Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Kłosia Bebiko jest dość dobre, Enfamil jest baaardzo słodki. Tak jak Baronowa radzi, lepiej kup próbki mlek i zobacz które podejdzie.
U nas butle tt
A piła kiedyś już z butli czy teraz zaczynasz? Bo może to nie wina mleka a tego że nie umie pić z butelki? Możesz spróbować tt albo nuka, albo jest taki kubeczek doidy cup (czy jakoś tak)
U nas chyba był skok, bo inaczej gada i piszczy, trochę się spanie uregulowało, w dzień spi około 4 godziny, o 9/10 w południe, i 15/16 -
domi05 wrote:Kłosia Bebiko jest dość dobre, Enfamil jest baaardzo słodki. Tak jak Baronowa radzi, lepiej kup próbki mlek i zobacz które podejdzie.
U nas butle tt
A piła kiedyś już z butli czy teraz zaczynasz? Bo może to nie wina mleka a tego że nie umie pić z butelki? Możesz spróbować tt albo nuka, albo jest taki kubeczek doidy cup (czy jakoś tak)
U nas chyba był skok, bo inaczej gada i piszczy, trochę się spanie uregulowało, w dzień spi około 4 godziny, o 9/10 w południe, i 15/16
Zdarzało jej się pić z butli moje odciagniete. A fakt dawno jej tak nie podawalam bo nie było potrzeby. -
Dziś byłam na chwilę w pracy-rozmawialam chwilę z szefem odnośnie tego jak wrócę...mówił że na spokojnie -mam nadzieję,że będzie tak jak do tej pory,jestem dobrej myśli.
Jak pojechałam do pracy-teraz jak aniołek-wszyscy mówili,że mam grzeczne dziecko później do kumpeli wstapilam-mala chwilę się pobawiłam pousmiechala-juz była spiaca więc ja przykrylam i usunęła. Koleżanka wielkie oczy zrobiła,żele małej nid muszę bujaczek i ze taka grzeczna. Hmmmm może skok się skończył albo taki dzień.
Wczoraj mąż mnie z równowagi wypriwadxil-nakarmil mała o 19 bawiła się do 20:15 i zakwasy kąpać poszedł z nią spać i tak spali do 22:10 aż się wkurzylam i go ochrzaniac zdjęcia nie patrzy na potrzeby dziecka....i jak ja do kąpieli budziła to ryk byl (oczywiste bo mała rozespana na nocny sen juz). Ahhhhh faceci czasami potrafią czlowieka doprowadzić do furiiii[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Witam, jestem nowa tutaj. Urodzilam 30 maja i mam do was takie pytanie. Mojej córce zrobil sie czerwony pępek ale nie boli ja to. Niestety nie dostałam sie dzisiaj juz do żadnego lekarza i dopiero w poniedziałek będę mogla z nią iść. Chciałam sie was zapytać czy może wiecie czy mogę go psikac octaniseptem? Czy mogę jej tym zaszkodzić i lepiej poczekać do poniedzialku?Aniołek 02.2013 (7 tydzien)
Emilia 30.05.2016 ☺ -
Osobiście nie sądzę by Octanisept zaszkodził, ja pryskałam na pępek gdy był niezagojony i było ok. Ale specjalistą nie jestem...
A co do wrzasków - pocieszyłyście mnie że to nie tylko u nas. Mi się wydaje, że to mogą być ząbki. Teraz śpi ... mmm Ale jak zacznie znowu płakać to posmaruję jej maścią na dziąsełka i zobaczymy.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, jestem październikową mamusią 2016 i mam do was pytanie.
Czy któraś z was rodziła na Karowej w Warszawie? Jeśli tak, czy może po krótce opisać swoje doświadczenia? Może być na priv.
Za 3 dni- 26.09. jadę na IP na Karową na indukcję porodu (w połowie 38 tygodnia), ze względu na moją mutację genu MTHFR oraz ze względu na powiększoną nerkę u synka (wczoraj wyszło na usg). I trochę się stresuję i indukcją i tym jak w ogóle poród na Karowej przebiega. Słyszałam, że głównie się tam leży, a ja chciałabym rodzić w ruchu, chodzić, korzystać z prysznica i piłki. Czy można pić? A jeśli nie, to czy dają kroplówkę nawadniającą? Przeraża mnie to. Miałam rodzić na Inflanckiej, ale z powodu mutacji i nerki synka, zostaję na Karowej (tu prowadzę ciążę). Dzięki za info.
Założyłam wątek o porodzie na Karowej. Bardzo proszę o wypowiedzi.
adres wątku: https://bellybestfriend.pl/forum/porod/porod-na-karowej-w-warszawie,11138.html -
aaaguchaaa wrote:Dziewczyny jak robicie mm. Chodzi mi o wode.. Jak ciepla musi byc? Kupilam bebiko bo w weekend mam dwa dni kursow i mleka mojego Malo ściągnięte.
-
nick nieaktualnyWoda źródlana lub niskomineralizowana, jeśli chcesz dać butelkowaną. Ja używam kranówki przegotowanej i proporcje tak jak pisze Baronowa 90 ml o temp. pokojowej, 30 ml wrzątku. Ja robię tak, że jak odmierzę te 120 ml to sprawdzam temperaturę wody na nadgarstku, musi być ciepła, ale nie gorąca, dopiero potem wsypuję mleko, nakładam smoczek i trzepię próbowałam mieszać łyżeczką, ale mi się nie rozpuszczało wszystko dokładnie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyszka10 wrote:Witam, jestem nowa tutaj. Urodzilam 30 maja i mam do was takie pytanie. Mojej córce zrobil sie czerwony pępek ale nie boli ja to. Niestety nie dostałam sie dzisiaj juz do żadnego lekarza i dopiero w poniedziałek będę mogla z nią iść. Chciałam sie was zapytać czy może wiecie czy mogę go psikac octaniseptem? Czy mogę jej tym zaszkodzić i lepiej poczekać do poniedzialku?
ja bym nie kombinowala octaniseptem bo urodzilas 4 mce teu wiec pepek powinine byc ladnie zagojony. nie wiadomo dlaczego sie zrobil czerwony i nieladnie pachnie. najlepiej zadzwon do przychodni jesli nie dostalas sie do lekarza i powiedz o co chodzi. niech cos doradza przez tel. Ale to jest moje zdanie. Niestety lekarzem nie jestem, a na wlasna reke bym nie kombinowala. -
tola2014 wrote:kurcze a ja gotuje caly czas wode...czyli nie trzeba jej gotowac?
tola2014 lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:czy ktoras kupila dla dziecka kolko baby swimmer do plywania w wannie? mam zamiar kupic , ale nie wiem czy sie sprawdzi
tola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
myszka10 wrote:Witam, jestem nowa tutaj. Urodzilam 30 maja i mam do was takie pytanie. Mojej córce zrobil sie czerwony pępek ale nie boli ja to. Niestety nie dostałam sie dzisiaj juz do żadnego lekarza i dopiero w poniedziałek będę mogla z nią iść. Chciałam sie was zapytać czy może wiecie czy mogę go psikac octaniseptem? Czy mogę jej tym zaszkodzić i lepiej poczekać do poniedzialku?
albo do jakiegoś lekarza prywatnie, może masz zaufanego. My jeździmy prywatnie do starszego dobrego lekarza i zawsze przyjmie bo ma gabinet w domu.
-
tola2014 wrote:No wlasnie trzeba lac sporo wody :p ale jak sie sprawdzilo? Kupilas to od 6
3-12 kg czy 6-36 kg. Nie obciera szyji? -
nick nieaktualnyKłosia wrote:Kupiłam to mniejsze, nic nie obciera ale myślę że jak maluch jest troszkę pulchniejszy to może być mu niewygodnie. Małej się podobało tylko cały czas asekuracyjne trzymała się łapka brzegu tego kółka
moj wazy juz prawie 7 kg wiec kurcze nie wiem , ktore kupic hmm...