X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brała bym większe w razie czego poczeka :)

tola2014 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pati, gratuluję córeczki ☺. Ponad 2 lata temu byłyśmy na listopadowkach. Ja teraz mam termin na 20.05. Pola

• Kocia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki się zawstydzają jak ktoś je zaczepia? Bo moja niunia tak i to tak śmiesznie wygląda, ona jest taka malutka i już się wstydzi nowych osób :D urocze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 14:30

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Pierwszemu dziecku gotowslam 6 miesięcy. Drugiemu nie gotwalam wcale;)
    Jaka wodę kupujecie do mleka?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Guem Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was próbowała naturalnej higieny niemowląt? My wysadzamy małą na kibelek od jakiegoś tygodnia i powiem wam że jestem w szoku jak czytelne sygnały potrafi dawać taki maluszek :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Czy któraś z was próbowała naturalnej higieny niemowląt? My wysadzamy małą na kibelek od jakiegoś tygodnia i powiem wam że jestem w szoku jak czytelne sygnały potrafi dawać taki maluszek :)
    Hmmm jestem w szoku opisz dokładnie.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś podawała surowe jabłuszko lub banana?bo słyszałam że na początku to gotowane lub pieczone

• Guem Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu córcia poranną kupę robiła dopiero po zdjęciu pampersa i zawsze było czyszczenie pokrowca na przewijak a nierzadko też komody czy podłogi więc zabraliśmy ją na kibelek i od razu po zdjęciu pieluszki było siku i kupka i tak przez kilka dni. Później dołączyły kolejne kupy i teraz jeszcze kilka razy siku. Wiadomo nie wszystko się udaje ale jak na razie w 100% udaje się jej coś zrobić po wysadzeniu, musimy jeszcze popracować nad odczytywaniem sygnałów bo czasem się czymś zajmiemy i przegapimy. Myślę że większość mam już wie kiedy mniej więcej będzie kupa i jak się dziecko zachowuje tuż przed więc zamiast czekać i zmieniać brudnego pampersa można dziecku pozwolić załatwić swoje potrzeby do kibelka (nocnika czy innego miejsca). Wysadzaniem zajmuje się głównie tata bo teraz ma urlop i nie muszę mówić że chodzi dumny jak paw że jego córeczka robi kupę na kibelku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 17:03

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:

opowiadaj :) jak trzymasz malutką podczas wysadzania?

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow w szoku jestem, brawo Guem :-D nie wpadłabym na to, że tak wcześnie można zacząć. Też mi się rodzą pytania: jak? Bo takie małe, to nie siedzi. Ja jestem zwolenniczką szybkiego odpieluchowania, ale chyba aż tak szybko nie spróbuję ze strachu :-P
    Siku kiedy robi to nie wiem, ale fakt kupa jest charakterystyczna :-)
    Justy, z surowymi ja bym chwilę jeszcze poczekała, najpierw gotowane. Gdzieś czytałam, że po 6 miesiącu można surowe. Raczej chodzi o uniknięcie alergii, jak dobrze toleruje ugotowane, to można potem dać surowe.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko, byłaś u lekarza z pepkiem?
    Bo widzę teraz ze Dominik też ma jakiś zapalony... nie ma nas w domu, wieczorem psikne octaniseptem jak jutro dalej będzie czerwony to jedziemy do lekarza...

tb732n0a0czusv9c.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanim się zebrałam z pytaniem Ty już odpisałaś ;P

wow, ale nie wiem czy dałabym radę!

43kt82c31nhz2sid.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś o tym czytałam i wierzę że to możliwe.

Matko dziewczyny! Dopiero dzisiaj dochodzę do siebie. W ciągu godziny (!!!) rozwaliło mi gardło. Leżę na antybiotyku. Lekarka mówi ze dawno nie widziała takiego stanu zapalnego.
    Młody na dokładkę zabkuje.
    Córkę dopiero wyleczylam z okropnego kataru.
    A wyrwanie zęba super. Ale niestety nie ten najgorszy. Nie chciał mnie i malego truć antybiotykiem. I co? 2 dni później musiałam wziąć. W listopadzie pozbede się ostatniej ósemki z całymi możliwymi atrakcjami. Cięcie, dłutowanie, szycie, antybiotyk..

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley-dałaś radę hehe nie jest tak strasznie prawda?choć że mnie nie należy brać przykładu bo ja do dentysty lubię chodzić.Ostatnio miałam drugi raz w życiu znieczulenie(poza dlutowaniem ósemek)dentysta robiła mi szyjki i pyta czy chce znieczulenie,a ja standardowo że nie ona na to że bez znieczulenia mi nie zrobi bo już na samą myśl jej swidruje w głowie hehe

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://nodik.pl/gryzak-do-podawania-pokarmu-rozmiar-l-kidsme-lawenda-p-3702.html
    Kupiłam takie coś. Jeszcze niewyprobowane bo wzięłam z końcówką 6+(zgapilam sie)i teraz będę domawiać te mniejsze bo te 6+ faktycznie duże

• Liley Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś źle nie było, 3 mam za sobą. Najgorsze przede mną. Doktotek do mnie 'zostawimy go sobie na deserek' (ząb rośnie w poziome). Sadysta normalnie!

To wyrwanie przy tym zapaleniu gardła które mam to Pikuś. Chociaż nie wiem czy to nie angina ropna bo pluje ropą aż się słabo robi ;/ nigdy tak nie miałam.
    Jeszcze młoda mi podpada. Niby wszystko ok a jakoś tak się slimaczy, lekko kaszle. Kurde, byle młody się nie rozłożył bo już ten ząb go męczy jakby mu tam młotem rozbijali te dziąsła.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Czy Wasze dzieciaczki się zawstydzają jak ktoś je zaczepia? Bo moja niunia tak i to tak śmiesznie wygląda, ona jest taka malutka i już się wstydzi nowych osób :D urocze

już tak ;)

Kocia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem brawo za pomysł i skuteczność :)

U Nas nie wiem jak bym mogła to zrobić bo moja kupę robi w trakcie jedzenia z piersi.

km5sdf9h3loowecn.png
  • myszka10 Nowa

Wysłany: 25 września 2016, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy ale u innego lekarza i w poniedziałek i tak będę musiała z nią iść bo od tego za dużo się nie dowiedziałam. Powiedzial tylko ze możliwe ze to stan zapalny jakby sam nie byl pewien tego i żeby przemywac pępek rozcieńczonym spirytusem i wietrzyć często a pieluszkę zakładać pod pępek zeby nie zahaczała.

Aniołek 02.2013 (7 tydzien)
    Emilia 30.05.2016 ☺
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj dziewczyny jak z tą woda do mleka?jaka kupujecie żeby nieprzegotowywac?

‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ