X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Daria trzeba myśleć pozytywnie bo zadręczanie dzieciom nie pomaga, ale czasem to nie jest takie proste :)

Aguś koleżanka też nie mogła mu tempki zbić dopiero zrobiła mu zimną kąpiel i poszło w dół, przerąbana taka wysoka tempka, zdróweczka dla synka i oby drugi się nie zaraził <3

Żabusia twoje zachowanie jest normalne, ja też nie lubię jak ktoś się zwala na noc i do tego głośno krzycze, zwłaszcza jak dzieci są w domu. Dlatego ja się cieszę że mieszkamy sami bez teściów czy rodziców bo na pewno byśmy się nie dogadali :)

Agnieszka0812, Patrycja24 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już w szkole bez śniadania ,ale kupiłam 2 bułki i łypią na mnie z parapetu :P hehe zaraz będę po cichu jadła :) hehe tak sobie z tyłu usiadłam :)

Agnieszka0812, monilia84, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciężka nocka... prawie nic nie spałam... najpierw Marcel o 2 potem a potem tylko on zasnął i Nel co chwile wstawała ciągała za włosy na głowę siadała hehe to jest wariateczka mała :P rozrywkę w nocy zapewnili i koncercik ;) dobre i tyle ze chociaż troszkę pospałam :)

Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się z rana :) wczoraj mało się udzielałam bo tak na prawdę nie mam co pisać :p u nas ok, objawów brak, humor dobry, przyjaciółka na weekend przyjechała a mąż wyjechał o taką wymiana :) dzisiaj jedziemy na sushi i na naszą budowę :) Z Zochą chyba ok bo brzusiu rośnie :) w pn wizyta juz się nie mogę doczekać :) jakieś 2,5 tyg brakują nam do 2 trymestru ♡ a do bezpiecznej granicy w BBF 1,5 tyg :)

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki nie denerwować się na pewno będzie dobrze :*

Miłego weekendu! :*

monilia84 lubi tę wiadomość

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 06:53

xpatiiix3, Patrycja24, monik lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 2 dni do usg - oszaleję chyba z tych nerwów
    ciągle plamię na brązowo :(

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do poczytania

http://mapaszczescia.blog.pl/2015/09/24/czeste-kontrole-w-ciazy-przezornosc-czy-przesada/

luna91 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:16

Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka nie ma nic gorszego jak choroba dziecka. Pamiętam jak byliśmy w szpitalu to na początek pielęgniarki zabrały mi ją na wkłucie wenflonu i pobranie krwi na badania, słyszałam jak płacze, jak się zanosi... płakałam i myślałam że te pielęgniarki uduszę, mała wróciła do mnie po 30 min bordowa od płaczu, a jak widziałam jej rączki i nóżki to były całe posiniaczone, a wkłuć było może z 12 bo nie mogły sobie dać z nią rady ;/ uczucie nie do opisania, płakałam chyba z cały dzień bo widziałam że ją to boli, a pielęgniarki szkoda nerwów, zero zrozumienia dla dziecka, w ciągu tych 5 dni myślałam że wyjdę z siebie, widzą że dziecko śpi to wchodzą, trzaskają drzwi, głośno się śmieją, budzą bo kroplówka, a potem dziecko marudzi bo nie mogło się wyspać. Moja na dodatek była przeczulona do płaczu innych dzieci, wystarczy że ktoś obok płakał to ona również płakała, ale wtedy miała bodajże z 11 msc, teraz już rozumie, i pyta dlaczego dziewczynka płaczę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz ustala termin co 4 tygodnie, a USG robi przeważnie na każdej wizycie, tak jak badanie ginekologiczne :) Z pierwszej ciąży nawet zachowałam USG małej i jak spojrzałam to mam prawie 10 zdjęć - cudowna pamiątka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 09:13

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia USG to super pamiątka, dlatego ja zamierzam w tej ciąży zbierać te zdjęcia, bo w poprzedniej to lekarz nie dał mi zadnego a jak chciałam w 4d to powiedzial że za wcześnie i nie została mi pamiątka po córce. Jedynie przed pójściem na zabieg mąż zrobił zdjęcia z karty ciąży jednemu zdjęciu i tyle mam po Wiki, dlatego teraz już nie pozwolę na takie zachowanie lekarza będę brała na pewno i dopytywała się jeśli nie da :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną cudowna nocka, spałam z małą do 8:30 :):) teraz troszkę się ogarnęliśmy, umyliśmy zęby, i jemy śniadanko :):) miłego weekendu, dziś po pracy jedziemy na zakupy kupić kurtki i buty na zimę dla naszej trójki, a później szybka kąpiel i czeka mnie praca do 2 w nocy ;/;/

97fec2ca16cd5d35med.jpg

Agnieszka0812, monilia84, xpatiiix3, Cigaretta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Zdjęcia USG to super pamiątka, dlatego ja zamierzam w tej ciąży zbierać te zdjęcia, bo w poprzedniej to lekarz nie dał mi zadnego a jak chciałam w 4d to powiedzial że za wcześnie i nie została mi pamiątka po córce. Jedynie przed pójściem na zabieg mąż zrobił zdjęcia z karty ciąży jednemu zdjęciu i tyle mam po Wiki, dlatego teraz już nie pozwolę na takie zachowanie lekarza będę brała na pewno i dopytywała się jeśli nie da :)

Oj tak, ja bardzo cenie sobie pamiątki... Reportaż z porodu nawet posiadam ... oczywiście uczyłam mego męża jak się obsługiwać aparatem, a obróbkę wykonałam ja, zdjęcia wyszły przecudne :):) a dziś posiadam pierwsze śpiochy które kupiłam, pierwszy smoczek, opaska po porodzie, karta ciąży, USG, odcisk stópki i rączki, nawet prowadzę album "moje pierwsze 5 lat"... konkretne daty kiedy wyszedł pierwszy ząbek, pierwszy uśmiech, pierwsze kroki, obrót z plecków na brzuszek, gaworzenie, raczkowanie itp :):) a zdjęć od narodzin ma prawie 900, do dziś tego nie wywołaliśmy... nie mamy na to czasu :D

monilia84 lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej córce tez prowadziłam ten album mam 5 lat teraz też zamierzam :)

Spokojnej pracy, udanych zakupków :)

Miłego dnia dziewczyny :)

mybabylove, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz 900.? Ja mam z 9tys :) tylko mi laptopa zalała a zaledwie tysiąc wywołany :(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Nawet nie mam melisy, nigdy nie stosowałam :( Zajrzałam przed chwilą w majty i mam takie minimalne brązowe plamienie :( idę zaaplikować lutkę i grzecznie wyleżeć do rana, mam nadzieję, że przejdzie, strasznie się zestresowałam :( nie mogę stracić ciąży, o którą walczyłam 2,5 roku...nie mogę :(
    I jak u Ciebie? U mnie cały czas brązowe plamienie i brzuch mocniej boli :-( chyba pojadę na IP..tak się boję :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:12

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi tez sie śniło ze dostałam plamień to jak sie obudziłam myślałam ze to nie byl sen i sprawdzalam. Może jedzcie na IP

• mejbi Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

U nas ciemno, pada i w ogóle to pogoda do spania tylko.
    NAdrobiłam Was i na koniec mi wszystko z głowy wyleciało co której chciałam napisać :P Po prostu trzymam kciuki za wszystkie fasolki niech rosną silne i zdrowe.

Co do nastawienia to ja staram się nie nakręcać negatywnie tylko słuchać lekarza i myśleć pozytywnie. Jak każda Mama martwię o tego małego człowieczka który we mnie rośnie ale staram się być spokojna.

Pisałyście o zdjęciach i pamiątkach. Ja uwielbiam robić zdjęcia i robię ich mnóstwo. Wywołuję je regularnie bo do zdjęć w albumie wracam często, na komputerze nie oglądam ich prawie nigdy. Mam w domu kilka ogromnych albumów. A poza tym komputery psują się, dysk łatwo uszkodzić a takie zdjęcia są bezcenne przynajmniej dla mnie.

Mybabylove a Ty nie jesteś fotografem? Bo chyba coś kiedyś pisałaś o jakimś weselu, sesjach. I tak mi to zapadło w pamięć ;)

Miłego dnia :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, goraco wierze, ze z Waszymi maluszkami bedzie wszystko ok. Chyba warto jechac na IP bo i Wy bedziecie spokojniejsze i w razie gdyby sie cos dzialo to pomoga. Trzymam kciuki!

Patrycja24
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:33

p19u3e3kp9e0sjpi.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ