X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas moja koleżanka w 7 tygodniu dostała ogromnego krwawienia.. Pojechała do szpitala okazało się że ma bardzo dużego krwiaka i odkleja się kosmowka. Jej lekarz też nie dawał nadziei nawet karty ciąży nie chciał założyć. Była załamana ale leżała i duphaston itd. No i za 3 tygodnie rodzi córkę

Palinas89, Foto_Anna, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny! ja nie miałam zamiaru używać tego aplikatora( jak miałam kiedyś przepisane globulki na grzybicę to wkładałam je palcem, tampony tak samo, nigdy nie użyłam żadnego aplikatora) ale wolałam spytać jeszcze was, bardziej doświadczonych :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:36

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Palinas moja koleżanka w 7 tygodniu dostała ogromnego krwawienia.. Pojechała do szpitala okazało się że ma bardzo dużego krwiaka i odkleja się kosmowka. Jej lekarz też nie dawał nadziei nawet karty ciąży nie chciał założyć. Była załamana ale leżała i duphaston itd. No i za 3 tygodnie rodzi córkę

Mona może jest jeszcze nadzieja. Jednak u mnie krwiak jest naokoło zarodka i kosmówka jest praktycznie już calutka odklejona więc... czekam.. ciałko żółte też coś mi nie pasuje, malutkie jest u was są spore. Wszystko spowodowane prawdopodobnie wysokim TSH. Ja mam założoną kartę ciąży.

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kochane, mam 5t6d ciąży licząc od daty ostatniej miesiączki.
    Pytam Was, bo jesteście w podobnym "wieku" (ciążowym). Moja beta spowolniła w ostatnich 7 dniach, wcześniej było książkowo. (Badam bardzo często :) )

Czy któraś z Was tak miała albo słyszała, że beta może spowolnić na pewnym etapie...? Lekarz kazał mi czekać do następnej wizyty i być dobrej myśli.
    To nie takie proste :(

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też biorę dupka 3x1, gin dziś powiedział, że jeśli mi tak nie wygodnie to mam brać 2 x 2 tab dziennie. Myślę, że powinnaś brać tak jak gin kazał, nie zaszkodzi a może pomóc;)

Foto anna w zeszły czwartek beta wyniosła 16420 a przedwczoraj 30510. Pytałam dziś o to gina, powiedział, że rzeczywiście przyrost słaby, ale serduszko bije i ciąża prawidłowa, więc mam się nie martwić bo jest ok. Więc mam nadzieję, że tak zostanie :)

Agnieszka0812, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassie mozesz wkleic jeszcze raz zdjecie swojej kreseczki z usg ...bardzo cie proszę ;)

CassieMK lubi tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Cassie - ja też we wtorek idę na <3, myśl o tym dniu mnie paraliżuje. A powiedz na którą masz wizytę? Ja wzięłam na 10:20 żeby się nie denerwować niepotrzebnie :P

Dziewczyny czytam, że niektóre z Was też nie mają objawów. Ja może jestem senna trochę, mdłości miałam może ze 4 razy, senność jest, ale nie wiem czy to nie naciągany objaw. Ogólnie mnie muli i mam zaparcia.

Ja mam wizytę najwcześniej o 17, bo wtedy mój lekarz jest wolny, a jadę tylko na usg podglądnąć malucha w szpitalu ;) oczywiście mój mąż ma wolne i będzie chciał spędzić dzień na budowie, więc do szpitala zajedziemy pewnie jakoś o 19 dopiero... no ale już trudno, jakoś wytrzymam ;)

Ja też nie mam objawów, 2 dni temu piersi zaczęły trochę boleć, dwa razy miałam mdłości, a tak to tylko senność i tyle :) trzeba się tym cieszyć, a nie martwić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 18:49

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    cassie mozesz wkleic jeszcze raz zdjecie swojej kreseczki z usg ...bardzo cie proszę ;)

Moja kreseczka :)

dzidz01.jpg

A co? :)

oar89jcgzipdaets.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja brałam dupka 2x1, ale od momentu wykrycia krwiaka biorę 3x1, kwas foliowy 2x1, witC 1000, wit.D3 2000 i magnez brałam jedną, ale wczoraj gin zasugerował 3 skoro oko mi skoko :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Lunka ja brałam dupka 2x1, ale od momentu wykrycia krwiaka biorę 3x1, kwas foliowy 2x1, witC 1000, wit.D3 2000 i magnez brałam jedną, ale wczoraj gin zasugerował 3 skoro oko mi skoko :P

I widzisz dobrze ze lekarz zobaczył wczesniej problem :) co by bylo jak by wczesniej nie bylo wizyty i dopiero teraz okażą sie krwiak mogli by byc gorzej . Tfu tfu odpukać!!!!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:36

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Moja kreseczka :)

dzidz01.jpg

A co? :)

dzieki :)

chciałam porównać to z moją kreseczką którą wczoraj lekarz dojrzał na usg ,ale nie bło akcji serca - ponoć / jeszcze / a którego dn moglas miec owulkę????

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa juz doczytałam - ty miałaś owulkę w 10dc no to moze i ja mam szanse dojrzec jeszcze swoje dziecko -echhh juz sie kazdej drobnostki czepiam :(
    a ty serdunio widziałaś? znaczy puls juz był?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie nic nie mówiła o biciu serduszka teraz chyba sie na wizycie spodziewa :)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!Od kilku dni czytam sobie co piszecie, kobietki. Aktywne bardzo jestescie:-) jesli mozna to chetnie dolacze. Dzisiaj bylam na wizycie i moj okruszek ma 10 mm. Serduszka jeszcze nie ma, ale pocieszam sie, ze jeszcze za wczesnie - 5tydz 5d wg. OM. Dodam, ze staralismy sie o okruszka 2 i pol roku. Pozdrawiam Was, dziewczynki!

Agnieszka0812, Palinas89, xpatiiix3, monaa, CassieMK, klaudia1534, bereda11, monilia84 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta juz nie pamięta czy gratulowałam Ci ;-) ale powtórzę
    Gratulacje <3

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymam do tego poniedziałku no chyba zejde na zawał - nigdy w zyciu nie przypuszczałam ze bede sie tak stresowac - ta ciaza spadła na mnie jak grom z jasnego nieba -- a teraz tak mi kurcze zalezy jak niewiem co / no kurcze przeciez to moje kochane dziecko jest przeciez :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Witam!Od kilku dni czytam sobie co piszecie, kobietki. Aktywne bardzo jestescie:-) jesli mozna to chetnie dolacze. Dzisiaj bylam na wizycie i moj okruszek ma 10 mm. Serduszka jeszcze nie ma, ale pocieszam sie, ze jeszcze za wczesnie - 5tydz 5d wg. OM. Dodam, ze staralismy sie o okruszka 2 i pol roku. Pozdrawiam Was, dziewczynki!

Witaj :) gratulacje cieszymy sie bardzo :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią ze tętno od 5-6mm :) u mnie już przy 4mm było także będzie ok ;)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ