X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Daria trzeba myśleć pozytywnie bo zadręczanie dzieciom nie pomaga, ale czasem to nie jest takie proste :)

Aguś koleżanka też nie mogła mu tempki zbić dopiero zrobiła mu zimną kąpiel i poszło w dół, przerąbana taka wysoka tempka, zdróweczka dla synka i oby drugi się nie zaraził <3

Żabusia twoje zachowanie jest normalne, ja też nie lubię jak ktoś się zwala na noc i do tego głośno krzycze, zwłaszcza jak dzieci są w domu. Dlatego ja się cieszę że mieszkamy sami bez teściów czy rodziców bo na pewno byśmy się nie dogadali :)

Agnieszka0812, Patrycja24 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już w szkole bez śniadania ,ale kupiłam 2 bułki i łypią na mnie z parapetu :P hehe zaraz będę po cichu jadła :) hehe tak sobie z tyłu usiadłam :)

Agnieszka0812, monilia84, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciężka nocka... prawie nic nie spałam... najpierw Marcel o 2 potem a potem tylko on zasnął i Nel co chwile wstawała ciągała za włosy na głowę siadała hehe to jest wariateczka mała :P rozrywkę w nocy zapewnili i koncercik ;) dobre i tyle ze chociaż troszkę pospałam :)

Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się z rana :) wczoraj mało się udzielałam bo tak na prawdę nie mam co pisać :p u nas ok, objawów brak, humor dobry, przyjaciółka na weekend przyjechała a mąż wyjechał o taką wymiana :) dzisiaj jedziemy na sushi i na naszą budowę :) Z Zochą chyba ok bo brzusiu rośnie :) w pn wizyta juz się nie mogę doczekać :) jakieś 2,5 tyg brakują nam do 2 trymestru ♡ a do bezpiecznej granicy w BBF 1,5 tyg :)

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki nie denerwować się na pewno będzie dobrze :*

Miłego weekendu! :*

monilia84 lubi tę wiadomość

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 06:53

xpatiiix3, Patrycja24, monik lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 2 dni do usg - oszaleję chyba z tych nerwów
    ciągle plamię na brązowo :(

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do poczytania

http://mapaszczescia.blog.pl/2015/09/24/czeste-kontrole-w-ciazy-przezornosc-czy-przesada/

luna91 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:16

Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka nie ma nic gorszego jak choroba dziecka. Pamiętam jak byliśmy w szpitalu to na początek pielęgniarki zabrały mi ją na wkłucie wenflonu i pobranie krwi na badania, słyszałam jak płacze, jak się zanosi... płakałam i myślałam że te pielęgniarki uduszę, mała wróciła do mnie po 30 min bordowa od płaczu, a jak widziałam jej rączki i nóżki to były całe posiniaczone, a wkłuć było może z 12 bo nie mogły sobie dać z nią rady ;/ uczucie nie do opisania, płakałam chyba z cały dzień bo widziałam że ją to boli, a pielęgniarki szkoda nerwów, zero zrozumienia dla dziecka, w ciągu tych 5 dni myślałam że wyjdę z siebie, widzą że dziecko śpi to wchodzą, trzaskają drzwi, głośno się śmieją, budzą bo kroplówka, a potem dziecko marudzi bo nie mogło się wyspać. Moja na dodatek była przeczulona do płaczu innych dzieci, wystarczy że ktoś obok płakał to ona również płakała, ale wtedy miała bodajże z 11 msc, teraz już rozumie, i pyta dlaczego dziewczynka płaczę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz ustala termin co 4 tygodnie, a USG robi przeważnie na każdej wizycie, tak jak badanie ginekologiczne :) Z pierwszej ciąży nawet zachowałam USG małej i jak spojrzałam to mam prawie 10 zdjęć - cudowna pamiątka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 09:13

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia USG to super pamiątka, dlatego ja zamierzam w tej ciąży zbierać te zdjęcia, bo w poprzedniej to lekarz nie dał mi zadnego a jak chciałam w 4d to powiedzial że za wcześnie i nie została mi pamiątka po córce. Jedynie przed pójściem na zabieg mąż zrobił zdjęcia z karty ciąży jednemu zdjęciu i tyle mam po Wiki, dlatego teraz już nie pozwolę na takie zachowanie lekarza będę brała na pewno i dopytywała się jeśli nie da :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną cudowna nocka, spałam z małą do 8:30 :):) teraz troszkę się ogarnęliśmy, umyliśmy zęby, i jemy śniadanko :):) miłego weekendu, dziś po pracy jedziemy na zakupy kupić kurtki i buty na zimę dla naszej trójki, a później szybka kąpiel i czeka mnie praca do 2 w nocy ;/;/

97fec2ca16cd5d35med.jpg

Agnieszka0812, monilia84, xpatiiix3, Cigaretta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Zdjęcia USG to super pamiątka, dlatego ja zamierzam w tej ciąży zbierać te zdjęcia, bo w poprzedniej to lekarz nie dał mi zadnego a jak chciałam w 4d to powiedzial że za wcześnie i nie została mi pamiątka po córce. Jedynie przed pójściem na zabieg mąż zrobił zdjęcia z karty ciąży jednemu zdjęciu i tyle mam po Wiki, dlatego teraz już nie pozwolę na takie zachowanie lekarza będę brała na pewno i dopytywała się jeśli nie da :)

Oj tak, ja bardzo cenie sobie pamiątki... Reportaż z porodu nawet posiadam ... oczywiście uczyłam mego męża jak się obsługiwać aparatem, a obróbkę wykonałam ja, zdjęcia wyszły przecudne :):) a dziś posiadam pierwsze śpiochy które kupiłam, pierwszy smoczek, opaska po porodzie, karta ciąży, USG, odcisk stópki i rączki, nawet prowadzę album "moje pierwsze 5 lat"... konkretne daty kiedy wyszedł pierwszy ząbek, pierwszy uśmiech, pierwsze kroki, obrót z plecków na brzuszek, gaworzenie, raczkowanie itp :):) a zdjęć od narodzin ma prawie 900, do dziś tego nie wywołaliśmy... nie mamy na to czasu :D

monilia84 lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej córce tez prowadziłam ten album mam 5 lat teraz też zamierzam :)

Spokojnej pracy, udanych zakupków :)

Miłego dnia dziewczyny :)

mybabylove, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz 900.? Ja mam z 9tys :) tylko mi laptopa zalała a zaledwie tysiąc wywołany :(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Nawet nie mam melisy, nigdy nie stosowałam :( Zajrzałam przed chwilą w majty i mam takie minimalne brązowe plamienie :( idę zaaplikować lutkę i grzecznie wyleżeć do rana, mam nadzieję, że przejdzie, strasznie się zestresowałam :( nie mogę stracić ciąży, o którą walczyłam 2,5 roku...nie mogę :(
    I jak u Ciebie? U mnie cały czas brązowe plamienie i brzuch mocniej boli :-( chyba pojadę na IP..tak się boję :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:12

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi tez sie śniło ze dostałam plamień to jak sie obudziłam myślałam ze to nie byl sen i sprawdzalam. Może jedzcie na IP

• mejbi Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

U nas ciemno, pada i w ogóle to pogoda do spania tylko.
    NAdrobiłam Was i na koniec mi wszystko z głowy wyleciało co której chciałam napisać :P Po prostu trzymam kciuki za wszystkie fasolki niech rosną silne i zdrowe.

Co do nastawienia to ja staram się nie nakręcać negatywnie tylko słuchać lekarza i myśleć pozytywnie. Jak każda Mama martwię o tego małego człowieczka który we mnie rośnie ale staram się być spokojna.

Pisałyście o zdjęciach i pamiątkach. Ja uwielbiam robić zdjęcia i robię ich mnóstwo. Wywołuję je regularnie bo do zdjęć w albumie wracam często, na komputerze nie oglądam ich prawie nigdy. Mam w domu kilka ogromnych albumów. A poza tym komputery psują się, dysk łatwo uszkodzić a takie zdjęcia są bezcenne przynajmniej dla mnie.

Mybabylove a Ty nie jesteś fotografem? Bo chyba coś kiedyś pisałaś o jakimś weselu, sesjach. I tak mi to zapadło w pamięć ;)

Miłego dnia :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, goraco wierze, ze z Waszymi maluszkami bedzie wszystko ok. Chyba warto jechac na IP bo i Wy bedziecie spokojniejsze i w razie gdyby sie cos dzialo to pomoga. Trzymam kciuki!

Patrycja24
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:33

p19u3e3kp9e0sjpi.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ