X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primavera

tola2014 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Primavera
    Różowa rozumiem?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też primavere rozowa

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam wam ze mam torbiel w piersi 4 mm ...poszłam z prawa co była na niej plama ,która już znikła a w lewej znaleziona torbiel...

• SShape Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Jestesmy dzis po chrzcinach. Pogoda super,bo po zimnym tygodniu dzis w sloncu 19stopni:) Łucja byla grzeczna mimo,ze nie spala cala msze;) Ciesze sie,ze mamy to juz za soba:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Mowilam wam ze mam torbiel w piersi 4 mm ...poszłam z prawa co była na niej plama ,która już znikła a w lewej znaleziona torbiel...

A torbiel wyczuwasz, czy lekarz wyczuł ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley łącze się w bólu.. od piątku na amotaksie jestem.. też angina:-\ my po intensywnym weekendzie wczoraj byli moi rodzice i siostra, bo robiłam kolację urodzonowa. Majucha humoru nie miała jeść nie chciała ani mm ani mojego zbutli trochę wieczorem z piersi zjadła za to w nocy wcinala aż uszy się trzęsły

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha, może jej towarzystwo przeszkadzało? U nas Miłosz nie je wcale (!!!) u moich rodziców. Ja jestem tam nerwowa a mały chociaż głodny piersi nie ruszy.
    Wszyscy wokoło z angina :/ koszmar jakiś!
    Zazdroszczę wam tych chrzcin. My czekamy aż chrzestna urodzi - właśnie czeka.. 4 cm rozwarcia. Pisze mi na bieżąco i przypomniało mi się jak tu wszystkie sobie dopingowałyśmy. :) fajnie było ;p

Wiecie co... Chyba dobrze wybrałam na męża. Wiózł mi ponad 100km żarcie z Ikei bo był w pobliżu to wstąpił ;) ależ się obzarlam!
    Poli torbiel z tego co wiem tylko się obserwuje na początek. Ja miałam guza, obrazu pod nóż. Ale miałam 18 lat. Torbiele nie są takie groźne

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiolog mówił,zeby raz w roku sprawdzac.Ja nic nie.czulam i byłam zdziwiona ze tam coś znalazł.

• Negra Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Uff. Jestesmy dzis po chrzcinach. Pogoda super,bo po zimnym tygodniu dzis w sloncu 19stopni:) Łucja byla grzeczna mimo,ze nie spala cala msze;) Ciesze sie,ze mamy to juz za soba:)
    Sshape- my też dziś pp chrzcinach i też cieszę się z pogody- u nas wczoraj ulewa, a dziś ciepło i słoneczko :-) Moja w kościele zasnęła mi na rekach i tylko wybudziła się na chwilę w momencie polewania głowy :-) Wyraziła niezadowolenie i poszła spać dalej :-)

Padam na twarz po tej imprezie... Było ponad 50 osób- jak na małym weselu.... Balismy się, że zabraknie jedzenia i będziemy zamawiać pizzę, a zostało tyle, że nie wiem, co z tym zrobię! I pół tortu!
    Gdybym jeszcze kiedyś miała mieć dzieci (czego nie planuję), to na następne chrzciny koniecznie trzeba wynająć animatorkę dla dzieci- w mojej rodzinie jest tyle maluchów w wieku 2-5 lat, że dwie bezdzietne młode "ciocie" i dwaj "wujkowie" którzy dali po sobie poznać, że umieją się z dziećmi bawić, dosłownie zostali przez maluchy zajechani :-) Czas mieli tylko na złapanie w locie szklanki z wodą i dalej do zabawy :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley ona tak calutki wczorajszy dzień jak ja karmił mąż to max 20ml na raz.. i to na wpyxh trochę bo wypluwla smokazbutli.. piersi tężnie chciała.. za to dziś jakby wróciła moja Kruszka je ze smakiem czy cycek czy butla,

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy z katarem i pokaslywaniem u mlodego mam isc do lekarza czy wstrzymac sie? Nie ma goraczki. Ja tez mam zapchany nos. Je normalnie, humor tez dopisuje. Co moge zrobic, zeby sie tego pozbyc?

Patrycja24
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia tak miała i poszłam do lekarza, żeby zobaczyła czy gardło i uszy są czyste. Było OK i kazała kupić sól morską do noska dla dzieci (taka która ma niskie ciśnienie przy pryskaniu) i kilka razy dziennie pryskać a do tego od czasu do czasu odciągać katar fridą, ale nie za często np 2 razy dziennie. Plus witamina C w kropelkach rano i wieczorem. I pod materacyk podłożyć książki żeby nie spała na płasko tylko pod kątem.
    Niestety u nas katarek jeszcze trochę jest a to już 3 tydzień... na chwilę znikł i znowu się pojawia tzn prawie go nie ma nawet nieraz nie ma co odciągnąć ale nieraz słyszę pochrapywanie i też się zastanawiam czy nie iść znowu do lekarza bo w sobotę nawet miała chrypkę ( ale też piszczy i irytuje się w niebogłosy co pewnie też ma wpływ...).

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Nim was nadrobie tozadam kilka pytan bo maly zasnal kawa zrobiona i czas zeby wlaczyc fioletowa strone, ale znajac zycie zaraz sie obudzi.

1. jak ubieracie dzieci do chrztu ( chlopcow) robimy w listopadzie i bedzie zimno. troche nie widzi mi sie kupowac kombinezonu za 100 zl , który ubierze na 1 h.

2. Co to jest jakaskoszulka do chrztu . Tesciowa sie uparla i chce taka kupic. patrzylam w necie i raczej tego nie zaloze bo bedzie wygladal jak minstrant.

3. Zaczynam sie martwic jak to bedzie jak wroce do pracy. Niestey chyba bedzie musiala tesciowa przyjezdzac, a z racji tego , ze mieszka w innym miescie bedzie od pon do pt 24 h na dobe. mąż czesto ma delegacje wiec bede musiala byc z nia sama. z racji tego, ze jest uparta i niby bedzie robic co jej powiem to jak pojde do pracy i tak zrobi po swojemu. i zastaawiam sie nad kamerka :D chcialabym cos takiego zamontowac zebym mogla sobie w razie czego odtworzyc. czy wie ktoras gdzie mozna cos takiego kupic i ile kosztuje?

no i sie obudzil eh ;/ 20 min pospal. to dziecko mnie wykonczy....a w nocy to sie tak wierci , ze juz nie wytrzymuje.

4. ile mm jedza Wasze dzieci? chodzi mi o te karmione wylacznie mm. moj zjada 800 -900 ml. w zasadzie to nie wiem ile powinnien zjadac teraz.

5. moj dalej nie przekreca sie z plecow na brzuch przez lewe ramie. tylko rzez prawe umie. a z brzucha na plecy w ogole sie nie przekreca. zaczal duzo gaworzyc. nauczyl sie krzyczec i drze sie tak zazwyczaj od 17 do 19. oszalec idzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Jaka wodę kupujecie do mleka?
    primavera. tania i dobra. duzo kolezanek moich jej uzywalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    http://nodik.pl/gryzak-do-podawania-pokarmu-rozmiar-l-kidsme-lawenda-p-3702.html
    Kupiłam takie coś. Jeszcze niewyprobowane bo wzięłam z końcówką 6+(zgapilam sie)i teraz będę domawiać te mniejsze bo te 6+ faktycznie duże

ja kupilam takie z siateczka? myslisz , ze dobre jest to co kupilas to moze tez bym kupila. a rozszerzasz juz diete? ja czekam do 5,5 mca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:

na chrzcie trzyma sie dziecko w wozku czy na rekach przez 1 h bo nnie wyobrazam sobie takiego klocka trzymac tyle czasu na rekach

• Negra Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola:
    1. Możesz kupić na All, Olx używane 1h przez inne dziecko. Jak już zaczniesz szukać, to spokojnie kupisz taki, jaki zechcesz za nawet 20-30 zł :-) Ja małej nie miałam żadnej kurteczki i rzutem na taśmę wylicytowalam śliczny polarkowy plaszczyk za... 11 zł plus 8zl przesyłka :-)
    2.Może teściowa ma na myśli szatkę? One mogą wyglądać jak serwetka/chusteczka albo mogą być wycięte w kształt koszulki- to w czasie chrztu kładzie się na dziecko na 2min :-) U mnie jest zwyczaj, że to kupuje chrzestna, a chrzestny świecę. Nie teściowa...
    3. Nie mam kamerki, nie potrzebowałam przt synu, bo mieliśmy zaufaną nianię, która nie zrobiłaby nic wbrew nam. Ale zastanawiam się, co zrobisz, jak nakryjesz teściową na nieakceptowanym zachowaniu? Będziesz się z nią kłócić? Zabronisz pilnować dziecka? A co z pracą? Może lepiej od razu pomyśleć o żłobku lub niani? Dla własnego zdrowia psychicznego (mi np. nikt tak nie psuje zdrowia jak teściowa...) :-)
    4. nie dotyczy :-) kp
    5. Drugą stronę trzeba pewnie bardziej stymulować i cierpliwie czekać. Na przewroty w drugą stronę ma jeszcze czas.

Siateczkowe gryzaki testował syn, wg mnie super, wczoraj córcia dostała nowy, natomiast ten Justys bardzo ciekawy- chyba będzie się go łatwiej czyściło, niż siateczkę

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    na chrzcie trzyma sie dziecko w wozku czy na rekach przez 1 h bo nnie wyobrazam sobie takiego klocka trzymac tyle czasu na rekach

Moja na chrzcie całą Mszę siedziała na rękach i podziwiała światła na suficie, a po Mszy od razu zasnęła ;)

Możesz trzymać w wózku tylko wiadomo na obrzędy trzeba je trzymać na rękach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 10:43

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolu:

1_) Olx lub Allego może uda Ci się za fajne pieniążki coś upolować.
    Ja tak sukienki kupiłam, bo i tak te wszystkie rzeczy są raz ubrane na 1-2h :)

2) Ja miałam koszulkę - zamawiałam na Allegro ( z imieniem i datą), są tez takie a'la serwetki, tj Negra napisała , kładzie się to na chwilę na dziecko, i wg tradycji Koszulka - chrzestna, Świeca - chrzestny. Ja akurat sama zamawiałam obie rzeczy w jednego sprzedawcy na Allegro bo trochę chrzest na szybko był załatwiany i już nie chciałam Chrzestnym kłopotu robić.

3) Nie jestem pewna czy montowanie kamerki na teściową to dobry pomysł ;)Tj Negra napisała jak Ci się coś nie spodoba to co potem - powiesz czy będziesz się gryzła, żeby wojny nie było.
    Ja patrząc na swoją teściową, jak ją odwiedzamy, to wiem że bawi się z Mają najlepiej jak potrafi, i wszystko żeby Mai było dobrze,
    kilka rzeczy czasami mnie minimalnie drażni, w sense" ja robię to lepiej" ( trzymanie na rękach ) ale jesteśmy różnymi osobami, i staram się tego nie analizować bo wtedy zostałabym z dzieckiem tylko JA bo najlepiej wiem co i jak ;)i myślę że zawsze znajdzie się coś co Nam mamom nie spodoba się jak ktoś zajmuje się Naszym dzieckiem,
    Ale oczywiście to tylko moje zdanie.

4) tylko cycek póki co,

5) Moja póki co przekręciła się kilka razy z przypadku, więc się nie martwię na zapas, widocznie jeszcze do tego nie dojrzała.
    W październiku mamy wizytę u lekarza od rehabilitacji żeby sprawdziła czy wszystko oki, bo swego czasu się Nam krzywiła na bok ( teraz już tego nie robi) więc zobaczymy czy coś trzeba będzie robić czy jest ok.

myszka10, tola2014 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1923 1924 1925 1926 1927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ