X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co jutro na rocznice będę mieć ;-) od męża

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam pęcherzyk bez zarodka

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Że tak sobie pozwolę na niesmaczny żarcik - to miałaś koktajl :D :D
    Nie był dobry :p

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ciekawe co jutro na rocznice będę mieć ;-) od męża
    A to Wszystkiego Największego! <3

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    U mnie w kuchni tak wygląda dzisiaj bo mój mąż nic nie zrobil rano przed praca wiec ja po pracy ja tez nie ;)

Na obiad miałam kebaba, a maz pierogi. Cóż zycie ;)
    Też miałam pierogi z serem, o tyle dobrze, że w zamrażalce miałam własnej produkcji :P inaczej chyba jajecznica by była lub naleśniki :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio koleżanka napisała madra rzecz - ona woli cieszyć się tym co ma w danej chwili i potem smucić w razie gdyby sie zesralo, niż nie cieszyć ani trochę. I w sumie musze sobie to gdzies zapisu albo wytatuować;)

Takze ja sie cieszę ciążą i nie mysle ze może cos byc nie tak bo teraz jestem w ciąży i jest ok;)

Agnieszka0812, Cigaretta, luna91, Patrycja24, bereda11, La-mia, Marietta lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 200 zł genetyczne i połówkowe też 200 zł a normalnie 110/120 teraz we wtorek z cytologia będzie więc może ze 140 za wizytę no ale co się nie robi dla dzieciątka :) na pewno też dostane jakiś antybiotyk na układ moczowy.. hmm już się nie mogę doczekać wtorku aby szybko mi minęło teraz szkoła znowu sobota niedziela a poniedziałek wizyta u neurologa z córką to tez jakoś minie i wtorek podglądanko kruszynki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:28

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa mądre słowa ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:34

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczki, tak bardzo chcę tu z Wami zostać do maja 2016.
    Piszecie takie extra rzeczy zakręcone o tych pawiach itp.... a ja dziś humoru takiego jak Wy nie mam przez dzisiejszy wynik bety :(
    Mam nadzieję, że jutro też jak niektóre z Was obudzi mnie chęć na pawia, będę czuła, że nadeszły objawy ciąży i że z nią wszystko ok :D

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta to tylko wynik. Bo organizm to nie maszyna Nie zawsze wychodzi dobrze a jest ok

xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podejrzewam ze piszesz ze pechrzyk ma 10mm - na dzidzie jeszcze pewnie za wczesnie ale na dniach sie pojawi - mnie cholernie martwi wielkosc peherzyka 19,5mm to duuużo a zarodeczek niby jest ale malusi i bez akcji serca :([/QUOTE]

Tak, faktycznie chodzilo mi o pecherzyk. Mam nadzieje, ze u Ciebie pojawi sie serduszko. Trzeba byc dobrej mysli.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak napisalm wczesniej, staralismy sie 2 i pol roku. Naprawde duzo przeszlam, zeby zajsc w ciaze i teraz caly czas sie zamartwiam. Dziewczyny, czy wielkosc mojego pecherzyka jak na ten wiek ciazy jest ok? Gdzies wyczytalam, ze czasem udaje sie juz zobaczyc serduszko a u mnie nie ma nawet sladu.

Patrycja24
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :-) ja dzisiaj miałam wizytę ale tylko L4 i cytologia. I brzuch mnie rozbolal i mam brunatne uplawy.. Jak myślicie czy to przez tą cytologie i moją nadzerke? Bo się zdenerwowalam tym. Niby było ok na wizycie,bo tylko przez brzuch sprawdziła tętno no ale wiecie jak to jest.. Martwię się teraz strasznie :-(

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Tak jak napisalm wczesniej, staralismy sie 2 i pol roku. Naprawde duzo przeszlam, zeby zajsc w ciaze i teraz caly czas sie zamartwiam. Dziewczyny, czy wielkosc mojego pecherzyka jak na ten wiek ciazy jest ok? Gdzies wyczytalam, ze czasem udaje sie juz zobaczyc serduszko a u mnie nie ma nawet sladu.
    U mnie przy tej wielkości nie było nic widać poza pecherzykiem

p19u0tc70smx8ddn.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, jest ok, u mnie 91 mm i też każdy inny lekarz by uznał, że nawet zarodka nie widać ;)

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 6t1d liczac wedlug 1 USG był raptem 3mm większy pęcherzyk i 4mm zarodek co odpowiada 1mm na dzień także wszystko idealnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 21:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny! Chyba bedzie ze mnie Matka Wariatka co wiecznie sie wszystkim zamartwia:-) Mam nadzieje, ze wszystkie bedziemy wozic na spacery nasze zdrowe maluszki:-)

Patrycja24
  • baśka86 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie mogłam was nadrobić ale wkoncu mi sie to udało
    Witam Nowe mamusie:)
    Ja czuję sie coraz gorzej nudności trzymaja mnie caly dzien> W pracy dziewczyny co chwile pytaja sie mnie czy dobrze sie czuje bo zle wygladam ze bardzo blada jestem.

Palinas89 trzymam kciuki aby wszystko sie ułożyło. Ja tez mam tyłozgięcie macicy i w pierszej ciązy brzuszek dostałam dopiero w 7 miesiącu.

U mnie róznica wieku bedzie 6 lat bo w styczniu moja Zuzka konczy 6 lat.

Co do wagi w ciąży w pierwszej ciąży na koniec ważylam mniej niż przed ciążą ale to ze względu na cukrzyce ciążowa i diete. Po poroidzie wrócilam do swojej wagi zanim przytylam co poszlam do pracy siedzacej ale po pol roku waga zaczela rosnąć. Tylko ze ja mam tendencje do tycia po tym jak bylam mala mialam czesto zacisniete oskrzela i trzymalai mnie rok na hormonach a wieku dojrzewania hormony zaczely wylazic ze mnie podwojnie a nawet i potrojnie nawet to lekarz stwierdzil ze to przez tamte hormony.

Juz zapomnialam polowy co pisalyscie:)
    Ja nie moge doczekac sie srody bo mam wizyte i mam nadzieje ze juz zobacze serduszko. W pracy kierowniczki juz mi powiedzialy zebym wziela sobie zwolnienie bo po co mam sie przemeczac a tym bardziej ze sie mecze strasznie w pracy z tymi mdlosciami. Nawet na kase zadko siadam zebym mogla wrazie co na magazyn szybko uciec. Tez taka sprawa ze dopoki ja nie dam zwolnienia to one nie dostana nikogo na moje miejsce dopiero jak przedstawie L4 to dadza kogos a nas i tak w pracy malo bo ja jestem 5 dziewczyna w tym roku ktora zaszla w ciąże :)
    Ale sie rozpisalam dobrej nocki życzę DOBRANOC:*

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • pucek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi :-) ja dzisiaj miałam wizytę ale tylko L4 i cytologia. I brzuch mnie rozbolal i mam brunatne uplawy.. Jak myślicie czy to przez tą cytologie i moją nadzerke? Bo się zdenerwowalam tym. Niby było ok na wizycie,bo tylko przez brzuch sprawdziła tętno no ale wiecie jak to jest.. Martwię się teraz strasznie :-(
    Mona moze sproboj na IP?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Witam!Od kilku dni czytam sobie co piszecie, kobietki. Aktywne bardzo jestescie:-) jesli mozna to chetnie dolacze. Dzisiaj bylam na wizycie i moj okruszek ma 10 mm. Serduszka jeszcze nie ma, ale pocieszam sie, ze jeszcze za wczesnie - 5tydz 5d wg. OM. Dodam, ze staralismy sie o okruszka 2 i pol roku. Pozdrawiam Was, dziewczynki!

Wedlug OM 6t2 d mój pęcherzykmiał 10 mm a 8 dni później zarodek 5mm z serduszkiem.Ale ciąża jest młodsza o ok 7 dni.

f2w3rjjgsgt75tmw.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ