X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma też problem z zatkanym kanalikiem?

U nas było tak: jak się urodził to ropiało mu prawe oko, wyleczyliśmy i przez chwilę był spokój. Potem wróciło więc znowu kropiłam i przeszło, ale za to zaczęło ropieć drugie. Wyleczyłam. Niestety od tego czasu cały czas zbierają mu się łzy w tym oku i jak już jest takie mega załzawione to łezka ucieknie. Byliśmy wczoraj u okulisty, zbadał go płakał strasznie a ja razem z nim.. Powiedział że w tym momencie nie ma zatkanego ale to jest tak że to nie jest cały czas.. Mam masować przez dwa tygodnie i jak to nic nie da to w znieczuleniu miejscowym odetkają w szpitalu.. Czytam na ten temat i mam mieszane uczucia.. Jedni mówią żeby czekać inni żeby odtykać teraz bo jak będzie starszy to będzie trzeba znieczulać ogólnie..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil, nam się też zatkało raz jedno, raz drugie. Robiłam wówczas masaż (czy też uciskam, masaż to za dużo powiedziane) i przechodziło (chyba trzy razy już nam się zatkało, zawsze po wietrznym dniu). Ponoć najczęściej przechodzi w drugim półroczu życia dziecka, jeśli nie, wówczas robi się udrożnianie o którym piszesz.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj o masażu. Dobry masaż kanalika to masowanie prawie polowy twarzy. A czasami udroznienie w szpitalu to jedyny sposób. Corka koleżanki miała, okazalo się ze miała gronkowca a kropieniem tylko zaleczala problem

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ze starszym byłam na zabiegu!!

Tzn maz z nim tam byl! A ja wylam w kiblu!! Bo się tak darl ze na caly szpital :-( :-( :-( po zabiegu z 2 godz miał drgawki od płaczu ...

U nas krople i masaże nie pomogły! W 6 nieść trzeba bylo iść! A zdiagnozował okulista u niego zatkany kanalik 2 tyg zycia...

hsxq6uc.png
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczela sie jesien i jest katar..

2r8r3e5ea57jvust.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja córcia krzyczy i piszczy cały czas poirytowana juz nie mam pomysłu jak ja zabawiać. Wlasnie zasnęła wiec chwila ciszy. Wczoraj podobnie. O co chodzi?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    a moja córcia krzyczy i piszczy cały czas poirytowana juz nie mam pomysłu jak ja zabawiać. Wlasnie zasnęła wiec chwila ciszy. Wczoraj podobnie. O co chodzi?

Ja zwalam na skok :P

hsxq6uc.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoje dziecko też tak ma?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak ma jak ja ubieram,ale jest tak ruchliwa ,ze tesknie za tym kiedy narzekalam,ze czemu moje dziecko tyle spi..

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjjj u nas tez chyba skok choć mam nadzieję że to koniec skoku bo 19 tydzień....
    W gondoli nie chce jeździć dziś chciałam wejść do sklepu to tak krzyczala ze zmęczenia....masakra,w domu też ciężko ja było uśpić marudzi,płacze odłożyłam ja do łóżeczka,właczylam szumisia i jakoś zasnela.Tez już jestem zmęczona choć wczoraj wyszlam do kina z kolezankami nie było mnie 3 godziny ale myśli wciąż krążyły wokół córci......masakra chyba popadlam w jakiś marazm.....

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze was. Dwa dni temu nam przeszlo. Dziecko aniol. Zasypia odlożone, uśmiecha sie caly czas.

KokoszaNell, JustyśM lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Ale rzeczywiście jest poirytowana, bo moja też piszczy ale widocznie jej się to podoba, i krzyczy jak przestana się miski kręcić na karuzeli w kolysce ale widzę że się z tego cieszy ze się słyszy

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, to musi być skok jakiś, bo u nas też piski i trzaski na topie, syn ma już ksywę Wrzaskun. Tak się przynajmniej pocieszam :p

43kt82c31nhz2sid.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez krzyki.. Z wyjątkiem momentów gddy spi(o bloga ciszo.. Normalnie chwilo trwaj)piszczy krzyczy.. I to tak głośno.. Upodobala sobie w szczególności krzyki w okolicy mojego icha jak ja trzymam.. Jakos tak wtula głowę i "aaaaaaaaaaaaa" na sama myśl ciary po plecach mi przechodzą.. Bo co jak co.. Ale dziecko me glos ma donośny. No i marudna jest okropnie.. Fakt ma katar (nie mozemy sir go pozbyć)ale dotychczas w sumie byla pogodna.. A teraz od kilku dni to ani ręce ani mata ani bujak.. Ani smoczek ani cycka ani ulubiony pan Hipcio.. No jednym słowem NIC! Wszystko to jest ueeee..ale moze to tez wina zębów bo jak dorwie mojego palcs to trze dziasla aż mi klykiec bieleje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 22:39

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    U nas tez krzyki.. Z wyjątkiem momentów gddy spi(o bloga ciszo.. Normalnie chwilo trwaj)piszczy krzyczy.. I to tak głośno.. Upodobala sobie w szczególności krzyki w okolicy mojego icha jak ja trzymam.. Jakos tak wtula głowę i "aaaaaaaaaaaaa" na sama myśl ciary po plecach mi przechodzą.. Bo co jak co.. Ale dziecko me glos ma donośny. No i marudna jest okropnie.. Fakt ma katar (nie mozemy sir go pozbyć)ale dotychczas w sumie byla pogodna.. A teraz od kilku dni to ani ręce ani mata ani bujak.. Ani smoczek ani cycka ani ulubiony pan Hipcio.. No jednym słowem NIC! Wszystko to jest ueeee..ale moze to tez wina zębów bo jak dorwie mojego palcs to trze dziasla aż mi klykiec bieleje...

u nas też jeździ wszystkim po dziąsłach, ale nie są rozpulchnione ani nic... ale denerwuje się i jęczy bo wszystko ląduje w buzi, ale jakby nie mógł trafić na coś co ukoi nerwy.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie polecacie mleko dla wybrednej damy ? Teraz tylko kp ale powoli chce dodawać mm żeby w grudniu odstawić. Próbowałam dać jej Bebilon - ryk kwik nie będzie jadła, dałam jej Hippa to prawie odruch wymiotny jak poczuła smak :( butelki mam Avent.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po skoku, ale jakiś eksceców nie było. Trochę mniej spał w dzień i myślałam, że już mu tak zostanie, bo przecież jest starszy, ale od poniedziałku znowu śpi i śpi :D
    Kłosia, mleka początkowe różnią się tylko ceną, tak mi pediatra powiedział i smakiem :)
    My mamy Bebiko od początku, podobno jest dość dobrze tolerowane przez większość niemowląt i jest słodkie. Humana ma dobre opinie i jest to chyba jedyne mleko na rynku, które nie jest produkowane w Polsce.
    Prawda jest taka, że każdy poleci Tobie coś innego, co akurat jego dziecko lubi, a wiadomo każde dziecko inne :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Dziewczyny jakie polecacie mleko dla wybrednej damy ? Teraz tylko kp ale powoli chce dodawać mm żeby w grudniu odstawić. Próbowałam dać jej Bebilon - ryk kwik nie będzie jadła, dałam jej Hippa to prawie odruch wymiotny jak poczuła smak :( butelki mam Avent.
    Kup gotwowe mleczka w aptece są w sloiczkach i testuj

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:

Moja teraz jedzie na Kp, ale w szpitalu i potem w awaryjnych sytuacjach dawałam jej Bebiko i jej przypasowało.,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas wczoraj odwiedziła moja psiapsiuła z Niemiec, młoda dostała zajefajną kurtke i buciki zimowe - Mai ciotka przypasowała bo cały czas siedziała u niej i się uśmiechała,

Dzisiaj idziemy w gości do innej ciotki, więc trochę rozrywki ;)

A moje dziecko wczoraj cały dzień gadało, o dziwo zero pisków tylko gadanie, i w końcu rozkminiła że można wyciągnąć ręce i na foteliku -bujaczku można na pałąku pozytywkę włączyć - ależ była zdziwiona za pierwszym razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:50

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1920 1921 1922 1923 1924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ