Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:U nas w domu staram się trzymać 21 do 23 Ale nie zawsze się da bo jak tesciu przepali to grzejniki zakrecam i okna otwieram
Jak.jest powyżej 24 to dla mnie za ciepło i duszno, wietrzymy cały czas
Synek śpi w pajacu i w spiworku
Tola w czym kladziesz synka? Nasz lubi mieć w nocy ciepło, ale daje to odczuć kreceniem i chłodnym karczkiem
Ubralabym mu grubszego pajaca, ewentualnie bodziaka z krótkim pod spodem
Tak ubieralam jak mieliśmy koło 21 stopni, bo w samym pajacu był chłodny cały
ja teraz ubieram body z dlugim rekawem polpajace ( te spodenki z nogami ) i kaftanik ( tak jak kurteczke ) i wkladam go do spiworka . spiworek mam bez rekawow taki na ramiaczka i wlasnie zastanawiam sie czy nie kupic z rekawami. Wydaje mi, ze za zimno i za goraco mu nie jest. kark ma cieply tylko raczki zimne bardzo. nie wiem moze by mu niedrapki zakladac. -
nick nieaktualnyLiley wrote:U nas dzieciaki bez problemu ten olej z d polykają.córka to w ogóle lekomanka - wszystko pięknie polyka, do nosa da sobie psikac. Floractin daje proszek z kapsułki do buzi i popija wodą.
Kurde dziewczyny dostałam paczkę. Na pudełku magazyn dziecko. Otwieram a tam w torebce z logiem mamo to ja zestaw kremów soraya... Szok! I za ch.. nie wiem za co?! W prawdzie pisałam kiedyś felieton do jakiejś dzieciowej gazety ale to było z 2 lata temu.. Później nie brałam udziały w konkursach, smsów nigdy nie wysylalam. Jeszcze paka przyszła na adres zameldowania! To już wogole hit bo podaje go tylko w sprawach urzędowych, żeby jakieś reklamy babci nie klopotaly..
kiedys cos przegladalam w necie i jakis konkurs byl , ze mozna wygrac kosmetyki, ale nie pamietam dokladnie juz. albo mi sie cos pomylilo. a z jakiej firmy to dostalas?
Ktoras z Was podsylala mi kiedys linka z allegro to wywolywania zdjec. popsilabym o wyslanie jeszcze raz bo nie pamietam , ktora to wysylala.
edit
to bylas Ty Poli. juz mamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 09:49
-
tola2014 wrote:na chrzcie trzyma sie dziecko w wozku czy na rekach przez 1 h bo nnie wyobrazam sobie takiego klocka trzymac tyle czasu na rekach
Moja była pół na pół, bo niestety nie zasnęła przed;) trochę marudziła w wózku, więc ją wzięłam na ręce i tam już jej się podobało, bo mogła się swobodnie rozglądać. Na końcu mszy zasnęła w wózku. Szybko nam to minęło, pamiętam, że z synem się jakoś bardziej "męczyliśmy" (też miał wtedy około 4,5 miesiąca)
-
tola2014 wrote:kiedys cos przegladalam w necie i jakis konkurs byl , ze mozna wygrac kosmetyki, ale nie pamietam dokladnie juz. albo mi sie cos pomylilo. a z jakiej firmy to dostalas?
Na paczce magazyn dziecko a w środku torba mamo to ja. Tylko ja nie brałam udziału w konkursie. Mąż się ze mnie śmieje. Najpierw pampersy, teraz krem na zmarchy, a później może zestaw do lewatywy. -
nick nieaktualnyLiley wrote:tola2014 wrote:kiedys cos przegladalam w necie i jakis konkurs byl , ze mozna wygrac kosmetyki, ale nie pamietam dokladnie juz. albo mi sie cos pomylilo. a z jakiej firmy to dostalas?
Na paczce magazyn dziecko a w środku torba mamo to ja. Tylko ja nie brałam udziału w konkursie. Mąż się ze mnie śmieje. Najpierw pampersy, teraz krem na zmarchy, a później może zestaw do lewatywy.
moze na jakis warsztatach bylas i Ci wyslali. Brałas tam udzial w jakims losowaniu albo cos?
link do zdjec:
http://allegro.pl/200-zdjec-10x15-wywolywanie-wywolanie-odbitki-24h-i5616719680.html
dziewczyny jak rozpoznac katar o takiego dziecka. bo sciagnelam troszeczke frida nie duzo bardzo malo i zastanawiam sie czy to katar i czy isc do lekarza. -
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:ja teraz ubieram body z dlugim rekawem polpajace ( te spodenki z nogami ) i kaftanik ( tak jak kurteczke ) i wkladam go do spiworka . spiworek mam bez rekawow taki na ramiaczka i wlasnie zastanawiam sie czy nie kupic z rekawami. Wydaje mi, ze za zimno i za goraco mu nie jest. kark ma cieply tylko raczki zimne bardzo. nie wiem moze by mu niedrapki zakladac.
Ja ubieram identycznie tylko na noc zakładam skarpetki i zmieniam pieluszkę w nocy bo zauważyłam że jej chłodno jak ma wilgotną pieluszkę i wtedy ma zimne rączki. Jak było zimniej jeszcze owijałam ją w rożek, ale ten śpiworek to mam cienki.
-
tola2014 wrote:Jaka macie temp w domu? Ja 21,5 I rano maly ma zimne raczki. Kark cieply. Jak jest u Was?
-
aaaguchaaa wrote:Iwa ty już wprowadzasz zarelko Mai? Co na początek? Bo patrze że o kleiku piszesz. Napisz jak to wprowadzasz i o jakiej porze
-
aaaguchaaa wrote:Iwa ty już wprowadzasz zarelko Mai? Co na początek? Bo patrze że o kleiku piszesz. Napisz jak to wprowadzasz i o jakiej porze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 16:51
-
Marzenia ja słyszałam że za pomocą kaszy manny bodajze. Kilka łyżeczek.. tak jak inne produkty. Niektóre mamy jak maluch zabkuje to dają pietje od chleba. Takie 2w1.. gryzie więc dziąsła nie dokuczają no i gluten podają. (Notabene tak namtez wprowadzali gluten