Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też po chrzcinach byłam strasznie zmęczona. W kościele 3/4 mszy ja go trzymałam, w restauracji ja go usypiałam też na rękach, bo inaczej się nie dało. Rąk i nóg nie czułam wieczorem i następnego dnia. Jeszcze sprawiłam sobie wysokie szpilki, ale przynajmniej ładnie wyglądały
Dominik je koło 18-19 i idzie spać. Później je około 23-24 a potem 3-4 i wstaje o 6.30 od kilku dni. A wcześniej spał sobie do 8. -
No to widzę że przy KP pobudki nieuniknione
U nas noc męcząca, wczoraj mała dostała ostatnią dawkę 6w1 i była wieczorem płaczliwa a w nocy też marudzila, mało co spalam. dobrze ze przy poprzednich nic się nie działo. I odpukac póki co bez gorączki. Jeszcze za 2 tyg Pneumo i na szczęście koniec szczepień. -
Kłosia u nas dokładnie to samo z tym że kolacja o 20 i czasem śpi AŻ do 24. I ostatnio też mam już dość i coraz częstsze bóle głowy z niewyspania. A najlepsze jest jak ktoś pyta o noce i mój mąż od razu odpowiada że super, ładnie przesypia i dopiero po chwili jak napotka mój wzrok dodaje że właściwie to on dobrze śpi bo nie karmi.
Ja dla siebie wróciłam do jogi. Zaczęłam jogę w powietrzu i jak macie możliwość to polecam. Prawdziwe chwile relaksu -
i.am.chappie wrote:Tak, kukurydza nie ma glutenu ale tak jak piszesz wprowadzanie glutenu to należy 2-3 razy w tyg po łyżeczce kaszki manny dodawać do obiadków/zupek. Kleików to faktycznie konieczności wprowadzania nie ma. I można na wodzie, nie trzeba na mm. Ja jeszcze nie kupowałam kleików i nie wiem, jak to będzie, zaczęliśmy od warzywek ja chcę kleik dodawać ze względu na ulewanie.
No właśnie mam zamiar to kaszę manną dodawać do mleka i mi lekarka tłumacztła że jedną miarkę do mleka tylko że przecież kaszę manną się gotuje to jak to z mlekiem/wrzątkiem zmieszać? -
i.am.chappie wrote:Tak, kukurydza nie ma glutenu ale tak jak piszesz wprowadzanie glutenu to należy 2-3 razy w tyg po łyżeczce kaszki manny dodawać do obiadków/zupek. Kleików to faktycznie konieczności wprowadzania nie ma. I można na wodzie, nie trzeba na mm. Ja jeszcze nie kupowałam kleików i nie wiem, jak to będzie, zaczęliśmy od warzywek ja chcę kleik dodawać ze względu na ulewanie.
czyli jak zrobię na wodzie ze 2 łyżki kleiku to chyba sraczki nie dostanie
bo na mleku z piersi to chyba lepiej nie mieszać -
nick nieaktualnyIwa81 wrote:No to widzę że przy KP pobudki nieuniknione
U nas noc męcząca, wczoraj mała dostała ostatnią dawkę 6w1 i była wieczorem płaczliwa a w nocy też marudzila, mało co spalam. dobrze ze przy poprzednich nic się nie działo. I odpukac póki co bez gorączki. Jeszcze za 2 tyg Pneumo i na szczęście koniec szczepień.
pneumo bedziesz robic 3 raz? a 4 robi sie jak dziecko ma 12 mcy czy pozniej? rota robilas i meningokoki? my dopiero za 3 tyg robimy ost dawke tych obowiazkowych i w 7 mcy zycia sama gruzlice albo zoltaczke juz nie pamietam. no i pneumo jeszcze nam zostaly. nad meningokokami sie zastanwiam, ale raczej zrobie. -
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:pneumo bedziesz robic 3 raz? a 4 robi sie jak dziecko ma 12 mcy czy pozniej? rota robilas i meningokoki? my dopiero za 3 tyg robimy ost dawke tych obowiazkowych i w 7 mcy zycia sama gruzlice albo zoltaczke juz nie pamietam. no i pneumo jeszcze nam zostaly. nad meningokokami sie zastanwiam, ale raczej zrobie.
tak, pneumo 3 raz, a teraz nie pamiętam dokładnie, 4 po ukończeniu 12 m-ca życia,
rota - rotarixem więc 2 dawki wzięłyśmy
Nad meningokokami się zastanawiam jeszcze, ale chyba ok 1 roku zrobię jeśli już. -
Evil89 wrote:No właśnie mam zamiar to kaszę manną dodawać do mleka i mi lekarka tłumacztła że jedną miarkę do mleka tylko że przecież kaszę manną się gotuje to jak to z mlekiem/wrzątkiem zmieszać?
-
tola2014 wrote:dzis mamw domu 20 stopni i ubralam malemu body z dlugim na to bluza dresowa, rajstopy skarpetki i spodnie dresowe. nie wiem czy nie za cieplo. a rece ma caly czas lodowate hmmm. kark cieply
dużo tego ;)ja tak Młodą ubieram jak na dwór idziemy, tylko moja to nie zmarzluch, ale też ma ręce zimne bo caly czas je ślini i są mokre i też pewnie przez to trochę chłodne, -
tola2014 wrote:dzis mamw domu 20 stopni i ubralam malemu body z dlugim na to bluza dresowa, rajstopy skarpetki i spodnie dresowe. nie wiem czy nie za cieplo. a rece ma caly czas lodowate hmmm. kark cieply
-
Dzięki Negra Tak zrobię W ogóle mnie przeraża to całe rozszerzanie diety.. Boję się że go brzuch będzie bolał albo z kupą będzie problem.. Jeszcze chyba może jakiejś wysypki dostać jak będzie uczulony na coś tak?
Generalnie ostatnio znowu miał problem z kupą musiałam mu czopkiem pomóc, co chwilę go męczą zatwardzenia.. staram się dopajać wodą ale pluje mi ją..
I właśnie ze względu na te kupowe problemy na razie mam marchewki nie dawać bo zatyka ech ile w ogóle się daje tych warzyw? Wiem że zaczyna się od paru łyżeczek a później? Czuje się jak dziecko we mgle..