X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    postaram się wrzucić tutaj zdjęcie USG to zobaczycie.. zarodeknie ma się czym odżywiać przez odklejenie kosmówki i obumiera. Tak powiedziął lekarz :C

Jezu :-( przykro mi ale jest na to jakiś sposób? Nie wiem,? leżenie jakies leki?

• monik Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    No my też w ósmym, to są takie milimetry, że lekarz wystarczy, że kursorem źle zaznaczył. Proszę Cię bądź dobrej myśli, nie stresuj siebie, a tym bardziej dzidziusia. Wiem, że łatwo nie jest, ja mam krwiaka, który zamiast się zmniejszać to rośnie, ale pozytywne nastawienie to podstawa, zobacz my tych "norm" tabelkowych też nie spełniamy

A ja do tego mam torbiel na jajniku 24mm ale lekarz o nim nie wspomina tylko pisze w karcie

Paulinas straszne jest to wszystko zamiast się cieszyć z pięknego stanu jakim jest ciąza to tylko same złe wieści mamy

Mój lekarz powiedział mi że mam 50% szans , niby dużo a jednak tak mało :-(

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wrzucę teraz zdjęcia, muszę naładować aparat. Ale naprawdę USG jest straszne. No i Lekarz mówił, że bardzo mu przykro... że przepisze mi jeszcze ten duphaston ale no że nie jest dobrze. Autentycznie krwiak okala prawie cały pęcherzyk. po prostu szok.

Najbardziej boję się tego szpitala i kiedy zacznie się krwiawienie, bóle, nie wiem. to mnie przeraża. Czy konieczny jest ten szpital? :( lekarz powiedział, że to nie będzie jakieś wielkie krwiawienie i bóle.( mam mega bóle miesiączkowe przez tyłozgięcie macicy) Powiedział, że ciąża jest bardzo mała.

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    postaram się wrzucić tutaj zdjęcie USG to zobaczycie.. zarodeknie ma się czym odżywiać przez odklejenie kosmówki i obumiera. Tak powiedziął lekarz :C

Ale lekarz zalecilncos hospitalizację?? !!!! Leżenie plackiem i duphaston !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gadaj ze lekarz juz skreślili twoja ciążę!!!!! Przecież przez odklejanie się kosmówki to nie koniec ciazy!!! Idź do innego lekarza ja bym walczyla !!!!!

bereda11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    u mnie za oknem pogoda jest nawet spoko, słonko od czasu do czasu się pojawia. mi oczywiście jak zwykle nic się nie chce :/

dziewczyny czy Wy robicie badania na HIV, kiłę i HCV? na fejsie widziałam temat i zdania były podzielone. trochę mnie to zdziwiło.

mi np te badania na HIV i HCV, chlamydia - odpadly teraz, bo przed IVF musialam je miec zrobione, dr powiedziala, ze pozniej w 30-ktoryms tyg bede powtarzac na HIV <3

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, przepisał duphaston 2x dziennie i euthyrox. Ale USG przeraża, nie skreślił ciąży ale powiedział, że jest naprawdę bardzo źle i ze mu przykro. prawie cała kosmówka jest odklejona.. więc dlatego przygotował mnie już na najgorsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Hiacynta, przepisał duphaston 2x dziennie i euthyrox. Ale USG przeraża, nie skreślił ciąży ale powiedział, że jest naprawdę bardzo źle i ze mu przykro. prawie cała kosmówka jest odklejona.. więc dlatego przygotował mnie już na najgorsze.

Leż plackiem wstawaj tylko do wc !!!!!! Naprawde nie chodź nie potrzebnie na płasko leż na plecach!!!

• williams1 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze wszystko gra :-) Serce pikantne jak szalone i wszystko się zgadza z tc. :-)Ufffff

hiacynta99, Palinas89, Palinas89, Palinas89, Palinas89, Agnieszka0812, konwalijka, bimba, monik, klaudia1534, xpatiiix3, CassieMK, Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Melduje ze wszystko gra :-) Serce pikantne jak szalone i wszystko się zgadza z tc. :-)Ufffff

Gratulacje <3 i tak ma być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm -ale crl - to długość dziecka to znaczy ze zarodek jest - dobrze rozumiem ??
    pozatym w takiej sytuacji powinnas byc w szpitalu - na kroplówkach lekarz powinien cie skierowac . zrobic wszystko by te ciaze ratowac .

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:

kiedy mialas ost @
    kiedy termin z usg???
    gratulacje !!! :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiliams wspaniale, dobrze, że przyniosłaś dobre wieści bo dzisiejszy dzień nie jest najlepszy :(

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Ja mam krwiaka, był dwa razy większy od pęcherzyka, dupka mam 3x1

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem lekarz powinien cie skierować do szpitala!!! szkoda ze nie skierował !
    Teraz tylko leż !!!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój krwiak okala praktycznie cąły pęcherzyk. Mój szkrab nie ma szans. Jak jest duży krwiak, ale umiejscowiony w takim miejscu, że kosmówka nie jest aż tak odklejona po całej długości pęcherzyka to ok. Ale tutaj.. postaram się wrzucić to zdjęcie to zobaczycie.

Gin jest bdb specjalistą, ma same pozytywne opinie i wszystkie ciężarne go sobie chwalą (również te z trudnymi ciążami) także myślę, że jakby było co ratować, to kazałby leżeć plackiem albo szpital, a tu nawet nic takiego nie wspomniał, tylko przygotował mnie psychicznie na poronienie. Będziemy leczyć moją tarczycę i mam nadzieję, że kolejna ciąża będzie rozwijała się prawidłowo.

Wysłany: 25 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie widział nadziei to po co te leki? No nie wiem co Ci napisać. Przytulam Cię mocno! ❤

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka jeśli możesz wrzuć jeszcze raz swoje USG, chciałabym zobaczyć, a to było kilkanascie stron wstecz na forum.

przepisał tego dupka tak z zastanowieniem się szczerze powiedziawszy. Powiedział, że inni już skreślili by tą ciążę, ale przepisze leki i zobaczymy za tydzien, ale raczej są małe szanse, chciał mi to delikatnie przekazać..Powiedział, że płodek jest ale baardzo malutki, że przez odklejenie kosmówki ( i mega wielkiego krwiaka większego od ciąży, dzidziuś nie rośnie..
    Najgorsze jest właśnie to, że ta kosmówka jest praktycznie cała odklejona.Ze krwiak jest naokoło pęcherzyka! Przez to nie ma juz prawie kontaktu ciało matki-płód. Stąd to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 16:13

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94ff3ef61865.jpg

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie przykro usłyszeć cos takiego, ale nadzieja umiera ostatnia! Trzymam kciuki, różne cuda sie zdarzają

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ