A i pytanie 5go miałam takie dosc obfite plamienie. Niecaly dzien.. I wsio.. Któraś z was tak miala? Jak potem z okresem? Bo po tym plamieniu znów cisza.. Juz bym naprawde chciała dostać.. (moj maz smieje sie ze 13go będę miala 1a rocznice ostatniego okresu)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wladkowi zakladam juz 6-9 i jest ok. Pajace tez za tydzień dwa bede zmieniać na większe. A on przeciez kurczak jest. Takze balabym sie kupowac jakas wieksza ilość.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas z kolei 4 miesiąc i zakładamy 62, dopiero co wyrósł z 56, więc pewnie do 5 ponosi ten rozmiar ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontynuuje temat odnosnie seksu po porodzie. Pytanie do mam, ktore rodzily naturalnie. Odczuwacie jakis bol albo dyskomfort? Przyznaje, ze mnie tak boli na początku cała lewa sciana pochwy, ze az mi sie niedobrze robi i mam lzy w oczach, oczywiscie przez to zycie intymne to jest masakra, bo jak sie kochac gdy ja prawie rycze... Czuje sie tak, jakbym w srodku byla popękana (z lewej str tylko) i w momencie jak sie te sciany rozciagaja to rozciagają sie blizny, ktore powstaly po tych peknieciach... Ma ktos tak? Bo nic nie mija z czasem, w sumie jest coraz gorzej, do lekarza ide za 2 tyg.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Liley Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez lipa. Jestem spieta i nie umiem sie wyłączyć. Mysle czy sie maluchy nie obudza i nie jestem w stanie nad tym zapanować. Do tego przez kp jest sucho. Pierwsze 3 razy doslownie pękalam bo bylam taka scisnieta.

wczoraj bylam u fizjo - rozbijala mi zrosty po cięciu. Dziewczyny jaki to ból... jestem zatapowana i chodze przez tydzien w taśmach. W srode znow i jak pomysle o tym bolu to chce mi się w wyc. Mam iść tez do chirurga. Moje miesnie brzucha rozeszły sie konkretnie. Moze da sie je jakos uratowac jakims pasem. Jak nie to powinnam pomyslec o plastyce :/

Fizjoterapeutka powiedziala ze blizny bolą bardzo szczegolnie jak sa duze zrosty. I to co mi peklo przy kichnieciu to najpewniej wlasnie zrost.
    Nati tak sobie pomyslalam ze jesli bola cie blIny to po wczorajszym zabiegu cie rozumiem. Z kazdym kolejnym ma byc niby lepiej..

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Wczoraj w Tesco kupilam 5 szt za 18 zl;). Witaminę daje sie caly czas
    Co do rozmiaru to baaaardzo roznie. Nie kupowalabym na przyszły rok.

hehe a ja myslam, ze trafilam na super okazje ;p ja kupie tylko 5 szt 86 w takim razie.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    U nas tez lipa. Jestem spieta i nie umiem sie wyłączyć. Mysle czy sie maluchy nie obudza i nie jestem w stanie nad tym zapanować. Do tego przez kp jest sucho. Pierwsze 3 razy doslownie pękalam bo bylam taka scisnieta.
    smaruję sie multigelem to jest to na infekcję, ale też pieknie nawilża. Bardzo pomaga :)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dopiero na 62 jesteśmy, więc nie kupuję na zapas, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar, mam rozmiarówkę 68 w szafie, więc póki co w ogóle nie chodzę na zakupy, pewnie za 2-3 miesiące dopiero pomyślę :-) a roczne dzieci noszą jeszcze body, bo w sumie nie wiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a czemu Dominikowi zdiagnozowali słabe napięcie? Bo z tego co pamiętam, główkę ładnie trzymał i lubił być na brzuszku. Ja się zaczęłam zastanawiać, czy u nas by się konsultacja nie przydała, bo Szymek ma często usta otwarte, a to niby jest wtedy, jak jest słabe napięcie. Za tydzień mamy szczepienie, to pomęczę pediatrę.

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Kontynuuje temat odnosnie seksu po porodzie. Pytanie do mam, ktore rodzily naturalnie. Odczuwacie jakis bol albo dyskomfort? Przyznaje, ze mnie tak boli na początku cała lewa sciana pochwy, ze az mi sie niedobrze robi i mam lzy w oczach, oczywiscie przez to zycie intymne to jest masakra, bo jak sie kochac gdy ja prawie rycze... Czuje sie tak, jakbym w srodku byla popękana (z lewej str tylko) i w momencie jak sie te sciany rozciagaja to rozciagają sie blizny, ktore powstaly po tych peknieciach... Ma ktos tak? Bo nic nie mija z czasem, w sumie jest coraz gorzej, do lekarza ide za 2 tyg.
    Ja tak mam i tak jak pisalam zrobila mi sie jakas narosl z lewej strony tez wlasnie mnie boli .Owszem jest dyskomfort,ale czasami probuje o tym nie myslec,jak juz mnie naprawde mocno boli to konczymy,czasami jest lipa jak po ppierwszym orgazmie jestem sucha to po bokach w miejscu gdzie byly szwy jakby mnie ktos tarką tarł.Bardziej mam styki z moją skóra przy tyłku tam gdzie popekałam,czasami mi sie wydaje,jakby skóra miała sie rozejsc.My jestesmy na gumkch gdzie moj M powiedzial,ze juz nie dlugo bo skoro 4 lata bylismy bez i nie bylo ciazy poki sie nie zaczelismy starac to teraz tez tak bedzie,a ja jestem innego zdania.
    Liley a ty jak rodziłas bo nie pamietam...
    Ja mam zamiar do lekarza pojsc za tydz gora dwa bo pewnei mi sie spozni okres,dzis powinnam dostac.Hormony mi buzuja jakbym miala pms,zaj... bym swojego meza z checia.

• Liley Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    smaruję sie multigelem to jest to na infekcję, ale też pieknie nawilża. Bardzo pomaga :)

Mam provag, durex, masc robiona od mojej gin i jeszcze jakaś apteczną nie pamietam nazwy.. jednak naturalne nawilzenie to naturalne. Nie ogarniam tych wszystkich żel . Chemizna.
    Po wczorajszym zabiegu boli mnie blizna po cieciu :/ cholerka!

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli 2 ciecia w odstepie prawie 3 lat. Musze sie wybrać, bo fizjo twierdzi ze mogę dostać przepukliny. Szczególnieprzy mojej obnizonej sile mięśniowej. Powiedziała ze tak na prawdę dzwigne zle 4kg i dupa. Poki co mam taśmę. Nauczy mnie jak ją samemu zakladac. I moze uda sie uratowac cos tym pasem chociaz powiedziala ze mam sie wiele nie spodziewać bo ona sklania sie ku szyciu mieśni.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wasze dzieciaki też tak rozmawiaja po swojemu? Bo moja córeczka tak duzo rozumie i się smieje ze jestem w szoku :) mozna z nia konwersowac odpowiada guganiem, do tego głośno domaga się np. Cyca ale nie placze tylko patrzy na mnie i po swojemu gada AUAaagu! :D

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Liley oby ci się to ładnie zagoilo:)
    Tak Nina jak się rozgada to gada i gada w koncu,słychać w domu radosne dziecko a przy tym jak zacznie się śmiać w. Głos to już całkiem:)

‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ