X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kp i u mnie noce masakra :( 19 karmienie i spanie a pobudki 22,24,2,4,6 szczerze mam już dość :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po chrzcinach byłam strasznie zmęczona. W kościele 3/4 mszy ja go trzymałam, w restauracji ja go usypiałam też na rękach, bo inaczej się nie dało. Rąk i nóg nie czułam wieczorem i następnego dnia. Jeszcze sprawiłam sobie wysokie szpilki, ale przynajmniej ładnie wyglądały :)
    Dominik je koło 18-19 i idzie spać. Później je około 23-24 a potem 3-4 i wstaje o 6.30 od kilku dni. A wcześniej spał sobie do 8.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Ja tez kp i u mnie noce masakra :( 19 karmienie i spanie a pobudki 22,24,2,4,6 szczerze mam już dość :)

hej, pocieszę Cię, U Nas też kp i mamy bardzo podobnie od kilku dni;( też jestem jak zombie:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że przy KP pobudki nieuniknione :-/
    U nas noc męcząca, wczoraj mała dostała ostatnią dawkę 6w1 i była wieczorem płaczliwa a w nocy też marudzila, mało co spalam. dobrze ze przy poprzednich nic się nie działo. I odpukac póki co bez gorączki. Jeszcze za 2 tyg Pneumo i na szczęście koniec szczepień.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia u nas dokładnie to samo z tym że kolacja o 20 i czasem śpi AŻ do 24. I ostatnio też mam już dość i coraz częstsze bóle głowy z niewyspania. A najlepsze jest jak ktoś pyta o noce i mój mąż od razu odpowiada że super, ładnie przesypia i dopiero po chwili jak napotka mój wzrok dodaje że właściwie to on dobrze śpi bo nie karmi.
    Ja dla siebie wróciłam do jogi. Zaczęłam jogę w powietrzu i jak macie możliwość to polecam. Prawdziwe chwile relaksu :)

• Kocia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mno to samo... 24,3,5.30,7.30 ... A dzisiaj jeszcze zabawa po 3 do 4.30

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas walczę o picie z butelki ale póki co maks z butli 30ml i to po wielkim krzyku. Musze ja jakoś przekonać

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Tak, kukurydza nie ma glutenu :) ale tak jak piszesz wprowadzanie glutenu to należy 2-3 razy w tyg po łyżeczce kaszki manny dodawać do obiadków/zupek. Kleików to faktycznie konieczności wprowadzania nie ma. I można na wodzie, nie trzeba na mm. Ja jeszcze nie kupowałam kleików i nie wiem, jak to będzie, zaczęliśmy od warzywek :) ja chcę kleik dodawać ze względu na ulewanie.

No właśnie mam zamiar to kaszę manną dodawać do mleka i mi lekarka tłumacztła że jedną miarkę do mleka tylko że przecież kaszę manną się gotuje to jak to z mlekiem/wrzątkiem zmieszać?

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Tak, kukurydza nie ma glutenu :) ale tak jak piszesz wprowadzanie glutenu to należy 2-3 razy w tyg po łyżeczce kaszki manny dodawać do obiadków/zupek. Kleików to faktycznie konieczności wprowadzania nie ma. I można na wodzie, nie trzeba na mm. Ja jeszcze nie kupowałam kleików i nie wiem, jak to będzie, zaczęliśmy od warzywek :) ja chcę kleik dodawać ze względu na ulewanie.

czyli jak zrobię na wodzie ze 2 łyżki kleiku to chyba sraczki nie dostanie ;)
    bo na mleku z piersi to chyba lepiej nie mieszać ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    No to widzę że przy KP pobudki nieuniknione :-/
    U nas noc męcząca, wczoraj mała dostała ostatnią dawkę 6w1 i była wieczorem płaczliwa a w nocy też marudzila, mało co spalam. dobrze ze przy poprzednich nic się nie działo. I odpukac póki co bez gorączki. Jeszcze za 2 tyg Pneumo i na szczęście koniec szczepień.

pneumo bedziesz robic 3 raz? a 4 robi sie jak dziecko ma 12 mcy czy pozniej? rota robilas i meningokoki? my dopiero za 3 tyg robimy ost dawke tych obowiazkowych i w 7 mcy zycia sama gruzlice albo zoltaczke juz nie pamietam. no i pneumo jeszcze nam zostaly. nad meningokokami sie zastanwiam, ale raczej zrobie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis mamw domu 20 stopni i ubralam malemu body z dlugim na to bluza dresowa, rajstopy skarpetki i spodnie dresowe. nie wiem czy nie za cieplo. a rece ma caly czas lodowate hmmm. kark cieply

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    pneumo bedziesz robic 3 raz? a 4 robi sie jak dziecko ma 12 mcy czy pozniej? rota robilas i meningokoki? my dopiero za 3 tyg robimy ost dawke tych obowiazkowych i w 7 mcy zycia sama gruzlice albo zoltaczke juz nie pamietam. no i pneumo jeszcze nam zostaly. nad meningokokami sie zastanwiam, ale raczej zrobie.

tak, pneumo 3 raz, a teraz nie pamiętam dokładnie, 4 po ukończeniu 12 m-ca życia,
    rota - rotarixem więc 2 dawki wzięłyśmy
    Nad meningokokami się zastanawiam jeszcze, ale chyba ok 1 roku zrobię jeśli już.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    No właśnie mam zamiar to kaszę manną dodawać do mleka i mi lekarka tłumacztła że jedną miarkę do mleka tylko że przecież kaszę manną się gotuje to jak to z mlekiem/wrzątkiem zmieszać?
    Jak już pisałam kilka postów wyżej : gotujesz na malutkiej ilości wody, trochę schładzasz i mieszasz z mlekiem :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dzis mamw domu 20 stopni i ubralam malemu body z dlugim na to bluza dresowa, rajstopy skarpetki i spodnie dresowe. nie wiem czy nie za cieplo. a rece ma caly czas lodowate hmmm. kark cieply

dużo tego ;)ja tak Młodą ubieram jak na dwór idziemy, tylko moja to nie zmarzluch, ale też ma ręce zimne bo caly czas je ślini i są mokre i też pewnie przez to trochę chłodne,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    U mnie taka sama temp i rajstopek nie zakładam, bluzę też rzadko :-) A w nocy temp. okolo 22st i mała śpi jeszcze tylko w pajacyku, bo ja też ubieram się w jedną pizamę, a nie na cebulkę :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Negra :) Tak zrobię :) W ogóle mnie przeraża to całe rozszerzanie diety.. Boję się że go brzuch będzie bolał albo z kupą będzie problem.. Jeszcze chyba może jakiejś wysypki dostać jak będzie uczulony na coś tak?
    Generalnie ostatnio znowu miał problem z kupą musiałam mu czopkiem pomóc, co chwilę go męczą zatwardzenia.. staram się dopajać wodą ale pluje mi ją..

I właśnie ze względu na te kupowe problemy na razie mam marchewki nie dawać bo zatyka ech ile w ogóle się daje tych warzyw? Wiem że zaczyna się od paru łyżeczek a później? Czuje się jak dziecko we mgle..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czemu zaczynacie podawać coś innego niż mleko? Bo mi wszyscy mówią żeby czekać do 6 miesięcy ...

tola2014 lubi tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra kazała wprowadzać już powoli. Ona nie każe czekać do 6 miesięcy. Też się zdziwiłam.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a karmisz mm czy piersią? bo teraz na necie wyczytałam, że dla mm można po 4 mies, a dla kp po 6, ale nie wiem czy to wiarygodne info.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka pomimo tego że KP powiedziała żeby powoli próbować podawać, więc będę delikatnie ja przygotowywać tym bardziej że czeka Nas żłobek, bo do pracy muszę wrócić.

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ