X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brała bym większe w razie czego poczeka :)

tola2014 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pati, gratuluję córeczki ☺. Ponad 2 lata temu byłyśmy na listopadowkach. Ja teraz mam termin na 20.05. Pola

• Kocia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki się zawstydzają jak ktoś je zaczepia? Bo moja niunia tak i to tak śmiesznie wygląda, ona jest taka malutka i już się wstydzi nowych osób :D urocze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 14:30

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Pierwszemu dziecku gotowslam 6 miesięcy. Drugiemu nie gotwalam wcale;)
    Jaka wodę kupujecie do mleka?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Guem Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was próbowała naturalnej higieny niemowląt? My wysadzamy małą na kibelek od jakiegoś tygodnia i powiem wam że jestem w szoku jak czytelne sygnały potrafi dawać taki maluszek :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Czy któraś z was próbowała naturalnej higieny niemowląt? My wysadzamy małą na kibelek od jakiegoś tygodnia i powiem wam że jestem w szoku jak czytelne sygnały potrafi dawać taki maluszek :)
    Hmmm jestem w szoku opisz dokładnie.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś podawała surowe jabłuszko lub banana?bo słyszałam że na początku to gotowane lub pieczone

• Guem Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu córcia poranną kupę robiła dopiero po zdjęciu pampersa i zawsze było czyszczenie pokrowca na przewijak a nierzadko też komody czy podłogi więc zabraliśmy ją na kibelek i od razu po zdjęciu pieluszki było siku i kupka i tak przez kilka dni. Później dołączyły kolejne kupy i teraz jeszcze kilka razy siku. Wiadomo nie wszystko się udaje ale jak na razie w 100% udaje się jej coś zrobić po wysadzeniu, musimy jeszcze popracować nad odczytywaniem sygnałów bo czasem się czymś zajmiemy i przegapimy. Myślę że większość mam już wie kiedy mniej więcej będzie kupa i jak się dziecko zachowuje tuż przed więc zamiast czekać i zmieniać brudnego pampersa można dziecku pozwolić załatwić swoje potrzeby do kibelka (nocnika czy innego miejsca). Wysadzaniem zajmuje się głównie tata bo teraz ma urlop i nie muszę mówić że chodzi dumny jak paw że jego córeczka robi kupę na kibelku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 17:03

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:

opowiadaj :) jak trzymasz malutką podczas wysadzania?

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow w szoku jestem, brawo Guem :-D nie wpadłabym na to, że tak wcześnie można zacząć. Też mi się rodzą pytania: jak? Bo takie małe, to nie siedzi. Ja jestem zwolenniczką szybkiego odpieluchowania, ale chyba aż tak szybko nie spróbuję ze strachu :-P
    Siku kiedy robi to nie wiem, ale fakt kupa jest charakterystyczna :-)
    Justy, z surowymi ja bym chwilę jeszcze poczekała, najpierw gotowane. Gdzieś czytałam, że po 6 miesiącu można surowe. Raczej chodzi o uniknięcie alergii, jak dobrze toleruje ugotowane, to można potem dać surowe.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko, byłaś u lekarza z pepkiem?
    Bo widzę teraz ze Dominik też ma jakiś zapalony... nie ma nas w domu, wieczorem psikne octaniseptem jak jutro dalej będzie czerwony to jedziemy do lekarza...

tb732n0a0czusv9c.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanim się zebrałam z pytaniem Ty już odpisałaś ;P

wow, ale nie wiem czy dałabym radę!

43kt82c31nhz2sid.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś o tym czytałam i wierzę że to możliwe.

Matko dziewczyny! Dopiero dzisiaj dochodzę do siebie. W ciągu godziny (!!!) rozwaliło mi gardło. Leżę na antybiotyku. Lekarka mówi ze dawno nie widziała takiego stanu zapalnego.
    Młody na dokładkę zabkuje.
    Córkę dopiero wyleczylam z okropnego kataru.
    A wyrwanie zęba super. Ale niestety nie ten najgorszy. Nie chciał mnie i malego truć antybiotykiem. I co? 2 dni później musiałam wziąć. W listopadzie pozbede się ostatniej ósemki z całymi możliwymi atrakcjami. Cięcie, dłutowanie, szycie, antybiotyk..

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley-dałaś radę hehe nie jest tak strasznie prawda?choć że mnie nie należy brać przykładu bo ja do dentysty lubię chodzić.Ostatnio miałam drugi raz w życiu znieczulenie(poza dlutowaniem ósemek)dentysta robiła mi szyjki i pyta czy chce znieczulenie,a ja standardowo że nie ona na to że bez znieczulenia mi nie zrobi bo już na samą myśl jej swidruje w głowie hehe

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://nodik.pl/gryzak-do-podawania-pokarmu-rozmiar-l-kidsme-lawenda-p-3702.html
    Kupiłam takie coś. Jeszcze niewyprobowane bo wzięłam z końcówką 6+(zgapilam sie)i teraz będę domawiać te mniejsze bo te 6+ faktycznie duże

• Liley Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś źle nie było, 3 mam za sobą. Najgorsze przede mną. Doktotek do mnie 'zostawimy go sobie na deserek' (ząb rośnie w poziome). Sadysta normalnie!

To wyrwanie przy tym zapaleniu gardła które mam to Pikuś. Chociaż nie wiem czy to nie angina ropna bo pluje ropą aż się słabo robi ;/ nigdy tak nie miałam.
    Jeszcze młoda mi podpada. Niby wszystko ok a jakoś tak się slimaczy, lekko kaszle. Kurde, byle młody się nie rozłożył bo już ten ząb go męczy jakby mu tam młotem rozbijali te dziąsła.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Czy Wasze dzieciaczki się zawstydzają jak ktoś je zaczepia? Bo moja niunia tak i to tak śmiesznie wygląda, ona jest taka malutka i już się wstydzi nowych osób :D urocze

już tak ;)

Kocia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem brawo za pomysł i skuteczność :)

U Nas nie wiem jak bym mogła to zrobić bo moja kupę robi w trakcie jedzenia z piersi.

km5sdf9h3loowecn.png
  • myszka10 Nowa

Wysłany: 25 września 2016, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy ale u innego lekarza i w poniedziałek i tak będę musiała z nią iść bo od tego za dużo się nie dowiedziałam. Powiedzial tylko ze możliwe ze to stan zapalny jakby sam nie byl pewien tego i żeby przemywac pępek rozcieńczonym spirytusem i wietrzyć często a pieluszkę zakładać pod pępek zeby nie zahaczała.

Aniołek 02.2013 (7 tydzien)
    Emilia 30.05.2016 ☺
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj dziewczyny jak z tą woda do mleka?jaka kupujecie żeby nieprzegotowywac?

‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ