X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do weekendu ,
    Nasz był praktycznie cały w drodze i poza domem ;)
    Moje dziecko tj mama powsinoga na miejscu usiedzieć nie może.
    Piątek - w gościach u znajomych
    Sobota - u teściów
    Niedziela - odwiedziny w górach u taty w sanatorium ( Pyśka spała i jadła na zmianę) klimat jej przypasował.)
    Wieczorem o 19.30 padła ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też przekręca się na razie z pleców na brzuszek przez lewe ramię.
    My już jemy marchewkę z ziemniakami lub dynię lub brokuły. Wszystko mu smakuje. Poczekam jeszcze z tydzień i zacznę wprowadzać gluten.

tola2014 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Tola:
    1. Możesz kupić na All, Olx używane 1h przez inne dziecko. Jak już zaczniesz szukać, to spokojnie kupisz taki, jaki zechcesz za nawet 20-30 zł :-) Ja małej nie miałam żadnej kurteczki i rzutem na taśmę wylicytowalam śliczny polarkowy plaszczyk za... 11 zł plus 8zl przesyłka :-)
    2.Może teściowa ma na myśli szatkę? One mogą wyglądać jak serwetka/chusteczka albo mogą być wycięte w kształt koszulki- to w czasie chrztu kładzie się na dziecko na 2min :-) U mnie jest zwyczaj, że to kupuje chrzestna, a chrzestny świecę. Nie teściowa...
    3. Nie mam kamerki, nie potrzebowałam przt synu, bo mieliśmy zaufaną nianię, która nie zrobiłaby nic wbrew nam. Ale zastanawiam się, co zrobisz, jak nakryjesz teściową na nieakceptowanym zachowaniu? Będziesz się z nią kłócić? Zabronisz pilnować dziecka? A co z pracą? Może lepiej od razu pomyśleć o żłobku lub niani? Dla własnego zdrowia psychicznego (mi np. nikt tak nie psuje zdrowia jak teściowa...) :-)
    4. nie dotyczy :-) kp
    5. Drugą stronę trzeba pewnie bardziej stymulować i cierpliwie czekać. Na przewroty w drugą stronę ma jeszcze czas.

Siateczkowe gryzaki testował syn, wg mnie super, wczoraj córcia dostała nowy, natomiast ten Justys bardzo ciekawy- chyba będzie się go łatwiej czyściło, niż siateczkę

no tez sie na tym zastanawiam co zorbie jak nakryje bo przecieznie powiem jej, ze nagrywalam ja. mezowi napewno nie powiem , ze ja nagrywam bo by na to nie pozwolil. na nianie maz tez sie nie zgodzi skoro tesciowa moze przyjechac a do zlobka nie chce dawac bo boje sie, ze bedzie chorowal.

myszka10 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Mój też przekręca się na razie z pleców na brzuszek przez lewe ramię.
    My już jemy marchewkę z ziemniakami lub dynię lub brokuły. Wszystko mu smakuje. Poczekam jeszcze z tydzień i zacznę wprowadzać gluten.

a ile tego zjada? taki maly sloiczek?

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam podawać od 4-6 łyżeczek i po 4 dniach zjadał połowę czyli 60g. Przez ponad tydzień jadł 60g, a od jakiś 3 dni zjada 100g. Ja mu teraz daję np pół słoiczka marachewka z ziemniakami (60 g) i pół słoiczka brokół (40 g). i tak zjada prawie wszystko :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakiej firmy kupujecie sloiki?

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolu nie wiem jak u was ale u nas tradycyjnie dziecko ubiera matka chrzestna(unrranko i chrzczonka czyli szafka pod postacią albo koszulki albo serwetki)aa co do tej koszulki.. spotkałam się z tym że koszulki są bardZiej charakterystyczne w kościele prawosławnym, choć obecnie i tu i tu (i w kk i kp)ludzie chrzczonki biorą rozne

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z hippa i z gerbera brokuły. Ja mam blisko rossmanna i kupuję to co w nim akurat jest. Ale nie ma wszystkich zupek. Jeszcze na stronie hippa znalazlam, że jest cukinia z ziemniakami ale ani w rossmanie ani leclercu nie ma. Bo jeszcze to mógłby spróbować :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was jest z ciemiaczkiem?zarasta juz ?nbo moja mama powiedziala,ze Nina chyba ma za duze jak na swoje miesiace

• Guem Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj alergolog stwierdziła że ciemiączko bardzo ładne więc chyba ok ale na moje oko to jeszcze jest duże. Za to powiedziała że żeberka są delikatnie zdeformowane przez szybkie rośnięcie małej i że powinniśmy zwiększyć ilość wit d3 do 600. W środę robimy badania krwi w tym poziom witaminy więc nie wiem czy zwiększać czy poczekać do wyników. Pediatra nic nie mówiła żeby zwiększyć (a pytałam) ale też nie oglądała brzucha.
    Z testów skórnych alergii na mleko nie stwierdzono, zrobiliśmy jeszcze płytkowe i do niedzieli potwierdzimy albo wykluczymy dwa alergeny, zawszę trochę bliżej wyjaśnienia :)

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jak u was jest z ciemiaczkiem?zarasta juz ?nbo moja mama powiedziala,ze Nina chyba ma za duze jak na swoje miesiace
    właśnie mój też ma duże ciemię 3x3. Kazała nam zrobić poziom witaminy D3 , ale jeszcze nie zrobiłam, bo duzo ludzi jest teraz chorych i boję się, że zaraz coś złapiemy w przychodni :( To badanie osztuje u nas 70zl i nie jest refundowane przez NFZ.
    Pediatra powiedziała, że jak będzie miała wynik, to zobaczymy, czy nie trzeba zwiększyć podawanej witaminy d. Zastanawiam się, jeszcze, czy nie zamówić pani pielęgniarki do domu, żeby mu pobrała krew :) Podobno z żyły musi być krew do zbadania poziomu witaminy d.
    Poli a Ty jaką wit d dajesz? bo ja w kapsułkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 15:49

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    właśnie mój też ma duże ciemię 3x3. Kazała nam zrobić poziom witaminy D3 , ale jeszcze nie zrobiłam, bo duzo ludzi jest teraz chorych i boję się, że zaraz coś złapiemy w przychodni :( To badanie osztuje u nas 70zl i nie jest refundowane przez NFZ.
    Pediatra powiedziała, że jak będzie miała wynik, to zobaczymy, czy nie trzeba zwiększyć podawanej witaminy d. Zastanawiam się, jeszcze, czy nie zamówić pani pielęgniarki do domu, żeby mu pobrała krew :) Podobno z żyły musi być krew do zbadania poziomu witaminy d.
    Poli a Ty jaką wit d dajesz? bo ja w kapsułkach.

To.I tak malo u nas 120 zl

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja kupilam takie z siateczka? myslisz , ze dobre jest to co kupilas to moze tez bym kupila. a rozszerzasz juz diete? ja czekam do 5,5 mca.
    Napisze opinie jak przyjdzie mniejsza gumeczka bo ta którą mam jest za duża. Siateczki też zamówiłam

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biowitamina D w kapsułkach 400,pediatra powiedzial,ze w kapsułkach są lepsze jak kropelki

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas słoiki poszły w odstawkę, zaczął nimi pluć i chcąc nie chcąc gotuję sama
    jadł już marchewkę, ziemniaki, dynię, brokuły, pasternak, kalafior, cukinię, szpinak
    Kupiłam jeszcze buraczki. Na razie w porządku, wsuwa i się zachwyca, około 100g

Cukinię z ziemniaczkami hippa kupiłam w tesco ale powiem Wam skład niezbyt rewelacyjny... większość ziemniaków i kleiku, cukinii kilka procent

Witaminę D mam w aerozolu. wkładam mu do buzi psikam, gotowe
    kapsułki wiadomo, połowa na rękach zostanie, kropelkami bezpośrednio do buzi u nas nie da rady, a jak z łyżeczki to też na łyżeczce coś zostanie, a z aerolozu wszystko trafia tam gdzie powinno

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka macie temp w domu? Ja 21,5 I rano maly ma zimne raczki. Kark cieply. Jak jest u Was?

• Liley Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzieciaki bez problemu ten olej z d polykają.córka to w ogóle lekomanka - wszystko pięknie polyka, do nosa da sobie psikac. Floractin daje proszek z kapsułki do buzi i popija wodą.

Kurde dziewczyny dostałam paczkę. Na pudełku magazyn dziecko. Otwieram a tam w torebce z logiem mamo to ja zestaw kremów soraya... Szok! I za ch.. nie wiem za co?! W prawdzie pisałam kiedyś felieton do jakiejś dzieciowej gazety ale to było z 2 lata temu.. Później nie brałam udziały w konkursach, smsów nigdy nie wysylalam. Jeszcze paka przyszła na adres zameldowania! To już wogole hit bo podaje go tylko w sprawach urzędowych, żeby jakieś reklamy babci nie klopotaly..

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Jaka macie temp w domu? Ja 21,5 I rano maly ma zimne raczki. Kark cieply. Jak jest u Was?
    22 i mężu przepala. Nam optymalnie 24. W niższej wszyscy marzeniemy.

Patrycja24 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu staram się trzymać 21 do 23 Ale nie zawsze się da bo jak tesciu przepali to grzejniki zakrecam i okna otwieram
    Jak.jest powyżej 24 to dla mnie za ciepło i duszno, wietrzymy cały czas
    Synek śpi w pajacu i w spiworku

Tola w czym kladziesz synka? Nasz lubi mieć w nocy ciepło, ale daje to odczuć kreceniem i chłodnym karczkiem
    Ubralabym mu grubszego pajaca, ewentualnie bodziaka z krótkim pod spodem
    Tak ubieralam jak mieliśmy koło 21 stopni, bo w samym pajacu był chłodny cały

tola2014 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używałyście bursztynu przy ząbkowaniu albo ktoś z waszych bliskich próbował? Szukam wiarygodnych opinii czy rzeczywiście warto.

‹‹ 1924 1925 1926 1927 1928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ