X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pisalyscie, ze wasze dziaciaki jadly pastenraka pietruszke itd. nie znalazlam takich sloikow. jakiej firmy kupujecie? dajecie sloiki po 5 mcu czy po 4?

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny pisalyscie, ze wasze dziaciaki jadly pastenraka pietruszke itd. nie znalazlam takich sloikow. jakiej firmy kupujecie? dajecie sloiki po 5 mcu czy po 4?
    Pasternak jest z babydream w rossmannie

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasternak z baby dream tak jak Kłosia pisze

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki. A dajecie juz sloiki po 5 I 6 mcu? Z kaszek jakie dajecie mleczne czy te bez mleka. Ile razy dziennie? Ja daje na 180 ml mleka 1 lyzke. Co jeszcze podajecie dzieciom?
    Dajecie 125 g czy 190g? Ja poki co dawalam 125 ale widze,ze te z babydream sa 190. Jeszcze jedno . Czy dajecie wszystko co jest po4 mcu ? Widze,ze maliny, truskawki sa, szpinak ze smietana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 09:03

• Liley Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś głupio to zabrzmi ale ssij! W sensie energię tą! A co myslalyscie :P
    Wparowalam Bo kurde brakowało mi was! Całe szczęście mąż się zaparl i wywalczył mi ten nowy telefon więc mogę do was pisać bo na tym zastępczym to była jakaś kara! Fakt trwało to ponad 2 miesiące ale najważniejsze że wracam.
    Już wam pisze co sie dowiedziałam u fizjo.
    Na dzień dobry powiedziała że nie jest dietetykiem a to o czym mi mówi wynika z działania organizm człowieka. Ja chyba nawet diety nie potrzebuje bo mam 47 kg przy wzroście 150 cm. Więc:
    Picie minimum 2.5 litra CIEPŁEJ wody dziennie w tym 0.5 litra na czczo
    Nie jedzenie surowego po godzinie 17
    Nie mieszanie surowego że smazonym gotowanym czy pieczonym
    Standardowe 5 posiłków dziennie
    I postawa. Na początku myślałam co to za filozofia stać prosto. Heheszki no bo przecież w czym problem i powiem wam że kurde to nie jest wcale takie proste.
    Na początku mąż mnie trzymał za ręce bo leciałam do tyłu jak kloda. Ale teraz coraz bardziej czuje ze stoję stabilnie i poprawnie.
    Stopy prosto tak żeby odstęp między palcami i pietami był taki sam.
    Dupe spinamy z takim odczuciem podwijania ogona a piczka do przodu i jakby w górę.
    Klatka piersiowa do przodu przy jednoczesnym odchyleniu się w tył.
    Glowa w górę tak jakby na czubku był sznurek i ktoś nas za niego ciągnął.

Całe ciało jest w linii prostej i uwierzcie mi że jak staniecie prawidłowo to poczujecie większość mięśni.

I generalnie w ciągu dnia jak najwięcej mam tak stać. Włączać czynności. Da się:)

Ja jestem bardzo zadowolona ale... zawsze jakieś ale. Wkurza mnie to, że wsparcie mam tylko w mężu. Rodzina ma podejście ' o pojechała 120 km żeby ją ktoś pomacal i nauczył stać pprosto i jeszcze zapłaciła za to 200zl'
    Wiecie poczułam się jakbym dostała w twarz. Jeszcze teściowa do mnie ze co pojechałam i w ciąży kolejnej jestem bo brzuch taki.. szok. Chociaż ta ostatnia się zreflektowala bo przyjechała i dała mi na kolejną terapię. Bo zartowala. No w ch ** śmieszny żart.
    Nie dam się pokroić jeśli jest ktoś kto twierdzi że uda się operacji uniknąć.

Na fb jest chmielnicka therapy for women i dużo tam pisze co robić żeby lepiej wyglądać:)

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Liley czytam to wszystko co piszesz i jestem pełna podziwu. Wagowo to jesteś chudzielcem wg mnie. Ja mam 71 przy wzroście 167cm-tragicznie nie wyglądam-mam kobiece kształty od zawsze tzn bardzo szerokie biodra (hmmm ponoć faceci to lubią)ale nie o facetów tu chodzi tylko o moje samopoczucie.Tak więc chciała bym jeszcze zrzucić z 6 kg.Chodzilam na fitness ale po miesiącu odpuściłam-trochę psychika mi siadla bo jak słyszałam że jak mnie nie było i mała płakała to jakoś tak dziwnie czułam się winna.Przez pewien czas trzymałem się diety 5 posiłków-bez smażonego i słodkiego po czasie odpuściłam znowu psycha zaczęła szwankowac-nie miałam czasu na przygotowanie posiłku jak mąż był w pracy i kolejny plan poszedł w łeb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 13:23

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wysłałam Ci zaproszenie.

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda,ze się nie.możemy spotkac:)zaraz rok minie naszej e- znajomosci:)
    Ja dużo waze i czuje się ciezka 73 kg przy 165 cm:////jak zaszlam w ciaze było 61,5:// w tym tygodniu robię badania tarczycy bo coś mi się wzrok pogarsza plus tycie,chwalilam się ze nie ma obnizonego libido...Już niestety jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 21:31

• Liley Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś przyjęłam. Cholera dziewczny, baby! Co z wami?!
    Mamy śliczne zdrowe (!) Majowe dzieci a wy narzekacie!
    Co ja mam powiedzieć, wrodzona niepełnosprawność, ciaze mnie wręcz przeorały. I mimo tych moich 47kg nie wyglądam jakoś super. Wszystko chude a brzuch blee. Ale mąż mnie kocha, dzieciom się podobam a cała reszta warta tyle co nic. Niech sobie gadają mam w nosie.
    Głowy do góry wysoko! Mamy być z czego dumne ojjj mamy!

I co to za wyrzuty? Macie prawo wychodzić:) dzieci płaczą. A szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

Poli masz rację fajnie było by się spotkać!

Libido .. u mnie bez przyczyny nijakie. Właściwie ja po porodzie dochodzę do siebie przez ok pół roku. Seks dopiero od może miesiąca jakoś wychodzi ( bez pęknięć, otarc i bólu), ale jest raz na 2-3 tygodnie. No dupy nie urywa.. ale jakoś to będzie. Mój stary cierpliwy i wyrozumiały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 22:16

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli to podobnie do mnie wagowo i wzrostowo tyle ze ja przed ciążą ważyłam 72,a teraz mam 71.Chciala bym ważyć tyle ile Ty przed ciążą 61 to jest marzenie.
    A co do spotkania to koleżanka urodziła 2 lata temu i nadal utrzymuje kontakt z dziewczynami z forum i nawet się spotkały. Fajnie może na fejsie sie spotkamy bo tak zawsze lepiej się pisze hmmm tyle zdjęcia wtedy umrze forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 22:16

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po jednym porodzie się zdrowie posypalo,kuzzwa wezel mi wywaliło pod zuchwa napieprza aż spać nie moge...migdal mam powiekszony opryszczka mi wyszla,chcialam coś wziac do ssania na gardlo ale jesteśmy dzis u teściów i oni nic nie mają w apteczce...
    Może i by fb ruszyc.:)

• Liley Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za!
    Poli - woda utleniona, szałwia, ocet jabłkowy. Ostrożniej miód. Sól kuchenna.

Paracetamol bez obaw :)
    Na opryszczke w ciąży i kp polecam olejek z drzewa herbacianego ale to mało kto ma w domu.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mozemy zorganizowac jakies spotkanie :-)

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za fb dawajcie.....

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co jakaś grupe chcecie na fb założyć czy porozsylac zaproszenia?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:08

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewuszki
    Pare dni milczalam bo meza dopadlo grypsko, a po tym zawale to jak tylko go w klatce boli.to na sor i ekg i wczoraj tez, ale wszystko ok.
    Shape- zdrówka zycze

Liley- witaj :-) tez o tobie myślałalam i jesteś :-)
    Twarda babka jestes i masz racje mamy super dzieciaki , ja ciesze sie kazda chwila , zwlaszcza po przebojach chrobowych aktualnie w mojej rodzinie doceniam kazda chwilę.

Justys- na poczatku jak wychodzilam tez mialam wyrzuty sumienia ze moze placze beze mnie - chociaz wcale tak nie bylo, al o mi maz nie mowil :-) ale stwierdziłam ze od domyslow mozna zwariowac i teraz juz o tym nie myślę , w poniedziałek- siatkówka, w piątek- zumba i jestem happy :-)

FB - bardzo fajby pomysl , jak Was znalezc ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:12

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Zawsze mozemy zorganizowac jakies spotkanie :-)

to by było fajne ;) tylko jak znaleźć miasto gdzie każdy będzie miał podobną odległośc ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...nie wiem właśnie czy sobie wysylac zaproszenia czy jak?chyba innej możliwości nie ma:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 10:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z tą grupą na facebooku, umarła śmiercią naturalną, czy jeszcze tam dziewczyny działają?

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efea84e4a43a.jpg

Witamy :) oficjalnie z 2 ząbkami :D

W piatek byla tylko plamka na dziąśle a dzis juz 2 zabki widac <3

Rzadko sie odzywam bo praca 2 dzieci to jest co robic :-)

Iwa81, KokoszaNell lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ