X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam micno kciuki . moze dobrze ze ja mam jeszcze do wizyty hoho wiem ze mialam nadzerke ale w poprzedniej ciazy nie przeszkadzala a jest pozostaliscia po lyzeczkowaniu . Staram sie i tym nie myslec bo ma byc dobrze i juz

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Rozumiem, że krwiak to ta opaska z lewej strony?

tak i z lewej strony, na dole i na górze równierz się ciągnie :( wzdłuż całej kosmówki- czyli kosmówka jest praktycznie cąła odklejona i stąd też taki krwiak. No nie przesadzałam.. fatalny ten krwiak. Pocieszam się tylko, że jak podleczę tarczycę, zrobię badania jeszcze innych hormonów w tym testosteron (tutaj też może być coś na rzeczy bo mam mocne owłosienie) to wtedy zaczniemy się starać od nowa. Najważniejsze, że w ogóle mogę zajść w ciążę. Udało się za pierwszym razem. Gorzej w tym momencie z utrzymaniem.

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas rzeczywiście nie wygląda to ciekawie :( yhhh skąd takie coś się bierze, przykro mi ! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    tak i z lewej strony, na dole i na górze równierz się ciągnie :( wzdłuż całej kosmówki- czyli kosmówka jest praktycznie cąła odklejona i stąd też taki krwiak. No nie przesadzałam.. fatalny ten krwiak. Pocieszam się tylko, że jak podleczę tarczycę, zrobię badania jeszcze innych hormonów w tym testosteron (tutaj też może być coś na rzeczy bo mam mocne owłosienie) to wtedy zaczniemy się starać od nowa. Najważniejsze, że w ogóle mogę zajść w ciążę. Udało się za pierwszym razem. Gorzej w tym momencie z utrzymaniem.

Przykro mi że Cie to spotyka :(

Nie wiem co powiedzieć, chyba żadne słowa nie pocieszą, bo mnie nic nie pocieszało jak ja straciłam ciąże.
    Miałam podobne podejscie do twojego że bede walczyć nadal.
    Poczekaj jeszcze co się wydarzy Naprawde Cuda się zdarzają <3

narazie leż nic nie rób
    Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka zeby pokonał krwiaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Palinas89 lubi tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko bardzo mi przykro, to straszne i zapewne nie do opisania są te emocje, które teraz Tobą targają. Z całych sił trzymam za Was kciuki <3

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, przepraszam, ale nie dam rady nadrobić wszystkiego, za dużo piszecie

oar89jcgzipdaets.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za wsparcie :( :* może przez ten tydzień stanie się jakiś cud, na co jeszcze cicho liczę.. ale jeśli nie to zadbam o siebie, wyreguluję hormony i będziemy się starać na nowo. Na pewno w końcu będzie mi to dane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś pisałam że jestem za wcześniejszym USG przed serduszkiem <3 żeby uniknąc takich właśnie przykrosci !!! żeby wcześniej wdrożyć leczenie co kolwiek !!!
    I zdania nie zmienie
    wiem że to stres że nie wiadomo czy bedzie zarodek czy nie, czy serce bedzie biło, ale można w tedy wychwycić wcześniej :(

• luna91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:35

hiacynta99 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:35

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Hacyntko, następnym razem zrobię USG w 5 tygodniu na pewno. Nie będę czekać. Może gdybym tydzien temu zrobiła to USG dzidziusia można było jeszcze uratować. A tak to lipa.
    Lekarz proponował usg tydzien temu ale ja stiwerdzilam, ze dzisiaj moze juz serduszko zobaczę i nie będę się stresować, a tu wyszło odwrotnie.
    Czyli jednak wczesna wizyta u gina jest wskazana. Niestety to też moja wina z tym zwlekaniem. Sądziłam, że skoro od razu zaszłam, to powinno być ok. Jednak hormony nie są takie łaskawe..

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Mam do Was pytanko w jakich ilościach bierzecie duphaston? Bo ja mam 2x1. I takie pytanko jeszcze :) Czy macie bóle w podbrzuszach? Ja mam czasami, może nie silne, ale się zdarza, że mnie to zakłuje to pociągnie, gin w związku z tym pojechał z dawką duphastona 3x1 i nie wiem czy to nie za dużo, moje piersi za chwile eksplodują czuję, że jestem już tym przesycona. Nie wiem czy ja nie przesadzam z tymi bólami w podbrzuszu bo to jest sporadyczne dlatego proszę Was o opinię :)

Ja mam wizytę w najbliższy wtorek. Przeraźliwie się boję, że usłyszę ponownie to co wtedy :( ale tzreba iść do przodu i nie poddawać sie :)

Ja biorę luteinę 100 2x1 i duphaston 1x1, czyli jakby nie patrzeć też 3 dawki w ciągu dnia ;) Z drugiej jednak strony jakieś tam coś w brzuchu też od czasu do czasu czuję, mój lekarz mówił, że chwilowy bol jak na okres jest całkiem normalny i może się zdarzyć. Jeśli nie towarzyszy mu plamienie i nie jest ostry oraz długotrwały to kazał się nie martwić. Ale wiesz, progesteronu lepiej więcej niż za mało.

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna duphaston nie zaszkodzi ja napoczątku brałam 3x1 a teraz biore luteine dopoch 2x1 i duphaston 1x1

a takie bule podbrzusza nie wielkie chyba nie są groźne, ja miałam na początku to brałam nospę i mi przechodziło. Teraz czasem też mnie zaboli ale chwilke no i jajniki kują

• luna91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:36

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Wiem Hacyntko, następnym razem zrobię USG w 5 tygodniu na pewno. Nie będę czekać. Może gdybym tydzien temu zrobiła to USG dzidziusia można było jeszcze uratować. A tak to lipa.
    Lekarz proponował usg tydzien temu ale ja stiwerdzilam, ze dzisiaj moze juz serduszko zobaczę i nie będę się stresować, a tu wyszło odwrotnie.
    Czyli jednak wczesna wizyta u gina jest wskazana. Niestety to też moja wina z tym zwlekaniem. Sądziłam, że skoro od razu zaszłam, to powinno być ok. Jednak hormony nie są takie łaskawe..

Ja chodziłam przez 3 tygodnie co tydz bo lekaraka miała wątpliwosci co do lewego jajnika, i chciała sprawdzać czy nic złego się nie dzieje ! naszczęscie nic nie wyszło złego tez po pierwszej wizycie miałam zaproponować ze przyjde za dwa tyg bo za tydz serduszka na bank nie bedzie ale lekarka chciała jednak za tydz no i poźniej za kolejny tydz poszłam i już serduszko widziałam

Palinas89, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:36

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję wam bardzo dziewczyny, że jesteście w tak trudnych dla mnie chwilach..

Właśnie się zorientowąłam, że mam luteine w tabletkach z aplikatorem dopochwowym, a nie duphaston. wiem, że to tak czy siak progesteron ale mam pytanie odnośnie aplikacji- używacie tego aplikatora?? czy palcem wkładacie? ten aplikator to chyba niezbyt higieniczny jest, nie wiem.

Luna - do tego dochodzi zagnieżdzanie, które może się udać nawet 12 dni po zapłodnieniu i tak czas mija właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 18:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin też chciała zobaczyć serduszko i jeszcze moja cholerna /grypa która utrzymuje się 2 tydz bo miałam mieć wizyte 14 października

Może przez to że moja gin też miała drogę krzyżową ze swoimi staraniami o dziecko! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystkie rozumiem, każda się martwi i nawet rozmiary maluszków ja też nie wiem czy mój nie jest za mały??
    Lekarka mówi że jest ok i tego się trzymam

Ja sie nie bawie w aplikatory lutke pakuje palcem wcześniej myje rece metodą Ayliffe

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Konwalijka gin powiedział, że beta jest ok i mam się nie martwić. Gdyby coś się działo mam dzwonić :)

Cigaretto, mogę zapytać o Twój temat bety? czy była niepokojąca? (masz nieudostępniony wykres) a chciałabym porównać, moja beta mnie bardzo martwi....

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, w ulotce luteiny jest napisane, że w ciąży zaleca się wkładanie tabletki palcem wskazującym, ponieważ ścianki pochwy są rozpulchnione i aplikator może je łatwo skaleczyć.

Ja u mojego gina byłam w dniu zrobienia testu, dwa tygodnie później na usg potwierdzić ciążę (równo w 5 tygodniu, bo owulkę miałam w 10 dc i test pozytywny miałam już w 3 tygodniu), teraz we wtorek idę znowu na usg zobaczyć, czy jest serduszko, a później idę 16.10, czyli w sumie na zmianę co tydzień i dwa tygodnie. Jestem zdania, że lepiej się nałazić na początku za dużo, niż się niepotrzebnie stresować. Chyba na zawał bym zeszła, jakbym miała teraz na początku czekać miesiąc na wizytę...

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ