X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    No i pospal pięknie od 20 do 5, myślałam zje i pewnie to 8 jak kiedyś. Ale gdzie... zasnął o 6, a o 7 Z płaczem się obudził... pojedzony, przewiniety. ..
    On bez przerwy od tej 20 do 5 spał ?

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od kilku dniu budzi się raz w nocy np2-3 później śpi do 6-7.wczesniej przysypiala cała noc do 5-6 nie wiem co jej się odmienilo. I jak się budzi o tej 2-3 to zawsze jakaś dziwna poza w łóżeczku np dosunela się do samej góry aż dotykają górnej ścianki a dziś była odwrócona na brzuszek i sobie pelzala. Może kaszke jej będę badając do wieczornego mleka. Ile podajecie kaszki?zastępując łyżkę mleka łyżka kaszy czy dodatkowo dosypujecie kasze?

domi05 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina poszła spać o 22 zaczęła kręcić.się o 1:30.dalismy jej mleko,i o 5:30 też to wtedy zjadła 160 i o 6 zaczęła coś marudzic posmarowalam jej dziąsła dentinoxem i przespala do 8

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O której wychodzicie z dziećmi na dwór przy takim upale?

• Guem Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy teraz i powoli wracamy a później ok 17-18 jeszcze wychodzimy.

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    O której wychodzicie z dziećmi na dwór przy takim upale?
    Idę zawsze do lasu wiec różnie ale między 13 a 16 unikam wychodzenia :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    On bez przerwy od tej 20 do 5 spał ?
    No bez :-)
    W nocy nie ma problemu ze spaniem,przeważnie się budzi koło 3 na mleczko, dzisiaj poplakiwal przez sen po 1 ale dałam smoczka i w mig spokój

A w dzień dziś spał 9.45 do 10.15, wstał o 7, może teraz uda mi się godz znów uspac bo marudzi ale nie pokladam w tym wielkich nadziei

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Moja od kilku dniu budzi się raz w nocy np2-3 później śpi do 6-7.wczesniej przysypiala cała noc do 5-6 nie wiem co jej się odmienilo. I jak się budzi o tej 2-3 to zawsze jakaś dziwna poza w łóżeczku np dosunela się do samej góry aż dotykają górnej ścianki a dziś była odwrócona na brzuszek i sobie pelzala. Może kaszke jej będę badając do wieczornego mleka. Ile podajecie kaszki?zastępując łyżkę mleka łyżka kaszy czy dodatkowo dosypujecie kasze?
    Mam jaglana z Sun baby,na 150ml wody daje 5 miarek mleka i 4 łyżeczki kaszki. Kleiku dawalam 3 bo było gesciejsze

tb732n0a0czusv9c.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy katar i lekki kaszel. Chce kupic maść najerankowa bo ponoc niezla.. I pytanie gdzie ja wdmarowujecie? W klatkę piersiową?

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Dziewczyny mamy katar i lekki kaszel. Chce kupic maść najerankowa bo ponoc niezla.. I pytanie gdzie ja wdmarowujecie? W klatkę piersiową?
    Smaruje się nią zazwyczaj pod noskiem- żeby maluch wdychal. Podobno niektórzy smarują cały nosek

W klatkę piersiową (górną część, powyżej serca) i w plecki (też na górze) to maść np. Depulol. Można ją też na noc wsmarować w stopki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 12:09

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kaszel to ja bym poszła osluchac

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunął... ciekawe na jak długo. .

tb732n0a0czusv9c.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miałyśmy miec dzis szczepienie na pneumo ale odwolalam i idę na 16.00 na wizytę zeby ja lekarka osluchala

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Usunął... ciekawe na jak długo. .
    Oby pospal. U nas są dni ze tylko 3 drzemki po 30 minut z czego 2 na spacerach. Raczej nie sypia dłużej niż godzinę. Ja staram się ją kłaść po jedzeniu od razu.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Guem Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też drzemka. Mała wyciszyła się w chuście i po mleczku szybko i spokojnie zasnęła. Powiem wam że chusta kółkowa jak dla mnie rewelacja właśnie na takie szybkie zamotanie do wyciszenia a widzę że przy zębach będzie nas nie raz ratować. I chcąc nie chcąc chwalę się drugą jedyneczką, teraz mam nadzieję na kilka tygodni spokoju :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospal pół godziny, ale obudził się marudny i niedospany więc położyłam mu pieluszke na oczka, włączyłam okap w kuchni i jeszcze drzemie

Dziś dałam mu kasze łyżeczka. Strasznie naciagal i się dlawil. .. dziwne bo dwa dni temu dokładnie ta sama jadł bardzo ładnie. Była szwagierka. .. zasugerowała żebym mu dolala syropu malinowego(!) Bo będzie słodkie i dobre i chętniej zje. Udałam ze nie słyszę. .

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w kolejny upalny dzień.

Rano zaliczyłyśmy szczepienia, rotarix wyduldała migiem, pneumo - o dziwo na ukłucie był tylko jednorazowy krzyk bez łez :)
    Pojechałam samochodem żeby było szybciej, żeby nie wieźć jej w ten upał wózkiem, teraz siedzimy na dole u rodziców, bo u nich chłodek, 20 stopni :D

Młoda zwolniła z przybieraniem i chwała dla mojego kręgosłupa,
    waży 7820kg, ale mega podrosła bo ma 76cm, i ja się dziwiłam że pajace 68 robią się za krótkie.

I dziąsła rozpulchnione - no zobaczymy czy coś wyrośnie w najbliższym czasie.

U Nas mała śpi w sypialni, póki się mieści w kołysce, ale też czasami póki niema męża śpi ze mną na łóżku w nocy.

- Jak są upały to My wychodzimy z rańca, a potem po 18.00

- Maść majerankowa- też pod noskiem smarowałam

Słuchajcie może któraś mi podpowie, dzisiaj lekarka podała mi nazwę maści która podobno jest superowa na odparzenia, ale ja pierdoła nie zapisałam nazwy :/ coś DERMA... ktoś coś może słyszał ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo może stać w podgrzewaczu słoiczek z obiadkiem? Bo usunął na amen, jadł o 10.30, chyba pół godziny nic się nie stanie jak będzie w podgrzewaczu? Bo dłużej chyba spać nie będzie... chciałam już włożyć do podgrzewacza bo pewnie obudzi się głodny

tb732n0a0czusv9c.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa- słusznie waży i mierzy Twoja córcia! Chyba szybko się wyciągnęła do tych 76cm?

W temacie masci nie pomogę, bo nie słyszałam o takiej
    A Tormentalum nie pomógł? Próbowałaś grubszą warstwę na noc?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałam w google derma... i wyskoczyły trzy opcje: Dermatol, Dermosan i Dermalibour. Nie znam ich, więc nie pomogę, tylko nazwę wyszukałam :)
    Ale dzidzia duuuża :D
    A używa ktoś jeszcze pieluch "2"? Ja już kupiłam "3" i jednak musiałam się przeprosić z "2", bo za duże. I chyba do pół roku utkniemy na nich :D
    A ubranka to od miesiąca dopiero 62, a my z mężem raczej z tych wyższych :D

‹‹ 1908 1909 1910 1911 1912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ