X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj cały dzień spędziliśmy w kuchni robiąc przetwory na zimę. Mam już dość stania a tu jeszcze jakieś 20 kg pomidorów czeka :D Rodzicielstwo nam na głowę padło ;) a niunia wiedząc że jest kupa roboty większość dnia przespała.
    Jutro jedziemy na kurs pierwszej pomocy. Już byliśmy w czasie ciąży ale myślę że warto powtarzać żeby w razie kryzysowej sytuacji działać automatycznie a nie tracić czas na zastanawianie się.

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    My dzisiaj cały dzień spędziliśmy w kuchni robiąc przetwory na zimę. Mam już dość stania a tu jeszcze jakieś 20 kg pomidorów czeka :D Rodzicielstwo nam na głowę padło ;) a niunia wiedząc że jest kupa roboty większość dnia przespała.
    Jutro jedziemy na kurs pierwszej pomocy. Już byliśmy w czasie ciąży ale myślę że warto powtarzać żeby w razie kryzysowej sytuacji działać automatycznie a nie tracić czas na zastanawianie się.

Ja jak na razie mam 2 dziecięce kursy za sobą + 1 dla dorosłych,
    ale rzeczywiście warto powtarzać bo się zapomina.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    My mieliśmy okazję wypróbować Tormentalum przy biegunce i to jest nasz hit na odparzenia :-)

Czy on jest w aptece bez recepty ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny nie wiem co robić. Moja mała od rana strasznie marudna rączki cały czas w buzi-podałam camilie nie przyniosła efektu,posmarowalam Dentinoxem i od razu zasnela....Kilka dni wcześniej temat był poruszany wiem że Dentinox zawiera lidokainę która nie jest zbyt bezpieczna.Czytalam że jest żel kin baby-zupełnie naturalny.Nadmieniam że córka nie ma opuchnietych dziąseł ale wszystko wskazuje na żeby....

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Negra Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Czy on jest w aptece bez recepty ?
    Tak i kosztuje około 7 zł :-) W mojej aptece nie było "od ręki", ale farmaceutka zamówiła rano i wieczorem maść była do odbioru.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Kurcze dziewczyny nie wiem co robić. Moja mała od rana strasznie marudna rączki cały czas w buzi-podałam camilie nie przyniosła efektu,posmarowalam Dentinoxem i od razu zasnela....Kilka dni wcześniej temat był poruszany wiem że Dentinox zawiera lidokainę która nie jest zbyt bezpieczna. Czytalam że jest żel kin baby-zupełnie naturalny.Nadmieniam że córka nie ma opuchnietych dziąseł ale wszystko wskazuje na żeby....
    Justys- moja też ostatnio marudna, ale zębów jeszcze nie podejrzewam- bardziej bliżej 8msca, jak u syna (chyba, że mnie zaskoczy). Moja ostatnio marudzi nawet jak np. siknie do pieluchy- wręcz domaga się wietrzenia pupki- najchetniej cały czas leżała by bez pampersa. Nie wspomnę już, że strasznie wścieka się, jak się nie wyśpi, bo coś ją wybudzi- wtedy jest nieznośna nawet przez cały dzień. I dostaje szału, jak jest jej za gorąco- o co przez ostatnie dni nie trudno... Może Martynka ma jakiś inny powód złości- niekoniecznie zęby? Pchanie rączek do buzi i memłanie ich to typowe zachowanie maluszków w wieku naszych dzieci. A większość dzieci ząbkuje jednak trochę później :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nina od 3.dni je po max 100 ml.Ale nie placze i nie jest marudna

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Tak i kosztuje około 7 zł :-) W mojej aptece nie było "od ręki", ale farmaceutka zamówiła rano i wieczorem maść była do odbioru.
    Też nie miały, zamówiła ma być jutro. Może pomoże bo alantan jakoś słabo.
    Ciekawostka dla użytkowników Pampers Premium Care białe, są teraz w Tesco 3 i 4 po 37,99 ( 60 szt) za 37.99, gdzie te same w Rossmann też w promocji z kartą rossne są po 47,99

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys, moja też pcha rączki i slinotok, ale dziąsła normalne, chociaż moja mama mówi że mi wyszedł pierwszy zaraz po skończeniu 4 mcy więc kto wie, czas pokaże.

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Justys, moja też pcha rączki i slinotok, ale dziąsła normalne, chociaż moja mama mówi że mi wyszedł pierwszy zaraz po skończeniu 4 mcy więc kto wie, czas pokaże.
    Mojemu mężowi też w 4 miesiącu wyszedł ząbek. Moja nie tylko je wkłada do buzi ale też jeździ po dziaslach

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Kurcze dziewczyny nie wiem co robić. Moja mała od rana strasznie marudna rączki cały czas w buzi-podałam camilie nie przyniosła efektu,posmarowalam Dentinoxem i od razu zasnela....Kilka dni wcześniej temat był poruszany wiem że Dentinox zawiera lidokainę która nie jest zbyt bezpieczna.Czytalam że jest żel kin baby-zupełnie naturalny.Nadmieniam że córka nie ma opuchnietych dziąseł ale wszystko wskazuje na żeby....
    kolezanka z forum mi sprzedała sposób. wsmarować odrobinę przeciwbólowego nurofenu, albo paracetamolu dla dzieci. Zęby moga wyjść i za pół roku, a dziąsła moga już boleć;/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Kurcze Nina od 3.dni je po max 100 ml.Ale nie placze i nie jest marudna
    Władek tez ma problem zeby zjeść 120.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    kolezanka z forum mi sprzedała sposób. wsmarować odrobinę przeciwbólowego nurofenu, albo paracetamolu dla dzieci. Zęby moga wyjść i za pół roku, a dziąsła moga już boleć;/
    Mówisz o syropie p bolowym,p gorączkowo. To bezpieczniejsze od dentinoxow itd?

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Mówisz o syropie p bolowym,p gorączkowo. To bezpieczniejsze od dentinoxow itd?
    nie wiem czy bezpieczniejsze, skuteczniejsze ponoć ;).
    ja używam/łam dentinoxu. Zgodnie z ulotką, odrobina maks 3 razy dziennie

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis chrzcilismy nasza Majeczke. Meeczaco ale ekstra. Mala grzeczniutka cala msze i imprezę po. Spala Malo wiec wieczorem padla jak czyżyk. I ja padam na kolokwialnie mowisc ryjek.

i.am.chappie lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z kursami... Oczywiście warto je robic. Bo nikt nie wie kiedy sie prydadza, choc powiem wam ze kiedys jak moja mama miala zapaść a ja bylam na 2roku ratownictwa to straciłam głowę. Czarna dziura.. Kompletnie nie wiedziałam co robic, gdzie na zajęciach robiłam wszystko automatycznie.. Strach jednak robi swoje

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my mamy problem z.dziaslami,tragedia.Ciezko ja uspic wieczorem bo wyrzuca smoka,possie troche i wypluwa z krzykiem,w ciagu dnia zje troche butli i smokiem sobie jeździ po dziaslach a slini się jeszcze gorzej jak wcześniej ,teraz zaczęła mieć z tego frajde bo puszcza banki i pluje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 05:32

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, pytałaś o szczepienie na rotawirusa, od zawsze mi mówiły pielęgniarki, że trzeba się wyrobić do 6 miesiąca. Chyba nawet w reklamie tak mówią. Ja szczepie go trzema dawkami nie dwoma wiec jeszcze mam gorzej. Za tydzień mamy szczepienie a teraz Mały ma lekki katar wiec nie wiem jak to będzie.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U moich córek tez od 4 miesiąca wyczekiwałam pierwszego ząbka (wszystkie objawy o jakich piszecie miały ;) ) a pojawił się dopiero po 9 miesiącu a u drugiej jak miała 11 miesięcy i tydzień :D

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie bo nie wiem czy faktycznie to dziecko tak ma i takie się trafiło czy coś jest nie tak...
    Jego aktywność w dobrym humorze trwa w ciągu całego dnia z godzinę do dwóch. Pozostał czas to jedzenie, marudzenie, płacz i spanie.
    Dzień wygląda mnie więcej tak że wstaje około 7 je, i po pół godziny max znów zaczyna ziewać i marudzić, więc go kładę. O tej porze przeważnie zasypia sam bez problemu. Budzi się bo max godzinie. No i fajnie, tylko że po minutach do pół godziny znów zaczyna ziewać, marudzić i trzeć oczy, widać że jest niedospany i dalej by spał, ale nie zaśnie, ani w łóżeczku, ani w wózku ani na rękach, marudzi ale nie zaśnie, sam nie wie czego chce... karmienie następne o 10 i przez 15 minut znów spokój i humor mu dopisuje po czym znów ziewanie, marudzenie, oczy do spania, tylko tym razem już tak sam bez cyrków nie uśnie, trzeba go wozić, jedna pieluszka dookoła szyi żeby smoczka nie wypluł, druga na oczy i wożenie w kuchni przy włączonym okapie, zasypia po 10-15 minutach (w łóżeczku walka trwa ponad godzinę i już odpuściłam...) Pośpi pół godziny do godziny i znów się budzi, czasem z wrzaskiem i kolejne pół godziny trzeba go wozić żeby zasnął, czasem z uśmiechem, wyspany, ale po kolejnych 10-20 minutach zaczyna marudzić i płakać, ale zasnąć nie chce za nic... i tak jest przez cały dzień... zasypia na pół godziny-godziny budzi się, po 10 minutach znowu do spania, ale nie zaśnie, albo zaśnie po pół godziny intensywnego wożenia ale tylko na pół godziny...
    Nie mam nic przeciwko, żeby on w dzień nie spał, ale on jest ewidentnie śpiący przez większość dnia, i płacze, i ziewa i marudzi... czy to jest normalne że prawie 5 miesieczne dziecko ciągle chce spać, ale jakby nie umie spokojnie zasnąć i spać?

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1905 1906 1907 1908 1909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ