Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Guem wrote:Czy któraś z was próbowała naturalnej higieny niemowląt? My wysadzamy małą na kibelek od jakiegoś tygodnia i powiem wam że jestem w szoku jak czytelne sygnały potrafi dawać taki maluszek[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Od jakiegoś czasu córcia poranną kupę robiła dopiero po zdjęciu pampersa i zawsze było czyszczenie pokrowca na przewijak a nierzadko też komody czy podłogi więc zabraliśmy ją na kibelek i od razu po zdjęciu pieluszki było siku i kupka i tak przez kilka dni. Później dołączyły kolejne kupy i teraz jeszcze kilka razy siku. Wiadomo nie wszystko się udaje ale jak na razie w 100% udaje się jej coś zrobić po wysadzeniu, musimy jeszcze popracować nad odczytywaniem sygnałów bo czasem się czymś zajmiemy i przegapimy. Myślę że większość mam już wie kiedy mniej więcej będzie kupa i jak się dziecko zachowuje tuż przed więc zamiast czekać i zmieniać brudnego pampersa można dziecku pozwolić załatwić swoje potrzeby do kibelka (nocnika czy innego miejsca). Wysadzaniem zajmuje się głównie tata bo teraz ma urlop i nie muszę mówić że chodzi dumny jak paw że jego córeczka robi kupę na kibelku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 17:03
-
Guem wrote:Czy któraś z was próbowała naturalnej higieny niemowląt? My wysadzamy małą na kibelek od jakiegoś tygodnia i powiem wam że jestem w szoku jak czytelne sygnały potrafi dawać taki maluszek
opowiadaj jak trzymasz malutką podczas wysadzania? -
nick nieaktualnyWow w szoku jestem, brawo Guem nie wpadłabym na to, że tak wcześnie można zacząć. Też mi się rodzą pytania: jak? Bo takie małe, to nie siedzi. Ja jestem zwolenniczką szybkiego odpieluchowania, ale chyba aż tak szybko nie spróbuję ze strachu
Siku kiedy robi to nie wiem, ale fakt kupa jest charakterystyczna
Justy, z surowymi ja bym chwilę jeszcze poczekała, najpierw gotowane. Gdzieś czytałam, że po 6 miesiącu można surowe. Raczej chodzi o uniknięcie alergii, jak dobrze toleruje ugotowane, to można potem dać surowe. -
Kiedyś o tym czytałam i wierzę że to możliwe.
Matko dziewczyny! Dopiero dzisiaj dochodzę do siebie. W ciągu godziny (!!!) rozwaliło mi gardło. Leżę na antybiotyku. Lekarka mówi ze dawno nie widziała takiego stanu zapalnego.
Młody na dokładkę zabkuje.
Córkę dopiero wyleczylam z okropnego kataru.
A wyrwanie zęba super. Ale niestety nie ten najgorszy. Nie chciał mnie i malego truć antybiotykiem. I co? 2 dni później musiałam wziąć. W listopadzie pozbede się ostatniej ósemki z całymi możliwymi atrakcjami. Cięcie, dłutowanie, szycie, antybiotyk.. -
Liley-dałaś radę hehe nie jest tak strasznie prawda?choć że mnie nie należy brać przykładu bo ja do dentysty lubię chodzić.Ostatnio miałam drugi raz w życiu znieczulenie(poza dlutowaniem ósemek)dentysta robiła mi szyjki i pyta czy chce znieczulenie,a ja standardowo że nie ona na to że bez znieczulenia mi nie zrobi bo już na samą myśl jej swidruje w głowie hehe[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
http://nodik.pl/gryzak-do-podawania-pokarmu-rozmiar-l-kidsme-lawenda-p-3702.html
Kupiłam takie coś. Jeszcze niewyprobowane bo wzięłam z końcówką 6+(zgapilam sie)i teraz będę domawiać te mniejsze bo te 6+ faktycznie duże[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Justyś źle nie było, 3 mam za sobą. Najgorsze przede mną. Doktotek do mnie 'zostawimy go sobie na deserek' (ząb rośnie w poziome). Sadysta normalnie!
To wyrwanie przy tym zapaleniu gardła które mam to Pikuś. Chociaż nie wiem czy to nie angina ropna bo pluje ropą aż się słabo robi ;/ nigdy tak nie miałam.
Jeszcze młoda mi podpada. Niby wszystko ok a jakoś tak się slimaczy, lekko kaszle. Kurde, byle młody się nie rozłożył bo już ten ząb go męczy jakby mu tam młotem rozbijali te dziąsła. -
Byliśmy ale u innego lekarza i w poniedziałek i tak będę musiała z nią iść bo od tego za dużo się nie dowiedziałam. Powiedzial tylko ze możliwe ze to stan zapalny jakby sam nie byl pewien tego i żeby przemywac pępek rozcieńczonym spirytusem i wietrzyć często a pieluszkę zakładać pod pępek zeby nie zahaczała.Aniołek 02.2013 (7 tydzien)
Emilia 30.05.2016 ☺