Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
domi05 wrote:czy w Waszych matach te pałąki też się tak przewracają? bo Domink póki co ich nie ciągnie, a tylko trąci rączką albo nóżką, to cały leci...
ja mam drewniany stojak z ikea, więc stoi sztywno
macie jakieś sposoby na organizację zabawek? będzie coraz gorzej (w sensie więcej tego;) ), a ja chciałabym żeby pojemnik na zabawki też jakoś ładnie wyglądał. Widziałam w ikea nowość http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10322241/ ale wszystko byłoby na widoku. -
i.am.chappie wrote:Te tescowe pieluszki całkiem ok, ale tesco mam nie po drodze kupiłam ostatnio w rossmannie te ichnie pampki i są spoko, trochę grube, ale poza tym bez zastrzeżeń. Wzięłam te tańsze, bo te droższe to ceną nawet pampers premium care przebijają. Biedronkowe dady po zmianie jednak na minus, bo śmierdzą. Jak z tych "2" wyrośnie, a "3" będą za duże, to pampersy będę kupować, bo one są takie pomiędzy.
Ubranek na lato nie kupowałam, bo nie wiem jak z rozmiarem i stwierdziłam, że nie będę ryzykować. W pepco zresztą zawsze można coś taniego dostać, ewentualnie allegro czy olx. Później ubranka będą starczały na dłużej, to będzie łatwiej
w pepco kupiłam/dostałam naprawdę ładne ciuszki, ale mają dla mnie zasadniczy minus - bawełna kurczy się w suszarce z bodziakami ze smyka nic takiego się nie dzieje. Kupuję więc w smyku na wyprzedażach. Końcem lata wyposażyłam syna na jesień. -
nick nieaktualnyHmm nie mam suszarki do ubrań, więc nie zauważyłam problemu. Za to 2 ubranka, jakiś polskich firm, które Szymek dostał w prezencie skurczyły mi się w praniu o prawie 2 rozmiary. Akurat prałam na 40 st., więc zgodnie z metką i 100% bawełna. Nigdy mi się to nie przytrafiło z moimi ubraniami czy też jego. W szoku byłam, a wyglądały na dobre jakościowo, taka nawet grubsza bawełna. Wkurzyłam się strasznie
-
nick nieaktualnyCo do przechowywania, pomysłów brak podobają mi się drewniane skrzynie, coś a'la skarb pirata ale na razie mamy bardzo mało miejsca, więc chyba tylko jakieś kosze takie większe silikonowe może kupię.
Domi jeśli chodzi o śpiworek, to nie patrz na rozmiarówkę, tylko na długość całkowitą, zmierz sobie obecny i kup następny o jakieś 15cm dłuższy, luz może być w nóżkach, dzieciowi chyba to nie przeszkadza. My mamy jeden 0-6m. i cały czas w użyciu, myślę, że do końca roku starczy. Potem kołdra pójdzie w ruch, bo się nie rozkopuje.
A co do maty, my mamy tiny love, o której tu kiedyś była mowa. Pałąki się trzymają, a synek lubi się na nich podciągać, widocznie dobrze przemyśleli konstrukcjęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 13:51
-
Mi też body z pepco pokurczyły się
Najbardziej jestem zadowolona z ubranek z ciuchów bo jest super bawełna. Smykowe trochę słabo się rozciągają ale przynajmniej nie kurczą się. A kupowałyście coś z txm24? Warto? Bo całkiem niezłe ceny mają.
Kurcze ja się cały czas zastanawiam nad tą szczepionką na pneumokoki i jak słyszę o takich dziwnych zachowaniach to aż się boję. -
My wczoraj brałyśmy II dawkę Pneumokoki i odpukać póki co spokój,
po pierwszym razie tez nie było żadnych problemów, ani po 6w1, ani po Rotarix-ie.
Reakcji dziecka nigdy nie przewidzisz, bo każde reaguje inaczej.
My dostałyśmy bodziaki z Pepco i znowu dla odmiany się pomechaciły po 2 praniach, i chyba mają rozmiarówkę zaniżoną, bo jakoś zawsze są krótsze niż np. ze smyka,Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 14:34
-
Na zabawki póki co mamy zwykle pudło z Tesco plastikowe, z niebieską pokrywką na żółto niebieskich kółkach, jak będzie miał swój pokój za kilka miesięcy, chce mu wstawić regał, coś w tym stylu:
https://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Flecibocian.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F03%2Fikea-kallax9.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Flecibocian.pl%2Fikea-kallax-pokojach-dzieciecych%2F&docid=wTtWIMRyn3bNHM&tbnid=UzTX7rDbhimzKM%3A&w=564&h=752&bih=566&biw=360&ved=0ahUKEwi8xo_GpY_PAhXEJ8AKHUvaDwY4ZBAzCDAoLDAs&iact=mrc&uact=8 -
domi05 wrote:Jakie macie ochraniacze w łóżeczkach? Bo Dominik właśnie sobie zablokował przed chwilą nóżkę między szczebelkami i chyba muszę zamówić taki na całe łóżeczko...
domi05 lubi tę wiadomość
-
Negra wrote:Dzięki za info. Właśnie Synflorix polecano w mojej przychodni, ale z podkreśleniem, żeby szczepić dopiero po ukończeniu roku...
My mamy go z Sanepidu ze względu na opiekę kardiologa, więc szczepiliśmy od razu , żeby nic się nie wydarzyło w związku z serduchem. -
Iwa81 wrote:My mamy go z Sanepidu ze względu na opiekę kardiologa, więc szczepiliśmy od razu , żeby nic się nie wydarzyło w związku z serduchem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 21:32