Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka dziewczyny a co macie na ząbkowanie? co polecacie?
ja dopiero za tydzień będę wprowadzać nowe produkty, ciekawe czy polubi.
kurcze jak tak was czytam o tym przekręcaniu z brzuszku na plecy, to moja mała tylko na razie raz przekręciła się z pleców na brzuszek i potem nie wiedziała co robić i płakała. a tak to na brzuszku lubi być, ale się nie przekręca... -
Mój się nie przekreca-
Ma to w nosie, ewentualnie pelzac próbuje, czasem z brzucha ba plecy się obraca ale to chyba przypadek, bo jak ma dość to płacze
Znaczy Dominik nie przesikuje mi dwojek z Tesco ale jak zapinam to takie ciasnawe mi się wydają
-
Dziewczyny, a wy jak kladziecie na brzuch to dzieci przekręcacie czy kładziecie. Ja turlalam Wladka i dlatego sie tak szybko nauczył. Juz od dawna sie przekręca przez oba ramiona. W druga stronę nie trenuje na razie;). Czasem sie gibnie jak wyciąga rękę po zabawkę. I odkryl stopy, próbuje ściąga skarpetki;).
A co do pieluch to nam pasuje te dady soft. -
Witamy,
Jestesmy po wizycie, zaczynamy schodzić z Nutramigenu ale powoli
Jedna miarka Bebilon HA i reszta Nutramigenu i tak jedno karmienie w ciagu dnia przez miesiąc
Zaczęliśmy podawać kleik kukurydziany
Obiadki za 2 tyg możemy zacząć podawać
Owoce i soki NIE !!!! nie wiem czemu ?
Mam zlecone badania morfologia z rozmazem, 25 OH D3 i mocz ogolny
Misiek ma spłaszczoną potylice, nie chce leżeć na bokach, na brzuchu to tak na chwile
Zamówiłam poduszkę Head Care na plagiocefalie
nowa ponad 300 zł kosztuje ja znalazłam uzywaną za 130
Dzwoniłam do babeczki mówiła że ta poduszka jest rewelka -
moja uwielbia swoje stopy ;)ale tylko jak jest na samym pampersie. widocznie spodenki krępują jej ruchy.
muszę zacząć ją turlać, to szybciej opanuje przekręcanie się na boczki -
Baronowa_83 wrote:Dziewczyny, a wy jak kladziecie na brzuch to dzieci przekręcacie czy kładziecie. Ja turlalam Wladka i dlatego sie tak szybko nauczył. Juz od dawna sie przekręca przez oba ramiona. W druga stronę nie trenuje na razie;). Czasem sie gibnie jak wyciąga rękę po zabawkę. I odkryl stopy, próbuje ściąga skarpetki;).
A co do pieluch to nam pasuje te dady soft.
moja tez z tymi stopami zaczęła, czasami jak się do nich dorwie to się męcze żeby pampka zapiąć, -
marzenka06 wrote:Właśnie od 2 dni jakoś się pręży i zastanawiam się czy to nie po tej szczepionce. A Ty w jakim czasie po szczepieniu zaobserwowalas?
Praktycznie zaraz na następny dzień i utrzymywało się ok 7-10 dni już dokładnie nie pamiętam. Teraz jesteśmy 7 dzień po i odpukać dziś trochę lepiej już w końcu zaczął się spokojniej bawić i zasypiać
Mnie pediatra uprzedzała że może tak być jeśli dziecko ma skłonności do brzuszkowych problemów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 16:19
-
Guem wrote:Ja kupowałam woreczki na mleko w gemini dr browns 25 szt za 21 zl. Iwa super taka dostawa słoiczków, u mnie niestety nikt takich nie ma bo w ogóle co to za fanaberia samemu przygotowywać dania przecież za parę złoty można kupić gotowe. Ale zamówię na allegro słoiczki, myślę że przez pewien czas będą przydatne. Tylko uważaj na słoiczki po "gerberkach" itp bo podobno nie nadają się do pasteryzacji bo zakrętki nie trzymają dobrze.[/QUOTE
Potwierdzam - gerberki nie trzymają, próbowałam i nie dało się zakręcić tak żeby się zapasteryzowało. -
Jesteśmy po pierwszym szczepieniu
Jestem zła... nie ma to jak Polska...
Dominikowi szczepionka 5w1 należała się za free z racji niskiej ragi urodzeniowej
Ale tej szczepionki nie mają i musiałam zapłacić za inną 5w1 130zł...
To niby czemu tej za darmo nie mógł dostać?
Orientujcie się czy mogę wystąpić o zwrot do nfz? -
domi05 nie mam pojęcia czy można starać się o zwrot... hmmmm ale sprawdziłabym jak nic.. się należy to należy.... tyle że czasami trzeba o swoje powalczyć
U nas jest straszny problem ze szczepionkami 5 w 1.
Zwykle przychodnia szczepi Infanrixem. Jak zaczynaliśmy cykl szczepień ta szczepionka była(i jest) dostępna jedynie dla dzieci które były już nią szczepione,mogę zaszczepić 5 w 1 ale innego producenta Pentaxim. OK . zaszczepiłam.
PO 6 tygodniach idę na kolejne szczepienie a tam zonk brak szczepionki ani Infranixa ani Pentaxima ... hhhhmmmm mogę zaszczepić zamiast tego 6 w 1 albo darmowymi....nie zdecydowałam się na żadne.
Ponieważ szczepiliśmy się wtedy na rota, kolejna dawka po 4 tygodniach i przy okazji szczepienie 5 w 1.
Wczoraj byliśmy, szczepionek 5 w 1 nadal brak, ale udało mi się kupić samodzielnie w aptece Pentaxim i zaszczepiłam tą samą. Kolejny problem będzie za 6 tygodni- bedę znów szukać.
Produkcja ma podobno ruszyć od nowego roku......Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:14
-
domi05 wrote:Hej:-)
W jakich kombinacjach robicie słoiczki dla maluchow?
Bo chcąc nie chcąc muszę Dominikowi gotować bo sloiczkami pluje, a jak mu ugotowałam to jadł aż się trzepal
ja zrobiłam,
jabłko
jabłko z brzoskwinią
jabłko z bananem
jabłko z gruszką
jeszcze w planie: dynia, cukinia, marchew, pietruszka
jakoś spodobało mi się robienie takich malutkich przetworów -
Majóweczka78 wrote:domi05 nie mam pojęcia czy można starać się o zwrot... hmmmm ale sprawdziłabym jak nic.. się należy to należy.... tyle że czasami trzeba o swoje powalczyć
U nas jest straszny problem ze szczepionkami 5 w 1.
Zwykle przychodnia szczepi Infanrixem. Jak zaczynaliśmy cykl szczepień ta szczepionka była(i jest) dostępna jedynie dla dzieci które były już nią szczepione,mogę zaszczepić 5 w 1 ale innego producenta Pentaxim. OK . zaszczepiłam.
PO 6 tygodniach idę na kolejne szczepienie a tam zonk brak szczepionki ani Infranixa ani Pentaxima ... hhhhmmmm mogę zaszczepić zamiast tego 6 w 1 albo darmowymi....nie zdecydowałam się na żadne.
Ponieważ szczepiliśmy się wtedy na rota, kolejna dawka po 4 tygodniach i przy okazji szczepienie 5 w 1.
Wczoraj byliśmy, szczepionek 5 w 1 nadal brak, ale udało mi się kupić samodzielnie w aptece Pentaxim i zaszczepiłam tą samą. Kolejny problem będzie za 6 tygodni- bedę znów szukać.
Produkcja ma podobno ruszyć od nowego roku...... -
Iwa81 wrote:ja zrobiłam,
jabłko
jabłko z brzoskwinią
jabłko z bananem
jabłko z gruszką
jeszcze w planie: dynia, cukinia, marchew, pietruszka
jakoś spodobało mi się robienie takich malutkich przetworów -
domi05 wrote:A co myślicie o sklepowych mrozonkach np. Dynia, marchewka, maliny?
Ale takie mrożone i tak nie dorównują takim ze swojej działeczki, czy np.od babci, cioci- czyli takim z pewnego źródła